Misafir 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) Merhabalar, Evim 5. (En üst) katta, 17.5 m2 , Güney batı cephe, camlar ahşap doğrama, binada yalıtım yok ve oda iki cepheli, yani her iki cephedede pencere var. Hesaplarıma göre 9000 Btu ucun ucun yetiyor ama ben riske girmeyip 12.000 btu almayı düşünüyorum. A+ veya A++ sınıf inverter bir klimaya ihtiyacım var, Maximum bütçem 1.500 TL Bir iki klima araştırdım fakat üstadlardan yorum-fikir almadan hiç bir şey almıyorum artık. 1- Baymak Elegant 12 CHS inverter modeli, indirimlerle ve finansbank kampanyasıyla yaklaşık 1.350 TL ye geliyor. 7 yıl garanti olması avantaj. A+ tüketim değerine sahip- http://www.hepsiburada.com/baymak-elegant-12-chs-a-12000-btu-h-yeni-nesil-inverter-klima-p-EVBAYELEG12CHS 2- Samsung AR500 9000 Btu inverter- 9000btu riskini göze alıp A++ tüketim değerine sahip bir klima buda 1400 TL ye geliyor. 2 yıl garanti + 10 yıl motor garantisi var ama dediğim gibi 9000 btu almak risk mi olur bilemiyorum.. http://www.hepsiburada.com/samsung-ar5000-ar09hsfscwknsk-ar09hsfncwknsk-a-9000-btu-h-inverter-klima-p-EVSAMAR5000FSC Fikirlerinizi ve tavsiyeleriniz bekliyorum.. 11 Haziran 2015 tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) Ankara' da 17,5 m2 için 9,000 yeterde artar bile. Ankarada servis sorunu olmayacağına göre daha sessiz ve az yakan olanı tercih edin.Genelde ev klimaları sorun çıkarmadan senelerce çalışırlar bende arçelik var 15 senedir tık demedi.Önemli olan en az 15-20 günde bir içindeki gazı çevirmek için ihtiyaç olmasa bile 5 dakikacık çalıştırmaktır. Samsung çok üzun süre kullanmışlığım var çok sessiz oluyor. 11 Haziran 2015 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Okan Tansel 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) acayip takip takipteyim benim çalıştığım şirketin klima işini yapan kılimacı Lg sanayi tipi önerdi eve ev 100 m2 sadece ortamda serinlik yapacak 18000 BTU 3500 TL dedi oşşş dedim bekliyorum lakin mecburen alacağım izmirde sıcaklarda çocuklar uyuyamıyor ve pişik oluyorlar burdan çıkan sonuç benimde neticem olacak bende ısıtma gerekmez soğutsun az yaksın ve çok kaçsın yeter 11 Haziran 2015 tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Hitachi marka tavsiye ederim çok az yakıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Ankara' da 17,5 m2 için 9,000 yeterde artar bile. Ankarada servis sorunu olmayacağına göre daha sessiz ve az yakan olanı tercih edin.Genelde ev klimaları sorun çıkarmadan senelerce çalışırlar bende arçelik var 15 senedir tık demedi.Önemli olan en az 15-20 günde bir içindeki gazı çevirmek için ihtiyaç olmasa bile 5 dakikacık çalıştırmaktır. Samsung çok üzun süre kullanmışlığım var çok sessiz oluyor. Hocam 9000 btu benim şartlarım için uygun diyorsanız, samsung daha az enerji tüketen ve daha sessiz bir klima, işime gelir yani Bütçe meselesini bilemiyorum ama klimanın kralı Daikın dir. Mitsubishi ve Sharp ta çok iyi markalardır. Ben 9 yıldır Sharp kullanıyorum 3 ev değiştirdim banamısın demedi. Ayrıca bu klimalar kış aylarında da ısıtma amaçlı daha verimli oluyor. Forumlardan araştırırsanız bu 3 markanın kalitesini anlarsınız. Ekonomik olsun diyorsanız Inverter klimaların hemen hepsi iyidir. Babamlar İzmir de Arçelik inverter 12000 btu klima kullanıyor gayet memnunlar. Hepsinden haberdarım üstadım ama maalesef bütçe sınırlı acayip takip takipteyim benim çalıştığım şirketin klima işini yapan kılimacı Lg sanayi tipi önerdi eve ev 100 m2 sadece ortamda serinlik yapacak 18000 BTU 3500 TL dedi oşşş dedim bekliyorum lakin mecburen alacağım izmirde sıcaklarda çocuklar uyuyamıyor ve pişik oluyorlar burdan çıkan sonuç benimde neticem olacak bende ısıtma gerekmez soğutsun az yaksın ve çok kaçsın yeter Hep aynı şeyleri istiyoruz, az yaksın çok kaçsın Hitachi marka tavsiye ederim çok az yakıyor. Fiyatları bütçemin 2 katı Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 17.5 m2 odaya 12bin btu takarsan daha rahat edersin. Ben 22m2 kik salonuma 15bin btu taktim. Cok kisa surede sogutup duruyor isitmada ayni sekilde daha az enerji tuketmis oluyor ufak klima hep çalışacak daha cok enerji sarfiyati olacak 2 Yorum bağlantısı
Okan Tansel 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) ve bu arada klima tavsiyelerinin linklerinide alabiliriz çekinmeyin Bu ara Eray kardeşim seni konuya ortakçı oldum hihihih 11 Haziran 2015 tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 ve bu arada klima tavsiyelerinin linklerinide alabiliriz çekinmeyin Bu ara Eray kardeşim seni konuya ortakçı oldum hihihih Ne güzel işte sebeplenelim beraber 17.5 m2 odaya 12bin btu takarsan daha rahat edersin. Ben 22m2 kik salonuma 15bin btu taktim. Cok kisa surede sogutup duruyor isitmada ayni sekilde daha az enerji tuketmis oluyor ufak klima hep çalışacak daha cok enerji sarfiyati olacak Btu hesaplamalarında 9000 hep yeterli görünüyor ama emin olamadım Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 12 uygundur. mistubishi bütçeniz uygunsa. değilse arçelik. Yorum bağlantısı
Ramazan Karaçolak 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Merhaba, Bayman 12000 BTU medimarkt internet sistesine özel (100 tl indirim kuponu sonucunda) 1400 tl ye geliyor.Bilgilerinize http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/shop/0515-klimalarda-aninda-100-tl-indirim.html?gclid=CIna4JzFh8YCFQ-WtAodynQApQ pardon ,HB.com 'da da finansbank kampanyası varmış Şimdi farkettim. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Merhaba, Bayman 12000 BTU medimarkt internet sistesine özel (100 tl indirim kuponu sonucunda) 1400 tl ye geliyor.Bilgilerinize http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/shop/0515-klimalarda-aninda-100-tl-indirim.html?gclid=CIna4JzFh8YCFQ-WtAodynQApQ pardon ,HB.com 'da da finansbank kampanyası varmış Şimdi farkettim. hb de +50TL ile 1.350 gibi bir rakama geliyor Yorum bağlantısı
Murat Dere 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Samsung AR7000 serisi nasıldır? Bir de şu alüminyum vs bakır olayına girsek? Hayır, ben biliyom da klimacı arkadaşlar açıklarsa bilmeyenlere yardımcı olmuş olmaz mıyız? 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 evet bakır alüminyum olayını detaylı anlatacak arkadaş var mı? Yorum bağlantısı
Murat Dere 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 evet bakır alüminyum olayını detaylı anlatacak arkadaş var mı? MEhmet, şöyle bir şey var ama, artık yeniler hep "alümyon" muymuş neymiş, nasıl güvencez bunlara bilmem. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) Metrekare*500=gerekli olan BTÜ ortalama rakamını kullanabiliriz. Bu rakamı nemli ve sıcak bölgeler için 600 olarak almak daha faydalı olur. Eğer kapılarıda açıp oda dışındada ısıtma soğutma beklentisi yoksa Ankara gibi nemin az olduğu bir şehirde 9,000 çok rahat iş görecektir. Klima kullanımında diğer faktörde hangi dereceden hoşlanma meselesidir. Eğer bu konuda çok cahilliğin olduğunu bildiğimden sakıncalı bir durumda yani 18 derecede çalıştırma düşüncesi var ise büyük taktırmak faydalı olur. Dünyada kabul edilen ortalama ısı 22 yada 23 derece için ise 9,000 de çok rahat iş görür. Dışarısı 35-40 derece iken benim gibi 25 derecede mutlu oluyorsanız 9,000 haydi haydi yeterlidir. İnverter klima olmasıda şart değil önemli olan verimlilik katsayısıdır. Bu rakam çoğu firma tarafından verilmez ama en az elektrik tüketimi ile aynı gücü veren klimanın daha vermli olduğunu bulabilirsiniz...Çok fazla detaya girip kafa karıştırmanızada gerek yok neticede bir kompresör ile birde termostat kontrollü fan alıyorsunuz 11 Haziran 2015 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Ne olursa olsun Daikin, Mitsubishi ve Hitachi gibi markalardan şaşmayın. 3 ayda bir servis çağırmaktansa biraz bütçeyi zorlamak daha iyi olabilir.. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 15 yıldır arçelik kullanıyorum servise hiç ihtiyaç duymadım. Bence bu kadar çok markaya takılmayalım. Bu tip cihazlarda sorun biraz şans ve kullanım ile alakalıdır Yorum bağlantısı
Misafir 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Metrekare*500=gerekli olan BTÜ ortalama rakamını kullanabiliriz. Bu rakamı nemli ve sıcak bölgeler için 600 olarak almak daha faydalı olur. Eğer kapılarıda açıp oda dışındada ısıtma soğutma beklentisi yoksa Ankara gibi nemin az olduğu bir şehirde 9,000 çok rahat iş görecektir. Klima kullanımında diğer faktörde hangi dereceden hoşlanma meselesidir. Eğer bu konuda çok cahilliğin olduğunu bildiğimden sakıncalı bir durumda yani 18 derecede çalıştırma düşüncesi var ise büyük taktırmak faydalı olur. Dünyada kabul edilen ortalama ısı 22 yada 23 derece için ise 9,000 de çok rahat iş görür. Dışarısı 35-40 derece iken benim gibi 25 derecede mutlu oluyorsanız 9,000 haydi haydi yeterlidir. İnverter klima olmasıda şart değil önemli olan verimlilik katsayısıdır. Bu rakam çoğu firma tarafından verilmez ama en az elektrik tüketimi ile aynı gücü veren klimanın daha vermli olduğunu bulabilirsiniz...Çok fazla detaya girip kafa karıştırmanızada gerek yok neticede bir kompresör ile birde termostat kontrollü fan alıyorsunuz 23-24 derece benim için idealdir Fatih abicim, inverter gereksiz dersen farklı modellere yönelebilirim, ama tüketime ve ses performansına yararı olur derseniz samsung'u alacağım http://www.hepsiburada.com/samsung-ar5000-ar09hsfscwknsk-ar09hsfncwknsk-a-9000-btu-h-inverter-klima-p-EVSAMAR5000FSC Ne olursa olsun Daikin, Mitsubishi ve Hitachi gibi markalardan şaşmayın. 3 ayda bir servis çağırmaktansa biraz bütçeyi zorlamak daha iyi olabilir.. Dediğiniz markaların inverterları 2500-3000 bandında, maalesef çıkamıyorum o kadar Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 4 sene evlenmeden önce bende klima işine çok takılmıştım. iyisi mi biraz ucuzu mu diye. paraya kıydım toshiba aldım o zaman 2400 tl ye . servis yılda 1 kez sadece klima temizliği için geldi. ısıtma soğutma maximum yakıt minimum. verdiğim paraya helal olsun dedirtti bana. Yorum bağlantısı
Murat Dere 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 23-24 derece benim için idealdir Fatih abicim, inverter gereksiz dersen farklı modellere yönelebilirim, ama tüketime ve ses performansına yararı olur derseniz samsung'u alacağım http://www.hepsiburada.com/samsung-ar5000-ar09hsfscwknsk-ar09hsfncwknsk-a-9000-btu-h-inverter-klima-p-EVSAMAR5000FSC Dediğiniz markaların inverterları 2500-3000 bandında, maalesef çıkamıyorum o kadar Sadece soğutma içinse alınacaksa inverter gereksiz. Ama ısıtma için de kullanacaksan inverter daha iyi olur. O zaman daha uzun süre kullanacaksın demektir ve o halde ekonomik olmasından söz edilebilir. Ayrıca inverter demek sadece daha az elektrik harcamayla ilgili değil. İnverterler daha sessiz olur çünkü sürekli son hızda çalışmazlar; istenen ısıya gelince yavaş çalışırlar böylece sessiz olurlar. Bir iç ünite sessiz olursa dadından yinmez. Samsung AR7000 serisi için iyi şeyler duydum ama marka yüyüznden de almayın diyenler var. Annem alacak, iyisi olsun, ekonomik olsun, sessiz olsun istiyorum. O markalar 2500-3000 olsa iyi 4000'den başlıyor 24000'leri. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 4 sene evlenmeden önce bende klima işine çok takılmıştım. iyisi mi biraz ucuzu mu diye. paraya kıydım toshiba aldım o zaman 2400 tl ye . servis yılda 1 kez sadece klima temizliği için geldi. ısıtma soğutma maximum yakıt minimum. verdiğim paraya helal olsun dedirtti bana. Ankara'da nem olmadığı için aslında klimaya pek ihtiyaç duyulmuyor, vantilatörle idare ediyordum hep. Fakat evin bulunduğu konum caddeye çok yakın, bu sebeple gürültü çok oluyor, 11-12 lere kadar sitenin bahçesinde çocuk gürültüsü had safada, uykum çok hafif ve sorunlu olduğu için o gürültüde cam açıp yatamıyorum, uykusuz her gece hesabı Akşamları 7-8 saat düşük devirde çalışacak sadece, İstanbul-İzmir gibi bir şehirde yaşasam en iyisini almaya gayret ederdim Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 23-24 derece benim için idealdir Fatih abicim, inverter gereksiz dersen farklı modellere yönelebilirim, ama tüketime ve ses performansına yararı olur derseniz samsung'u alacağım http://www.hepsiburada.com/samsung-ar5000-ar09hsfscwknsk-ar09hsfncwknsk-a-9000-btu-h-inverter-klima-p-EVSAMAR5000FSC Dediğiniz markaların inverterları 2500-3000 bandında, maalesef çıkamıyorum o kadar 9000 lik cihazın iç unitesi 12,000 likten bir ebat ufak olduğundan daha sessizdir. İnverter klimanın esas kullanım gayesi ısı istenilen seviyeye gteldiği zaman makina pervane devrini yavaş yavaş düşürerek daha hafif üflemeye başlar.Yani konfor zevki daha yüksektir. Firmalar genelde A++ dediği zaman normal ile inverter klimada aynı kompresörü kullanmakta olup iç unitesi farklı olmaktadır. Yani senin odanı ısıtırken yada soğuturken kompresör aynı ise elektrik parası aynı gelecektir. En önemli faktör verimlilik ve sessizlik sonra bütçe ve servis...Gönlüm yerli malı almandan yana ama yukarıda adı zikredilen markalar ve fiyatı oldukça yüksek olan ürünler kullanılınca hakikaten farklılar. Hepsinin ortası ve marka olarak bana daha sevimli ise şu an için almaya kalksam samsung olur... Yorum bağlantısı
Misafir 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Sadece soğutma içinse alınacaksa inverter gereksiz. Ama ısıtma için de kullanacaksan inverter daha iyi olur. O zaman daha uzun süre kullanacaksın demektir ve o halde ekonomik olmasından söz edilebilir. Ayrıca inverter demek sadece daha az elektrik harcamayla ilgili değil. İnverterler daha sessiz olur çünkü sürekli son hızda çalışmazlar; istenen ısıya gelince yavaş çalışırlar böylece sessiz olurlar. Bir iç ünite sessiz olursa dadından yinmez. Samsung AR7000 serisi için iyi şeyler duydum ama marka yüyüznden de almayın diyenler var. Annem alacak, iyisi olsun, ekonomik olsun, sessiz olsun istiyorum. O markalar 2500-3000 olsa iyi 4000'den başlıyor 24000'leri. Murat abicim, en önemli unsur sessizlik, takıntılıyım, sıkıntılıyım, tek yaşıyorum, ısıtması stabil olursa kışında kullanırım, olmazsa doğalgaza devam 9000 lik cihazın iç unitesi 12,000 likten bir ebat ufak olduğundan daha sessizdir. İnverter klimanın esas kullanım gayesi ısı istenilen seviyeye gteldiği zaman makina pervane devrini yavaş yavaş düşürerek daha hafif üflemeye başlar.Yani konfor zevki daha yüksektir. Firmalar genelde A++ dediği zaman normal ile inverter klimada aynı kompresörü kullanmakta olup iç unitesi farklı olmaktadır. Yani senin odanı ısıtırken yada soğuturken kompresör aynı ise elektrik parası aynı gelecektir. En önemli faktör verimlilik ve sessizlik sonra bütçe ve servis...Gönlüm yerli malı almandan yana ama yukarıda adı zikredilen markalar ve fiyatı oldukça yüksek olan ürünler kullanılınca hakikaten farklılar. Hepsinin ortası ve marka olarak bana daha sevimli ise şu an için almaya kalksam samsung olur... Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim abicim, mesaj alınmıştır. Saygılarımla Yorum bağlantısı
Murat Dere 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) Murat abicim, en önemli unsur sessizlik, takıntılıyım, sıkıntılıyım, tek yaşıyorum, ısıtması stabil olursa kışında kullanırım, olmazsa doğalgaza devam Eray, Samsung AR7000 serisinin çok sessiz olduğunu söylüyorlar. Ayrıca, tek kişi modu varmış. Bir kişi için çalışıyorsa daha az yakıyormuş. İncelemeni tavsiye ederim kardeşim. Ben taktım o klimaya ama bazı güvenip alsam mı diye de soruyorum arada kendime. 9000 lik cihazın iç unitesi 12,000 likten bir ebat ufak olduğundan daha sessizdir. İnverter klimanın esas kullanım gayesi ısı istenilen seviyeye gteldiği zaman makina pervane devrini yavaş yavaş düşürerek daha hafif üflemeye başlar.Yani konfor zevki daha yüksektir. Firmalar genelde A++ dediği zaman normal ile inverter klimada aynı kompresörü kullanmakta olup iç unitesi farklı olmaktadır. Yani senin odanı ısıtırken yada soğuturken kompresör aynı ise elektrik parası aynı gelecektir. En önemli faktör verimlilik ve sessizlik sonra bütçe ve servis...Gönlüm yerli malı almandan yana ama yukarıda adı zikredilen markalar ve fiyatı oldukça yüksek olan ürünler kullanılınca hakikaten farklılar. Hepsinin ortası ve marka olarak bana daha sevimli ise şu an için almaya kalksam samsung olur... Bu Samsung'u alayım mı yani Fatih abi? Sen bu işlerden anlayan bi abiye benziyorsun. O musun bilmiyorum ama benziyorsun işte. Bağlantıyı örnek olarak verdim, daha ucuzları var. 11 Haziran 2015 tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts