İçeriğe Yönlendir

Detaylı Halı/deri Döşeme Temizliği/bakımı

Furkan Avcı

Recommended Posts

Furkan Avcı

Çok uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü gözümü karartıp yapamadığım detaylı iç temizlik işine nihayet bu akşam giriştim.

Öncelikle söyliyeyim bu konuda kesinlikle acemiyim, ilk kez yapıyorum.

Halı ve Deri olmak üzere iki mesajda anlatacağım yaptıklarımı.

Her şeyden önce olmaz olmazım, telefonun çok az çektiği garajda iç işleri bakanlığına doğrudan bağlı kırmızı hatlı kriptolu telsizlerimizi ayarlayıp tekini alıp garaja iniyoruz :)

c320_temizlik1.jpg

Gelelim beim kullandığım malzemelere, öyle profesyonel ürünlerden kullanmadım, ama bayağı işe yarıyorlar.

Teknik kadro soldan sağa:

1- Genel temizleyici : kapı fitilleri (kadife) ve nispeten kolay temizlenecek yerleri bununla güzelce spreyleyip mikrofiber bez ile temizledim.

2- Ağır koku giderici: tüm temzilenen yerlere son olarak bundan sıkıp döşemenin içine sinmiş kokuları uzaklaştırmak için kullandım.

3- Fırça : Koltuk diplerindeki mekanizmalarda birikmiş toz ve tüyleri bununla uzaklaştırdım

4- Köpük temizleyici: döşemeye bundan iyice sıkıp, üstteki fırça ile döşemen,n içindeki kirler yüzeye çıkana kadar fırçaladım.

c320_temizlik2.jpg

Sürücü tarafından başladım, bu arada koltukları vidalarından söküp altındaki ulaşılmaz yerlerin hepsini fırça ile temizledim.

c320_temizlik3.jpg

c320_temizlik4.jpg

c320_temizlik5.jpg

Bütün koltuk posizyonları için işlemi 2şer kez tekrarladım.

Kapı fitilleri ve diğer görünen döşeme yerlerini (A sutunu, B Sutunu, C sutunu ve arka cam önü) genel temizleyici ile temizledim.

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Halı döşemeleri temizledikten sonra sıra geldi deri temizliğine.

Halı döşemeni aksine, deri aksamda profesyonellerin kullandığı bir ürün arayışına girdim ve bu seti aldım. (F22 pro sayılmayabilir)

Teknik kadro2 soldan sağa:

1- F22 : torpido bölgesi ve gerçek deri olmayan kapı ve plastik kısımların korumasında bu ürünü kullandım.

2- ColourLock Güçlü temizleyici: tüm deri koltukları ve kapılardaki deri döşemeyi bu ürünle temizledim

3- ColourLock Deri koruyucu : Temiliğin ardından koruma için kullandım

4- Yumuşak deri fırçası

5- Bakım sütü uygulama süngeri.

c320_temizlik6.jpg

Arka koltuğun minderini başka bir iş için sökmüşken sökülüyken işleme başlayayım dedim

Kirli hali:

c320_temizlik8.jpg

c320_temizlik9.jpg

Temizleme köpüğünü deriye direk yada fırçanın üstüne sıkarak bastırmadan,dairesel hareketler ile mümkün mertebe parça parça uyguluyoruz, kurumasına izin vermeden temiz bir bezle siliyoruz.

c320_temizlik10.jpg

Farkı göresiniz diye küçük bir test

c320_temizlik11.jpg

c320_temizlik12.jpg

c320_temizlik13.jpg

Temizlenmiş hali

c320_temizlik14.jpg

Temizlikten sonra bakım sütünü süngere döküp yine parça parça tüm deri yüzeylere uyguluyoruz.

Bu işlemi tüm koltuklara ve kapılardaki deri kısımlara uyguluyoruz.

c320_temizlik15.jpg

İş bitmeye yakın akşam olduğu için sonuç fotoğrafını yarın gündüz çekip ekleyeceğim.

Son olarak aldığım polisaj pedleri, maktap ile kullanım aparatı ve cam çiziği gidericisi ve rayon pedide anlatayım; (birde emniyet kemerlerini temizlemek için ATAS Vinnet temizleyici aldım)

c320_temizlik7.jpg

Sağ ön camda aracı aldığımda bulunan kazıma kaynaklı cam çiziğine girişeyim dedim

c320_temizlik18.jpg

c320_temizlik16.jpg

Baktım beceremiyorum bu işlemi bıraktım.

Ekleme: Sonuç

c320_temizlik20.jpg

c320_temizlik19.jpg

• Beğen 18
Yorum bağlantısı

Mis gibi olmuş Güle güle kullanın bende şu cam çiziği işine girişmek istiyorum ama bi türlü cesaret edemedim tam şöför tarafı silecek Yüzünden baya çizik olmuşmuş

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

İyi temizle kusur kalmasın, Emmi sevmez pasaklı arabayı

Emmi kayış attı artık kime kısmet olur bilemem abim :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Eline sağlık döşemeler ve deri kısımlar gayet güzel olmuş..

Koltuklar aşırı kirli değilmiş zaten ama temizleyince fark belli etmiş kendini..

Cam çiziği için rayon pedi dikkatli kullanmanı tavsiye ederim özellikle ısınmayı sürekli kontrol ederek çalışmakta gerçekten fayda var..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Eline sağlık döşemeler ve deri kısımlar gayet güzel olmuş..

Koltuklar aşırı kirli değilmiş zaten ama temizleyince fark belli etmiş kendini..

Cam çiziği için rayon pedi dikkatli kullanmanı tavsiye ederim özellikle ısınmayı sürekli kontrol ederek çalışmakta gerçekten fayda var..

Zaten baktım camı daha beter yapacağım hemen vazgeçtim, onu bir bilen ile yapmak gerek.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Yeni bir kxlgaraj mı doğuyor bilmem:) Mis gibi olmuş. Ellerine sağlık gardaş.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Yeni bir kxlgaraj mı doğuyor bilmem:) Mis gibi olmuş. Ellerine sağlık gardaş.

Yok abi ben bu konuda kesinlikle acemiyim :)

Yorum bağlantısı

Eline sağlık abi, var mı kendin yapmak gibi güzeli, süper olmuş halı temizliği özellikle. Açık renk deri olmasına rağmen iyimiş temizliği ama bir iki ton daha açılmış :)

Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Eline sağlık bilerekmi yaptın bilmiyorum ama çok doğru ürünler seçmişsin sonuç da gayet iyi olmuş...:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bünyamin Göksu

Emmi kayış attı artık kime kısmet olur bilemem abim :)

Eline sağlık abi mis gibi olmuş.

Emmi vazgeçtiyse ilk opsiyonu ben alayım abi.[emoji4]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Eline koluna sağlık. Cam çiziği konusunda profesyonel bir desteğe benim de ihtiyacım var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Furkan eline sağlık, cam işini bırakman iyi olmuş. Deri ve halı temizliği çok güzel olmuş. Ben de ramazan ayından sonra koltukları söküp evde yakayabilirim. Bize ilham vermiş oldun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

abi paylaşıyorsun bu işleri imreniyoruz vallahi.bende yapmak istiyorum ama yerimiz olmadığı için yeltenemiyorum  :)  :)  :)

güle güle kullan furkan. temiz arabaya binmek insanı rahatlatıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Eline sağlık güzel çalışmalar olmuş, vineti 1/10 (1 birim ürün/9 birim su) sulandırarak halılarda kullansan sonaxtan daha etkili bir sonuç alırdın. Yeşil aerosol şişeden 1 tüp bitirmişliğim var, lokal olarak kullanımda daha verimli, bütün arabaya yetmiyor, fiyat/performans olarak vinet öne çıkıyor. Bir de halı yıkama makinesi varsa hem işini kolaylaştırır hem sonucu daha üst seviyelere çıkarır :)

Cam işi biraz riskli dikkatli çalışmakta fayda var. Ürünlerin güzel, Anıl ın dediği gibi sıcaklığı sürekli kontrol altında tutarak çalışmakta fayda var. YMN ın ön camında bile oldukça uğraştım çizikler için.

Çizikten dertli olan arkadaşlara ağustos gibi yardımcı olabilirim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Furkan kardesim eline emegine saglik, araba Cristie gibi gun gectikce genclesiyor yenileniyor. Ben de Clk yi ilk aldigimda taban halı temizligine gozum yememis Sonax da 100 liraya tum hali ve taban makinali temizlik yaptirmistim.

Artik senin adin Furkan Kirkoryan olsun :)

Koksal Hocam, camda cizik yok ama baska bir yardim icin seni rahatsiz edecegim Istanbul a dondugumde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Eline sağlık abi mis gibi olmuş.

Emmi vazgeçtiyse ilk opsiyonu ben alayım abi.[emoji4]

Sonra kayış atmak yok ama :)

Eline sağlık bilerekmi yaptın bilmiyorum ama çok doğru ürünler seçmişsin sonuç da gayet iyi olmuş... :)

Halı kısım için elime bunlar geldi aldım ama deri kısım için özellikle araştırıp aldım.

Furkan eline sağlık, cam işini bırakman iyi olmuş. Deri ve halı temizliği çok güzel olmuş. Ben de ramazan ayından sonra koltukları söküp evde yakayabilirim. Bize ilham vermiş oldun. 

Cam işini 1 dakika yaptım baktım daha beter edeceğim bıraktım. Ama diğer temizliği tavsiye derim insanın içi açılıyor :)

abi paylaşıyorsun bu işleri imreniyoruz vallahi.bende yapmak istiyorum ama yerimiz olmadığı için yeltenemiyorum  

güle güle kullan furkan. temiz arabaya binmek insanı rahatlatıyor.

Temiz araba hakikaten güzel oluyor abi :)

Eline sağlık güzel çalışmalar olmuş, vineti 1/10 (1 birim ürün/9 birim su) sulandırarak halılarda kullansan sonaxtan daha etkili bir sonuç alırdın. Yeşil aerosol şişeden 1 tüp bitirmişliğim var, lokal olarak kullanımda daha verimli, bütün arabaya yetmiyor, fiyat/performans olarak vinet öne çıkıyor. Bir de halı yıkama makinesi varsa hem işini kolaylaştırır hem sonucu daha üst seviyelere çıkarır 

Cam işi biraz riskli dikkatli çalışmakta fayda var. Ürünlerin güzel, Anıl ın dediği gibi sıcaklığı sürekli kontrol altında tutarak çalışmakta fayda var. YMN ın ön camında bile oldukça uğraştım çizikler için.

Sırf bu cam için gelirim İstanbul'a  :)

Vinet'i öylece unutmuşum aslında, sonradan ortaya çıkardım. Aslında halı yıkama makinesi var ama garajdaki istif yaptığım kutuların en altında, gözüm yemedi çıkarmaya. Tatil dönüşü ikinci bir halı temizliği yapacağım o zaman makine ile yaparım.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Furkan kardesim eline emegine saglik, araba Cristie gibi gun gectikce genclesiyor yenileniyor. Ben de Clk yi ilk aldigimda taban halı temizligine gozum yememis Sonax da 100 liraya tum hali ve taban makinali temizlik yaptirmistim.

Artik senin adin Furkan Kirkoryan olsun :)

Koksal Hocam, camda cizik yok ama baska bir yardim icin seni rahatsiz edecegim Istanbul a dondugumde.

Ali abi yarın akşam ki iftarda buluşsak ne güzel olurdu ama kısmet tabi, elimden geldiğince yardımcı olurum elbet :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Sonuç:

Ön sürücü koltuğundakiler leke değil, boyanın gittiği yerler. Bunu düzeltmek için profesyonel boya uygulaması yapmak gerekiyor. Deri ürünlerini aldığım yerde araca uygun boya, deri zımpaparası, deri verniği, yağ sökücü vs var ama o kısım sanırım benim yapabileceğim bir iş değil (şimdilik :D )

c320_temizlik20.jpg

c320_temizlik19.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

İyi temizle kusur kalmasın, Emmi sevmez pasaklı arabayı

Emmi'nin rabasını da gördük, binerken galoş ve bone taktım mikrop kapmıyayım diye   :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Sonuç:

Ön sürücü koltuğundakiler leke değil, boyanın gittiği yerler. Bunu düzeltmek için profesyonel boya uygulaması yapmak gerekiyor. Deri ürünlerini aldığım yerde araca uygun boya, deri zımpaparası, deri verniği, yağ sökücü vs var ama o kısım sanırım benim yapabileceğim bir iş değil (şimdilik :D )

Geçen farlarını yaptığım tucson iç temizliğe gelecek bej deri koltuklar ve arkada kir sökeceğim diye avuç içi kadar boyasını açmışlar. Ben bi onarım/boyama denemesi yapacağım, boyayı airbrushla yapabilirim, sonuç güzel olursa haber ederim :)

Bence sen fazla dayanamaz bu işe girersin gibi geliyor Furkan hocam :yes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...