İçeriğe Yönlendir

C-Max Alma Niyeti

Fatih Öztürk

Recommended Posts

Sanayi ile bu kadar hatiraniz varsa kucuk bir riski bile goze almamaniz gerekir. Siz ise Ford'un 2007'den beri kullanmadigi cvt araclarla teselli bulmaya calisiyorsunuz. Bu riske girmeyin. Dizel ayni motorlu Fransiz peugeot, citroen otomatikte oldukca genis secenekler sunuyor.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Sanayi ile bu kadar hatiraniz varsa kucuk bir riski bile goze almamaniz gerekir. Siz ise Ford'un 2007'den beri kullanmadigi cvt araclarla teselli bulmaya calisiyorsunuz. Bu riske girmeyin. Dizel ayni motorlu Fransiz peugeot, citroen otomatikte oldukca genis secenekler sunuyor.

Saygilarimla.

Ben olsam ne C-max nede fransız araçlara bakmazdım. 40-45,000 aralığında çok güzel 2009-2010 2,0 dizel mondeo otomatikler var....

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ben olsam ne C-max nede fransız araçlara bakmazdım. 40-45,000 aralığında çok güzel 2009-2010 2,0 dizel mondeo otomatikler var....

ne zamandı o rakamlar?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bir kac mesaj ustte maksimum butce belirtildigi icin Mondeo uzerinde durmadim. Cmax ile arzu edilen motoru, otomatik ile de tercih nedenini peugeot ve citroen verdigi ve bircok alternatif olabilecegi icin tavsiye ettim.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sabah kahvaltı yapılır, arabaya binilir, işe gidilir. Otobandan 45-50 dk, 110 km. 

Akşama kadar çalışılır.

Akşam 45-50 dk, 110 km yolculuktan sonra eve varılır. 

Sıfır aldığım bir araca bu şekilde bindim. 4 sene sonra satarken 200bin km'deydi. bana sorsan doğru düzgün binmedim bile. 6 senede 250 bin km gayet normal. 

artık hapis cezası da geldi. 200 bin likler çoğlaır aniden çok uzun ömrülü olur motorlar merak etme

Yorum bağlantısı

Geçen yıl revizyon edilmiş çıkma şanzımanı bir arkadaş İstanbuldan almıştı eskiyi verip üstüne 3500 tl'ye. En pahalı rakam bu oldu benim gördüğüm fakat arkadaşımız foruma o olaydan sonra bir daha girmedi akıbetini bilemiyorum. Ortalama 1500 tl civarına tamir ettiren çok var. İyi bir otomatik şanzıman ustası sorun varsa anlayabilir ufak bir testten sonra. Ama aldıktan 1 ay sonra sorun çıkabilrde yada tan tersi 3-5 sene sorun çıkmayabilirde. Bence sorun dizel 9 yaşındaki bir araçta şanzımandan daha çok diğer mekanik aksamda çıkma ihtimali daha yüksek. Ustasına denk gelirseniz makul bir ücret ile Ülkemizde tamir edilemeyecek hiçbir şeye rastlayamazsınız. Bulabilirseniz yada denk gelirse ilk sahibinden olursa şansınız yükselir. Yada düzgün zamanında bakımları yapılmış geçmişi temiz 2.ci sahbindende olur. 2 den fazla el değiştirmiş araca hiç bulaşmayın benden tavsiye...

Ben geçen sene, manuel (düz vites) C-Max in şanzıman olayına 2.000 Tl ye yakın para harcadım.. HErkes bilir. Hatta ozaman Fatih abi demişti, "otomatik olsaydı, bu kadar masraf etmezdin" diye.. :D

Bunuda göz önünde bulundurmak lazım. Düz viteslerinde masrafı az değil. Baskı balata, volant, şanzıman takozu, bilye, yağı, suyu derken masraf 2.000 i buluyor..

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Hiç mi olmaz yav? Yani acil, ihtiyaçtan filan  :(

Hocam ben araba alırken "acil - ihtiyaçtan - ev alıyorum - yurt dışına gidiyorum" başlıklı ilanları direk geçiyorum, onun yerine 2003 model şirket arabası almayı tercih ederim :) Bu arada zaten 40.000 - 45.000 bandına çıkamam zira çıkacak olsam ilk alacağım araba mercedes e200 kompressor :) Ford her ne kadar uzun zamandan beri favori arabam olsa da mercedes hastalığı çok eskiden bulaşmıştı bana, bir daha da kurtulmam zor. tekrar ford düşünmemin sebebi benim istediğim büyüklük, konfor ve donanımı uygun fiyata sunabilecek olması ve eşimin de rahatça kullanabilecek olması.

Ben geçen sene, manuel (düz vites) C-Max in şanzıman olayına 2.000 Tl ye yakın para harcadım.. HErkes bilir. Hatta ozaman Fatih abi demişti, "otomatik olsaydı, bu kadar masraf etmezdin" diye.. :D

Bunuda göz önünde bulundurmak lazım. Düz viteslerinde masrafı az değil. Baskı balata, volant, şanzıman takozu, bilye, yağı, suyu derken masraf 2.000 i buluyor..

Ya evet aslında oldukça haklısınız, bir cvt şanzıman ile manuel şanzımanın bakım masrafı en fazla ne kadar farklı olabilir :) Ama bence cvt farkını arızaya daha yatkın olmasıyla koyuyor sanırım. Bir de manuel şanzıman sorun varsa "ben geliyorum" diyor. Forumda cvt ile ilgili problemleri okuduğumda hiç bir şeyden habersiz kullanıcının sabah kontak çevirip arabayı "d" ye aldığında hiç oralı olmayan bir arabayla karşılaşması durumları var :)

artık hapis cezası da geldi. 200 bin likler çoğlaır aniden çok uzun ömrülü olur motorlar merak etme

Hocam her sahibinden klişesini yeseydik... :) Dediğiniz durum mercedeslerde oldukça belirgin şu anda. araba olmuş 500.000, "bunlar bir milyonu sorunsuz devirir, öyle bir motur!!" ilanları gırla :)

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Bir kac mesaj ustte maksimum butce belirtildigi icin Mondeo uzerinde durmadim. Cmax ile arzu edilen motoru, otomatik ile de tercih nedenini peugeot ve citroen verdigi ve bircok alternatif olabilecegi icin tavsiye ettim.

Saygilarimla.

Evren bey benim araba koçumdur :) uzun zamandan beri bir çok defa fikrine baş vurmuşumdur ve sağ olsun hiç üşenmeden yanıtlar. Tabi diğer abilerim ve arkadaşlarımın da geri kalır tarafı yok, hepiniz sağolun :)

peki evren bey bahsettiğiniz arabaların malum modelleri benim bütçemi biraz aşmaz mı? ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
...

Ya evet aslında oldukça haklısınız, bir cvt şanzıman ile manuel şanzımanın bakım masrafı en fazla ne kadar farklı olabilir :) Ama bence cvt farkını arızaya daha yatkın olmasıyla koyuyor sanırım. Bir de manuel şanzıman sorun varsa "ben geliyorum" diyor. Forumda cvt ile ilgili problemleri okuduğumda hiç bir şeyden habersiz kullanıcının sabah kontak çevirip arabayı "d" ye aldığında hiç oralı olmayan bir arabayla karşılaşması durumları var :)

...

:i-ih: Maalesef burası şans işi.. Bende öyle demedi.. Direkt, tek seferde, tak diye sıyırdı attı balatayı.. Trakyalı konusunda vardı fotosu. Bulursam koyarım. Bereket evin otoparkı biraz meyilli ve sanayi çok yakın.. Aracı hareket ettirdikten sonra tın tın gittim.. ;)

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Malum sitede otomatik+yarı otomatik olarak aratın.Yarı otomatik olarakta 36 tane var toplamda 51 araç satılık şu an itibarıyla...

Dediğiniz olay aklıma gelmemişti. nedense ilan verenler genelde otomatik arabalarını yarı otomatik olarak görüyorlar, ki piyasada tam otomatik olmayıp sadece yarım otomatik olan çok az araç var bildiğim kadarıyla. Neyse, seçenekler çoğalınca gözüm gönlüm açıldı :) tabi risk hepsinde aynı

Sabah kahvaltı yapılır, arabaya binilir, işe gidilir. Otobandan 45-50 dk, 110 km. 

Akşama kadar çalışılır.

Akşam 45-50 dk, 110 km yolculuktan sonra eve varılır. 

Sıfır aldığım bir araca bu şekilde bindim. 4 sene sonra satarken 200bin km'deydi. bana sorsan doğru düzgün binmedim bile. 6 senede 250 bin km gayet normal. 

Sizin gibi ne çok insan varmış :) şaka bir yana, tamam sizin durum belli ama herhangi bir araba için arama yaptığımda akıl almaz kilometreler görüyorum ve bunlar da hiç azınlıkta değil hatta ezici çoğunlukta. Ben ayda 1000 km çok zor yaparken millet ayda 10.000 - 15.000 yapıyor, ki bu da şirket aracı falan değil.

:i-ih: Maalesef burası şans işi.. Bende öyle demedi.. Direkt, tek seferde, tak diye sıyırdı attı balatayı.. Trakyalı konusunda vardı fotosu. Bulursam koyarım. Bereket evin otoparkı biraz meyilli ve sanayi çok yakın.. Aracı hareket ettirdikten sonra tın tın gittim.. ;)

Tabi geliyorum demeyebiliyor da :) Ne ilginç, yesyeni arabaların şanzımanı için korkudan inciğimiz titriyor, benim 86 model arabanın şanzımanından kaç defa şüphelendim ustaya götürdüm, her defasında şanzımanın bütün fonksiyonları tam çalışıyor, elleme, kurcalama diye geri gönderiyor :)

Yorum bağlantısı

Hah buldum..

Bu durum özeti, bundan sonra masraf vb genel olarak göz atabilirsiniz..

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248739-trakyalı-c-max/?p=2435863

Burada genel fiyatlar var.. Ek olan parçalarda oldu üzerine,

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248739-trakyalı-c-max/?p=2437804

Bu Fatih abinin "Ben o paraya çıkma Cvt şanzıamn bulurum" demesi, :D

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248739-trakyalı-c-max/?p=2437838

Bu baskı balata ve volanın hali,

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248739-trakyalı-c-max/?p=2437890

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Hah buldum..

Bu durum özeti, bundan sonra masraf vb genel olarak göz atabilirsiniz..

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248739-trakyalı-c-max/?p=2435863

Burada genel fiyatlar var.. Ek olan parçalarda oldu üzerine,

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248739-trakyalı-c-max/?p=2437804

Bu Fatih abinin "Ben o paraya çıkma Cvt şanzıamn bulurum" demesi, :D

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248739-trakyalı-c-max/?p=2437838

Bu baskı balata ve volanın hali,

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248739-trakyalı-c-max/?p=2437890

Özellikle resimlere bakamadım, içim parçalandı, bir de fiyatlar kısmında :) Fatih bey'in "öküz alırız o paraya" serzenişiyse yardı :D

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Bizde 2010 model c max aldık manuel. Direk baskı balata değişti 1300 tl para verdik araca. Bu kadar para verildikten sonra otomatik olsa daha iyi olmazmi.

Yorum bağlantısı

Bizde 2010 model c max aldık manuel. Direk baskı balata değişti 1300 tl para verdik araca. Bu kadar para verildikten sonra otomatik olsa daha iyi olmazmi.

O parayı verdikten sonra 4-5 yıl büyük ihtimal daha fazla süre aklından çıkacak, unutup gideceksin, ama otomatik olursa... :fiuw:

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

O parayı verdikten sonra 4-5 yıl büyük ihtimal daha fazla süre aklından çıkacak, unutup gideceksin, ama otomatik olursa... :fiuw:

Oda dogru. Zaten 5 yıl binilecek arabaya onun için bakım yapıldı. Toplamda 3000 tl para harcandı.
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Neden kimse jatco (2002 - 2007 mondeo) önermiyor? zamanında baya övülüyordu?

Yorum bağlantısı

Neden kimse jatco (2002 - 2007 mondeo) önermiyor? zamanında baya övülüyordu?

Siz otomatik C-max, rahatlık, konfor gibi özellikleri sıralayınca genelde bu araçların sahipleri geldiler. Mondeolarda fena araba değildir. :kihkih: Otomatiklerinin sorunsuz olduğu yazılır. Transit motorunun vibrasyon ve gürültüsüne razıysanız bakın bence.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Siz otomatik C-max, rahatlık, konfor gibi özellikleri sıralayınca genelde bu araçların sahipleri geldiler. Mondeolarda fena araba değildir. :kihkih: Otomatiklerinin sorunsuz olduğu yazılır. Transit motorunun vibrasyon ve gürültüsüne razıysanız bakın bence.

uuuppss :) ses hadi bir nebze de titreşim, yok olmaz :) Neye elimi atsam kuruyor  

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Mondeo mk3 düşüncede varsa ilk sıraya yerleşir. Citroen c4, peugeot 307 2006 model ve sonrası, citroen c5 2.0 motor oluyor otomatikte. Citroen picasso fiyatlarını tam bilmesem de tavsiye ediliyor. Peugeot 407 otomatik 1.6'da bulunabiliyor. Çok da memnun eder, ufak tefek sorunları oluyor ancak hem d sınıfı hem de güzel araç.

Bu arada güzel düşünceniz için de teşekkür ederim.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Mondeo mk3 düşüncede varsa ilk sıraya yerleşir. Citroen c4, peugeot 307 2006 model ve sonrası, citroen c5 2.0 motor oluyor otomatikte. Citroen picasso fiyatlarını tam bilmesem de tavsiye ediliyor. Peugeot 407 otomatik 1.6'da bulunabiliyor. Çok da memnun eder, ufak tefek sorunları oluyor ancak hem d sınıfı hem de güzel araç.

Bu arada güzel düşünceniz için de teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Valla saydığınız arabaların yerine istediği kadar transit ambiansı yaratsın yine de mondeo mk3 tercih ederim. Neden? Çünkü ben ufak arabadan bıktım. Bilmiyorum başkalarına da oluyor mu ama ben bacağımı bir türlü rahat ettiremiyorum çoğu arabada. Focusta öyleydi mesela, dizim dashboardın köşesine dayanırdı hep. Koltuğu itsem kolum yorulur bir de arkayı daraltırdım vs. vs. Boyum da öyle abartı değil ama bu sorun son zamanlarda beni iyice rahatsız etmişti. Mercedes sağolsun bir nebze unutturdu. C-max lerde benzer bir sorun yaşayacağımı zannetmiyorum, keza mondeoda da. 

Kafamda oldukça şekillendi; c-max ler mümkün olduğunca inceleyecğim, kriterleri biraz daha sıkılaştırıp gerekirse paradan fedakarlık yapacağım ama yine de olmazsa tercihim mondeo olacak sanırım.

Dizel otomatik olarak octavialar bir de benim fiyat hedefimi tutturabilen. dsg şanzımanlı. nedir bu dsg? sakıncalı mıdır? :)

Yorum bağlantısı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-cok-acilll-fulll-picasso-210364318/detay/

Normalde yapmam kimsye bu kıyağı.. ;):biggrin: Şaka bir yana. Şuna bir bakın. Zamanında bana takas teklif etmişti. Üzerine 5.000 Tl isteyince, "hayırlı işler, bol güneşler" demiştim elemana. Bizzat konuştum. Al-satçıymış. Hafif kazalı alıp, onarım, ağır bakım vb yaptırıp satıyormuş. Gerçekten yazdığıgibi ağıor bakımlarını yaptırdığını söyledi.. Tabi bakmadan bilinmez.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

C max şu ana kadar keşke binmeseydim dediğim araçlardan, neden mi çünkü çok keyifli :) 15 dk kullandım hasta oldum, aracımı satıp niyetlenene kadar piyasası çıktı 32000 tl ye düzgün cmax bulamadım focus aldım(Aralık 2014). Makyajlı kasa 2008-.. modellere içim gidiyor ama arada 10 bin tl fark var bu da işi yokuşa sürüyor. Şeytan diyor bir sonra ki araç olarak S max al ama o da çok büyük gelir her ne kadar karadenizli aile olup her daim dolduracak potansiyel olsa da :D

Mesela uygun fiyatlı düşük km ama tramer e atıp gelecek hasar kaydı tutarından korkuyorum :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-acil-ihtiyactan-satilik-ford-c-max-titanium-x-cam-tavanli-209386733/detay

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...