İçeriğe Yönlendir

Direksiyonun Yamuk Olması?

ibrahim turhal

Recommended Posts

ibrahim turhal

Merhaba. Fiesta araçlarda direksiyonda yamukluk kronikmi yoksa benim araçta mı öyle bir durum var acaba:) sanki bir gariplik var düz yolda giderken. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Rot ayarına gidip kontrol ettirin, düzeltirler .Kronik bir sorun değil ama zamanla her araçta olabilir normaldir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Kronik bir problem değil, yukarıda Cem abi de yazmış, rot ayarı ile düzelir. Benim araçla sol ön tekeri kaldırıma sertçe vurduğumda teker düz direksiyon yamuk duruyordu.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Taha çağrı Güneş

Arkadaşlar merhaba,

Foruma yeni katıldım. Sorun bende de var şöyleki direksiyon ve lastikte eksen kaçıklığı var. Araba düz giderken direksiyon hafif sollu duruyor. Gitmediğim ön düzenci kalmadı, bu arada hiçbiri mahalle arası rotçular değil, rotçudan çıkıyorum bu sefer de hafif sağlı duruyor bir türlü ip gibi olmadı direksiyon. Bir tanesi kamberde sıkıntı olduğunu söyledi onu da ayarlattık fakat sonuç aynı. Ayrıca fark ettiğim bir durum var araç sola viraja girerken (viraj da eğimliyse) virajın içine dalma yapıyor sola viraj dönüyorum fakat arabayı sağa doğru çekiyorum. Sol salıncağım, sol poryam, sol ve sağ z rotum yeni, direksiyon kutum yeni sorun bunların hiçbirinden değil demekki...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

direksiyonu tutmadan fren yapınca bir tarafa çekiyor mu araç? herhangi bir rotçudan alınan rot ayar kağıdı var mı rakamlar geometriler işaretli olan?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Ulaş
Taha çağrı Güneş yazdı:

Arkadaşlar merhaba,

Foruma yeni katıldım. Sorun bende de var şöyleki direksiyon ve lastikte eksen kaçıklığı var. Araba düz giderken direksiyon hafif sollu duruyor. Gitmediğim ön düzenci kalmadı, bu arada hiçbiri mahalle arası rotçular değil, rotçudan çıkıyorum bu sefer de hafif sağlı duruyor bir türlü ip gibi olmadı direksiyon. Bir tanesi kamberde sıkıntı olduğunu söyledi onu da ayarlattık fakat sonuç aynı. Ayrıca fark ettiğim bir durum var araç sola viraja girerken (viraj da eğimliyse) virajın içine dalma yapıyor sola viraj dönüyorum fakat arabayı sağa doğru çekiyorum. Sol salıncağım, sol poryam, sol ve sağ z rotum yeni, direksiyon kutum yeni sorun bunların hiçbirinden değil demekki...

Araç ta kaza var mi önden? 

Yorum bağlantısı
Taha çağrı Güneş
Hüseyin Ulaş yazdı:

Araç ta kaza var mi önden? 

Önden kaza var evet ama hangi ön düzenciye göstersem "araç fabrikadan çıktığı gibi vs." diyor. Mesela bir yerde rot ayarı yaptırıyorum direksiyon soldayken düz gidiyor, başka bir yerde yaptırıyorum bu sefer de sağdayken düz gidiyor bir türlü teker ve direksiyon eksenleri öpüşmüyor.

Yorum bağlantısı
Taha çağrı Güneş
Çağlar Bayur yazdı:

direksiyonu tutmadan fren yapınca bir tarafa çekiyor mu araç? herhangi bir rotçudan alınan rot ayar kağıdı var mı rakamlar geometriler işaretli olan?

Frende çekme yapmıyor, kafa sallamıyor. Sadece sola virajda dalma var ve direksiyon ekseniyle lastik ekseni bir türlü %100 öpüşmüyor. Rot kağıdı halihazırda yok ama rot sonrası tüm değerler toleransların içerisindeydi. Ön lastiklerden birini tek değiştirdim kasiste balon yapmıştı ondan yapabilir mi diye düşünmeye başladım lakin diğer lastik de 3-4 aylıktı.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Şase ön uç kısımda hafif bir eğiklik olsa gerek 

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)

2003 fiestamla, aha şura aha bura derken tam dönerken kaldırıma hafif dokundum.Sonra direksiyon bir nebze sağda kaldı. Araç düz gidiyor ama direksiyon sağa bakıyordu. direksiyon kutusunda "diş atmış" dediler.

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

4 lastik rot makinasında tolerans içinde çıkabilir ama bağlandığı yerlerin geometrisi bozuksa yolda işler değişir.

Yorum bağlantısı
Taha çağrı Güneş
Çağlar Bayur yazdı:

4 lastik rot makinasında tolerans içinde çıkabilir ama bağlandığı yerlerin geometrisi bozuksa yolda işler değişir.

Peki tavsiyeniz nedir? Şasiciye mi göstereyim? Konuyla ilgili çok çeşitli yorumlar da var açıkçası direksiyon kolonu mafsalına kadar arızalı olabilir diyen oldu.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Taha çağrı Güneş yazdı:

Peki tavsiyeniz nedir? Şasiciye mi göstereyim? Konuyla ilgili çok çeşitli yorumlar da var açıkçası direksiyon kolonu mafsalına kadar arızalı olabilir diyen oldu.

maslak hunter rot balans ta kontrol yaptırın derim. sıfır araçtaki sorunu orada buldurmuştum. gagıla yazın adresi gelir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
Taha çağrı Güneş yazdı:

Çağlar Bey de tavsiyede bulunmuş. Ayrıca düşünürseniz ben de Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesinde Rot Balansçı Doğan Mermer'den çok memnunum.  Randevu alarak gitmek gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Rıdvan Ergün yazdı:

Çağlar Bey de tavsiyede bulunmuş. Ayrıca düşünürseniz ben de Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesinde Rot Balansçı Doğan Mermer'den çok memnunum.  Randevu alarak gitmek gerekiyor.

orası da iyidir ama sosyetik değil :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ya bi fiesta kullanıcımızda bu sorun yok muydu? Açı sensörü mü ne hatalıydı sanki?

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Macit Aliyev

Hooop ben geldim. Benim fiestada bu sorun var:)) dün dikkatimi çekti. Bu hafta sonu rotçuya bi götüreyim bende.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir rotçuya gidin ve sorun düzelene kadar aynı rotçuyla devam edin.

Direksiyonun yamuk durması problemini yaşadığım her aracımda kolayca çözdüm.

Ayarlanır çıkar test edersin, olmadıysa bir daha ayar yaparsın.

Dalma, çekme sorunları farklıdır.

Önemli olan direksiyonu bırakınca arabanın düz gitmesidir.

Araba düz gidebiliyorsa işi kolay.

Düz gidebiliyor mu bu araç ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bir rotçuya gidin ve sorun düzelene kadar aynı rotçuyla devam edin.

Direksiyonun yamuk durması problemini yaşadığım her aracımda kolayca çözdüm.

Ayarlanır çıkar test edersin, olmadıysa bir daha ayar yaparsın.

Dalma, çekme sorunları farklıdır.

Önemli olan direksiyonu bırakınca arabanın düz gitmesidir.

Araba düz gidebiliyorsa işi kolay.

Düz gidebiliyor mu bu araç ?

Dün çok falza deneyemedim. Öyle olduğunu görünce sürekli düzeltmeye çalıştım. Düz gidip gitmediğini bilmiyorum. Dikkat eder yazarım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mais Jannataliyev yazdı:

Dün çok falza deneyemedim. Öyle olduğunu görünce sürekli düzeltmeye çalıştım. Düz gidip gitmediğini bilmiyorum. Dikkat eder yazarım.

Bu önemli.. 

Rüzgarsız düz bir yolda.. bir güzergaha git ve aynı yoldan geri gel.. 

Gidip gelirken direksiyonu kendi haline bırak. Araba düz gidebiliyor mu kontrol et Mais.. 

Düz gitmiyorsa gelirken de dikkatli izle.. Aynı yöne mi çekiyor buna bak.. 

Giderken de sağa gelirken de sağa çekiyorsa, yada sola yani her iki güzergahta da aynı yöne çekiyorsa lastik kusurlu yada rot ayarı bozuk demektir. 

Araç çekmiyor ama direksiyon yamuk duruyorsa bu ciddi bir sorun değildir. ayarla düzelir. 

Rot ayar makinalarında bunları sıfırlama vardır. Direksiyon simidi ortalanıp koltuğu bir aparatla sıkıştırılır ve sabitlenir. tekerler de makinaya bağlanınca sapmayı ekranda gösterir ve rotçu da buna göre ayarı yapar. 

Ha çoğu makinanın kalibrasyonu bozuktur ve bu sebeple iyi rotçular bu işlemi göz kararı ile yapabilir. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev

Dediğinizi deneyeceğim en kısa sürede. Aslında bunu eşim kullanacağı için yine çukura girecek ve yine bozulabilir😃

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Sözen
Taha çağrı Güneş yazdı:

Arkadaşlar merhaba,

Anlattığınız sorunların bire bir aynısı bende de var. Bir çözüm bulabildinizmi

Yorum bağlantısı
Macit Aliyev

Galiba bu yukarıda da yazıldığı gibi çoğu fiestada var. Bence halledilebilir bişeydir. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...