İçeriğe Yönlendir

Klima Tavsiyesi..

Misafir

Recommended Posts

Erhan Doruk

Klima almadan önce ihtiyacın doğru belirlenmesi gerekiyor. Klima otomobile benzer. En çok elektriği ilk çalısma anında sarfeder. Eger gunde 2-3 saat çalıştırmak için klima alıyorsanız inverter olmayan bir model tercih etmeniz yerinde olacaktır. inverter klimalar soğutma yapmadıkları zaman sürekli rölantide çalıştıklarından uzun süreli kullanımlarda daha az güç tüketirler. Ben eve fiyatı uygun diye vestel aldim ama malzeme kalitesini pek beğenmedim. Çalışıyor , görevini yapıyor ama yine de japon lardan olsa daha iyi olurdu.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Klima almadan önce ihtiyacın doğru belirlenmesi gerekiyor. Klima otomobile benzer. En çok elektriği ilk çalısma anında sarfeder. Eger gunde 2-3 saat çalıştırmak için klima alıyorsanız inverter olmayan bir model tercih etmeniz yerinde olacaktır. inverter klimalar soğutma yapmadıkları zaman sürekli rölantide çalıştıklarından uzun süreli kullanımlarda daha az güç tüketirler. Ben eve fiyatı uygun diye vestel aldim ama malzeme kalitesini pek beğenmedim. Çalışıyor , görevini yapıyor ama yine de japon lardan olsa daha iyi olurdu.

Alırken bende vestel ve arçelik arasında kalmıştım . ama vestelin iç ünite malzeme kalitesi gerçekten çok kötüydü. Benim aldığım arçelik active plasma plus serisi iç ünite malzeme kalitesi gerçekten çok iyi özellikle ön tarafta açılan kapak taş gibi bi malzeme bayağıda ağır . 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Emre Şimşek
(düzenlendi)

Samsungcular halen memnun mu cihazlarından? Sayın DERE? Benzer koşullardaki evimiz için ben de düşünüyorum. Aklımda AR7000 var. HB'daki yorumlara bakacak olursak bütün ürünler "çok güzel hepsi harika iyi ki varsın HB" ama ben bu işin lololosunu da öğrenmek istiyorum. Eğer Samsung ile ilgili görüşleri beğenmezsem Toshiba'nın aynısı olan Alarko Carrier klimalara yöneleceğim. AR7000 3000tl civarında,Carrier 3500tl...

tarihinde Emre Şimşek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Hatta ekleme yapayım Carrier - Toshiba bayisi ile görüştüm Carrier 53 UQV 050H X power Gold klima 3750/9 (taksit) buna denk gelen Toshiba ise 4100/9. Klimalar 18 binlik.

Toshiba'ya doğru ilerliyorum.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Git gide daha pahalı klimalara bakıyorum.

Hazır inmişken mitsubishi ya da toshiba alıp kaçacağım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Daikin Shira sezonsal inverter der kaçarım.

İnverterin Mucidi Toshiba dır ve Super daisekailerin yanında daikin amatör kalır der yavaş ve sakince yoluma devam ederim  :D

Git gide daha pahalı klimalara bakıyorum.

Hazır inmişken mitsubishi ya da toshiba alıp kaçacağım.

Üst seri Toshiba ve diğerleri zaten kardeş... :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

İnverterin Mucidi Toshiba dır ve Super daisekailerin yanında daikin amatör kalır der yavaş ve sakince yoluma devam ederim  :D

Üst seri Toshiba ve diğerleri zaten kardeş... :)

Mucide bakmıyor bu işler biliyor olman lazım. Mucide bakılsaydı samsunglar, asuslar, iphone lar kimsenin cebine giremezdi.

Ben daikin aldım hiç te pişman olmadım.

Hep kafanda bir uç örnek var abi senin. Biri araba sorar tesla dersin. Mercedes sorar 6x6 g serisi örnek verirsin vs vs......

Ben kullandığım alet hakkında yorum yaptım.

Her zamanki gibi hep bişeyleri kötülediğin "bu seferki daikin klima"  hakkında eminimki tecrüben yoktur.

Evinde kullanıyorsan eğer  ki kullanıyosundur "Toshiba ve Super daisekailerin " resimleri ve tecrübelerin ile aydınlatırsan sevinirim Ali abi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Mucide bakmıyor bu işler biliyor olman lazım. Mucide bakılsaydı samsunglar, asuslar, iphone lar kimsenin cebine giremezdi.

Ben daikin aldım hiç te pişman olmadım.

Hep kafanda bir uç örnek var abi senin. Biri araba sorar tesla dersin. Mercedes sorar 6x6 g serisi örnek verirsin vs vs......

Ben kullandığım alet hakkında yorum yaptım.

Her zamanki gibi hep bişeyleri kötülediğin "bu seferki daikin klima"  hakkında eminimki tecrüben yoktur.

Evinde kullanıyorsan eğer  ki kullanıyosundur "Toshiba ve Super daisekailerin " resimleri ve tecrübelerin ile aydınlatırsan sevinirim Ali abi.

Her zamanki gibi yine tutturamadın ve kötülemiyorum, daikin en iyi markalardan biri evet ama Toshiba bu konuda az daha iyi üzgümün, Toshiba evimde diğeride babamlarda mevcut  :) oldumu rahatladınmı, alt komşumdada var ayrıca, yani RolsRoyce değil ulaşamayım... aypon deriz "ulaşamadığına koruk diyorsunuz..." gibi, kullandığımız alet onun kadar fiyata sahip haberleri yok halbuki....

Araba Elektriklide Tesla derim, varmı bununla başedecek elektrikli araba, Yok :)

biri araba diyince tesla derim haa, desem bile bununla ne demek istediğimi anlar o, sen anlayamadın sanırım, punto almak isteyene git teslamı al diyoruz, konu elektrikliyse deriz bunu, o da zaten hayal nereye alıyoruz, pes yahu....

Şunu hele hiç deme, basit savunma taktiği ve kusura bakma çocukca, kullanamdan yorum  : :i-ih: araba yı sevemedim derim hemen kullandınmı, sevmemek ve beğenmemek için ille kullanmakmı lazım, böylemi oluyor yani, deli zengin olurum Veyron almam merso e63 amg alırım mesela, veyronu sevmedim iyi değil diyince, kullandınmı mı diyeceksin şimdi, bırak bu ayakları mayk :)

daikin iyidir hoştur ama diğeri bu konuda daha iyi, incele görürsün, ayrıca ikiside pahalı ve üst seviye cihazlar, aralarında korkunç farklarda yok :)

biraz şaka biraz abartıya hemen savunmaya geçmen ne yahu, daikinin ne olduğunu herkes bilir, yaya kalırı sen gerçektenmi sandın, mübalağ diye birşey duydunmu bakiim betoncu, ne diyorsun bakiim sen :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ben korktum kavga çıkacak galiba :)

Çıkmaz merak etme, yerini biliyorum, zaten bizim şantiyelerden birinde, gider alırım ifadesini, bu arada Mükremin abiye kepirttiği arabanında hesabını sorarım bir taşla 2 kuş olur  :D  :p

Not: Doshiba da doşiba, daikin tırt, bana ne tırt işte kardeşim  :crazy:

ahanda geldi, bakalım ne yazacak  :bomb:

Stand by mod.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Her zamanki gibi yine tutturamadın ve kötülemiyorum, daikin en iyi markalardan biri evet ama Toshiba daha iyi üzgümün, Toshiba evimde diğeride babamlarda mevcut, evet iyi ama Toshiba daha iyi :) oldumu rahatladınmı, alt komşumdada var ayrıca, yani RolsRoyce değil ulaşamayım...

Araba Elektriklide Tesla derim, varmı bununla başedecek, Yok :)

Şunu hele hiç deme, basit savunma taktiği ve kusura bakma çocukca, kullanamdan yorum : :i-ih: araba yı sevemedim derim hemen kullandınmı, sevmemek ve beğenmemek için ille kullanmakmı lazım, böylemi oluyor yani, deli zengin olurum Veyron almam merso e63 amg alırım mesela, veyronu sevmedim iyi değil diyince, kullandınmı mı diyeceksin şimdi, bırak bu ayakları mayk :)

daikin iyidir hoştur ama diğeri bu konuda daha iyi, incele görürsün, ayrıca ikiside pahalı ve üst seviye cihazlar, aralarında korkunç farklarda yok :)

biraz şaka biraz abartıya hemen savunmaya geçmen ne yahu, daikinin ne olduğunu herkes bilir, yaya kalırı sen gerçektenmi sandın, mübalağ diye birşey duydunmu bakiim betoncu :)

Ali abi teknik konuş babamlarda var çok iyi alet ile olmaz bunlar. :) teknik tablo alayım lütfen yoktur drmiyorum yanlış anlama da daha iyi değerleri olan aynı güçte bir toshiba modeli yazsana yoktur demiyorum karşılaştırmak için yani.

http://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Bireysel-Klimalar/Ururu-Sarara-Klimalar/Ftxz25n-Inverter-Klima#Klima_Ozellikleri_2

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali abi teknik konuş babamlarda var çok iyi alet ile olmaz bunlar. :) teknik tablo alayım lütfen yoktur drmiyorum yanlış anlama da daha iyi değerleri olan aynı güçte bir toshiba modeli yazsana yoktur demiyorum karşılaştırmak için yani.

http://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Bireysel-Klimalar/Ururu-Sarara-Klimalar/Ftxz25n-Inverter-Klima#Klima_Ozellikleri_2

Direk ısıtma soğutmaya göre bakarsak daikin zayıf kalıyor, her modeline karşılık daha kuvvetlisi var, mesala bu linkini verdiğim 2600 liralık ras10 karşılık, direk eer cop A+++ demeden önce datayları incele, A+++ nın sadece A kaldığını göreceksin çünki.....

senin klima 8050 tl. ve ısıtması 25600 soğutması 13300 btü

http://www.toshibacim.com/toshiba-ras10skv-gkv--n3kv--inverter-klima-816

10200 btü soğutma

14000 btü ısıtma

ve 2600 tl.

bu alet 2600 tl civarı fiyata sahip, bu modelden yukarı doğru çıkarsak hem ısıtma hemde soğutmada ezici şekilde Toshiba üstün,( mesela bendeki ras16 ya ısıtmada git saçını kurut, fazla yakın durma yakar haa : : :tongue: daikin geride kalıyor, buna karşılık Daikinin eer cop değerleri harbiden çok iyi, oranlarsak birim enerji ile daikin toshibaya göre daha verimli, yalnız dezavantajı şu, birkere pahalı, ekonomik modeli yok, mesela seninki 8000 tl. eer cop değeri çok iyi ama 2600 liralık klimaya göre daha az ısıtma-soğutması var, yani evde açtın kullanıyorsun, seninkinden daha çabuk işini görür, ses olarakta daha sessiz, birde şu var, yüksek-orta-sessiz seviyelerdeki içeri verdiği dk. daki m3 cinsinden hava miktarı, Toshiba bu konuda ezici şekilde üstün.

Özetle:

Daikin süper seviyede verimli A+++ eer cop değerleri çok iyi, daha başka artısı yok, hemde hiç.

Toshibaya bakalım, A++ eer cop verimlilik az daha geride, şimdi görüntü olarak Daikin önde değilmi :)

şimdi zurnanın zırt dediği yere gelelim, birkere daikin aşırı pahalı, 8000 liralık modelinin karşısına 2600 liralık model koyabilirim...

peki bunu koyunca ne olur, bak en ucuz ras10 modeli için konuşuyorum, az yukarı çıkarsam uçurum oluyor zaten,

Toshiba az daha verim olarak geride ama sen kullanıcı olarak evinde kullandığında neye bakarsın, anında işini yapsın, toplam yıllık yada sezonluk kullanımda az yaksın ve sessiz olsun, değilmi ?

Toshibanın Daikine üstünlükleri, birkere sessizlikte açık ara önde, ısıtma soğutmada çok açık ara öne çıkar, anında ısıtma soğutmada daha iyi,  saatte verdiği m3 cinsinden havada önemli, koca bir alanı anında ısıtma-soğutmada bu çok önemlidir, Toshiba nerdeyse her  modelde 2 kat debiye sahip, yani Daikin eer cop olarak iyi ama 1 saatte hem daha az havayı daha uzun sürede ısıtıp soğutuyor ve daha sesli, Toshiba ise bu eer cop açığını neyle kapıyor, açık ara olan ısıtma ve soğutma gücüne ve 1 saatte verdiği m3 havaya, yani bu alet az daha fazla güç harcayarak seninkine çok fena fark atacak güçte, enerji sarfiyatını bununla kıyasla

seninki atıyorum 35m2 olan salonu 1 saatte ısıttı diyelim, 1 lira elektrik harcadı, yine atıyorum, hesap yaptırma bana : :) benimki 1.5 liraya 70m2 salonu ısıtıyor, sonuca gelirsek her ikisinide aynı 35m2 lik salona koyarsak ne olur?

Toshiba anında işini yapar, mesela ben yarım saatte işi bitiriim 0.75 kuruş yakarım ve rolantiye geçerim, seninki çalışmaya devam eder, 1 saatte işini bitirir ve 1 lira yakar, nerde kaldı eer cop, bu sırada sen Tohibayı duymazsın zaten, daha sessizdir, Toshiba çok daha çabuk işini bitirdiğinden seninki görevini yapana dek zaten harcadığı elektrikle ya aynı yakar yada daha fazla :) a+++ olayı geçen zamandan dolayı çoktan duman oldu...

Teknik şeyleri incele, özellikle ısıtma soğutma için verdiği ısı miktarına bak, birde birim zamanda verdiği hava miktarına, daikin geride kaldı, üstelik 2600 liralık modele karşı, seninki 8050 tl. dikkat et, ben ras10 dan 6000 liralık Ras 16 ya geçersem zaten ara daha da açılır zira 17100(seninki 13300) soğutma ve 27300 (seninki 25600)  ısıtma değerine sahip, seninki soğutmada 8550 ısıtmada ise 12300 de kaldı, A+++ çoktaaaaaan duman oldu gitti, dikkatle incele İlkay, eer cop değil herşey, anlatabildimmi..

bu arada ras16 6400 tl seninki 8050 lira ve duman olmuş durumda...

bu arada üstün filtreleme özelliklerini saymıyorum daha, ayrıca soğutmada aralarında uçurum kanyon everest var

en güçlü daikine bakalım 10469 tl fiyatı var, ısıtması 21150 btü soğutması 18750 btü, buna karşılık ras22 toshiba koyalım,

5870 tl. cihaz bu,  ısıtması 25600 btü soğutması 22900 btü

diğer şeyler yukarda yazdığım gibi, daikin yaya kaldı demek zorundayım :)

Yorum bağlantısı

Ali abi tekrar bak istersen ısıtması 25600 soğutması 13300 btu. Maks değerlerini bir önceki listede yazmış.

:)

Duman listeni güncelle :)

Hep bel altısın. Birinin nominal gücünü diğerinin maks gücünü yazıyorsun. :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali abi tekrar bak istersen ısıtması 25600 soğutması 13300 btu. Maks değerlerini bir önceki listede yazmış.

:)

Duman listeni güncelle :)

Hep bel altısın. Birinin nominal gücünü diğerinin maks gücünü yazıyorsun. :)

Haklısın  :D görmemişim, ters yazmadım direk gördüğümü yazdım, linke bas ve üstte kapasite/verimlik yazan yere bas, kocaman resmin yanında 8550 soğutma 12300 ısıtma yazıyor, onu gördüm ben (önünde Nom. yazıyor dikkat etmemişim), maksimum güç teknik veriler sekmesinde küçücük yazıyormuş, sen diyince gördüm, diğer konularda duman olduğu için dikkat etmemişimde  :D

duman seviyesi ölçüldü, kara duman azaldı ama sonuç daikin hala duman  :D

8000 liralık klimaya karşı 2600 liralık klima az geride, ısıtmada bu ucuz modele fark attın ama soğutmada pek atamadın, debi olarak ya geçer ya aynıdır, en üst modelde yine duman oldun :)

kardeş değişen pek birşey yok, Toshiba daha ucuz ve işini daha çabuk yapan kuvvetli bir cihaz, A+++ ya karşılık A++ olmasına bakma, işini yapışına bak, teknik aldatmacalara kanma, sonuçta Toshiba çok kısa sürede işini bitirir ve rolantiye düşer, seninki çalışmaya devam eder ve tek önde olduğu daha doğrusu öyle gözüken şeyde geri kalır, teknik verileri incele getirme beni oraya  :biggrin:

Neyse, öyle yada böyle bu iki markada über seviyede cihazlar, ha birde mitsu var, ona bakmadım daha, onunda vadır modelleri...

Yorum bağlantısı

Bu arada eer copp değerlerine fasafiso demişsin abi :) bunu diyen biriyle klima verimi üzerine konuşmak yanlış. klimada malın ne olduğunu onlar söyler. Sezonsal inverter teknolojisine hiç girmeyelim :)

Ben benim cihazı koymadım oraya bu arada listeden bitane seçtim abi.

O iyi bu iyi teknik tablo belirler. Ben memnunum tavsiye ediyorum. Teknik özellikleri iyi cihaz iyidir bu kadar net bence.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bu arada eer copp değerlerine fasafiso demişsin abi :) bunu diyen biriyle klima verimi üzerine konuşmak yanlış. klimada malın ne olduğunu onlar söyler. Sezonsal inverter teknolojisine hiç girmeyelim :)

Ben benim cihazı koymadım oraya bu arada listeden bitane seçtim abi.

O iyi bu iyi teknik tablo belirler. Ben memnunum tavsiye ediyorum. Teknik özellikleri iyi cihaz iyidir bu kadar net bence.

yuff be kardeşim  : :D eer cop değerleri en önemli ölçü şeysidir,   eer cop iyi ama gerisi zayıf olunca senin A+++ de duman olur, güç olarak bakınca o eer cop la Toshibadan daha güçüz be kerdeş, teknik veriler oratada, debiye falan neden bakmıyorsun, yeme beni şimdi  :D

Teknik tablo ortada bakınız inceleyiniz, bakmanız gereken sadece eer cop değil, bir klimadan ne istersiniz onu düşünün sonra kıyaslayın, sadece harcadığı elektriğe bakılmaz....

debi

ses

güç

diğer filtrasyon özellikleri, bunlarıda katıp sonuca bakacaksınız, ne kadar elektrik yaktığına bakarken ne iş yaptığınada bakın, sen salonu ben tüm evi ısıtırım gibi durum var :)

hepsini birden dikkate alın, eer copu çok iyi ama güç yok,  1 saatte soğutuyor mesala diyelim, diğeri çok az daha fazla yakıyor ama diğerine göre anında işini yapıyor ve diğer özellikler açısından ezici şekilde üstün :)

neyse, sonuçta her iki markada üst düzey markalar...

Bu arada bende en başta en ucuzu koydum, nerdeyse o bile 8000 liralık makinaya yakın değerde, kendi makinamı sonra kattım işe, 6000 liralık alet ama senin örnekteki 8050 liralıktan daha iyi, veriler ortada bakar görürler :)  veriler sadece eer cop değilidir, birim zamanda yaptığı işe ve bu esnada harcadığı güce bakıp oranı kurun, bakın bakalım ne oluyor...

Bende çok memnumun ve tavsiye ediyorum, daha kısa sürede aynı alanı iklimlendiriyor, bu sebeble rakibe oranla daha az elektrik harcıyor, ses ve filtrasyon açısından açık ara önde, daha sessiz ve çok daha ekonomik :)

teknik özellikleri daha iyi cihaz daha iyi cihazdır, bu kadar net bence. İsteyen açar bakar her açıdan karşılaştırır ve görür.

Yorum bağlantısı

Öf ali abi ya valla sıkıldım.

Ben zaten en iyi şu demedim o senin hastalığın. Ben daikinlere de bakın ben mrmnunum dedim. Sen onlar tırt mucidi bu arkadaşlar diye konuya dahil oldun.

En iyi klima en iyi atlet en iyi araba zaten sende kalanlarla biz idare ediyoruz Ali abim. :)

Ha bu arada 8000 tl lik klimanın özelliklrrini 2600 tl lik klimayla yakaladınya o ayrı süperdi :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Öf ali abi ya valla sıkıldım.

Ben zaten en iyi şu demedim o senin hastalığın. Ben daikinlere de bakın ben mrmnunum dedim. Sen onlar tırt mucidi bu arkadaşlar diye konuya dahil oldun.

En iyi klima en iyi atlet en iyi araba zaten sende kalanlarla biz idare ediyoruz Ali abim. 

Ha bu arada 8000 tl lik klimanın özelliklrrini 2600 tl lik klimayla yakaladınya o ayrı süperdi 

en iyi demedim daha iyi dedim yahu :) daikine tırt demek pes yani  :D

8000 liralık klima senin 2. en ucuzundu, bende 1. en ucuzu koydum ne var bunda, arada aman aman fark çıkmadıya ona bakacaksın, dengini koyunca ayıp oluyorda ondan koymadım  :D fiyat olarak daikin çok pis döver ona lafım yok  :D

en iyi atlet bendemi : :D  şantiyedeyim, hava buz gibi, banyodaki salak ısıtıcı kendini zor ısıtıyor bırak suyu ısıtmasını ve banyo buz gibi, en iyi atletmi kaldı sanıyorsun  :D  

atlelitde Vakko dan almıştım, yazık oldu valla, birdaha kipadan alacağım  :p

Not: Hallederiz Osmanı tanırmısın, oda burada, kafa ütüleme modunda, birde açmış tv yi saçma yarışmaları izliyor, bende odamda ultra verimli daikin döver Fakir ısıtıcımla ısınıyorum  :D

eer 20 cop 50 elektrik sarfiyatı= saatin başı döndü, fırıldak oldu şuan 

evfakhobbyspreb.jpg

Yorum bağlantısı

8 binlik en ucuz değil :) dedimya öyle listeden seçiverdim diye.

diğer konu Allah kolaylık versin trakya soğuk abi kolay gelsin gerçekten.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

8 binlik en ucuz değil :) dedimya öyle listeden seçiverdim diye.

diğer konu Allah kolaylık versin trakya soğuk abi kolay gelsin gerçekten.

Sağol :)

ururu sarara da bu en ucuz sanırım

http://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Bireysel-Klimalar/Ururu-Sarara-Klimalar/Ftxr28e-Inverter-Klima

7798 tl. bayada ucuzmuş  :D

2700 tl.lik  MİRA seasonal modellerde var, bakınca ahım şahım farklar yok arada, toshiba 4 kw daha az yakıyormuş :D neyse  genel anlamda yine toshiba bazı konularda az önde gözüküyor, ama sonuç olarak her iki markada çok iyi :) 0-100 ü 5 sn. olanla 4.9 sn. gibi olan arabalar gibiler...

Neyse evin bir odasına doşiba diğerine daikin takarız olur biter, malum en iyileri kullanırız, maksat racon bozulmasın  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Samsungcular halen memnun mu cihazlarından? Sayın DERE? Benzer koşullardaki evimiz için ben de düşünüyorum. Aklımda AR7000 var. HB'daki yorumlara bakacak olursak bütün ürünler "çok güzel hepsi harika iyi ki varsın HB" ama ben bu işin lololosunu da öğrenmek istiyorum. Eğer Samsung ile ilgili görüşleri beğenmezsem Toshiba'nın aynısı olan Alarko Carrier klimalara yöneleceğim. AR7000 3000tl civarında,Carrier 3500tl...

Son gelişmeleri yazmayı unuttum, Ar7000 kullanıyorum. Servis 6 kere geldi eve en sonunda kavga dövüş sorunu kabul ettirebildim. Servis merkeze değişim talebinde bulundu, bu seferde merkez değişimi onaylamadı.

Tüketici hakem heyetine başvuracağım artık.

Sıcak soğuk farketmiyor, sürekli çatır çutur sesler geliyor içinden.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...