İçeriğe Yönlendir

Mondeo Selective Ama Hangisi

Tayfun Abak

Recommended Posts

Tayfun Abak

Merhaba,

Uzun zamandır Mondeo'ya karşı bir ilgi duyuyorum :) 65bin TL bütçem var. Ancak kararsızım. Senede 15-20bin KM yapıyorum. Sizce 1.6TDCI mi, 2.0TDCI mi almalıyım? Her iki motorda da donanımlar aynı değil mi? Birde internette cok fazla mondeo satılıyor selective içerisinde hangilerinde tekno paket olduğunu nasıl anlarım?Kimse tekno paketli yazmıyor. Herkes full+full yazmış :) 2011-2012 model bakıyorum. Tabi ben bu araca bakarken herkes passat'a bak daha iyi diyenlerde oldu ama Mondeo nedense benim daha çok ilgimi çekti.

Yorum bağlantısı

Merhaba Tayfun bey.Öncelikle hoş geldiniz.Sorularınıza kısaca cevap vermeye çalışayım.1.6 tdci veya 2.0 tdci arasında kalıyorsanız eğer maddi anlamda sıkıntınız yoksa (6 aylik vergi döneninde)2.0 tdci almanızı öneririm.2.0 tdci lerin bir çoğu otomatik vites.Hem aracın hem de otomatik vitesin ağır can yakıcı bir kronik problemi yok.Yakıt olarak benim 2.0 tdci otomatik trend le Sivas ta karışık olarak 6.5-7 lt arası ortalamam var.Selective paket mondeoların en dolu paketi bilindiği üzere.Tekno paket en yeni kasalar hariç yok diye biliyorum.Yalnız şunu bilerek alın mondeo yu bağımlılık yapar[emoji2]

kesinlikle katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Tayfun Abak

Merhaba,

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ben hala araştırıyorum:) Kör nokta özelliği selective modellerinde yok değil mi? Yani ekstra paket ile alınan özelliklerden sanırım bu.

20TDCI selective ile 1.6TDCI arasında sadece motor farkı var değil mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Turkmen

Bu gidişle bana da mondeo aldıracaksınız :) Övmeyin bu kadar :)

Yorum bağlantısı
Canberk Eken
(düzenlendi)

Çok emin olmamakla birlikte, pioner müzik sistemi olanlar tekno paket, sony sistem olanlar normal diye biliyorum.1.6 tdci lar 115 ps düz vites, 2.0 tdcilar 2012 ye kadar 140, 2012 ve üzeri 163 ps poweshift otomatik şanzıman.

tarihinde Canberk eken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tayfun Abak

Çok emin olmamakla birlikte, pioner müzik sistemi olanlar tekno paket, sony paket olanlar normal diye biliyorum.1.6 tdci lar 115 ps düz vites, 2.0 tdcilar 2012 ye kadar 140, 2012 ve üzeri 163 ps poweshift otomatik şanzıman.

Hocam inşallah öyledir :) Şimdi pioner müzik sistemli olan araçlara bakmaya başlıyorum :)

Bu arada forum harika saat 12bucuk ama takır takır cevaplar geliyor:)

Ellerinize sağlık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Hocam inşallah öyledir :) Şimdi pioner müzik sistemli olan araçlara bakmaya başlıyorum :)

Bu arada forum harika saat 12bucuk ama takır takır cevaplar geliyor:)

Ellerinize sağlık.

Eğer 2.0 vergisi ödemeyi dert etmiyosanız ve benim gibi ille de düz vites olmalı demiyorsanız 2.0 tdci özellikle de 163 lük motorlara bakın derim, kullanımı fazlaca keyifli. Zaten passata binmek için de gençsiniz :D Selective mondeo heyecanını vermez. Zor süreç sizin için, kolay gelsin.

Yorum bağlantısı

Passat'ı önerenler bu fiyata böyle dolulukta passat bulabilecek mi acaba :) Mondeo ikinci elde VW meraklıları sayesinde daha uygun fiyatlara satılıyor, kıymetini bilen adam da daha rahat keyfini sürüyor :) 2.0TDCi selective taba rengi deri döşeme,sunroof olursa mis gibi olur  :wub:  bu donanımlar ile sizin bütçe ile geliyor mu detayını bilmiyorum ama. 

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Mondeo 2.0 tdci candir. Trendi bile inanilmaz keyifli ve highline golf donaniminda. :D

Yorum bağlantısı

Tekno paket ile maalesef pioneer'ın bir alakası yok. Tekno paket yaklaşık 4.500TL'lik bir opsiyoneldi. Kör nokta uyarı sistemi bu pakette sanırım yoktu. Paketin en büyük özelliği adaptif hız sabitleyici. Diğer opsiyonlarını tam hatırlamıyorum.

Tekno paketli araçların hız sabitleyici tuşunda bir tane daha tuş oluyordu sanırım. Ön panjur altında radar gibi bir parçası vardır. Tekno paketli araç 2.0 ecoboost benzinlilerde daha çoktur. En son dönemde sunroof seçeneği ile teknopaket seçeneği bir arada alınamıyordu araç konfigiratöründen denerken böyle bir hata almıştım.

Sonuç olarak teknopaket diye yola çıkarsanız, istediğiniz özelliklerde, fiyatta(65.000TL 1.6 TDCI selective için yeterli olmayabilir) , renkte bir aracın denk gelme şansı bir elin parmaklarının sayısını geçmeyecektir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Konuralp Aracı

2.0 ile 1.6 arasında iki önemli fark var:

1- Motor

2- Şanzıman (otomatik / manuel)

2.0'ın 2011 modeli ile 2012 modeli arasında iki önemli fark var

1- Motor ( 2011 140 bg, 2012 163 bg)

2- Şanzıman ( 2011 klasik otomatik, 2012 powershift )

Tercih ve bütçe meselesi ama, mondeo 2.0 ve otomatik olmalı mümkünse de powershift olmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Ben de kısmetse gelecek yıl aracımı değiştirmek için şimdiden Mondeo'lara bakmaya başladım.

Ancak net olan birşey var ki, 65bin gibi fiyatlara 2011-2012 modellerde 100bin kilometreyi devirmiş araçlar haricinde bulmak pek mümkün gözükmüyor.

Tabii bu dediğim 2.0 TDCI Selective otomatik için geçerli.

Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

2.0 ile 1.6 arasında iki önemli fark var:

1- Motor

2- Şanzıman (otomatik / manuel)

2.0'ın 2011 modeli ile 2012 modeli arasında iki önemli fark var

1- Motor ( 2011 140 bg, 2012 163 bg)

2- Şanzıman ( 2011 klasik otomatik, 2012 powershift )

Tercih ve bütçe meselesi ama, mondeo 2.0 ve otomatik olmalı mümkünse de powershift olmalı.

2012 modelin ilk çıkanları 140 hp diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
AHMET ONUR

Otomatik istiyorsanız zaten 2.0tdci dan başka şansınız yok :)

Bende 2009 2.0 Tdci otomatik sahibi olarak tabiki bütçe uygunsa 2.0tdci tavsiye ederim fakat selective donanımıda olunca rakam yükseliyor malesef...

Yorum bağlantısı
Tayfun Abak

Gerçekten çok teşekkürler :) Ben 2.0TDCI selective'e bakacağım. Eğer denk gelirse teknopaket'ede dikkat edeceğim.

Elinde selective donanımı ile ilgili bir PDF veya liste olan varmı acaba? İşyeri ile evim arası 3 kilometre. Cok aman aman gezen biri değilim tabi iş çıkmadığı sürece. Aylık 200-300TL yakıt parası benim için çok önemli değil. Dizeli sanırım 1 depo ile 900Km yapıyor diye okudum. Dolayısı ile cok zorlanmam diye düşünüyorum. Ancak passat'ın DSG'sindeki gibi otomatiğinde problem çıkarsa ozaman cok üzülürüm işte..

Herkes çok ilgili gerçekten çok teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
(düzenlendi)

Gerçekten çok teşekkürler :) Ben 2.0TDCI selective'e bakacağım. Eğer denk gelirse teknopaket'ede dikkat edeceğim. Elinde selective donanımı ile ilgili bir PDF veya liste olan varmı acaba? İşyeri ile evim arası 3 kilometre. Cok aman aman gezen biri değilim tabi iş çıkmadığı sürece. Aylık 200-300TL yakıt parası benim için çok önemli değil. Dizeli sanırım 1 depo ile 900Km yapıyor diye okudum. Dolayısı ile cok zorlanmam diye düşünüyorum. Ancak passat'ın DSG'sindeki gibi otomatiğinde problem çıkarsa ozaman cok üzülürüm işte.. Herkes çok ilgili gerçekten çok teşekkürler :)

Tayfun Bey merhabalar...

Tekno paketli mondeolar ülkemizde çok sık olmadığı için pek bilgi sahibi olan da yok :) Benim araç hem tekno paket hem de kör nokta uyarı sistemi hem de sunroofa sahip. 2.0 ecoboost benzinli yani. Tekno paketin dışarıdan anlaşılabilecek 2 detayı var sadece. Bunlardan birisi yan aynalardaki şerit değiştirme uyarısının logosu , diğeri de araca tam önden bakınca ön ızgaranın sol yarısında içte bir plaka halinde plastik bir aksam mevcut. Diğer yarısında yok. Bu adaptif cruse un radar sistemi. Sadece buralara bakarsanız anlayabiliyorsunuz. Çoğu ilan da da bunu görmek zor. Hatta bazı araç sürücüleri bunun olduğundan bile haberdar değiller. 

