Volkan Dinçel 26 Haziran 2015 Paylaş 26 Haziran 2015 (düzenlendi) Kasım ayında almış olduğum Focus 3 aracımla yaz gelmesi itibariyle ilk uzun yol deneyimlerime başladım.. Kısaca özetlemek gerekirse; İlk olarak yakıt tüketimini çok beğendim..ilk 380 km. hep 110'la gittim..Yol bilgisayarı ortalama 5.8 gösteriyordu..klima açık ve 3 kişi için çok iyi bir değerdi..Ama yol bilgisayarına inanmadım gidip pompa ölçümü yaptım..Yaklaşım bir sonuç verdi 6.1 litre..Bu şimdiye kadar kullandığım 1.6 otomatik araçlar içinde en iyi yakıt tüketimi değeriydi.. İkinci olarak powershift gerçekten maşallah şimşek gibi vites değiştiriyor..Antalya-Isparta yolunu bilenler bilir..virajlı bir yol..hersene bu yolu gider gelirim..en rahat ettiğim yolculuk bu oldu..sollamalarda hiç zorlanmadan ve risk almadan sollayabildim.. Powershift ilginç bir şanzıman..D konumunda 110'la giderken 2700-2800 devir çevirirken S konumunda 110'la giderken 3200-3300 devir çeviriyor...Bir süre S konumunda kullandım ama baktım yakıt tüketimimi bozacak D'de devam ettim..Ama şunu söylemliyimki istikrarlı bir şekilde gaza basarsanız D konumu S konumunu bence hiç aratmıyor.. Bagaj yazılanlar gibi çok çok dar değil..Büyük bir valiz ve kocaman bir çocuk arabası aldı..Bizim gibi 3 kişilik bir aile için genel olarak yeterli..Ama bir Jetta bagajı gibi devasa değil..Şahsen bana yeterli geldi.. Crossclimate lastikleri de çok beğendim buradada değinmeden edemicem.Müthiş performans gösterdi.. Araç 130-140'la giderken çok stabil..ancak 160 sanki stabilliğin bozulduğu sınır gibime geldi..160 ve üstü hızlarda çok stabil değil gibi geldiki C segment bir araçta normal olduğunu düşünüyorum.. Yine 160 ve üzeri hızlarda yan rüzgarlardan çok etkilendiğini hissettim..Sandıklı yolunda sert esen rüzgar oldukça sarstı biraz tedirgin oldum. 120-160 bandında (daha çok 120 daha az 160) yaklaşık 6.6 litre yaktı ki buda tahmin ettiğimden çok daha iyi bir değerdi.. Genel olarak çok beğendim uzun yol performasını..her sene araba değiştiren birisi olarak hanıma tamam bu sefer bu araba olmuş en az 2 sene bineriz dedim Bakalım kısmetse 3 hafta sonra Mersin'e gidicem..Mersin Çamlıyayla falan derke gitgel 2000 km. bir yolum var..Kısmet..İnşallah herşey bu yolculuğumdaki gibi olur.. 26 Haziran 2015 tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu 26 Haziran 2015 Paylaş 26 Haziran 2015 hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. bir ara bende almayı planlamıştım ama lpg taktırmayı gözüm kesmedi benzinlide kullanmak bana ağır gelecekti ondan dolayı almadım. Yorum bağlantısı
Kurtaran Kurt 27 Haziran 2015 Paylaş 27 Haziran 2015 Araba uzun yol arabasi tesnlikle katiliyorum. Hele uzun ve aktif bir yolda S konumunda tadindan yenmiyor. Fakat sehir ici beni kanser ediyor. sinir hastasi oldum. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 27 Haziran 2015 Yazar Paylaş 27 Haziran 2015 hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. bir ara bende almayı planlamıştım ama lpg taktırmayı gözüm kesmedi benzinlide kullanmak bana ağır gelecekti ondan dolayı almadım. hayırlısı olsun.. Eski bir Focus 2.5 Otomatik kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim Focus 3 bariz daha az yakıyor..Senede en fazla 10.000 km. yapan birisi olarak bana gayet iyi geldi yakıt tüketimi Araba uzun yol arabasi tesnlikle katiliyorum. Hele uzun ve aktif bir yolda S konumunda tadindan yenmiyor. Fakat sehir ici beni kanser ediyor. sinir hastasi oldum. Sanırım sizin aracınızda bir sorun var.. Eskişehir gibi akmayan bir trafikte (300 km.deki ortalama hızım 14 km/s) bile powershift'in bir sıkınıtısını görmedim..Temmuz'da Mersin'e gidiyorum kısmetse..bakalım oradak ş.içi trafiği ve yüksek sıcaklıkta şanzımanın tepkisini merak ediyorum..Bundan önceki 2 aracım tork konvertörlü olmasına rağmen 40-42 derece Mersin sıcağında ve yoğun ş.içi trafiğinde saçmalamıştı Yorum bağlantısı
Murat Erdoğan 27 Haziran 2015 Paylaş 27 Haziran 2015 Bende iki hafta once istanbul izmir ve yolun cogunu 160 la gittim. Arac bu hizda son derece stabildi ve gayet agirbasli bir sekilde yol aliyordu. Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 27 Haziran 2015 Paylaş 27 Haziran 2015 hayırlısı olsun.. Eski bir Focus 2.5 Otomatik kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim Focus 3 bariz daha az yakıyor..Senede en fazla 10.000 km. yapan birisi olarak bana gayet iyi geldi yakıt tüketimi Sanırım sizin aracınızda bir sorun var.. Eskişehir gibi akmayan bir trafikte (300 km.deki ortalama hızım 14 km/s) bile powershift'in bir sıkınıtısını görmedim..Temmuz'da Mersin'e gidiyorum kısmetse..bakalım oradak ş.içi trafiği ve yüksek sıcaklıkta şanzımanın tepkisini merak ediyorum..Bundan önceki 2 aracım tork konvertörlü olmasına rağmen 40-42 derece Mersin sıcağında ve yoğun ş.içi trafiğinde saçmalamıştı Mersinde heryer şantiye haberiniz olsun. yolların hepsi bakıma girdi. 12 lt 13 lt yakmasina hazırlıklı olun. Hele ki mersin çarşı trafiğine girerseniz vay halinize. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 27 Haziran 2015 Yazar Paylaş 27 Haziran 2015 Mersinde heryer şantiye haberiniz olsun. yolların hepsi bakıma girdi. 12 lt 13 lt yakmasina hazırlıklı olun. Hele ki mersin çarşı trafiğine girerseniz vay halinize. Bülent bey akrabalarım Mezitli de Palma sitesinde oturuyor genel olarak çevre yolundan Marina AVM ye gidiyoruz Eskişehir de alışığım zaten şu an ş.içi ortalamam 12.7 litre Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 27 Haziran 2015 Paylaş 27 Haziran 2015 Bülent bey akrabalarım Mezitli de Palma sitesinde oturuyor genel olarak çevre yolundan Marina AVM ye gidiyoruz Eskişehir de alışığım zaten şu an ş.içi ortalamam 12.7 litre Sadece mezitli Marina arası kullanirsaniz sıkıntı yok. Merkezde hersey kazilmis durumda. Mersin şu sıralar karışık. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 27 Haziran 2015 Yazar Paylaş 27 Haziran 2015 Sadece mezitli Marina arası kullanirsaniz sıkıntı yok. Merkezde hersey kazilmis durumda. Mersin şu sıralar karışık. Geldiğimiz yolda çalışma yoktur inşallah her sene gelirken tuz gölü civarında yol çalışması oluyor gerekirse siteden dışarı çıkmayız ben çok beğeniyorum o siteyi deniz ve havuz ihtiyacımızı sonuna kadar karşılıyor Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 18 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2015 Dün Mersin'e geldik 730 km yolu pompa ölçümü 6.77 yakıt ortalaması ile 104 km ortalama hız ile geçtik.Yüklü bir araba ve sürekli klima açık kullanım için iyi bir değer.. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 30 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2015 Bugün Mersin'den döndüm.. Yaklaşık 1850 km yol yaptım..Yine 110'un hiç altına inmeden 160'ın üstüne çıkmadan 4 kişi full dolu bagaj ve sürekli klima kullanımı ile 7 litre ortalama tüketim ile 1850 km. yol geçildi.. Şunu söylemeliyimki 42 derece sıcaklıkta bile ne Powershift şanzıman ne Crossclimate lastikler saçmalamadı..Hepsi görevlerini gayet iyi yaptılar..Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim Mersin tarafını bilenler bilir..Çamlıyayla'ya çıktık..o ne yol öyle..Mersinden Tarsus üzerinden gittim..Tarsus ile Çamlıyayla arası yaklaşık 50 km ama abartmıyorum şanzıman belki 200 kere vites değiştirmiştir...Çok şükür çok memnun kaldım aracımdan bu yolculuğumdada.. Tek aradığım şey dijital klima.. hayırlısı Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Temmuz 2015 Paylaş 31 Temmuz 2015 Kasım ayında almış olduğum Focus 3 aracımla yaz gelmesi itibariyle ilk uzun yol deneyimlerime başladım.. Kısaca özetlemek gerekirse; İlk olarak yakıt tüketimini çok beğendim..ilk 380 km. hep 110'la gittim..Yol bilgisayarı ortalama 5.8 gösteriyordu..klima açık ve 3 kişi için çok iyi bir değerdi..Ama yol bilgisayarına inanmadım gidip pompa ölçümü yaptım..Yaklaşım bir sonuç verdi 6.1 litre..Bu şimdiye kadar kullandığım 1.6 otomatik araçlar içinde en iyi yakıt tüketimi değeriydi.. İkinci olarak powershift gerçekten maşallah şimşek gibi vites değiştiriyor..Antalya-Isparta yolunu bilenler bilir..virajlı bir yol..hersene bu yolu gider gelirim..en rahat ettiğim yolculuk bu oldu..sollamalarda hiç zorlanmadan ve risk almadan sollayabildim.. Powershift ilginç bir şanzıman..D konumunda 110'la giderken 2700-2800 devir çevirirken S konumunda 110'la giderken 3200-3300 devir çeviriyor...Bir süre S konumunda kullandım ama baktım yakıt tüketimimi bozacak D'de devam ettim..Ama şunu söylemliyimki istikrarlı bir şekilde gaza basarsanız D konumu S konumunu bence hiç aratmıyor.. Bagaj yazılanlar gibi çok çok dar değil..Büyük bir valiz ve kocaman bir çocuk arabası aldı..Bizim gibi 3 kişilik bir aile için genel olarak yeterli..Ama bir Jetta bagajı gibi devasa değil..Şahsen bana yeterli geldi.. Crossclimate lastikleri de çok beğendim buradada değinmeden edemicem.Müthiş performans gösterdi.. Araç 130-140'la giderken çok stabil..ancak 160 sanki stabilliğin bozulduğu sınır gibime geldi..160 ve üstü hızlarda çok stabil değil gibi geldiki C segment bir araçta normal olduğunu düşünüyorum.. Yine 160 ve üzeri hızlarda yan rüzgarlardan çok etkilendiğini hissettim..Sandıklı yolunda sert esen rüzgar oldukça sarstı biraz tedirgin oldum. 120-160 bandında (daha çok 120 daha az 160) yaklaşık 6.6 litre yaktı ki buda tahmin ettiğimden çok daha iyi bir değerdi.. Genel olarak çok beğendim uzun yol performasını..her sene araba değiştiren birisi olarak hanıma tamam bu sefer bu araba olmuş en az 2 sene bineriz dedim Bakalım kısmetse 3 hafta sonra Mersin'e gidicem..Mersin Çamlıyayla falan derke gitgel 2000 km. bir yolum var..Kısmet..İnşallah herşey bu yolculuğumdaki gibi olur.. Hayırlı olsun gayet güzelmiş, yalnız 160 dan sonra tedirgin ediyor demişsiniz, C sınıfı araç olabilir ama araç Focus, bence sıkıntı lastikte, şu tarz bir örnek vereyim, Ford ranger (2.5 dizel), araç boş ve ben 160 da tedirgin oluyorum, arkaya 100 kg. falan koyunca 180 den sonra hafiften başlıyor, pikap örneği extrem, genelde bu araçlar yüksek hıza uygun değillerdir, benim fiesta bile 160 dan sonra birşeyler hissettiriyor, lastiklerde Goodyear EGP, bu sebeble karma özellikli lastiklere pek güvenmeyin, bu tarz lastikler ortalama hızlara gider, hız için direk uygun lastik almak lazım. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 31 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2015 Tedirginlik yan rüzgardan kaynaklı Ali bey kuvvetli yan rüzgar aracın yüksekliği nedeniyle tedirginlik yarattı bende Yorum bağlantısı
Misafir 31 Temmuz 2015 Paylaş 31 Temmuz 2015 Eskişehir gibi akmayan bir trafikte (300 km.deki ortalama hızım 14 km/s) bile powershift'in bir sıkınıtısını görmedim..Temmuz'da Mersin'e gidiyorum kısmetse..bakalım oradak ş.içi trafiği ve yüksek sıcaklıkta şanzımanın tepkisini merak ediyorum..Bundan önceki 2 aracım tork konvertörlü olmasına rağmen 40-42 derece Mersin sıcağında ve yoğun ş.içi trafiğinde saçmalamıştı Her ne tip şanzıman olursa olsun, araç durduğunda (ışıklar, trafik sıkışıklığı v.s.) vites boşa alınmalıdır. Unutmayın. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 31 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2015 Her ne tip şanzıman olursa olsun, araç durduğunda (ışıklar, trafik sıkışıklığı v.s.) vites boşa alınmalıdır. Unutmayın. Özgür bey o konu hakkında forumda tartışmıştık http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/238913-otomatik-vites-ve-duraklarken-n-konumuna-almak/ Sonuç olarak N'ye almanın dururken yakıt tüketimini düşürdüğü ancak almamanın da herhangi bir sakınca yaratmadığı sonucuna varmıştık diye hatırlıyorum Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 24 Ekim 2015 Yazar Paylaş 24 Ekim 2015 An itibariyle aracın 16.800 km. Oldu.. Kasım 2013 çıkışlı..Kasım 2016 ya kadar garantisi var.. Aklıma takılan 2 şey var.. 1-Parke taşlı yollarda direksiyon kutusundan hafif bir ses geliyor..direksiyonun sertliğinde vs.bir sorun yok..kafaya taksam mı takmasam mı bilemedim 2-içeride yine bozuk yollarda hafif bir trim sesi var..direksiyona bağlı olabilir yada teybin olduğu yer olabilir tam emin değilim..2.yıl bakımına götürdüğümde soracam.. Kafaya çok takmamak lazım sonra arabayı çok seversem satamıyorum 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 24 Ekim 2015 Paylaş 24 Ekim 2015 Araç bu gidişle 10 yılda 100b km yi zor görecek [emoji3] . Seslere pek aldırış etmeyin ford demek trim sesi demek. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 24 Ekim 2015 Yazar Paylaş 24 Ekim 2015 Koray bey bende Golf 5 vardı sıfır aldım 2004 yılında 2012 de 48.000 de sattım Senede en fazla 7000 yapabiliyorum Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 24 Ekim 2015 Yazar Paylaş 24 Ekim 2015 teşekkürler.. iyi bakmaya çalışırım..km.de az olunca zaten ortalama 1 haftada satıyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts