Semih Usluer 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 2011 mondeo aracımda 5-6 ay önce de olmuştu bu problem. Sabah aracı çalıştırdım ekrandaki menüde telefon simgesi kayboldu dolayısı ile bluetooth, sesli komut ve usb bağlantısıda (tahminimce hepsi aynı devre üzerinden kontrol ediliyor). Hiçbiri çalışmıyor!! Önceki olduğunda elektiriksel bir arıza olabilir dedi servis ( aküyü yeni değişmiştim söküp takerken biyerden şase yaptırmış olabiliriz diye mantıklı gelmişti) ve kutup başını sök tak yaparak resetlediler ve düzeldi. Bugün tekrar olunca bende resetleyim düzelsin dedim ama sadece teybi çünki hepsi o sisteme bağlı ve aküyü sökünce camları kumandayı falanda ayarlamak gerekiyor.. Neyse kitapçıktan sony müzik sistemi sigortasının yerini buldum (merkezi sigorta kutusunda torpidonun altında) sigortayı söküp taktım olmadı!!! Söküp 5 dakika beklemek gerekiyormuş bekledim oldu sadece teyp kodunu girdim işlem tamam. Sonra internetten biraz araştırdım ford bluetooth /usb sistemi için 2012 de güncelleme yayınlamış (2008 den 2012 ye kadar olan tüm mondeolar için diyor) servise gidip bi baktıracağım müsait zamanda.. Hatta internetten güncelleme dosyasını da vermişler usb den güncelleniyormuş ama ben güncelleme protokollerini tam anlayamadım.. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa umarım işlerine yarar.. 1 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 11 Haziran 2015 Yazar Paylaş 11 Haziran 2015 Semih Usluer yazdı: 2011 mondeo aracımda 5-6 ay önce de olmuştu bu problem. Sabah aracı çalıştırdım ekrandaki menüde telefon simgesi kayboldu dolayısı ile bluetooth, sesli komut ve usb bağlantısıda (tahminimce hepsi aynı devre üzerinden kontrol ediliyor). Hiçbiri çalışmıyor!! Önceki olduğunda elektiriksel bir arıza olabilir dedi servis ( aküyü yeni değişmiştim söküp takerken biyerden şase yaptırmış olabiliriz diye mantıklı gelmişti) ve kutup başını sök tak yaparak resetlediler ve düzeldi. Bugün tekrar olunca bende resetleyim düzelsin dedim ama sadece teybi çünki hepsi o sisteme bağlı ve aküyü sökünce camları kumandayı falanda ayarlamak gerekiyor.. Neyse kitapçıktan sony müzik sistemi sigortasının yerini buldum (merkezi sigorta kutusunda torpidonun altında) sigortayı söküp taktım olmadı!!! Söküp 5 dakika beklemek gerekiyormuş bekledim oldu sadece teyp kodunu girdim işlem tamam. Sonra internetten biraz araştırdım ford bluetooth /usb sistemi için 2012 de güncelleme yayınlamış (2008 den 2012 ye kadar olan tüm mondeolar için diyor) servise gidip bi baktıracağım müsait zamanda.. Hatta internetten güncelleme dosyasını da vermişler usb den güncelleniyormuş ama ben güncelleme protokollerini tam anlayamadım.. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa umarım işlerine yarar.. http://digiex.net/guides-reviews/guides-tutorials/14009-ford-audio-bluetooth-usb-firmware-update-november-2012-release-how-update.htmlhttp://digiex.net/downloads/download-center-2-0/misc/14014-ford-audio-bluetooth-usb-firmware-update-november-2012-release-download.html Bunlarda linkler.. Yorum bağlantısı
Can Çubuk 6 Eylül 2015 Paylaş 6 Eylül 2015 Merhaba geçen hafta 2010 model titanium mondeo aldım üstünde sony var. Bunda bluetooth özelliği aktif edilebiliyor mu? Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 Çok teşekkür ederim hocam bende de Audi Mute yazıyordu phone tuşuna bastığımda. Dediğin gibi sigorta kutusunu açıp şemada gösterilen sigorayı söktüm 5 dakika bekledim geri taktım eski haline geri döndü. Resetlendiği için kod istedi kodu girdim 5 tuşu ile aktif ettim eskisi gibi Bluetoothumu kullanabiliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 teşekkürler. Lazım olsa burada anlayan bulamazdım 1 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 9 Eylül 2015 Yazar Paylaş 9 Eylül 2015 İnsanın başına gelince neler öğreniliyor.. ;-) Can Çubuk yazdı: Merhaba geçen hafta 2010 model titanium mondeo aldım üstünde sony var. Bunda bluetooth özelliği aktif edilebiliyor mu?Makyajsız titanyum larda bluetooth yok bildiğim kadarıyla..selectivlerde ve tit. X lerde var Yorum bağlantısı
Can Çubuk 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 Semih Usluer yazdı: İnsanın başına gelince neler öğreniliyor.. ;-) Makyajsız titanyum larda bluetooth yok bildiğim kadarıyla..selectivlerde ve tit. X lerde var Çok teşekkürler Yorum bağlantısı
Semih Usluer 17 Eylül 2015 Yazar Paylaş 17 Eylül 2015 (düzenlendi) Bayram Aktaş yazdı: Çok teşekkür ederim hocam bende de Audi Mute yazıyordu phone tuşuna bastığımda. Dediğin gibi sigorta kutusunu açıp şemada gösterilen sigorayı söktüm 5 dakika bekledim geri taktım eski haline geri döndü. Resetlendiği için kod istedi kodu girdim 5 tuşu ile aktif ettim eskisi gibi Bluetoothumu kullanabiliyorum.Daha kolay bir yöntemi varmış bugün öğrendim :-) radyo taşlarından 1 ve 6 ya birsüre beraber basılı tutunca resetliyor audio Mute düzeliyor birdaha basılı tutarsan seri numara versiyon bilgilerini filan gösteriyo[https://youtu.be/ReiOLbz_mqA]https://youtu.be/ReiOLbz_mqA][/https://youtu.be/ReiOLbz_mqA] Videoyu ayarlayamadım bitürlü :-) 17 Eylül 2015 tarihinde Semih Usluer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 17 Eylül 2015 Paylaş 17 Eylül 2015 Etisten baktım da şimdi şöyle bir ibare var: Daha Az Blue Tooth Arabirim Bağl. Bu ne demek bilen var mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 29 Eylül 2015 Paylaş 29 Eylül 2015 2007 aracımda Bluetooth telefon ve müzik çalma seçeneği yok. Bluetooth için kit almak yeterlimidir, mikrofon vs hazırmidir? Sesli komut istemiyorum, telefonu teybin üzerinden cevaplayıp kapatabilirim oda sorun değil. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Eylül 2015 Paylaş 29 Eylül 2015 sonradan takılması prtaikte mümkün değil Yorum bağlantısı
ÇAĞRI KURUGÖLLÜ 29 Eylül 2015 Paylaş 29 Eylül 2015 Emre Ünal2 yazdı: Etisten baktım da şimdi şöyle bir ibare var: Daha Az Blue Tooth Arabirim Bağl. Bu ne demek bilen var mı?Bluetooth özelliği yok demek Mustafa Serhat yazdı: 2007 aracımda Bluetooth telefon ve müzik çalma seçeneği yok. Bluetooth için kit almak yeterlimidir, mikrofon vs hazırmidir? Sesli komut istemiyorum, telefonu teybin üzerinden cevaplayıp kapatabilirim oda sorun değil.Ben aracıma sonradan NOKIA araç kiti taktım.Mevcutta mikrofon yok,ayrıca gelen aramayı radyo üzerindeki tuslardan yanitlayamiyorsunuz.Bendeki kitin kendi mikrofon,hoparlör ve küçük bir cevaplama ve ses acma kapamaya yarayan tusu var.Araç kitinden bir kontak verip teyp arkasindaki mute bağlantı noktasina bağlarsanız arama geldiğinde teyp otomatik mute konumuna geliyor konusma bitince yeniden çalmaya başlıyor Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Cevap için teşekkürler hocam, benim bahsettiğim aracın orjinal Bluetooth kiti. Sadece bir modül şeklinde. Araca ve teybe uyumlu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts