İçeriğe Yönlendir

Araç Satışı-Sattığım Araç Hasarlı Çıktı

Gürkan Gürel

Recommended Posts

Gürkan Gürel

Selamun aleykum. Birşey soracağım abilerim siz bilirsiniz.

Şimdi ben geçen hafta 2004 model focus ghia mı sattım. Çocuk 4 adet bmw servisinde calisan arkadaşlarını pazartesi gününden getirdi baktirdi beğendi ve salı günüde satışını noterden verdim,paramı aldım.aracın plaka ve Şase numarasindan falan kesinlikle kaza kaydı falan yok,sonucta bende alirken araştırdım aldım. Bu şimdi arabaya baktirmis sanayide ve değişen parçaları olduğunu ve boyalı olduğunu söylemek için beni aradı. Senin ilandaki yazdiklarina hiç uymuyor bu araba ben rapor aldim, ilan görüntüsünüde aldım dedi.bende bilmiyordum böyle olduğunu. Ben kendisine söyledim ben arabadan falan anlamiyorum alirken ben sanayide baktirdim araba güzel al dediler bende aldım dedim.nerden bileyim parça değişmiş olduğunu.ben soyledim ilanda bana denilenleri yazmıştım. Paramı hemen hazirla ben aracı geriye iade etmek istiyorum dedi.avukatimi arayip seni mahkemeye vereceğim dedi. Bu durumda ben mağdur olurmuyum? Satış belgem falan duruyor noterden? Ne yapayım abiler siz bilirsiniz bana bi akıl verin.

Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Arabayi kontrol ettirip almış, aldığı gün kaza yapmadığı ne malum ?

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

noter satışında aracı görüp beğenip aldım gibi bir şey yazıyordu. yalan söylemediyseniz içiniz rahat olsun bence.

Yorum bağlantısı
Gürkan Gürel

Evet arkadaşları geldi baktılar. 30dk kadar incelediler, test sürüşü dahi yaptılar. Ben bakmayın etmeyin demedim. Zorla mal satmadım sonuçta. Konuyla ilgili bilgisi olan bir abimiz veya avukat olur hakim olur birisi varmı bu forumda? Lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Vicdanen acı çekiyorum. Bir sürü borcum vardı zaten onları kapattım tamda rahtladım derken bu çıktı başıma

Yorum bağlantısı
Gürkan Gürel

Ben adamı kesinlikle kandirmadim bilmiyordum. Bende alirken önce plaka sonra Şase numarasını tanıdığım sigortacı bir arkadaşa baktirdim, hasar kaydı falan yok arabanın. Şimdi baktirdik yine yok. Alıcı olan kişide hasar kaydı yok diyor zaten. Ama arabada değişen parçalar ve boyalar var gerekçesi ile iade etmek istiyor. Vallaha bıktım. Araba görecek yüzüm gözüm kalmadı.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Sizin kasten hileli hareket ettiğiniz veya gizlemeye çalıştığınız sonradan ortaya çıkan ayıplı olağanüstü bir durum yok ise ve bu işi meslek edinen statüde tacir de değilseniz dava yoluna gitse bile kaybedecektir büyük ihtimalle rahat olun. Burada alan kişinin aracı olduğu haliyle kabulü söz konusu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bakıp aldıysa sorumluluk ona ait. İstediği kadar parçalansın.

Sizin kasten hileli hareket ettiğiniz veya gizlemeye çalıştığınız sonradan ortaya çıkan ayıplı olağanüstü bir durum yok ise ve bu işi meslek edinen statüde tacir de değilseniz dava yoluna gitse bile kaybedecektir büyük ihtimalle rahat olun. Burada alan kişinin aracı olduğu haliyle kabulü söz konusu.

Adam baktırmış almış. Ustalarına göstermiş.
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bakıp aldıysa sorumluluk ona ait. İstediği kadar parçalansın.

Adam baktırmış almış. Ustalarına göstermiş.

Mahkemede aksi yönde beyanda bulunurlarsa satan kişi bu durumu ispat yükü altına girer.
Yorum bağlantısı
Gürkan Gürel

İçim rahatlıyor bir nebze. Ben arabanın kazasını falan bilseydim zaten almazdım.

Mahkemede aksi yönde beyanda bulunurlarsa satan kişi bu durumu ispat yükü altına girer.

valla ben her türlü ispatlarım. Benim sigortamdan veya araba bendeyken hiç bir kazası olmadı. Ben o yönden rahatım

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Karşı taraf ben göstermedim yazdığına itimat ettim diye yalan söylerse?
Yorum bağlantısı
Gürkan Gürel

dünki konuştuğumuz telefon görüşmesini kaydettim. 4 arkadaş gelip baktım diye bizzat kendi söyledi zaten.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

dünki konuştuğumuz telefon görüşmesini kaydettim. 4 arkadaş gelip baktım diye bizzat kendi söyledi zaten.

Çok iyi. Sıkıntı yok o zaman.
Yorum bağlantısı
Gürkan Gürel

Çok iyi. Sıkıntı yok o zaman.

Teşekkürler, inşallah sorun olmaz artık. Iyikide kaydettim tlf görüşmesini. Hem facebooktanda yazistiklarimiz duruyor silmedim

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Teşekkürler, inşallah sorun olmaz artık. Iyikide kaydettim tlf görüşmesini. Hem facebooktanda yazistiklarimiz duruyor silmedim

Kaydetmek nasıl aklınıza geldi?

Neden kaydetme ihtiyacı duydunuz?

Yorum bağlantısı
Gürkan Gürel

Çünkü arabayı satarken 5 bin tl yi 3 gün sonra vereceğini söylemişti.ecburen bana yamuk yapmasin diye kaydetmek aklima geldi. Arabayı aldı alalı sürekli beni arayip rahatsiz ediyordu. Arabanin kaç airbag var, araba ne kadar yakit tuketiyor gibisinden. Sonra en son dediki bu arabaya ben baktirayim bir daha kazalimi nesi var dedi. Bende baktım bu çamura yatacak herhlde diye mecburen ses kaydetmek aklıma geldi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Söyleyebilir. İşin suç kavramına değil de hukuki uyuşmazlık boyutuna değinilecek olunursa hata hile yahut ikrah nedeniyle sözleşmenin iptali ve satım bedelinin iadesi yoluna gidecektir bu hususu ispat için de elinden geleni yapıp delilleriyle hataya düştüğü hususunda yahut satimda ayıp/hile bulunduğuna hâkimi ikna etmesi gerekir. Bu aşamada elinde pek bir şey yok gibi görünüyor.

Bu kayıtlar başka türlü ispat varakasi yok ise hukuka aykırı yollarla elde edilmiş delil olarak hukuk mahkemesinde kullanılabilse de kişisel verilerin rıza dışı kayda alınması bakımından suç teşkil eder.

Çünkü arabayı satarken 5 bin tl yi 3 gün sonra vereceğini söylemişti.ecburen bana yamuk yapmasin diye kaydetmek aklima geldi. Arabayı aldı alalı sürekli beni arayip rahatsiz ediyordu. Arabanin kaç airbag var, araba ne kadar yakit tuketiyor gibisinden. Sonra en son dediki bu arabaya ben baktirayim bir daha kazalimi nesi var dedi. Bende baktım bu çamura yatacak herhlde diye mecburen ses kaydetmek aklıma geldi.

Üstüne bir bardak su içer bu olayda yapacak bir şey yok.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gürkan Gürel

Söyleyebilir. İşin suç kavramına değil de hukuki uyuşmazlık boyutuna değinilecek olunursa hata hile yahut ikrah nedeniyle sözleşmenin iptali ve satım bedelinin iadesi yoluna gidecektir bu hususu ispat için de elinden geleni yapıp delilleriyle hataya düştüğü hususunda yahut satimda ayıp/hile bulunduğuna hâkimi ikna etmesi gerekir. Bu aşamada elinde pek bir şey yok gibi görünüyor.

Bu kayıtlar başka türlü ispat varakasi yok ise hukuka aykırı yollarla elde edilmiş delil olarak hukuk mahkemesinde kullanılabilse de kişisel verilerin rıza dışı kayda alınması bakımından suç teşkil eder.

başka türlü yolla kullanmıyoruz abicim. Aracı alan adam 1 hafta sonra begenmedim arabayı iade etmek istiyorum diyor. Ben borçlarımı ödedim param kalmadı. Bu durumda daha ne yapmam beklenebilirdi. Hergün birisi sizi telefondan, fcebook tan ve whatsapp tan rahatsiz ettiğini dusunsenize? Psikolojik olarak çok etkilendim. Keşke satmasaydim buna araç dedim. O kadar çok arayan soran olduğu halde dedi illa baskasina gitmesin illa ben alacağım dedi aldı. Zaten araçta hasar kaydı, pert kaydı falanda yok.
Yorum bağlantısı
Koray Demir

başka türlü yolla kullanmıyoruz abicim. Aracı alan adam 1 hafta sonra begenmedim arabayı iade etmek istiyorum diyor. Ben borçlarımı ödedim param kalmadı. Bu durumda daha ne yapmam beklenebilirdi. Hergün birisi sizi telefondan, fcebook tan ve whatsapp tan rahatsiz ettiğini dusunsenize? Psikolojik olarak çok etkilendim. Keşke satmasaydim buna araç dedim. O kadar çok arayan soran olduğu halde dedi illa baskasina gitmesin illa ben alacağım dedi aldı. Zaten araçta hasar kaydı, pert kaydı falanda yok.

Bir şey yapamaz merak etmeyin iş işten geçmiş. Orada kullanma amacı veya yolu önemli değil rıza dışı kayıt yaptığın anda suç oluşuyor. Hukuk mahkemesine delil olarak sunduğun anda karşı tarafın avukatı hemen savcılığa şikayette bulunuyor ve ceza davası açılıyor hakkında.
Yorum bağlantısı
Gürkan Gürel

5bin tl nizi verdi mi adam

arabanın satışını salı günü verdim. Bana cuma günü vereceğini beyan etti 5bin tl sini. Bende iyi madem dedim otimat ettim. Dediği gibide cuma günü paramı verdi. Dün itibariylede bu durumlar ortaya çıktı. Eğer cuma günü paramı alamamış olsaydım, şimdi ben kazık yiyecekmisim. Allah biliyor doğruyu hakliyi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Kazanacağı her hangi bir durum yok. Siz ona sahte eksper raporu vs vermediniz sonuçta. Noterde alacak verecek var mı şeklinde imzalar atılıyor. Satış belgesinde yazılıyor kendi rızam ile vs şeklinde. Sonuçta sizin yalan beyanınız yok. Yukarıda da yazıldığı gibi belki sizden aldı çıktı ve kaza yaptı topladı arabayı değişen raporu aldı. Ortalık üç kağıtçı kaynıyor.

Yorum bağlantısı
Gürkan Gürel

Kazanacağı her hangi bir durum yok. Siz ona sahte eksper raporu vs vermediniz sonuçta. Noterde alacak verecek var mı şeklinde imzalar atılıyor. Satış belgesinde yazılıyor kendi rızam ile vs şeklinde. Sonuçta sizin yalan beyanınız yok. Yukarıda da yazıldığı gibi belki sizden aldı çıktı ve kaza yaptı topladı arabayı değişen raporu aldı. Ortalık üç kağıtçı kaynıyor.

gerçekten araba gorecek gözüm kalmadı artık. Medem git expertiz yaptir kardeşim almadan önce. Zorla satmadim sonucta demi. Getirmiş Bmw servisinde calisan kaportaci motorcu elemanları ve guzelce baktilar begendiler. Sonicta ben borclarim var diye sattim bj işin ticaretini yapmiyorum. 28 yaşımdayım ve 2 adet arabam oldu şimdiye kadar
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

yapa bileceği birşey yok satış evrağında herşey açık ve net görerek beğenerek aldım yazıyor.

Yorum bağlantısı
Gürkan Gürel

yapa bileceği birşey yok satış evrağında herşey açık ve net görerek beğenerek aldım yazıyor.

aynen abi hali hazırda görüp beğenerek aldım yazıyor. Elimde satış kağıdı mevcut zaten. Bana da birşey olmaz gibi geliyor ama ister istemez insan üzülüyor bu durumlara.

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Bencede yapacak bisey yok. Kaldi ki arkadaslarin dedigi gibi kendisinin kaza yapmadigi ne malum... Ve o kadar para verip aliyorsun. Arabayi gosterip incelemek onun sorumlulugunda. Cocuk oyuncagi mi bu is?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...