Benim araçta şehir içi ve dışı aktif güvenlik sistemi mevcut. Araç önüne ani bir engel çıkması ( yaya yada başka bir araç, hatta incecik bisikletleri dahi tanıyor ) durumunda önce sesli ve görsel uyarı eğer ciddi bir tehlike varsa da ani fren yapıyor. kör nokta uyarı sistemi zaten malumunuz muhakkak biliyorsunuzdur şerit değiştirirken yapılacak yanlış bir duruma müsade etmiyor. Bunun yanında adaptif CC ki uzun yolda en sevdiğim sistem diyebilirim. Önünüzdeki araca sabitliyorsunuz o hızlandıkça hızlanıyor, ayrıca diyelim 150 km ye sabitlediniz ve sol şeritten gidiyorsunuz, sol şeritte bir vatandaş ilerliyor ve hızı 120. Belli bir mesafeye gelince yavaşca fren yapıyor ve hızı onunla aynı düzeye getiriyor araç önünüzden çekilince de direkt olarak eski hızınıza geri dönüyor sizin hiçbir müdahaleniz olmuyor. Ayrıca sabitlediğiniz hız girmekte olduğunuz viraj için çok yüksekse viraja girmeden fren özelliği de mevcut ( Bunu ben de 4 ay önce öğrendim bu olay başıma gelince : :))

Bunlar çok önemli mi derseniz güvenlik açısından kesinlikle çok önemli. O yüzden tekno paket bir araç bulabilirseniz alın derim. Benim araç benzinli ama dizellerde 2012 sonrasında 163 BG olarak mevcut. Kesinlikle performans farkı var 140 olanlarla. O yüzden dizel alacaksanız 2012 sonrasını tercih etmeniz iyi olur diye düşünüyorum. 2.0 vergisi ve bakımlarını göze alıyorsanız benzinli de düşünebilirsiniz zira öyle çok çok afaki bir yakıt tüketimi de yok. Bakım masrafları da dizel göre daha düşük. Alırken de daha uygun bir fiyat vererek alırsınız. Şöyle söyliyeyim benim evle iş yeri arası 1500 mt, hergün gel git yapıyorum ve sürekli dur kalklı bir yol, motor ısınmadan işe gelmiş oluyorum ve bir depo benzin minimum 2 ay yetiyor. 250 300 civarı yakıt sizin için önemli değil demişsiniz o yüzden bence benzinli alternatifini düşünün derim. 

Başka aklınıza takılan bişey olursa yazabilirim. 

Ha birde power shift şanzımandan bahsedeyim. Nette araştırırsanız oldukça sorunsuz bir şey olduğunu göreceksiniz. KEsinlikle DSG den iyi olduğu yönünde yorumlar mevcut. Yakıta katkısı olumlu yönde, performansa katkısı kesinlikle çok iyi. 

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah...

tarihinde Cem Dilmen tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Alper Ünal

konuyu hortlatayım sevgili forum sakinleri sizce şu iki seçenekten hangisi :

ikiside aynı fiyatta , aynı km'de ve aynı renkte

2011 Mondeo Selective ;  140 Bg 320 Tork Aisin şanzuman Sunroof ve Pioneer Navigasyon mevcut 

2012 Mondeo Selective ;  163 Bg 340 Tork Powershift şanzuman Sunroof yok  ve Sony teyp mevcut 

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Mondeo'ya bilenler en doğru yanıtları vermişler. Zaten yeterli cevap gelmiş. 

Hayırlısı olsun Mondeo kullanın gerisini düşünmeyin.  :D

Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan

Ortalama 1ay önce 2011 titanyum aldım bende.2012 powershiftle arasında kararsız kaldım.

1yıl vergi avantajı ve daha öncede kullandığım şanzıman ağır bastı ve 2011 aldım.beygir farkınıda yazılımla aldım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Ortalama 1ay önce 2011 titanyum aldım bende.2012 powershiftle arasında kararsız kaldım.

1yıl vergi avantajı ve daha öncede kullandığım şanzıman ağır bastı ve 2011 aldım.beygir farkınıda yazılımla aldım.

Abi ne zamandır soracağım, ortalama olarak pompa ölçümü yakıtın nedir litre bazında veya 100 liraya kaç km yapıyorsun ?

Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan

İstanbul trafiğinde yol bilg. ortalamam 9litre.şehir dışı sakin kullanım 6~6.5 litre.

Geçen sene istanbul malatya ortalama 1150km sakin kullanım 1depoyla gittim.aynı yol dönüste 1.5 depoyla döndüm.

Yorum bağlantısı
Alper Ünal

İsa abi yazılım işi kafama çok yatmıyo motorun limitlerinin üzerine çıkmak oluyo bence zaten çok performanslı kullanamam artık çocuk arka koltukta olunca ama benim powershift düşünmemdeki neden yakıtın 1-1,5 litre fark etmesi (kullanmadım ama okuduğum ve forumda yazılanlara göre) ama diğer arabada da pioneer ve sunroof (ki ikiside aslında olmazsa olmazım değildir)

istanbul trafiğinde yazılımlı olduğu halde 9 litre çok değil mi ?

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Yol pc değeri ile pompa arasında fark oluyor. Bende 6.5 7 arası görüyorum yol bilgisayarında ama pompada 7.5 bazen 8 leri buluyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...