İçeriğe Yönlendir

Bel Kayması

Rasim Bolat

Recommended Posts

Rasim Bolat

Herkese selamlar uzun süredir uğraştığım bel kayması ve son iki gündür dayanılmaz bir ağrı ve buna bağlı olarak uykusuzlukla uğraşıyorum.işim gereği saatlerce ayakta durmak, ayrıca şehir içerisinde  ara sokaklarda 160 km kadar araç kullanıyorum ve buna bağlı olarak ta geceler zindan oluyor. bugün tekrardan doktora gittim çarşamba mr ve röntgen sonuçlarına bakılacak  2 yıl kadar önce mr çekilmiş bel kısmında iki diskte bel kayması başlangıç aşaması olduğu spor ve kas çalışmasıyla ağrılarımın azalacağını ameliyatlık bir durum olmadığı söylendi.

Ama ben doktorun söylediği hiçbir şeyi yapmadım son zamanlar da yoğun çalışma ve uzun süre ayakta beklemekten dolayı belimde dayanılmaz bir ağrı, istemsiz kendi kendine titreme, sağ bacağımın damarlarında çekme, kas ağrısı (sağ bacağımın tamamında) ;

şimdi bununla ilgili rapor almak istesem ağır yük taşıyamaz , uzun süre ayakta kalamaz tarzında;  

1- almak için izlemem gereken yol  

2- alma ihtimalim nedir  ?    

3- alırsam hangi dilime giriyor yüzde kaç olur ?

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Geçmiş olsun, insana en çok sıkıntı veren ağrılardan biridir bel ağrısı. Çok iyi bilirim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

gece çektiğiniz ağrı bir yana gündüz uykusuzluk perişan ediyor beni  :ireful1:  :ireful1:

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Hastanede doktorlara bu soruyu sorarak bilgi alabilirsiniz.Sizi heyet kuruluna göstericekler herkes bakıcak teşhis koyacak ve sonra raporunuz alınacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Rasim çok geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.Bende 1997 yılında bel fıtığı başlangıcıile bu ağrıları çekmiştim 6-7 ay hemde.Kocaeli Körfezde bir adamın tedavisi ile hamdolsun şu an bir sıkıntım yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Fıtık yada fıtığa bağlı maluliyet olmaz. Maluliyet derece ile belirtilir ve sizin olduğunuz ortopedik maluliyet sınıfında değerlendirilir ve anlattığınız durumda %30 dan fazla bir malul derecesi olacağını sanmıyorum. Çünkü işiniz gereği bütün gün ayakta duruyor ve günde 160km. araç kullanıyorsunuz. Yani bunları yapabiliyorsanız (Her ne kadar ağrılı yada zorlanarak olsa bile) maluliyet gerektirecek bir durum yok demektir. Heyetin size bakış açısı bu şekilde olacaktır. Eğer mümkünse iş pozisyonunuzu değiştirin ve gerekli tedavi ve istirhatleri uygulayın durumuz düzelecektir.
Çok geçmiş olsun.
Bu arada çıkıçı, bıkıkçı, bel çeken, sabır çeken, masaj yapan, balık bağlayan, okuyan , üfeleyen var derler.. Aman haaa...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Bu arada Hayrettine de yanıt olması babında benim tedavi olduğum kişi koca karı usulleriyle değil bilimsel yöntemlerle tedavi etmişti beni.Yoksa tabiki Hayrettinin belirttiği yöntemlere bende elbetteki karşıyım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

Benim derdim emekli felan olmak degil, sadece çalıştığım kuruma rahatsızlığı mı ispatlamak ve uzun süre ayakta kalmamak daha hafif işlerde çalışmak..

Ben bu şekilde çalışmaya devam edersem sonu ameliyat, risk felç önlem almaya çalışıyorum açıkcası amacım bu

Yorum bağlantısı
Muammer Gül

rasim kardeşim geçmiş olsun Allah acil şifalar versin aynı meslek gurubunda olduğumuzu tahmin ediyorum, bu halinle sana hiç kimse rapor vermez veremez cerrahi müdahale olmadan - bende  ikinci kez ameliyat oldum hiç bir sonuç yok ağrılara devam 1997 yılıda mesleğe başladım 2002 den buyana bel fıtığı ile yaşıyorum raporda veren olmadı cerrahi müdahale sonucunda uğraşırsan ancak B dilimi rapor alırsın yani yüzde 50 nin altıdır, ancaak ayakta duramaz hareket edemez etmesi halinde felç vb. risk oluşabilir uzuv kaybı vardır veya oluşur gibi rapor  alırsan malülen emekliye ayırırlar biran önce masa başı işine geç heyecanı bırak  sakın a ameliyat olma Allah yardımcın olsun

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Fıtık yada fıtığa bağlı maluliyet olmaz. Maluliyet derece ile belirtilir ve sizin olduğunuz ortopedik maluliyet sınıfında değerlendirilir ve anlattığınız durumda %30 dan fazla bir malul derecesi olacağını sanmıyorum. Çünkü işiniz gereği bütün gün ayakta duruyor ve günde 160km. araç kullanıyorsunuz. Yani bunları yapabiliyorsanız (Her ne kadar ağrılı yada zorlanarak olsa bile) maluliyet gerektirecek bir durum yok demektir. Heyetin size bakış açısı bu şekilde olacaktır. Eğer mümkünse iş pozisyonunuzu değiştirin ve gerekli tedavi ve istirhatleri uygulayın durumuz düzelecektir.

Çok geçmiş olsun.

Bu arada çıkıçı, bıkıkçı, bel çeken, sabır çeken, masaj yapan, balık bağlayan, okuyan , üfeleyen var derler.. Aman haaa...

Hayrettin abi son Yazılan için aman ha demişsin ama bir şey belirtmek isterim benm bel fıtığım vardı halada var gerçi ama geceleri bi kramp giriyordu Ayakları oynatmayı bırak parmaklarımı bile oynatamıyordum çocuk gibi ağlatıyor melet Allah düşmanıma vermesin neyseki artık o ağrılar gitti hem 3gün boyunca sadece 10ar dklık masaj ile eski türk milli takımı HOCASI sayesinde ben sedye ile gittim adama ameliyat dedi herkes adam 5dk masaj yaptı kalk zıpla dedi nasıl gitmeyim şimdi bu adama :) ama üfürük Çekme balık Bağlama işine bulaşmadım :D

Bu arada çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim

tarihinde Yasin Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

Dogru tahmin. D diliminde rapor oluyor galiba benim anlatmak istediğim.. Gecen gün 12 saat ayakta bekledim gece türkiyede ki koyunları tüm koyunları saydım ama uyku nafile

Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Hayrettin abi son Yazılan için aman ha demişsin ama bir şey belirtmek isterim benm bel fıtığım vardı halada var gerçi ama geceleri bi kramp giriyordu Ayakları oynatmayı bırak parmaklarımı bile oynatamıyordum çocuk gibi ağlatıyor melet Allah düşmanıma vermesin neyseki artık o ağrılar gitti hem 3gün boyunca sadece 10ar dklık masaj ile eski türk milli takımı HOCASI sayesinde ben sedye ile gittim adama ameliyat dedi herkes adam 5dk masaj yaptı kalk zıpla dedi nasıl gitmeyim şimdi bu adama :) ama üfürük Çekme balık Bağlama işine bulaşmadım :D

Bu arada çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim

Profosyonel masaj olabilir ama benim kaçının dediğim farklı hani şu traktöre bağlayı bel çekenler, beline alabalık bağlayanlar, tütsü yapanlar var ya ben onlardan kaçının diyorum. Tabi bunlar tercih meselesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Geçmiş olsun. mmnin bilmem kaçta kaçı kadar hassasiyette cerrahi müdahale yapan hastahaneler var. Cem Işık yakın zamanda ameliyat oldu ve şükür sağlığına kavuştu. Rapor yerine tedavi yolunu seçmelisiniz. Daha hafif işte çalışmak tedavi etmez, yarın öbür gun yaş ilerler müdahale şansı azalır bedene

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yıllardır bel ağrısı çekiyordum. Böbrek çıktı. İki kere mr çektirdim hiç himse böbrek dememişti. Tomogrofi çektirdim sonucunu bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

ALLLAH acil şifa versin ve Hayrettin abimin dediklerine sonuna kadar katılıyorum amanhaa üfürükçü ,çıkıkçı gibi kişiler kaç kaç ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Hasta yatağından yazıyorum bu cümleleri..  :(

Bende bel fıtığından dolayı hastaneden ilk müsait ameliyat gününü bildirmelerini bekliyorum.

2005 yılından bu yana gittiğim her doktor bel fıtığından ameliyat önerdi bana sürekli erteledim erteledim bu hafta olmaya karar verdim. Birkaç farklı Beyin Cerrahı ve Fizik tedavi uzmanı ile görüştüm hepsi fizik tedavinin etkisiz kalacağını tek çarenin ameliyat olduğunu söylediler.

Şimdi kararımı verdim günümü bekiyorum.. 

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Rasim çok geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.Bende 1997 yılında bel fıtığı başlangıcıile bu ağrıları çekmiştim 6-7 ay hemde.Kocaeli Körfezde bir adamın tedavisi ile hamdolsun şu an bir sıkıntım yok.

Ugur abi kocaeli de kimde nasıl tedavi oldun,benim eşimdede bel fıtığı var,devamlı ayağına ağrı veriyor..tedavi hakkında bilgi verirmisin.saygılar abi...

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Ugur abi kocaeli de kimde nasıl tedavi oldun,benim eşimdede bel fıtığı var,devamlı ayağına ağrı veriyor..tedavi hakkında bilgi verirmisin.saygılar abi...

Hami aradan 18 yıl geçti,ama son aldığım bilgiye göre Kandıradaymış fakat ismini falan unuttum valla..

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Hami aradan 18 yıl geçti,ama son aldığım bilgiye göre Kandıradaymış fakat ismini falan unuttum valla..

Tamam abi teşekkürler,saygılar kolay gele.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...