İçeriğe Yönlendir

Sonradan Adaptif Xenon Yaptırmak

Misafir

Recommended Posts

Günaydın,

Sorum şu normal merceksiz halojen fara sahip araçlara bi-xenon uygulaması yapılıyor peki buna ek olarak adaptif far özelliği de eklemek hayalmı yoksa yapılabilir mi? 

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı

Çok büyük uğraşlar olsa belki ancak bayağı zor, direksiyon açısının fara yönetilip, fardaki sistemin o sinyali okuması ve dönmesi gerekir, belki daha yaratıcı ve farklı bir teknik ile direksiyon motorundan sinyal alınıp far içine motor yerleştirilip dönmesi vs sağlanabilir 

Yorum bağlantısı

Benim aracımda Afs sistem mevcut biz farlara xenon bağlarken ekstra bi soketin olduğunu gördük bu merceğe dönme hareketini sağlayan motorların soketi idi. normal far sistemi olan aynı araçlarda bu soket mevcut değil. tabi bağlı olduğu mekanizma da 

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Zamanında sadece otomatik eğim algılayıcı sistemi aracın tekerlek direklerine monte için 8 bin TL civarı tutar dedikleri için bence uğraşmaya değmez. İmkansız mı? -Değil ama uğraşmaya o kadar para harcamaya değmez.

Yorum bağlantısı

Titanyum'da bu soket yok mu dersiniz?

Focus Ghia da yok Titanium da da olacağını sanmıyorum. Titanium x paketlerde ve Ghia Tekno paketlerde mevcut.

Yorum bağlantısı

Zamanında sadece otomatik eğim algılayıcı sistemi aracın tekerlek direklerine monte için 8 bin TL civarı tutar dedikleri için bence uğraşmaya değmez. İmkansız mı? -Değil ama uğraşmaya o kadar para harcamaya değmez.

O kadar paraya değmez o zaman hiç mantıklı olmaz haklısınız 

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Adama araba sattırır bu adaptif xenon sistemleri :D

Hoş, olay sadece eğim algılayıcıyla da bitmiyor, o muayeneden geçebilmek için gereken kriterlerden biri, diğeri de far yıkama sistemi aktif ve çalışır olmak zorunda. Bir de far yıkama sistemi yapılacak, üzerine adaptif olması için gereken yer-yön ayarlayıcı sensörler motorlar falan derken nerden bakarsan bak 10 bin lira gibi bir rakamı görmüş olacağız. Dolayısıyla hala mantıklı değil :D

Yorum bağlantısı

Adama araba sattırır bu adaptif xenon sistemleri :D

Hoş, olay sadece eğim algılayıcıyla da bitmiyor, o muayeneden geçebilmek için gereken kriterlerden biri, diğeri de far yıkama sistemi aktif ve çalışır olmak zorunda. Bir de far yıkama sistemi yapılacak, üzerine adaptif olması için gereken yer-yön ayarlayıcı sensörler motorlar falan derken nerden bakarsan bak 10 bin lira gibi bir rakamı görmüş olacağız. Dolayısıyla hala mantıklı değil :D

10 bin liraya 2.el araba alır :D Mesaj alınmıştır 

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Misafir

Yeni konu açmayayım dedim o yüzden tekrar hortlatıyorum kusura bakmayın  :flowers:  Fabrika çıkışı mercekli ancak halojen farlara sahip araçlara bi xenon uygulandığında uzun farlar anında tepki veriyor mu? Yani sellektör olayını anlık yapabiliyor muyuz?

Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat

Selektor için ayrıca ampul var sanırım. Xenon kapalıyken onlar yanıyor. Isininca da beraber yanıyor olabilirler dikkat etmedim hiç.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Merceği değiştirip bi xenon yaparsanız şimşekler çakar tabiki :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yeni konu açmayayım dedim o yüzden tekrar hortlatıyorum kusura bakmayın  :flowers:  Fabrika çıkışı mercekli ancak halojen farlara sahip araçlara bi xenon uygulandığında uzun farlar anında tepki veriyor mu? Yani sellektör olayını anlık yapabiliyor muyuz?

far açılıp mercek değişcek. bunun için pahalı olan orjnal mercelki far yerine normal far alınıp yaptırılsa daha ekonomik

Yorum bağlantısı
Misafir

far açılıp mercek değişcek. bunun için pahalı olan orjnal mercelki far yerine normal far alınıp yaptırılsa daha ekonomik

Normal far alınıp yaptırılırsa derken çıkmacıdan vs. gibi yerlerden orjinal fabrika çıkışı bi xenon far almak mı daha ekonomik demek istediniz acaba? 

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Oktay abimden öğrendiğim kadarıyla farlar kapalıyken anında selektör yapabilmek için balastın gen5 denilen cinsten olması gerekiyor. Diğer türlü ampulün tepki süresi gecikmeli olacağından mercek bixenon bile olsa farlar kapalıyken gecikme yaşanabilir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Normal far alınıp yaptırılırsa derken çıkmacıdan vs. gibi yerlerden orjinal fabrika çıkışı bi xenon far almak mı daha ekonomik demek istediniz acaba? 

Hayır,aynı farın orjinalini yada yan sanayisini al ona uygulat demek istemiş,tüv zamanında da aracın kendi farları ile muayeneye girebilmen için.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Bu aracın orijinal mercekli versiyonu çıkma olarak çok zor bulunur,bulunsada tuzluya gelebilir.

Bi-xenon mercek ile orijinal uzun hüzme gen5 versiyonla aynı anda tepki verir.Hatta halojen ampul yanış ve sönüşü yavaş olduğundan bu tepkiye nostalji katar.

Tek başına bi-xenon halojen oem sınıfında olmaz.Şöyle bir şansın var bu farın merceği yapısı gereği xenon mercek yapısıyla eş.Bi-halojen olarak minimal kusur ile sonuç alınıyor.Lakin bi-halojen için asla farını açtırma.Aydınlatma ve sellektör hızı istiyorsan projeni güzel yapacaksın.

Muayene sorun olacak korkusu yaşıyorsan adımı atmamalısın.

Orijinal mercekli farın merceği yanılmıyorsam yeni Fiesta,Mondeo,F2 ve F3 lerle aynıdır.F3 serisi D3s simstem ile mercek bi-xenon modeli olarak arka kapak büyük olmadığı için cam açılarak değişimi yapılır.Fakat bu mercek yerine Hella ve gen5 kullanmak farı açmanıza fazlası ile değer.

Haricen far alınarak ta çalışma yapılabilir.

Afl sistem için malzemeleri toplasan bile bileni bulupta senser ve ecu update vesaire falan yapacak kişiyi bulmanız zor.Aracınıza ait afl versiyon sistem var ise öncelikle bunun üstte yazdığım parçaları temini olabilecek mi?

El ile yapılabilecek Afl sistem orijinali gibi asla olamaz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Oktay bey uzun uzun anlatmışsınız teşekkür ederim ancak bu konularda inanın kara cahilim kafam karıştı, daha basit ve örnek üzerinden soracak olursam, araç renault fluence ve üzerinde fabrika çıkışı mercekli ancak halojen farlar var bu araca bi xenon yaptırırsak uzun farlarda anlık tepki alabilir miyiz, yoksa uzun sellektörlerde geçikme yaşar mıyız?

Kusura bakmayın inanın bu konuda fransızım o nedenle yazdıklarınızın üzerine saçma bir soru olduysa affola  :flowers:

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Oktay bey uzun uzun anlatmışsınız teşekkür ederim ancak bu konularda inanın kara cahilim kafam karıştı, daha basit ve örnek üzerinden soracak olursam, araç renault fluence ve üzerinde fabrika çıkışı mercekli ancak halojen farlar var bu araca bi xenon yaptırırsak uzun farlarda anlık tepki alabilir miyiz, yoksa uzun sellektörlerde geçikme yaşar mıyız?

Kusura bakmayın inanın bu konuda fransızım o nedenle yazdıklarınızın üzerine saçma bir soru olduysa affola  :flowers:

Courier diye mercek değişimi için anlatım yapmıştım neyse bilği olarak kalsın.

Fluance Bosch mercek kullanıyor.Birebir Bosch bi-xenon ile değişimi yapılabilir.

Gen5 versiyon balast ile şun anki Halojen ampulden elde edilen anlık sellektör hızının salise bazında daha hızlı ve etkili denilecek şekilde ve halojen ampulden ışık miktarı olarak daha güçlü ışık ve bi-xenon merceğin yapısı kaynaklı etkili bir Sellektörü rahatlıkla alırsınız. 

Akşamları farlar açık iken hem halojen hem bi-xenon yapısı çok daha anlık bazda etkili sellektör yapmaya olanak sağlar.Tek başına bi-xenon normal şartlarda bile fazlasıyla anlık tepki ile etkilidir.Yağışlı havalarda halojen ampul ve halojen tas odaklı uzun hüzme ve bi-xenon uzun hüzmesi aynı anda sellektörde yada uzun far açıldığında sizi çok şaşırtır.Heleki Bosch bi-exnon uzunları başkadır.

Farlar açık iken sellektör kabiliyeti balasttadır.Akşam farlar açık ike şimşek sellektör kabiliyeti xenon ampul ışık gücüne paralel olarak bi-xenon mercek yapısındadır.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Courier diye mercek değişimi için anlatım yapmıştım neyse bilği olarak kalsın.

Fluance Bosch mercek kullanıyor.Birebir Bosch bi-xenon ile değişimi yapılabilir.

Gen5 versiyon balast ile şun anki Halojen ampulden elde edilen anlık sellektör hızının salise bazında daha hızlı ve etkili denilecek şekilde ve halojen ampulden ışık miktarı olarak daha güçlü ışık ve bi-xenon merceğin yapısı kaynaklı etkili bir Sellektörü rahatlıkla alırsınız. 

Akşamları farlar açık iken hem halojen hem bi-xenon yapısı çok daha anlık bazda etkili sellektör yapmaya olanak sağlar.Tek başına bi-xenon normal şartlarda bile fazlasıyla anlık tepki ile etkilidir.Yağışlı havalarda halojen ampul ve halojen tas odaklı uzun hüzme ve bi-xenon uzun hüzmesi aynı anda sellektörde yada uzun far açıldığında sizi çok şaşırtır.Heleki Bosch bi-exnon uzunları başkadır.

Farlar açık iken sellektör kabiliyeti balasttadır.Akşam farlar açık ike şimşek sellektör kabiliyeti xenon ampul ışık gücüne paralel olarak bi-xenon mercek yapısındadır.

Tekrar teşekkür ederim şimdi anladım tam olarak :) 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
(düzenlendi)

Jilet gibi Bi Xenon olur bu fara :) :)

Hiç yapanı görmedim yada bana denk gelmedi bilemiyorum  :unsure2: Olursa çok güzel olur olsun zaten ona göre karar vereceğim. ;)

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

El işçiliği isteyen bir iş hazir satilmiyor Bi xenon farlar yoksa eminimki herkes tadını ve keyfini aldıktan sonra vazgeçemiyecek.

Ben halojen farlar ile bu zamana kadar hep kör gezmişim :) Bi xenon keyfi farklı.

Biliyorum canım hazır satılmıyor yani kimse yaptırmamış demek istedim, bi xenon lüks değil ihtiyactır :) 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Biliyorum canım hazır satılmıyor yani kimse yaptırmamış demek istedim, bi xenon lüks değil ihtiyactır :)

Bunu hanıma anltabilsem ben de taktırmıştım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...