Mehmet Yığılı 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 Sıfır aldığım 1.25 benzinli ford fiesta'nın 6.ayını devirmiş bulunuyorum. 1.25 motorda normal koşullarda dikkat çekici bir sıkıntı yaşamazken dik rampalarda sıkıntı yaşıyorum, özellikle polonezköy yolunda. Dün polonezköye giderken araçta 3 kişi ve çok dolu olmayan bir bagajla yokuşlarda çok kesilme yaşadım. Örneğin 4.vitesle gidiyorum hızım 70 km rampa yükseldikçe çekiş aniden düşüyor, ben 2'ye düşürdüğümde (4ten 2'ye de inmek zorunda kaldığım oldu sıkça), daha yüksek tork ile çıkmaya başlıyor ama bu sefer de 3 bin deviri aşmaya başlıyor, bende korkup 1.vitese kadar düştüm. Sorum şu ben 2.viteste 4000-5000 leri görürsem çok hız kaybetmeden bu durumda devam edebilirim ama bunun ne gibi sakıncaları olur. Çünkü benim öğrendiğim 2500-3000 devir aralığında vites değiştirmem gerektiği... yokuşlarda bu tür istisnalar yapılabilir mi? 4500-5000 devirlere çıkmak çok büyük sakıncalar yaratır mı, bilgilendirebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 Yokuş çıkarken alt vites yüksek devir çıkmanız daha kontrollü çıkmanızı ve daha rahat çıkmanızı sağlayacaktır. Aracın bağırmasına bakmayın, yüksek vites düşük devirde araba daha çok zedelenir yokuş yukarı çıkarken. 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 (düzenlendi) 4000 devire rahatça çıkılır , problem olmaz. Tek tek vites düşürülürse daha akıcı sürülür. 30 Haziran 2015 tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 Bişey olmaz devam edin. Her Allahın günü bu şekilde kullanırsanız, yağ eksiltme, motor ömrünün erken bitmesi, çok yakıt tüketimi gibi şeyler yaşayabilirsiniz. Arada birden bir şey olmaz. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 Benzinli arabada o kadar yüklüyken yokuşta 4000 devire kadar çıkmıyorsanız o yokuş bitmez ki zaten. Arabanın gücünün yettiği bir viteste mesela 3. viteste 3000-3500 devir arasında sabit gidemiyor muydu araç? Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 Benzinli araçta dik yokuşlarda 3000-4000 arasında kullanıyorum. Daha doğrusu araç nasıl rahatlarsa o vites ile devam ediyorum.4000 deviri geçmiyorum çünkü aracımın max torku 4 bin devir. Bu devirler benzinli araçta risk taşımaz. Tam tersi çekmediği halde gaza yüklenirseniz bunun motora zararlı olduğunu duymuştum. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 O devirleride bir işe yarasın diye koymuşlar sonuçta , yoksa arabanın motor devri 3000 den yukarı çıkmazdı. Rampaya gelmeden hızı arttırarak arabanın erken bayılmasını önleyebilirsiniz , hızlanma imkanı yok ise mecburen düşük vites yüksek devir olacak ama , örneğin 2. viteste 4000-4500 devire çıktınız sonrasında 3. vitese alabilirsiniz araba zorlanmadan gidecektir. 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 Pratik bir kullanım ve güvenlik bilgisi: Araç her zaman gaza basıldığında sağlıklı hızlanabileceği viteste kullanılmalıdır. Bu hem motor için hem sürüş güvenliği için gereklidir. 4 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 Yokuşa göre değişir devir rakamlarına kendinizi şartlamayın hissetmekle ve duymakla alakalı onu zaten anlarsınız araç giderken gaza bastığınızda yığılmayacak gibiyse doğru devirdesinizdir, benzinli araçlarda ve sizin aracınızda da malum tork değeri düşük o nedenle belli bir devirin üstünde çıkmanız gerek zaten ancak sürekli çok yüksek devirde gitmek hem yakıt sarfiyatını arttıracaktır hemde uzun vadede motor ömrü için iyi değildir aradaki dengeyi dediğim gibi hissederek aracın en rahat hangi devirde gideceğine karar vermelisiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Yığılı 30 Haziran 2015 Yazar Paylaş 30 Haziran 2015 Teşekkürler tek tek cevaplarınız için, Öncelikle üçüncü viteste hızlı da girsem motor boğuluyor bir süre çıktıktan sonra. Arkadaki araçlar selektör yapmaya başlıyor vites düşüyorum, bu sefer de devir yükselince tedirgin oluyordum. O zaman bu tür yokuşlarda 4000 devirleri görmekten çekinmiyorum bundan sonra. Çok teşekkürler duymak istediğim cevap buydu çünkü ee 1.25 motora böyle, yavaş yavaş çıkacaksın cevabı gelecek diye korkuyordum 1.25L Duratec için maksimum tork 4200 dd görünüyor, yeri geldiğinde o noktaları gönül rahatlığıyla göreceğim o halde. Çok sağolun 1 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 Teşekkürler tek tek cevaplarınız için, Öncelikle üçüncü viteste hızlı da girsem motor boğuluyor bir süre çıktıktan sonra. Arkadaki araçlar selektör yapmaya başlıyor vites düşüyorum, bu sefer de devir yükselince tedirgin oluyordum. O zaman bu tür yokuşlarda 4000 devirleri görmekten çekinmiyorum bundan sonra. Çok teşekkürler duymak istediğim cevap buydu çünkü ee 1.25 motora böyle, yavaş yavaş çıkacaksın cevabı gelecek diye korkuyordum 1.25L Duratec için maksimum tork 4200 dd görünüyor, yeri geldiğinde o noktaları gönül rahatlığıyla göreceğim o halde. Çok sağolun Devir saatindeki kırmızı alana kadar risk yok, araç nasıl istiyorsa öyle... Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 Teşekkürler tek tek cevaplarınız için, Öncelikle üçüncü viteste hızlı da girsem motor boğuluyor bir süre çıktıktan sonra. Arkadaki araçlar selektör yapmaya başlıyor vites düşüyorum, bu sefer de devir yükselince tedirgin oluyordum. O zaman bu tür yokuşlarda 4000 devirleri görmekten çekinmiyorum bundan sonra. Çok teşekkürler duymak istediğim cevap buydu çünkü ee 1.25 motora böyle, yavaş yavaş çıkacaksın cevabı gelecek diye korkuyordum 1.25L Duratec için maksimum tork 4200 dd görünüyor, yeri geldiğinde o noktaları gönül rahatlığıyla göreceğim o halde. Çok sağolun 4200 max.değil optimum tork değeridir.5800 max. güç devri olduğuna göre yokuşları çıkarken 4200-5800 arasında çok rahat kullanabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Alparslan Ayyıldız 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 Sıfır aldığım 1.25 benzinli ford fiesta'nın 6.ayını devirmiş bulunuyorum. 1.25 motorda normal koşullarda dikkat çekici bir sıkıntı yaşamazken dik rampalarda sıkıntı yaşıyorum, özellikle polonezköy yolunda. Dün polonezköye giderken araçta 3 kişi ve çok dolu olmayan bir bagajla yokuşlarda çok kesilme yaşadım. Örneğin 4.vitesle gidiyorum hızım 70 km rampa yükseldikçe çekiş aniden düşüyor, ben 2'ye düşürdüğümde (4ten 2'ye de inmek zorunda kaldığım oldu sıkça), daha yüksek tork ile çıkmaya başlıyor ama bu sefer de 3 bin deviri aşmaya başlıyor, bende korkup 1.vitese kadar düştüm. Sorum şu ben 2.viteste 4000-5000 leri görürsem çok hız kaybetmeden bu durumda devam edebilirim ama bunun ne gibi sakıncaları olur. Çünkü benim öğrendiğim 2500-3000 devir aralığında vites değiştirmem gerektiği... yokuşlarda bu tür istisnalar yapılabilir mi? 4500-5000 devirlere çıkmak çok büyük sakıncalar yaratır mı, bilgilendirebilir misiniz? tamamen okumadım ama sanırım bahsettiğin şey sürekli zorlayarak çıksam sorun olurmu heralde.. bişey olmaz fabrika zaten sana sunduğu deviri motorda binlerce saat deniyor. için rahat olsun, focus mk1 ile 4-5dk 3. vites redline kaldı hiçbi sorun çıkmadı Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 4000 - 5000 devirleri rahatlıkla görebilirsiniz korkacak birşey yok. Hatta sırf bu fiestada o devirlere çıkarkenki sese bayıldığım için bazen gerek olmadığı halde devirli kullanıyorum. Çoğu benzinli araç elektrik süpürgesi gibi ses çıkarırken bu durateqlerin devirlenirkenki sesi spor araba gibi. Gidişi değil o ayrı Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 Benim hondam 7.200 rmp ceviriyordu ve sonuna kadar da görüyordum aslinda ust devirler bosuna koyulmamis oraya kullanin basin ama hareket halindeyken 1.vitese dusmeniz tehlikeli benim düşüncem Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 30 Haziran 2015 Paylaş 30 Haziran 2015 2000 -2500 devirle kesilmeden çıkmanın keyfi apayrı [emoji23] turbo candır Yorum bağlantısı
Mehmet Yığılı 1 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2015 Teşekkürler açıklamalar için, bundan sonra yapıştırıyorum gazı o halde 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 1 Temmuz 2015 Paylaş 1 Temmuz 2015 4000 - 5000 devirleri rahatlıkla görebilirsiniz korkacak birşey yok. Hatta sırf bu fiestada o devirlere çıkarkenki sese bayıldığım için bazen gerek olmadığı halde devirli kullanıyorum. Çoğu benzinli araç elektrik süpürgesi gibi ses çıkarırken bu durateqlerin devirlenirkenki sesi spor araba gibi. Gidişi değil o ayrı Aynen. Çok tok harika bir sesi var 1.25 fiestanın. Yorum bağlantısı
Mehmet Yığılı 2 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2015 Aynen. Çok tok harika bir sesi var 1.25 fiestanın. Dün bende bir iki deneme yaptım, baya tatmin edici ses aldım Hatta 4000 devirlerde vites arttırırken araba daha bir öne atma hissiyatı oluşturarak daha akıcı bir şekilde ivmelendiğini hissettim Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Dün bende bir iki deneme yaptım, baya tatmin edici ses aldım Hatta 4000 devirlerde vites arttırırken araba daha bir öne atma hissiyatı oluşturarak daha akıcı bir şekilde ivmelendiğini hissettim Bende almanyada 1.5 ay kadar kullanmıştım. Çıkan güzel motor sesini çekişte hissedemiyorsun. Performanslı bir ses alıyorsun ama araç o oranla gitmiyor. Ekonomik kullanıma yönelik bir araç bence. Düşük devirde verdiği performans ile yüksek devirde verdiği performans arasında aşırı fark yok. Aslında benim kullanım şeklime göre düşük devirlerde erken vites değiştirebilmek ve yakıt ekonomisi açısından harika bir araç olsa da performans aracı değil. TDCI çok daha eğlenceli kalıyor yanında. Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 Dün bende bir iki deneme yaptım, baya tatmin edici ses aldım Hatta 4000 devirlerde vites arttırırken araba daha bir öne atma hissiyatı oluşturarak daha akıcı bir şekilde ivmelendiğini hissettim O devirler maksimum tork aralığının olduğu devirler normal Bende almanyada 1.5 ay kadar kullanmıştım. Çıkan güzel motor sesini çekişte hissedemiyorsun. Performanslı bir ses alıyorsun ama araç o oranla gitmiyor. Ekonomik kullanıma yönelik bir araç bence. Düşük devirde verdiği performans ile yüksek devirde verdiği performans arasında aşırı fark yok. Aslında benim kullanım şeklime göre düşük devirlerde erken vites değiştirebilmek ve yakıt ekonomisi açısından harika bir araç olsa da performans aracı değil. TDCI çok daha eğlenceli kalıyor yanında. LPG ye geçtikten sonra hem devirli kullanımın tadını almaya hem de mazottan bile daha ekonomik gitmeye başladım. Depo boşaldıktan sonra kuruş hesabımı forumda paylaşmayı düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 2 Temmuz 2015 Paylaş 2 Temmuz 2015 lpgde yüksek devri tavsiye etmiyorlar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts