İçeriğe Yönlendir

Sarı Ünlem Uyarı Lambası

Misafir

Recommended Posts

İyi günler arkdaşlar;

2001 focus 1.6 otomatik sahibiyim.

aracım 3 gün önce hareket halinde iken yuvarlak içerisinde sarı ünlem olan işareti yaktı 5-10 saniye sonra söndü.

sönünce pek dikkate almadım.

dün aracımı çalıştırdıkdan sonra hareket etmeden aynı şeyi tekrarladı.

aracımda son 1 ay içerisinde çekişde bir düşüş mevcut.

birde akü yeni değişti.

sorunun sebebi ne olabilir.

Tavsiyeleriniz nelerdir.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mükremin Aktuğ

Soğutma sistemiyle alakalı.

Bu sorunlar yoksa hararet müşürüne bi bakın derim

Yorum bağlantısı
Koray Demir

+1

Soğutma sistemi

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Motor aşırı ısınıyor hararet sorunu var. Su eksiltme mevcut mu

+1

Soğutma sistemi

Yapmayın arkadaşlar, o hatanın tek amacı hararet olsaydı, hararet ışığı konmazdı araçlara. O genel sorun ışığıdır. Buna hararet te sebep olabilir, başka şeyler de. Arıza kaydı bırakmış olmalı zaten. Servise gittiğinizde o kayda göre işlem yapacaklardır.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu
(düzenlendi)

Yapmayın arkadaşlar, o hatanın tek amacı hararet olsaydı, hararet ışığı konmazdı araçlara. O genel sorun ışığıdır. Buna hararet te sebep olabilir, başka şeyler de. Arıza kaydı bırakmış olmalı zaten. Servise gittiğinizde o kayda göre işlem yapacaklardır.

Merhaba. Uyarının dediğiniz gibi hararetle kesinlikle alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Yanan sarı ünlemli uyarı lambanız bu mu? Focus 1'de devir saatinde değil uyarı lambalarının yuvarlaklarında oluyor bu uyarı, bende Focus 1 sahibiydim.

vFVLyom.jpg

Eğer bu ise ki bahsettiğiniz kadarıyla bu; otomatik şanzıman arızası söz konusu. Türbinde sıkıntı ve basınç düşüklüğü söz konusu olabilir, bu durumda şanzıman uyarı lambası yanar.

Gauge testte ve OBD bağlantısında arıza kodu yazar. Daha sağlıklı ve ayrıntılı bir tespit sözkonusu olacaktır.

Gauge testten kodu kendiniz de görüp internetten anlamını öğrenebilirsiniz.

Saygılar.

tarihinde Ahmet Nalbantoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Merhaba. Uyarının dediğiniz gibi hararetle kesinlikle alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Yanan sarı ünlemli uyarı lambanız bu mu? Focus 1'de devir saatinde değil uyarı lambalarının yuvarlaklarında oluyor bu uyarı, bende Focus 1 sahibiydim.

vFVLyom.jpg

Eğer bu ise ki bahsettiğiniz kadarıyla bu; otomatik şanzıman arızası söz konusu. Türbinde sıkıntı ve basınç düşüklüğü söz konusu olabilir, bu durumda şanzıman uyarı lambası yanar.

Gauge testte ve OBD bağlantısında arıza kodu yazar. Daha sağlıklı ve ayrıntılı bir tespit sözkonusu olacaktır.

Gauge testten kodu kendiniz de görüp internetten anlamını öğrenebilirsiniz.

Saygılar.

d46b1b242f4dd15d7b56e27eab63a72e.jpg

Eğer en sol üstteki ünlemden bahsediyorsaniz motorun aşırı ısınması durumunda yanar. Otomatik şanzıman uyarısı yeşil olan o/d olması lazım.

Yorum bağlantısı

Yanan lamba sol kenar alttan ikinci olan.Aracı çalıştırmadım birdaha. iş nedeni ile daha gidemedim servise. Haftasonuna kadar yatsın bakalım araç.

Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu
(düzenlendi)

d46b1b242f4dd15d7b56e27eab63a72e.jpg

Eğer en sol üstteki ünlemden bahsediyorsaniz motorun aşırı ısınması durumunda yanar. Otomatik şanzıman uyarısı yeşil olan o/d olması lazım.

Yanan lamba sol kenar alttan ikinci olan.Aracı çalıştırmadım birdaha. iş nedeni ile daha gidemedim servise. Haftasonuna kadar yatsın bakalım araç.

2001 model otomatik vitesli Focus1'im vardı. 1 seneye yakın kullandım. O/D OFF yazan yeşil lamba otomatik vitesteki yeşil tuşa basınca yanıyordu, araç daha yüksek devirde vites atıyordu. O uyarı değil o yeşil tuşun aktif olduğunu gösteriyor.

Bir gün yanlışlıkla vitesi tam D ye geçirmeden N ile D arasında kalarak yola çıktım. 1 dakika sonra bahsettiğim lamba yandı. Vitesi D'ye tam geçirip devam edince de söndü. Otomatik vites uyarısı o lambadır. Hararetle alakası yok.

Arkadaş bir otomatikçiye vakit kaybetmeden gitsin bence. Keçe yağ kaçırıyordur, türbinde ufak bir sıkıntı vardır daha da büyür böyle kullanırsa.

tarihinde Ahmet Nalbantoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...