Tolga Kaygınok 9 Mayıs 2015 Paylaş 9 Mayıs 2015 Herkese merhaba. Forumda aradım ama bulamadım. Focus aracımı sattıktan sonra yeni araba arayışına girdim ve 2003-2004 mondeo ghia da karar kıldım fakat bütçem en fazla 25000. Bu fiyatta da km'si düşük araba yok 210000-230000 arasında bir arac sorun çıkartırmı, son sahibi bizmi oluruz. Tecrübeli ve mondeo sahibi arkadaşlar fikirleriyle yardımcı olurlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2015 Paylaş 9 Mayıs 2015 1.ilanlara bakınca mazotlu rönolar da 100 bin anca deviriyor , benzinli merso lar 500 binde 2. elbet bazı masraflar çıkarırı bunu için de zaten rakamlar sıfırına göre , yenisine düşer araç yaşlandıkça ama son sahiplik değildir bu Yorum bağlantısı
Tolga Kaygınok 9 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 9 Mayıs 2015 Etrafa sorduğumda genelde 200binde araçmı alınır diye sürekli tepkiler geldiği için insan çekiniyor. Önceki araçlarımda forddu ve garip garip sorunlar çıkarttılar insan 3. de korkuyor artık. Fiyat olarak normalmi acaba. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Mayıs 2015 Paylaş 9 Mayıs 2015 Masrafsız bulmaz zor olur bana göre, temiz mondeo eşe dosta gider. Yorum bağlantısı
Koray Demir 9 Mayıs 2015 Paylaş 9 Mayıs 2015 Benzinli ve bakımlı ise sorun olmaz. 410 bin km ye kadar sorunsuz kullanılan Mondeo nun lpg takılınca 450 bin km de motor indirdiğe şahit oldum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2015 Paylaş 9 Mayıs 2015 rakamı her araca göre tartmalı 2.elde. 20 etmeyecek de olabilir 25 edecek te 1 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mayıs 2015 Paylaş 9 Mayıs 2015 valla inşallah çıkartmıyordur. ben aldığımda 200000 idi ben de 10000 yaptım 8 ayda. Yorum bağlantısı
Ahmet Varol 9 Mayıs 2015 Paylaş 9 Mayıs 2015 Benzinli araç güzel kullanıldıysa bakımları yapıldıysa 200 000 km bir şey değil 1,6 ya nazaran 2.0 lt motor daha dayanıklı olur . Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Mayıs 2015 Paylaş 9 Mayıs 2015 Arabanın motor ömrü diye kabul edilen kavram arabanın ömrü ile ilgili değildir. Motor ömrü sonsuzdur revize edilir. arababın ömrünü arabanın bakım ve yedek parçalarının yürütülmesinin masrafının aşırı yükselmesi belirler. 2 Yorum bağlantısı
Onur Doğan 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 Ülkemizde şu km takıntısına gerçekten anlam vermek zor, baktığınızda bi bmw ya da mercedeste 250 bin den aşağıya araba yok ki olsada inanmaz insanlar diye gerçek orjinal kilometreleriyle duruyorlar geneli, ama reno ford ya da wv olunca hep kilometreleri psikolojik sınır olan 200 bine gelmemiş, 170-190 aralığında.. E abicim her araba da o km de olur mu hiç mi üstleri yok bunların .. Vesile ile bu saçma sapan takıntılar olduğu sürece hepimizi km'si düşürülmüş arabaya binmeye mahkum ediyorlar.. Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 Eğer araca sürekli benzinli ve insan gibi binildi ise 350-400bin çok rahat yapar ancak LPG ise LPG den sonra kaç bin km yapıldığı önemli. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 kullanıcıdan kullanıcıya göre değişir kimisi 1.000.000 km yapar motora anahtar değmez kimisi 10.000 de motoru bitirir 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 Düzgün kullanılıp bakımları ertelenmezse Mehmet hocamın da belirttiği gibi yedek parça fiyatlarının ulaşılamaz düzeye erişmediği sürece mondeonun gerek araç gerekse motor ömrü için bir insanın araba kullanabildiği aktif ömrü yetmez kanaatindeyim. Dizel motorda benzinlye nazaran dayanıklılık süresi yüzde 25-30 oranında daha fazla olması lazım. Zira benzinli araçta 3500 rpm ile gidilirken dizelde 200-2500 rpm ile gidilmektedir. Sekmanların silindiri traşlaması daha az olmakta, yataklar daha az sürtünmeye maruz kalmaktadır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 kullanıcıdan kullanıcıya göre değişir kimisi 1.000.000 km yapar motora anahtar değmez kimisi 10.000 de motoru bitirir anahtar değse ne olur ki? Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 anahtar değse ne olur ki?rektefiyeli motora sahip bir araçmı alırsınız yoksa orjinal temiz motora sahip bir aracımı? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 (düzenlendi) rektefiyeli motora sahip bir araçmı alırsınız yoksa orjinal temiz motora sahip bir aracımı? hepsinin fiyatı ona göre. rektifiyesi gelmiş olanı alacağıma yapılmışını alırım şahsen. rektifiye bir bakım yenileme işlemi. kötü birşey değil ki? velev ki komple motoru değiştirmen gerekti. değişir.. burda alım satımda fiyat belirleyici. 10 Mayıs 2015 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 Dizellerde, motorda pahalı parçalar var onu da unutmayalım. Bunlar yıpranmışsa çok masraf açar. Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 Ne ekersen onu biçersen misali. 2001 focus ghia mız vardı annem pert ettiğinde 250 bindeydi bir 250 bin daha yapardı. Çünkü her seferinde motor ısınmadan sürülmemiş (benzin+lpg) bakımları zamanında yapılmıştı. Şu an bende 2004 fiesta dizel var 180 binde turbosu işlem görmemiş. Bunuda yazın bile ısıtmadan sürmüyorum Bir arkadaşımın 2.0 mondeosu vardı 80 binde motor indi. Ankara-polatlı hergün 200 e dayayıp gidip geliyordu. Yorum bağlantısı
Fatih Avcı 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 Şimdi şaka gibi gelecek ama bizde ki alfanın ilk baskı balatası 173km değişti tamamen kullanıcı.. Yorum bağlantısı
Konuralp Aracı 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 Bakımları zamanında yapılırsa, ben diyeyim 1 milyon sen de 2 milyon Şaka bir yana yeni nesil dizel motorlar zamanında ve gerekli bakımları yapıldığı taktirde hele ki ticari amaç ile kullanılmıyor ise "yani her gün bin km yapmıyorsa" ömür boyu kullanılabilir. 10 yaşında bir araç için garip ve tehlikeli olan 150-200 binin üzerindeki kmler değil 100 binin altındaki kmler dir. Daha çok sürpriz çıkarma ihtimali vardır "istisnalar hariç". Yorum bağlantısı
Caner Tiryaki 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 benim ustalarımın taksileri var. 1.3 multijet araç 900 bin kilometreye geldi ve bir kez bile anahtar deymedi motora.. Yani motor ömrünü kullanıcı belirler. Tabi her motorunda karakteristik bir dayanıklılığı da söz konusu bence. Bende 2.0 mondeo var araç 183 binde ve hala motor ilk günkü gibi. Tabi bazı kronik arızaları oluyor ama bunlar motor bitik anlamına gelmez. 200 bin üzeri sağlıklı bir motor aldığınızda ve düzgün kullandığınızda en fazla bobin buji kabloları termostat gibi parçaları değiştirirsiniz ki bunlar her kilometrede olası durumlar bence. 2.0 benzinlilerin dayanıklı olduğunu söyleyebilirim.o yüzden bence takıntı yapmayın. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 hepsinin fiyatı ona göre. rektifiyesi gelmiş olanı alacağıma yapılmışını alırım şahsen. rektifiye bir bakım yenileme işlemi. kötü birşey değil ki? velev ki komple motoru değiştirmen gerekti. değişir.. burda alım satımda fiyat belirleyici. 2012 model rektefiyeli bir mondeo alırmısınız , ben ilk mesajımda sadece motor ömrünü kullanıcnın belirleyeceğini söyledim Sizin dediğiniz şeyler tercih meselesidir değişenli boyalı arabayı almayanlar var önemsiz değişen olsa bile almayanlar var buda böyle bende ne olursa olsun arabaya eşşek niyetine binmeyeceksem rektefiyeli araba almam Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 (düzenlendi) Fiyatı ona göre belirlenir emre bey. şimdi araçta sadece motor yıpranmaz. 300K yapan aracın koltukları da sinyal kolu da cam krikosu da ön takı arka takım katalizör hepsi birlikte yaşlanır. eğer motorda bir soru çıktı ve sekman vs yapıldı ise bu bir fiyat düşmesine yol açar ama siz aynı aracı o sorunu ile de alma şansına sahipsiniz. 30 bin yerine 20 bine alıyorsunuz aracı alıcı ile satıcı bir noktada mutlaka eşleşir. O araç alınmaz bu alınır diye bir kural getiremeyiz. her aracın alıcısı olur. fiyat çünkü cetvel üzerinde gibi kayar. uygun noktada kitler. ben ikinci el araç alacak olsam mercedes /bmw vesaire üst segment. land rover vs. beni motor hiç strese sokmaz. beni elektronik strese sokar. şanzıman strese sokar. ön takımlar, volanlar, bilmemneler, ısıtıcı radyatör, klima kompresörü. ver de ver. Sunroof bile sağlam masraftır. motor sıkıntı değil. çoğu zaman kolay toplanır. 10 Mayıs 2015 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts