Saygın Can Oğuz 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 İstanbul'daki kaza martıdan olmuş. Böyle bir yolda sol şeritte bu sebeple aniden duran sürücüyü gerçekten kutlamak lazım. Görüntü ilginç. http://www.milliyet.com.tr/Milliyet-Tv/video-izle/Sisli-deki-zincirleme-kazaya-marti-sebep-olmus--lcwTgH75FMWs.html 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Takip mesafesini korumayanlari da kutlamak lazim 7 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 (düzenlendi) Böyle bir durumda bence başka seçenek yok martıya geçmiş olsun 1 martı yüzünden onlarca insanın hayatı tehlikeye giriyor 1 Temmuz 2015 tarihinde emre öğüt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Ben olsam orada üzülerekte olsa fren yapmazdım tamam hayvanınki de can ancak o hızda seyreden onlarca araçtaki insanın hayatını tehlikeye atmak daha büyük bir risk. Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 O sürücüyü tebrik etmek lazım. Her ne kadar trafiği tehlikeye soksada yukarıda yazıldıgı gibi takip mesafesini korumak gerekir. Her zaman için arkadan vuran suçlu oluyor benim bildiğim. 2 Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 sağ taraf müsait sürücü rahat kaçabilirdi bana göre. Tabi hızı kaçmaya müsait mi onuda bilmek lazım. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 (düzenlendi) bu durumda bence yapilmasi gereken hemen dikiz aynasina bakip arkadakinin ne kadar mesafede oldugunu kestirmek. cok yakin oldugu görülünce de korna calarak, gazdan ayagi cekmek, mümkünse hafif fren yaparak devam etmek. ama herkes takip mesafesini korusa böyle durumlar yasanmaz. önümüzdeki insan acemi olabilir, o anda beklenen tepkiyi veremeyecek birisi olabilir. dikkat etmek lazim. 1 Temmuz 2015 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Bir arkadan gelen kendini sakince sağ şeride atan kişi harbi şöförmüş. Diğerleri takur tukur bindirmiş. 9 Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Muhtemelen aynısını yapardım bende yada sağa kırardım,hayvanlara zarar veremiyorum,aynı durumla karşılaşmıştım sola kırdıydım hayvana yandan hafif çarpmıştım çok şükür ne hayvana nede bize bişey olmamıştı. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 O yolda takip mesafesi hikaye. Hız sınırı 80 olmasına rağmen millet 120 ile falan yardırdığı gibi ani frenlemeler ve gazlamalar yüzünden zaten sürekli trafik sıkışıyor. Ben ne kadar önümdeki ile aramı açsam da orada, arkamdaki hep değerlime yakın ilerliyor. 5 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Aniden durmak mı ,yoksa yakın takip mi suç onu sorgulamak lazım. Yorum bağlantısı
Borga Tansel 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Bizim de başımızdan değişik bir martı hikayesi geçti. Yolda tek araç olarak gidiyorduk. Yukarıda süzülen martı ani bir pike yaparak dalışa geçti ve bizim ön camın sol direğine çarptı. Çarptığı gibi hakkın rahmetine kavuşması da bir oldu. Bazen yapacak bir şey olmuyor. Bizim yapacak hiç bir şeyimiz yok idi. Burada sürücü hayvanı ezmemek için durmuş. Tebrik etmek lazım. Diğer şöförlerin takip mesafesine uyması gerek. Kuralları olduğunca uygulayabilirsek, zaten bu gibi durumlarda zincirleme kaza da yaşanmaz, hayvanlara da zarar gelmez. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 (düzenlendi) Bizim ülkemizde takip mesafesine uyan varmı ki ? Yok..Ben bazen inat ediyorum önümdeki araçla arama mesafe bırakıyorum ancak paatt araya birisi kaynıyor öyle oluncada mesafe falan kalmıyor , kazanın olduğu yolda da öyle bir takip mesafesi yok zaten kimse uymuyor fren yapan sürücü bu durumu zaten biliyordur ancak ve ani fren yaptığında olabilecekleri öngörmesi gerekir zaten sonuç malum ortada can kaybıda olabilirdi, o an anlık bir tepki vermiş olabilir ancak bizim ülkemizdeki sürücülerin kurallara uymayıp dip dibe gittiğini göz önüne alırsan ben yanlış karar verdiğini düşünüyorum bile bile lades bence.Adam gibi araç kullanan, aradaki takip mesafesine uyan insanların yaşadığı başka bir ülkede olsa yaptığı hareket doğru. 1 Temmuz 2015 tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Takip mesafesi aslında gördüğüm kadarıyla o kadarda kötü değil. Ancak sağ şerite geçmeye çalışılmış ve orası da dolu olduğu için arada kalınmış. Sağ şerite geçmeyi düşünmek yerine fren yapılsa kaza bu boyutta olmazdı gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Büyük ihtimalle durma refleksi yolda birşey var durmalıyım şeklinde çalıştı.Yolun yoğunluğuna bakarsak martıyı kurtarmak için ani fren yapmak intihar gibi birşey. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Aniden durmak mı ,yoksa yakın takip mi suç onu sorgulamak lazım. HEr zaman arkadan vuran hatalıdır. Bu sebeple yolda ani durmanın değil, duramayıp ona vuranın suçu olmalı. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Bence sol şeritte o hızda ani fren yapması oldukça tehlikeli. Ülkemizde takip mesafesi diye bişey yok sonuçta. 40mt takip mesafesi bıraksan araya 2 araba girer, arkadan selektör korna yersin. Ya bir kamyon veya otobüs olsaydı arkada ki? Sonuç daha vahim olacaktı. Bence o ani freni yapanın araç kullanmaktan haberi yok. Ya sağa kır yada yavaşla. Sol şeritte öyle ani freni niye yaparsın ki. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Bir arkadan gelen kendini sakince sağ şeride atan kişi harbi şöförmüş. Diğerleri takur tukur bindirmiş. harbi şoför sağa girince minibüs durmak zorunda kalıyor diğerleri kaçamıyor. hepsini anlarım da taksi nasıl giriyor arkadaş. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 harbi şoför sağa girince minibüs durmak zorunda kalıyor diğerleri kaçamıyor. hepsini anlarım da taksi nasıl giriyor arkadaş. Minibüs durmamış gibi görüyorum ben. 2. araç için kendini tehlikeden çıkartmış olması yeterli bence. Diğerleri ise ya takip mesafesini koruyup iyi bir fren yapacaktı, yada kaçış yolu varsa sağa sola atacaklardı kendilerini. Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Takip mesafesi korunsa bu kazaların hiç biri olmazdı. Olay sadece martı değil. Oradan yasakta olsa bir insan da geçiyor olabilirdi. Veya öndeki araç aniden arıza yapıp lastiği patlayabilirdi gib bir sürü varsayım olabilir. Takip mesafesi de bu gibi durumlar için zaten. 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 HEr zaman arkadan vuran hatalıdır. Bu sebeple yolda ani durmanın değil, duramayıp ona vuranın suçu olmalı. Vuran suçlu ,tartışmasız. Ama bu durumda ben olsam durmazdım. Ülke gerçekleri , İstanbul gibi yerde intihar oldurdu. 1 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 Arkadaşlar, kimse beni yanlış anlamasın ama bu konuda olduğu gibi her konu da 2-3 kişi bir araya geldiği zaman: hep doğru olandan, yapılması gerkenden bahsederiz, ama çoğumuz da uymayız. Yukarıda yapılan yorumlara göre her kes doğru olanı yapıyor görünüyor, peki yanlışı kim yapıyor. Yani muhakkak üçümüzden birisi bir hata yapıyordur , isteyerek de olsa, istemeyerek de olsa. Aynı şekilde bir güvercin için ben de durmak zorunda kalmıştım. Allah' tan hızım oldukça yavaştı. Ancak, arkamdaki kişi zor durdu ve camdan kafayı uzatarak bir güvercin için bizi tehlikeye attın dedi. İyi ki de yanıma gelmedi yoksa : ben de ona yavaş gelsyedin, takip mesafesine uysaydın diyerek sertleşebilirdik. 3 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 (düzenlendi) Martı hayvan da biz neyiz? Kurtaracak pozisyon varsa kurtarırım veya dururum ama yoksa yapacak bir şey yok martı tavuk döner olarak sofralara... 1 Temmuz 2015 tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Burak Beykurt 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 İlk 3 aracın çarpması normal bence.O hızla ani duran bir araca karşı hemen tepki veremeyebilirler de 3. arabadan sonrakilerin gelip vurmaları resmen hayret edici bişi.Bu ne dikkatlizlik arkadaş önüne bakıyosan zaten görüyorsundur 3-4 arabanın frenlediğini 1-2 arabanın sağa attığını kendini.Yavaş gelmelerine rağmen duramıyorlar.Uyanamamışlar belli ki Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 (düzenlendi) marti bir anda cikiyor. sürücü aniden secememis de olabilir. tas veya sert bir cisim zannetmis de olabilir ya da yukarida söylenildigi gibi orada marti yerine insan da olabilir. canini (ailesini colugunu cocugunu) seven, diger sürücülerin en yapilmayacak hatayi yapacaklarina hazirlikli olmalidir ki en iyi soför bile kücük bir dalginlik halinde, böyle ani durumlarda, panik bir tepki verebilir. 1 Temmuz 2015 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts