Ali Ozan Yurtsever 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 4/12 temmuz tarihleri arasında Roma iniş Milano dönüş olacak şekilde eşimle italya gezisi için uçak bileti aldık. kafamı karıştıran husus is şehirler arası tren seferleri kısmı. rotamız roma dan floransaya geçmek. orada bir gün konaklayıp Venediğe gitmek akşamında milanoya dönmek. biletleri önceden almak mantıklı mı trenitalia diye bir site var biletlere baktım ama alamadım değişik code lar istiyor anlamadım. Hızlı trenler pahalı dediler tarifeli trenlere bakın onun da biletini istasyondan alırsınız önceden almaya gerek yok dediler. Kafam karıştı önceden almak mantıklı mı? Daha önce giden arkadaşlarım ne önerirsiniz tren seferleri hakkında. ? Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) erken bilet alırsanız daha uygun olur. roma venedik git gel 2 kişi 56 avro vermiştim. fiyatlar kademeli olarak 9-19-29-39 diye gidiyordu o zaman. şimdi biraz değişmiş olabilir. ben 45 gün önceden almıştım biletleri ayrıca 11 Haziran 2015 tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 11 Haziran 2015 Yazar Paylaş 11 Haziran 2015 erken bilet alırsanız daha uygun olur. roma venedik git gel 2 kişi 56 avro vermiştim. fiyatlar kademeli olarak 9-19-29-39 diye gidiyordu o zaman. şimdi biraz değişmiş olabilir. ben 45 gün önceden almıştım biletleri ayrıca orada bir makinaya okutuluyor galiba biletler. netten alınana biletler nasıl okutuluyor peki? Yorum bağlantısı
Emre Özcan 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 İnternetten Tren italia nın sayfasından incelemenizi öneririm.REG kodlu trenler var (bölgesel trenler) fiyatları makul olur. Koltuk numarası verilmez. Boş bulduğunuz yere oturursunuz. Konforludur ama klimadan dolayı üşüme olasılığınız vardır. Ben üşümüştüm. Yanınıza önlem için bir şey alın. Biletinizi önceden almanız ve istasyonlardaki peronlarda muhtelif yerlerdeki bilet okuma makinelerinde okutmanız gerekir. Gıcık bir kondüktör e denk gelirseniz ceza kesebilir. Trenler tam vaktinde kalkar ve kalkış memuru yoktur o yüzden zamanında binmenizi tavsiye ederim. ikinci tür trenler YHT ayarındaki trenlerdir. Ama biraz daha pahalıdır. Orada sınıf seçmeniz mümkündür. Erken almanız her zaman için iyidir. Diğer süreçler aynı işler. Ben hem floransa için hem de venedik için bölgesel trenleri tercih etmiştim. İyi tatiller. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 12 Haziran 2015 Paylaş 12 Haziran 2015 Regionale dedikleri yerel trene de bindim hızlı trenede bindim italyada. Yerel trenler çok yavaş her kasabada ilçede duruyor. Hatta yanıma bir çingene abla oturmuş ve 2.5 saat boyunca italyanca telefonda kavga etmişti. Vakit durumunuza göre ayarlayın bence. Hızlı tren pahalı ama daha çok yer gezme görme imkanınız olur. Romadan floransaya arabayla gitmek de çok güzel. Toscano bölgesinde sangimniano(?) Siena gibi şehirleri gezmek harika. ücretsiz karayolları dağ yolları harika. Köyler müthiş. Araba turu da düşünebilirsiniz. Venedikten milanoya gidecekseniz mesafe çok. Hızlı trenle gitmenizi öneririm. Yerel trenler konforlu değil gece uyuyarak gideriz derseniz zor olur. İtalyada hep bilet gişesinden aldım trenleri çok pahalı değildi diğer avrupa ülkelerine göre. Ancak geçen sene paristen marsilyaya giderken trene bir servet verdim önceden almadığım için sanırım. Siz yinede tren italia yı internetten kontrol edin derim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 12 Haziran 2015 Yazar Paylaş 12 Haziran 2015 Regionale dedikleri yerel trene de bindim hızlı trenede bindim italyada. Yerel trenler çok yavaş her kasabada ilçede duruyor. Hatta yanıma bir çingene abla oturmuş ve 2.5 saat boyunca italyanca telefonda kavga etmişti. Vakit durumunuza göre ayarlayın bence. Hızlı tren pahalı ama daha çok yer gezme görme imkanınız olur. Romadan floransaya arabayla gitmek de çok güzel. Toscano bölgesinde sangimniano(?) Siena gibi şehirleri gezmek harika. ücretsiz karayolları dağ yolları harika. Köyler müthiş. Araba turu da düşünebilirsiniz. Venedikten milanoya gidecekseniz mesafe çok. Hızlı trenle gitmenizi öneririm. Yerel trenler konforlu değil gece uyuyarak gideriz derseniz zor olur. İtalyada hep bilet gişesinden aldım trenleri çok pahalı değildi diğer avrupa ülkelerine göre. Ancak geçen sene paristen marsilyaya giderken trene bir servet verdim önceden almadığım için sanırım. Siz yinede tren italia yı internetten kontrol edin derim. Çok teşekkür ederim. Zaten arada kaldım araç kiralayıp kiralamama arasında bakalım bugün netleştirmem lazım. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 12 Haziran 2015 Yazar Paylaş 12 Haziran 2015 Regionale dedikleri yerel trene de bindim hızlı trenede bindim italyada. Yerel trenler çok yavaş her kasabada ilçede duruyor. Hatta yanıma bir çingene abla oturmuş ve 2.5 saat boyunca italyanca telefonda kavga etmişti. Vakit durumunuza göre ayarlayın bence. Hızlı tren pahalı ama daha çok yer gezme görme imkanınız olur. Romadan floransaya arabayla gitmek de çok güzel. Toscano bölgesinde sangimniano(?) Siena gibi şehirleri gezmek harika. ücretsiz karayolları dağ yolları harika. Köyler müthiş. Araba turu da düşünebilirsiniz. Venedikten milanoya gidecekseniz mesafe çok. Hızlı trenle gitmenizi öneririm. Yerel trenler konforlu değil gece uyuyarak gideriz derseniz zor olur. İtalyada hep bilet gişesinden aldım trenleri çok pahalı değildi diğer avrupa ülkelerine göre. Ancak geçen sene paristen marsilyaya giderken trene bir servet verdim önceden almadığım için sanırım. Siz yinede tren italia yı internetten kontrol edin derim. Ücretsiz karayolu demişsiniz ama normal yol mu peki otoyol değil herhalde zira otoyollar baya pahalı imiş. Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 12 Haziran 2015 Paylaş 12 Haziran 2015 orada bir makinaya okutuluyor galiba biletler. netten alınana biletler nasıl okutuluyor peki? internetten cıktı aldıgınız sayfada qr kod var.. bilet kontrolorleri onu okutuyor makinaya Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 12 Haziran 2015 Paylaş 12 Haziran 2015 Len ne biçim forum bu arkadaş, ne sorarsan sor birkaç uzman çıkıyor, korkmaya başladım.... 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 12 Haziran 2015 Paylaş 12 Haziran 2015 Ücretsiz karayolu demişsiniz ama normal yol mu peki otoyol değil herhalde zira otoyollar baya pahalı imiş. Avrupada otoyollar hep pahalı. TL olarak değil Euro olarakta. Araba kullanmayı bir çok forum üyesi gibi ben de seviyorum italyanın yolları o nedenle tam benlikti. Özellikle güney italya ve alpler. Tavsiyem arabayla toscano bölgesini gezmek uygun oluyor. Tren yok çünkü. Ben arabayı Pisadan kiraladım. (hani pizza kullesinin olduğu şehir) (tam öğrenci şehri) ordan toscanoyu gezdim. Özellikle Sam gimignano kasabasına hayran kaldım. Kale içinde turistik harike biryer. Counter strike oyununda italya haritasının yapıldığı ortamda buluyorsunuz kendinizi Sieanadan floransaya geçtim arabayla. Sadece köy yolları kullandım. Lavanta tarlalarından ormanlardan küçük köylerden geçtim. Navigasyonum ve akıllı telefonum yanımda yoktu. Haritalarda kayboldum. Köylerde adres sordum. İngilizce bilmemelerine rağmen harika anlaştım. Özellikle turist görmeyen iç bölgelerdeki insanlar çok sıcak karşılıyorlar sizleri. Tam izmir insanı gibi sıcak kanlı insanlar. Onlar italyanca siz türkçe muhabbet ediyorsunuz oturup. Her nasılsa onlar sizi siz onları anlıyorsunuz. Araba olunca civar bölgelerde orman içinde çok ucuz ama kaliteli oteller denk getirdim. Güzel oldu. Size önerim. Gittiğiniz şehirden ilk tren biletlerine bakın. En uygun saatte önceden alın. Roma floransa arası mesafeli arabayla gitmek sıkıntı mesafe çok. Ayrıca Romada araba kullanmak ölüm. zaten her sokakta bir tarihi eser var. Gerekye yok. Floransada da park yeri ölüm. Motorum olsaydı diyorsunuz hep. Paralı olmasına rağmen park yerleri boşyer yok. Mavi çizgi dışına araba parketme yok. Araba bu şehirlerde sıkıntı. Floransa bence romadan daha güzel. Floransadan venedikte uzak. Arabayla gitmenizi tavsiye etmem. Mümkünse hızlı trene atlayın. Mestrede inin mesela. Belediye otobüsüyle venediğe geçersiniz. Ara bölgeler için araba tercih edilmeli bence. Mazot ve benzin fiyatları aşağı yukarı türkiye gibi. Kilometreye göre hesap yaparsınız. İtalya gerçekten güzel. Vizem yeni bitti. Şirket vize çıkartırsa iş için o vizeyle italyaya da tekrar gitmek istemiyor değilim. 1 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 12 Haziran 2015 Paylaş 12 Haziran 2015 Roma' dan Napoli ye trenle gitmiştik.İğrenç bir yolculuktu.yolda bir şeyleri zorla satmaya çalışan ayyaşlarla boğuşup durduk.ama kuzeyde işler daha iyi yürür diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 12 Haziran 2015 Yazar Paylaş 12 Haziran 2015 Avrupada otoyollar hep pahalı. TL olarak değil Euro olarakta. Araba kullanmayı bir çok forum üyesi gibi ben de seviyorum italyanın yolları o nedenle tam benlikti. Özellikle güney italya ve alpler. Tavsiyem arabayla toscano bölgesini gezmek uygun oluyor. Tren yok çünkü. Ben arabayı Pisadan kiraladım. (hani pizza kullesinin olduğu şehir) (tam öğrenci şehri) ordan toscanoyu gezdim. Özellikle Sam gimignano kasabasına hayran kaldım. Kale içinde turistik harike biryer. Counter strike oyununda italya haritasının yapıldığı ortamda buluyorsunuz kendinizi Sieanadan floransaya geçtim arabayla. Sadece köy yolları kullandım. Lavanta tarlalarından ormanlardan küçük köylerden geçtim. Navigasyonum ve akıllı telefonum yanımda yoktu. Haritalarda kayboldum. Köylerde adres sordum. İngilizce bilmemelerine rağmen harika anlaştım. Özellikle turist görmeyen iç bölgelerdeki insanlar çok sıcak karşılıyorlar sizleri. Tam izmir insanı gibi sıcak kanlı insanlar. Onlar italyanca siz türkçe muhabbet ediyorsunuz oturup. Her nasılsa onlar sizi siz onları anlıyorsunuz. Araba olunca civar bölgelerde orman içinde çok ucuz ama kaliteli oteller denk getirdim. Güzel oldu. Size önerim. Gittiğiniz şehirden ilk tren biletlerine bakın. En uygun saatte önceden alın. Roma floransa arası mesafeli arabayla gitmek sıkıntı mesafe çok. Ayrıca Romada araba kullanmak ölüm. zaten her sokakta bir tarihi eser var. Gerekye yok. Floransada da park yeri ölüm. Motorum olsaydı diyorsunuz hep. Paralı olmasına rağmen park yerleri boşyer yok. Mavi çizgi dışına araba parketme yok. Araba bu şehirlerde sıkıntı. Floransa bence romadan daha güzel. Floransadan venedikte uzak. Arabayla gitmenizi tavsiye etmem. Mümkünse hızlı trene atlayın. Mestrede inin mesela. Belediye otobüsüyle venediğe geçersiniz. Ara bölgeler için araba tercih edilmeli bence. Mazot ve benzin fiyatları aşağı yukarı türkiye gibi. Kilometreye göre hesap yaparsınız. İtalya gerçekten güzel. Vizem yeni bitti. Şirket vize çıkartırsa iş için o vizeyle italyaya da tekrar gitmek istemiyor değilim. Bahsettiğiniz yolları ve köyleri gezen bir arkadaşımda çok övmüştü oraları. Tren biletlerini ayarladım artık otopark şehir içine giriş yasakları v.s uğraşmayayım dedim. Hızlı terenle uyguna buldum biletler. Aİr bnb diye bir site var orada da uygun fiyata insanlar evlerini kiralıyorlar. Oradan konaklama işlerini de halledersem tam süper olacak. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts