İçeriğe Yönlendir

Mondeo 1.5 Ecoboost Powershift Test Sürüşü

Murat DEMİRHAN

Recommended Posts

Murat DEMİRHAN

Dün mondeonun 1.5 otomatik aracını test ettim.Araç gerçekten kalite olmuş.İçine bindiğinde bunu hissedebiliyorsun.Araç benzinli ve 1.5 olmasına rağmen o kasada bana göre baya iyi iş çıkarıyor.Hızlanması bana göre harikaydı.Yalnız vites geçişleri hafifte olsa hissettriyor.Arka koltukta arkadaşım oturuyordu o da aynı şeyi söyledi.Belki de benden kaynaklıydı bilemiyorum.Süspansiyonda çok hoşuma gitti.Kullandığım yol biraz bozuktu fakat araç bunu neredeyse hissettirmiyordu.

Kısaca konfor ,hızlanma,fren gibi birçok beklentiye cevap verebilecek bir araç gibi geldi.

Gelelim fiyata benim test ettiğim araç 115 000 tl civarıymış.Araç o parayı edermi derseniz tamamiyle göreceli bakış açısına bağlı.Bu arada çalışan bayan hemen ''beyfendi hoşunuza gittiyse araç düşünmezmisiniz?'' demezmi :)  :) .Bende ''Ankara dan bir beklentim var o gerçekleşirse neden olmasın'' dedim.Garbim ne bilsin beklentimin maaş zam artış oranları olduğunu. :(  :( sonuçta yalan yok o da Ankara dan bekleniyor.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Bende test etme fırsatı buldum hatta ve hatta plaza çalışanıyla fiyat pazarlığını bile görüştüm. İzlenimlerim ise sizinkilere paralel. Araç kaliteli hissi veriyor ve gerçektende kaliteli. Motor o kasaya sönük kalmamış, iyi işler çıkarıyorda. Süspansiyon D sınıfı araca göre değil ama bir C sınıfı da değil. Benim kullandığım 115 bin seviyesindeydi, gece olmadığı için meşhur farlarını kullanamadım. Geleyim pazarlığıma, adamlar seçtiğim araca 101,9 bin tl dediler, peşin para ne olur, son rakamınız nedir dedim. Bişeler hesapladı bikaç siteye girdi sonunda 100,3 bin tl dedi bende sinirlendim bu ne biçim hesap dedim peşin paraya %1 indirim mi olur dedim, alacağım varsa bile sizin plazadan almam dedim. Ertesi gün müşteri hizmetleri aradı onlara da söyledim.

Satıcıya şunu da sordum. Eski mondeolar 2.0 falandı ötv miktarı diyip 100 bin üzeri fiyatları söyleyebiliyordunuz dedim. Şimdi bunda ötv de o kadar yok, neden bu fiyat diye sorunca mavi ekran hatası verdi. Şunu da sormak istiyorum, bu araç bu fiyat? Bence değmez.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Avrupa da hybrid olanlarida varmis. 2.0 hybrid 177 beygir, fabrika verisi sehir ici 2.8, sehir disi 5, karisik 4,2 vermisler baslangic fiyati 34750€.

su hibrit arabalari merak ediyorum aslinda. bi tanidikta falanda yokki atsak 2 tur:)

vakit bulsam test sürüsüne yaparim belki, denk gelirse mondeo, olmadi prius

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Vites geçiş hızı dışına benim beğenmediğim yanı olmadı. Fiyat konusuna gelince focus 70-80 bin hatta en dolusu 90 bin tl civarlarında fiyata sahipken mondeonun titanium modelinin 100 bin tl olması neden şaşırtsın ki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

yahu demeyim demeyim diyorum. Siz bu araca 100 bin etmez diyorsunuz siz honda yi kaca aldınız. c segment araçların en boşu ve eski tip motor 52 tl başlıyor. Otomatik boş araçlar ise 60 bin civarı. Reno ya gidip dandik fulence nin dolusunun fiyatına baksanıza. Suspansiyona laf demişsiniz d sınıfına göre değil diye. Ben 2000 km kullandim ve kullanıyorum çok ama çok memnunum. Biz bu ay içinde 3 adet yeni mondeo aldık. Ve bu mondeoları ben zorla aldirdim şimdi iyiki almisiz diyorlar. Bu dediğim adamlar bmw ve mercosu olan adamlar. Artık araçlar arasında gerçekten çok büyük fark yok. Sadece algı farkı var. Mondeonun en büyük rakibi passat in bu doluluktaki aracı 120 binden aşağı değil. Araci alır yada almazsınız o sizin fikriniz ama bu araba bu parayı etmez demek yanlış. Bencede eski tip motorlu honda bu paraları etmez.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN
  Arda Bülent Güzel yazdı:

yahu demeyim demeyim diyorum. Siz bu araca 100 bin etmez diyorsunuz siz honda yi kaca aldınız. c segment araçların en boşu ve eski tip motor 52 tl başlıyor. Otomatik boş araçlar ise 60 bin civarı. Reno ya gidip dandik fulence nin dolusunun fiyatına baksanıza. Suspansiyona laf demişsiniz d sınıfına göre değil diye. Ben 2000 km kullandim ve kullanıyorum çok ama çok memnunum. Biz bu ay içinde 3 adet yeni mondeo aldık. Ve bu mondeoları ben zorla aldirdim şimdi iyiki almisiz diyorlar. Bu dediğim adamlar bmw ve mercosu olan adamlar. Artık araçlar arasında gerçekten çok büyük fark yok. Sadece algı farkı var. Mondeonun en büyük rakibi passat in bu doluluktaki aracı 120 binden aşağı değil. Araci alır yada almazsınız o sizin fikriniz ama bu araba bu parayı etmez demek yanlış. Bencede eski tip motorlu honda bu paraları etmez.

Aracinizi gule gule kullanin.Allah kaza bela vermesin.Fiyat ve edermi etmez mi meselesi biraz gorecelidir.Tabiki bahs ettiginiz araclarda ederinin uzerinde.Malesef ulkemizde araclar vergiden dolayi ucuk fiyatlarda.Oyle olunca bu arac sukadar eder diye herkesin kabul ettigi bir fiyat ortaya cikmiyor.Tekrardan aracinizi gule gule kullanin dilegiyle.Gercekten hos ve guzel arac.

Yorum bağlantısı
Alper Ünal
  Arda Bülent Güzel yazdı:

Bülent hocam zaten sıkıntı şu örnek verdiğiniz c sınıfı araçlarda çok pahalı ve ederinden fazla ama malesef millet olarak arz-talep sanıp bu durumu borçlanarak araç almaya devam ediyoruz

Yorum bağlantısı
Murat Erdoğan

Ulkemizdeki vergilendirme nedeniyle hicbir sifir araci ederine yakin bir meblaga bile alamiyoruz. Zaten bunu yurtdisi satis fiyatlarindan da anlayabiliyoruz.sadece ikinci eli cok kotu olan araclar ederinde satiliyor onun disinda ikinci el fiyatlarimiz bile sacma sapan. Bu mantikla hareket eden birinin popularitesi ve bulunabilirligi dusuk araclara yonelmesi lazim

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal
  Arda Bülent Güzel yazdı:

tahmin ediyorum arkadaş şunu demek istedi. 1600cc ye kadar %45 ötv, 2000cc motor hacmine kadar %90 ötv var. geçtiğimiz senelerde 2000cc sıfır km araçların fiyatları bu civarlardaydı. şimdi de motor hacmi küçüldü, ötv azaldı fakat fiyatlar tekrar 100bin civarında demek istedi.

Yorum bağlantısı
Murat Gök
  Alper Ünal yazdı:

Bülent hocam zaten sıkıntı şu örnek verdiğiniz c sınıfı araçlarda çok pahalı ve ederinden fazla ama malesef millet olarak arz-talep sanıp bu durumu borçlanarak araç almaya devam ediyoruz

Lakin sorsak millet ac,herkes fakir... Ulkemizde kredi ile iphone alan var ya.. Otesi yok..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN
  Hamza Atmaca yazdı:

Bu arada mondeo powershift değil tork konvektörlü klasik şanzıman.Konu başlığına ithafen yazdım.

Test aracının powershift olduğunu  showroomdan yanımızda gelen eleman söyledi.Hatta bayada açıklamada bulundu arkadaş.Yanıldığını sanmam.Hatta netten de test sonuçlarını araştırırkende hep aynı şanzımandan bahsediliyor.Başlık zannımca doğrudur.

Yorum bağlantısı
Semih Usluer
  Hamza Atmaca yazdı:

[emoji57] çıtır hasarlı

Böyle çıtır hasarlı mı olur yahu:) arka çamurluk işi bozmuş..
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak
  Arda Bülent Güzel yazdı:

Bencede keşke demeseydiniz, hondamın fiyatını merak ediyorsanız konusunda yazmıştım, bakabilirsiniz. %45 ötv oranına sahip bir araçtan bahsediyoruz, selefi %90 ötv oranına sahip ve nedense bu araçlar neredeyse aynı fiyat. Burası kafanızda bir soru işareti olmadı mı? Memnunsunuz, inşallah daha da memnun kalırsınız. Süspansiyon konusuna gelince kullanım yerine göre değişen bir konu, stablize yola girince beni anlarsınız. Sözlerim bu kadar.

Hamza Atmaca yazdı:

5abade7b390a5812ee2d285937068d4c.jpg

Eleman ne sattığını bilmiyor demek ki hocam.Bu resim Ford un resmi sitesinden alıntı.Elemanın aklı Focus la Fiestadaki powershiftde takılı kalmış.

http://www.arabavideo.com/2015-ford-mondeo-1-5-ecoboost-test-surusu.html

Burada da 6 ileri tork konvektörlü şanzıman olduğu yazıyor.

Eleman banada powershift demişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
  Hamza Atmaca yazdı:

Forumda ilk test sürüşü yapanlardanım heralde.1.5 ecoboost titanyum xxx full dolu.Yani benim diyeceğim ben bu aracın zerresine kadar bu parayı hakettiğini düşünüyorum.Performans-konfor-yol tutuşda zaten sınıfında en iyilerdendi.yakıt olarak test arabasında yer yer dipgaz gezdik şehir içi ortalama 12 lt civarı.50 km hızlarda dipgaz yapınca patinaja düşen bir araç ve 1buçuk tonluk - 160 hp bir araba.İktisatlı kullanımda şehir içi 8 lt. Civarı gezer bu araba dedim ve Arda abi o civarlarda yaktığını söylüyo zaten .160 ps Wv cc lerin şehir içi nazik kullanımda 10- 11 lt arası yakıt ile gezdiğini söylüyo arkadaşım aracında.Ama bizim forum için demiyorum dışarda Mondeo yu yerden yere vuruyorlar ve bu arkadaşlar bırakın mondeo sahibi olmayı mondeo ya binmemişler bile.Benim 3. Mondeom arkadaşlar.Yarım saatlik testlerde aracı tanıyamazsınız.Ancak ön bilgi oluşur.Ama varya mondeo çok bahtsız araba Ford forumda bile düşürüldüğü hale bak.

Hamza beyk esinlikle katılıyorum. 1.4 TSI passatın 6-9 ay bekleyerek 120 bin bandında satıldığı bir yerde mondeonun bu tasarım, bu donanım ve bu kalitede bir aracı bu fiyata satılması bence de çok görülmemeli. Yeni mondeo kesinlikle çok güzel bir araç. Ben de henüz test edemedim ama güzel duyumlar almaktayım. İlk fırsatta test edeceğim, kimbilir belki nasip olur alırım da  ;) . Kafamdaki soru işaretleri ise: motorun performansı ( aslında kullanan herkes gayet iyi diyorlar ama 2.0 ecoboost un üzerine beni kesmeyebilir diye düşünüyorum ), şanzımanın klasik tork konvektörlü olması zaten tüm arkadaşlar da aynı şeyden bahsetmişler powershift sonrasında biraz konforsuz gelebilir diye tahmin ediyorum. Bu ikisi dışında da herhangi bir çekintim yok. Tüm bunlara rağmen kasayı her gördüğümde niyeti bozup alsam mı diyorum. Şu anki fikrim 2.0 benzinli yada dizel motor seçeneklerini beklemek. Bu motorlarla muhtemelen çift kavramalı şanzıman da gelecek diye tahmin ediyorum. O durumda da bu araba için beklenecek bişey kalmıyor zaten  :)

Dediğiniz gibi malesef satış temsilcilerinin bir çoğu daha sattığı aracın özelliklerini tam olarak bilmiyor. Yeni mondeolar hep klasik şanzımanla geliyor ama satıcılar bunu powershift zannediyorlar. Gerçi klasik şanzıman da çoğu markanın sanzımanlarına göre daha iyi ve sorunsuz ama malesef bir powershift tadını da veremez diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak
  Arda Bülent Güzel yazdı:

2000 km kullanmışsınız, elbette daha iyi yorumlayabilirsiniz saygı duyarım ama benim gözlemlediğim nokta bu.

Yorum bağlantısı
  Gökhan Albayrak yazdı:

Satıcıya şunu da sordum. Eski mondeolar 2.0 falandı ötv miktarı diyip 100 bin üzeri fiyatları söyleyebiliyordunuz dedim. Şimdi bunda ötv de o kadar yok, neden bu fiyat diye sorunca mavi ekran hatası verdi. Şunu da sormak istiyorum, bu araç bu fiyat? Bence değmez.

Size katılıyorum. Eskiden ÖTV bahane ediliyordu, şimdi nedir bahaneleri? Yok. Dediğiniz gibi mavi ekran.

Otohaber dergisinde Passat ile karşılaştırılıyordu. Passat açık ara Mondeo' yu geçmişti. Ama genelde Alman testleri VW leri birinci yapıyor.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Hep diyorum , gene diyim :) bu güzelim araba gene doğru düzgün tanıtılmaz 2-3 sene sonra focus parasına bineriz gibi geliyor bana . 2008 Mondeo ile passat arasında neredeyse 10-15 bin tl fiyat farkı var ...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner
  Hamza Atmaca yazdı:

Bu arada mondeo powershift değil tork konvektörlü klasik şanzıman.Konu başlığına ithafen yazdım.

Vites kolunda "shift" düğmesi var. O düğme de elektrikli kumandayla vites değişimi sağlıyor "Power"

Satıcı da doğru söylüyor. Power + Shift var. Hakkını yemeyelim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner
  Hamza Atmaca yazdı:

Cemal abi konu açıklansın diye soruyorum.Sonuçta bizim asıl kastettiğimiz çift kavramalı şanzıman değil öyle mi?

Yeni Mondeo da çift kavramalı powershift şanzıman yok.

Dün Otokoç İzmir Şb. sinde baktım araca. Şanzıman tork konvertörlü.

Yorum bağlantısı
  Sefa Çelik yazdı:

Mondeo 100 bin etmezse, Passat 120 bin iki kere etmez

VW yıllarca 1.4 fındık motorlu araçlarını 100 bin liranın üzerine satıyor? Mesela CC

Evet onlar da etmez.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Ford'un Türkiye'de sahip olduğu, kemikleşmiş "çok yakar" algısı da bence satışlar üzerinde etkili. Yeni müşterilerin kazandırılmasının önündeki en büyük engel. Konuştuğum bir kişi şöyle yaklaştı, Mondeo ile Ford gerçekten çok güzel bir araba yaptı, gitik inceledik çok beğendik. 1,5 EB  motor çok yakar (10 lt gibi), diğer seçenek de otomatiği olmadığı için tercih etmedik. Bu kişi 2. el 3,20d aldı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...