İçeriğe Yönlendir

Sıfır Ticari Araç Muayene Periyodu

Özgen Acar

Recommended Posts

Özgen Acar

Ben iki yıl olarak biliyorum fakat ruhsatta ilk muayene 2016 mayıs olarak yazılmış,bir yanlışlık mı var yoksa sistem mi değişti?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eskiden ruhsat veriliiş günü sonrası 2 yıldı artık fabrika çıkış tarihi sonrası 2 yıl

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

abi ruhsatta ilk muayne geçerlilik süresi 28.04.2016 yazıyor ,daha aracı geçen hafta aldım biliyosun,bu durumda üretileli 1 yıl geçmiş mi oluyor o da saçma geldi sipariş yetişmeyen bi araç için..sence sorun nedir?

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

eskiden ruhsat veriliiş günü sonrası 2 yıldı artık fabrika çıkış tarihi sonrası 2 yıl

Bu yeni mi oldu ? Fabrika çıkışı 3 yıl olması Lazım abi. Benim aracım öyleydi en azından

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Tüvtürk'e baksaydınız şu ibareyi görecektiniz " İlk bir yaş ve sonrası yılda bir muayene edilmelidir. (Taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar bu gruba dâhildir.) "

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Bu yeni mi oldu ? Fabrika çıkışı 3 yıl olması Lazım abi. Benim aracım öyleydi en azından

Ben binek olarak yazmışım pardon

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

Hopp aydınlatayım kardeşim senin aracında kamyonet ( hususi ) yazar yani ticari versiyonu bu nedenle aldığın an itibariyle 1 yıl vizelidir. her yıl vizesi vardır otomobil ruhsatlı alımlarda bazı markalarda ilk alım sonrası iki yıldır.ama ford da 3 yıldır. yani normal seneye vizeye gireceksin ;)

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

abi ruhsatta ilk muayne geçerlilik süresi 28.04.2016 yazıyor ,daha aracı geçen hafta aldım biliyosun,bu durumda üretileli 1 yıl geçmiş mi oluyor o da saçma geldi sipariş yetişmeyen bi araç için..sence sorun nedir?

öyle oluyor üretim tarihi üstünden başlıyor ilk muayene. ruhsattan 6 sonra muayeneye giden de var.

Yorum bağlantısı

Hopp aydınlatayım kardeşim senin aracında kamyonet ( hususi ) yazar yani ticari versiyonu bu nedenle aldığın an itibariyle 1 yıl vizelidir. her yıl vizesi vardır otomobil ruhsatlı alımlarda bazı markalarda ilk alım sonrası iki yıldır.ama ford da 3 yıldır. yani normal seneye vizeye gireceksin ;)

Aynen seneye muayeneye girecek araç dert olmasa gerek 15 bin lira hususi farkı vermekten iyidir  :)

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Aynen seneye muayeneye girecek araç dert olmasa gerek 15 bin lira hususi farkı vermekten iyidir  :)

100 de 100 doğru 30 dk gir çık mis gibi 15 bin cepte sıcak sıcak  :D  :D

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

anladım abi sağolasın 1 yıl erken başladı masrafı diyelim :)

o açıdan bakınca insan bi rahatlıyor zaten :biggrin:  :biggrin:

öyle oluyor üretim tarihi üstünden başlıyor ilk muayene. ruhsattan 6 sonra muayeneye giden de var.

Sağolasın abi ucu bize dokunsa da yeni bir şey öğrendim diye kendimi rahatlatıyorum :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...