Tolga Kaygınok 10 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2015 Benim baktığım araçlar genelde benzin+lpg arkadaşlar. Arabayı iyice gösterip almak lazım sizin dediğinize göre. Benim için boya değişen çok önemli değilde önceki arabamdan ağzım yandığı için bu sefer korkarak yaklaşıyorum arabalara. Servise almadan önce göstermiştim arabamı hiç bir sıkıntı yoktu. Arabayı aldıktan 3-5 ay sonra Krank mili kırıldı ve kimse neden kırıldığını çözemedi. Sanayici arkadaşlar bile dalga geçti.((( Bir köylerinde traktörde krank kırıldığını birde benim araçta kırıldığını görmüşler))) Bakalım artık bir kaç bulduğum araç var gene iyice bir gösterelim bu hafta inşallah sonuçlanır. Mondeolar çok hoşuma gidiyor fakat bütçe maksimum 25 olunca biraz km'ler yüksek araçlar denk geliyor. Kısmet bakalım... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mayıs 2015 Paylaş 10 Mayıs 2015 karnak kırılması gibi bir arızayı 3 ay değil 3 dak önceden de kimse fark edemez. o bayağı istisna olmuş 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Demir 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Düzgün kullanılıp bakımları ertelenmezse Mehmet hocamın da belirttiği gibi yedek parça fiyatlarının ulaşılamaz düzeye erişmediği sürece mondeonun gerek araç gerekse motor ömrü için bir insanın araba kullanabildiği aktif ömrü yetmez kanaatindeyim. Dizel motorda benzinlye nazaran dayanıklılık süresi yüzde 25-30 oranında daha fazla olması lazım. Zira benzinli araçta 3500 rpm ile gidilirken dizelde 200-2500 rpm ile gidilmektedir. Sekmanların silindiri traşlaması daha az olmakta, yataklar daha az sürtünmeye maruz kalmaktadır. Hocam devir konusunda tabiiki haklısınız dizel motorun sekmanı silindir gömleğini tabiiki daha az sayıda traşlar Fakat Benzinli motorda sıkıştırma oranı yaklaşık 11/1 iken dizellerde bu oran 20/1 leri geçiyor çoğu zaman. Dizel motorların benzine göre daha düşük devirli ama çok daha yüksek tork değeri üretmesinin sebebi de budur=> yüksek sıkıştırma oranı. Yani kaba bir tabirle Benzinli motorun pistonu 10 birim traşlarken dizelde 20 birime çıkıyor. Bu yüzden eğer diazel alınacaksa aynı şartlarda benzinli motordan daha düşük km de alınması taraftarıyım YA DA BEN ÇOK ŞEY BİLİYORUM Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 piston traşlama birimi nedir duymadım sıkıştırma oranının pistin ile ilgisi yoktur. Sıkıştırma oranı piston üst ölü noktada iken subap tarafında yani üst kapakta kalan boşluk tur. Bu sayı yükseldikçe bu oda daha büyük olur. Diesellerde turbo artık eskisi gibi değil olmassa olmaz olduğundan bu boşluk ta teknik gerekliilitir. Motor ömrüne direkt bir alakası yoktur bu boşuğun. Sayısalda da terstir. sıkıştırma opranı yükseltilmiş mod lu motor da bu opda ufalıtlır yani sayı ufalır tess mantıkla işler . Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 (düzenlendi) Benim bildiğim borexstrok oranı biraz etki ediyor ama aynı malzemede. uzun piston hareketi olan uzun bore motorlar biraz daha dayanıklı oluyor. Bu, bunların daha az devirli motorlar olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Usta bilir. ..Bu sayı yükseldikçe bu oda daha büyük olur. .. Daha küçük. eski turbo olmayan dizellerde 22:1 iken şimdiki turbolarda 17:1 18:1 gibi rakamlar var. benzinlilerde ise süper benzin kullanma şartı ile 10:1 11:1 olabiliyor. Şu mazdanın CX-5 ve 6 modelindeki motor yüksek sıkıştırma oranına sahip odacık tasarımı bir acayip. 13:1 !!! 17 Mayıs 2015 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 O acaip tasarıma LPG yi kim takacak. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Turbosuz dizellerin sıkıştırma oranları çok yüksek, fakat torkları düşük( bazıları benzinliden bile düşük). Yorum bağlantısı
Yavuz Duran 17 Mayıs 2015 Paylaş 17 Mayıs 2015 Herkese merhaba. Forumda aradım ama bulamadım. Focus aracımı sattıktan sonra yeni araba arayışına girdim ve 2003-2004 mondeo ghia da karar kıldım fakat bütçem en fazla 25000. Bu fiyatta da km'si düşük araba yok 210000-230000 arasında bir arac sorun çıkartırmı, son sahibi bizmi oluruz. Tecrübeli ve mondeo sahibi arkadaşlar fikirleriyle yardımcı olurlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim...Selamünaleyküm kardeş 10 yıldır mondeo 2.0 TDCİ 130 ps kullanıyorum ve şu anda 237 bin oldu km. Eğer senden önceki sahibi bakımını düzenli yapmışsa çekinmeden satınalabilirsin ve ayrıca Türkiye'de çok pahalı arabalar, benim mondeo bugün 2500-3000 euro 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 şu zamanda km sınırı 100 binden 200 -300 bin aralığına çıkmıştır bence.artık motorlar sağlam kullanıcıda forum sayesinde bilinçli artık.sadece biraz araştırıp almak gerekiyor . Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 Bahsettiğiniz 200.000 - 250.000 km günümüz araç motorlarının %20 - 25 lik ömrüne ancak tekabül ediyor. Yeni nesil dizel ve benzinli motorlarla hala karbüratörlü doğan, şahin, anadol vs araç motoru gibi bakmak kulaktan dolma bilgiler ile çevresini yanıltan bu konuda bir bilgisi olmadan konuşan insanları yanlış yönlendirmeleri bence. Bakımları zamanında yapılmış doğru yerde doğru parça kullanılmış, piyasadaki uyduruk yağlar yerine dünyada kalitesini kanıtlamış araca uygun yağlar kullanılmış, bir arıza verdiğinde önemsemeden sürülmek yerine arızası zamanında giderilmiş bir araçta hiçbir zaman kilometre takıntısı olmasın 500.000 km olması bile sorun değil o zaman. Arkadaşların dediği gibi motor ömrünü sürücü beliler. Aracın yürüyen aksamı ve motoru iyi ise alın ve keyfini sürün. Boyası, değişeni, kilometresi aklınıza takılmasın zaten günümüz tüketim toplumunda bir arabaya kaç yıl bineceksiniz ki? İçinize sindi ise, aklınıza yattı ise alın keyifle sürün. 1 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 Gerçi Mondeo değil ama geçenlerde bindiğim taksiden örnek vereyim. Dacia Logan dizel 2012 model tam 456 bin km'deydi. Adamın dediğine göre bakımları yapıldığı zaman sorun yok, daha 150 bin km gider diyor. Üstelik turbosu hatta baskı balatası orjinal durumdaymış aracın. Önemli olan bakım ve kullanım sonucu çıkıyor buradan. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 Ömür biçilecek tek motor rotary motordur, diğerleri için şu km. de biter demek olmaz... 1 Yorum bağlantısı
Emre Demir 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 Türkiye de satılan bütün araçların km haneleri 5 basamaklı olmalıdır ; Tofaş bu sayede ömürlüktür. Asla motorları bitmez . Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 Ömür biçilecek tek motor rotary motordur, diğerleri için şu km. de biter demek olmaz... MAzda CRX'lerde miydi, 100bin'de bir motor çöpe? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Mayıs 2015 Paylaş 18 Mayıs 2015 (düzenlendi) mazda crx miii sen yarın geliyor musun? gerçi Arabayı alamıyor galiba Fikri Beyden Servet Hocam. 18 Mayıs 2015 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 19 Mayıs 2015 Paylaş 19 Mayıs 2015 MAzda CRX'lerde miydi, 100bin'de bir motor çöpe? Rx7.. Crx Honda değil mi yav ? Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 22 Mayıs 2015 Paylaş 22 Mayıs 2015 Mazda RX serisinde kullanılan motor Wankel motor olup, bu motorun özelliği çok basit bir yapıya sahip olup küçük silindir hacimlerinde yüksek beygir gücü elde etmesidir. Her güzelin bir kusuru olduğu gibi bu motorun ömrüde kısadadır nedeni ise Rotorun etrafının çok çabuk aşınmasından dolayı sıklıkla değiştirilmesi gerekmektedir. Genellikle polimer malzemeden yapılan rotor kenarlarının aşınması sorununu çözebilecek uygun nitelikte bir malzeme halen üretilememiştir. Ayrıca yakıt tüketim değerleri çok yüksektir. Ancak buna karşın 1300 CC motordan 231 BG güç ve 211 NM tork turbosuz olarak alınmaktadır. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Mayıs 2015 Paylaş 22 Mayıs 2015 Ülkemizde araç, aynı zamanda nakit para gibi görüldüğünden satın alınırken el değiştirme kolaylığına daha çok bakılıyor. Bu nedenle de araçların km.leri ve boya durumları daha çok öne çıkıyor. Hiç bir üretici (1980-1990 arası üretilen kuşlar hariç, zira 150 bin km.de motor yapardık ) 2-3 yüz bin km.de çöp olacak bir motoru piyasaya süremez. Buna cesaret edemez. Bu dönemde üretilen tüm motorlar düzenli bakıldığında o aracın kasasını eskitecek kadar ömürlü motorlardır. Otomotiv sektöründeki rekabet bunu gerektirir. Yurdum insanı açısından düşük km.li, boya tamiratı görmemiş bir araca binmek övünç vesilesidir. Keza kısa sürede satılmasının da övünç vesilesi olması gibi.. Bu nedenle, otomobili bir yatırım aracı olarak düşünüyorsanız, pazarda çok kolay el değiştiren, mümkün olduğunca düşük km.li ve kaporta-boya tamiratı görmemiş bir otomobil almalısınız. Yorum bağlantısı
Tolga Kaygınok 26 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2015 Arkadaşlar verilen cevaplar için herkese teşekkürler. Ben aramaya devam ediyorum hala bulamadım aklıma yatan bir araba dediğiniz gibi kmleri çok kafaya takmıyorum da 22000 23000 lerde öyle çok temizi de denk gelmiyor. Kısmet bakalım. Aramaya devam. Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün 27 Mayıs 2015 Paylaş 27 Mayıs 2015 arkadaşın aracı 195 bin de sanayici çok iyi dedi. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Mayıs 2015 Paylaş 27 Mayıs 2015 Amcamın oğlu Hollanda'dan bu yaz 515 bin km de Golf 1,9 tdi ile geldi. Motor hiç rektifiye olmamış. Yorum bağlantısı
Recommended Posts