Ufuk Tutkun 28 Haziran 2015 Paylaş 28 Haziran 2015 Merhaba arkadaşlar. 2010 model focus 1.6 titanyum hb. Aracimda 110 dan sonra siddetli titreme hissettim. Direksiyon da vitesde titreme pek hissedilmiyor.onun dışında araba cok fazla titriyor. Arka sol lastik tarafindan gibi titremenin kaynaklandigini tahmin ediyorum. Dun akşama doğru lstikciye goturdum lastik tel kirigi olavilir dedi. Lastigim 1 yillik good year ef.grip performance 13000km oldu degiseli. Good year a ugradim alt takimlardandir dedi. Ozel servise sordum once lastige rot balansa bakalim dediler. Iftar vaktine yakindi bir islem yaptırmadan biraktim. Tecrubeli arkadaslara sorum bu durumda nerden baslamali ne islem yaptirmaliyim. Benzer durum basina gelen varsa cozum önerilerinizi bekliyorum. Cok tesekkurler,iyi pazarlar Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 28 Haziran 2015 Paylaş 28 Haziran 2015 Lastik kontrolü ve rot balans 2 Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber 28 Haziran 2015 Paylaş 28 Haziran 2015 90-100 km sonrası titreme arka lastiklerde balans olduğunun göstergesidir.Tahmininiz doğru.ilk olarak arka lastikler balans yapılmalıdır. 1 Yorum bağlantısı
Ufuk Tutkun 28 Haziran 2015 Yazar Paylaş 28 Haziran 2015 Teşekkürler arkalarin balansina baktirayim. Jant da yamulma olma durumunda da benzer titresim yaparmi Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Haziran 2015 Paylaş 28 Haziran 2015 Teşekkürler arkalarin balansina baktirayim. Jant da yamulma olma durumunda da benzer titresim yaparmiBalans yaparken yamulmaya bakmalari gerekir. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 28 Haziran 2015 Paylaş 28 Haziran 2015 Jantta yamulma var diyen her yere inanmayın. Ben eski lastiklerime balans yaptırırken lastikçi "senin bu sol arka jant çok yamuk abi" dedi. Bir sürü de ağırlık kullanarak çözdü. Adama inandım. Sonra lastikleri değiştirirken Ankara'daki lastikçiye sordum "sol ön jantım yamukmuş düzelttirsek mi" diye. Adam baktı etti "yok abi ne yamuğu, gayet düzgün." dedi. Nitekim pek ağırlık koymasına gerek de kalmadı. Hiç şikayetim de olmadı arabadan. Eski lastiklerin ayarı iyice kaçmış demek ki. Sizin yaptırmanız gereken: -Rot balans (aynı anda lastiklerin de balansı) Zaten bozuk yollara giriliyorsa 1-2 senede bir muhakkak rot balans ayarı yapılmalı. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 28 Haziran 2015 Paylaş 28 Haziran 2015 jantta yamukluk olabilir diye düşünüyorum.. daha önceki arabalarımda arka lastiklere balans yaptırmadan kullandığım oldu herhangi bir titreme vs. bir sıkıntı olmamıştı.. Yorum bağlantısı
Ufuk Tutkun 28 Haziran 2015 Yazar Paylaş 28 Haziran 2015 (düzenlendi) Tesekkurler bilgiler icin. Arka tekerin bir tanesinin balansi oldukca bozuk cikti. Yaptirdik duzeldi gibi. 110km civarinda sikinti yok. Uzerini test edemedim henüz. Buradan bir arkadasin dedigi gibi 20tl ye halloldu. Yalniz bizim bu focusun bijon somunlari cok sikintili. Bir turlu acilmiyordu lastik sokulurken. Bu sefer somunlarida degistirdim. CMS diye bir marka taktik. Sokup takmak kolay olur,problemde cikmaz insallah. 28 Haziran 2015 tarihinde Ufuk Tutkun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts