Eyüp Çetin 26 Mayıs 2020 Paylaş 26 Mayıs 2020 Sani Gerşon yazdı: ACillerde diş yok bildiğim kadarı ile ama polikliniklerden randevu ile yasaklarda dahi gidebilirsiniz. Dış hastanelerinin acil kısmı var fakat herhangi bir uygulama yapılmıyor. Sadece ilaç yazıyorlar. Yani dişim ağrıyor hemen acile gideyim de çeksinler, dolgu yapılsın diye bir durum yok. Diş ağrılarından fazlasıyla muzdarip olduğum için kesinlikle imkan dahilinde özel poliklinikleri tavsiye ederim her zaman. Devlet hastanelerinde birinin tavsiyesi üzerine iyi bir doktor bilmiyorsanız şansınıza her şey olabilir. Kanal tedavisi ile kurtulacak dişler çekilebilir, yanlış dişe müdahale edilebilir, yanlış yere iğne yapılabilir...vs bunun gibi durumlarla karşılaştım. Özel kliniklerin de uygun ve kaliteli olanları da var. Araştırılınca bulunuyor. Ahmet Caliskan yazdı: 2013 yılında bunu bana aramın iyi olduğu bir doktor itiraf etmişti. "Randevular o kadar dolu ki çok uzun zaman sonraya gün verebiliyoruz, kanal tedavisi dediğimiz hastanın randevusu gelene kadar dişi çürüyor çekiyoruz" demişti Ayrıca devlete ait dış hastanelerindeki doktor olarak bildiğimiz çoğu kişi dişçi. İsimlerinin önünde DT kısaltması yazar. DR yazanlar doktor. Ona da dikkat etmek gerekir. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Mayıs 2020 Paylaş 26 Mayıs 2020 Diş hastaneleri faal. Kocaeli de. Ciddi tedbir alınarak röntgen çekiliyor. Eğer sorun önemli ise dikkatlice müdahale ediliyor. Yoksa ağrı kesici ve apse giderici veriliyor 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 26 Mayıs 2020 Paylaş 26 Mayıs 2020 Ağız ve diş sağlığı hastanelerinde acil bölümü bulunuyor mu acaba? Çok feci diş ağrısı çekiyorum. Sokağa çıkma yasağı bulunan süreçte ya da diğer zamanlarda randevu almadan acilden girip işlem yaptırabiliyor muyuz?Edirne de dış hastanesi var acil 7 24 açık istediğin de gidiliyor pandemide de degismedi diğer iller de de aynıdır bence 1 Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş 27 Mayıs 2020 Paylaş 27 Mayıs 2020 Diş hastanelerinde devamlı doktor bulunuyor. Hanım diş hekimi. Devamlı nöbetleri oluyor. İstediğiniz zaman gidebilirsiniz. Eyüp Çetin yazdı: Dış hastanelerinin acil kısmı var fakat herhangi bir uygulama yapılmıyor. Sadece ilaç yazıyorlar. Yani dişim ağrıyor hemen acile gideyim de çeksinler, dolgu yapılsın diye bir durum yok. Diş ağrılarından fazlasıyla muzdarip olduğum için kesinlikle imkan dahilinde özel poliklinikleri tavsiye ederim her zaman. Devlet hastanelerinde birinin tavsiyesi üzerine iyi bir doktor bilmiyorsanız şansınıza her şey olabilir. Kanal tedavisi ile kurtulacak dişler çekilebilir, yanlış dişe müdahale edilebilir, yanlış yere iğne yapılabilir...vs bunun gibi durumlarla karşılaştım. Özel kliniklerin de uygun ve kaliteli olanları da var. Araştırılınca bulunuyor. Ayrıca devlete ait dış hastanelerindeki doktor olarak bildiğimiz çoğu kişi dişçi. İsimlerinin önünde DT kısaltması yazar. DR yazanlar doktor. Ona da dikkat etmek gerekir. Burada son cümleyi anlayamadım. Tıp hekimi vardır, diş hekimi vardır. Dişçi yoktur:) Devlet hastanesinde diş polikliniğinde çalışanların hepsi diş hekimidir. Normal doktor yani tıp hekimi zaten dişe bakmaz, bakamaz... 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 27 Mayıs 2020 Paylaş 27 Mayıs 2020 Hakan Yavaş yazdı: Burada son cümleyi anlayamadım. Tıp hekimi vardır, diş hekimi vardır. Dişçi yoktur:) Devlet hastanesinde diş polikliniğinde çalışanların hepsi diş hekimidir. Normal doktor yani tıp hekimi zaten dişe bakmaz, bakamaz... Dişçi halk ağzında yerleşmiş bir tabirdir. Kerpetenle diş çeken dişçiler bu durumun oluşumuna etkendir. Mesela kimse genellikle diş hekimine gidiyorum demez dişçiye gidiyorum der. 2010 yılında Kanun değişti ve dişçi ibaresi çıkartıldı. 22 Aralık 2010 gün ve 27793 sayılı Resmî Gazete yayımlanan “TABABET VE ŞUABATI SAN’ATLARININ TARZI İCRASINA DAİR KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN”ndaki değişiklik: Kanun No. 6088 Kabul Tarihi: 11/12/2010 MADDE 1 – 11/4/1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunun ikinci faslının başlığından “ve dişçiler” ibaresi çıkarılmış ve 29 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “MADDE 29 – Diş tabibi, insan sağlığına ilişkin olarak, dişlerin, diş etlerinin ve bunlarla doğrudan bağlantılı olan ağız ve çene dokularının sağlığının korunması, hastalıklarının ve düzensizliklerinin teşhisi ve tedavisi ve rehabilite edilmesi ile ilgili her türlü mesleki faaliyeti icra etmeye yetkilidir. Diş tabipliğinin herhangi bir dalında münhasıran uzman olmak ve o unvanı ilan edebilmek için diş hekimliği fakültelerinden veya Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarından alınmış bir uzmanlık belgesine sahip olmak şarttır.” Maddenin eski biçimi: “Diş tabipleri ve dişçiler Madde 29 – Dişçilik sanatı; dişlerin ve diş etleri ile esnanın tedavisi ve dişlerin ikmal ve ıslahına ait ameliyelerin icrasına munhasırdır. Bir de siz daha iyi bilirsiniz; - Belirli bir branşta doktorasını tamamlamış diş tabibi Dr. Dt. ya da PhD Dt. unvanı kullanır sanırım mesajda kastedilen şey bu. - Uzm. Dt. ise Sağlık bakanlığı yönergelerine göre ÖSYM’nin Tıp ve Diş Hekimlerine yönelik hazırlamış olduğu DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı) dan başarılı olup uzmanlık eğitimi alarak uzmanlığını başarıyla tamamlayan diş tabiplerinin aldığı unvandır. Saygılarımla... 1 1 Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş 27 Mayıs 2020 Paylaş 27 Mayıs 2020 (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Dişçi halk ağzında yerleşmiş bir tabirdir. Kerpetenle diş çeken dişçiler bu durumun oluşumuna etkendir. Mesela kimse genellikle diş hekimine gidiyorum demez dişçiye gidiyorum der. 2010 yılında Kanun değişti ve dişçi ibaresi çıkartıldı. 22 Aralık 2010 gün ve 27793 sayılı Resmî Gazete yayımlanan “TABABET VE ŞUABATI SAN’ATLARININ TARZI İCRASINA DAİR KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN”ndaki değişiklik: Kanun No. 6088 Kabul Tarihi: 11/12/2010 MADDE 1 – 11/4/1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunun ikinci faslının başlığından “ve dişçiler” ibaresi çıkarılmış ve 29 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “MADDE 29 – Diş tabibi, insan sağlığına ilişkin olarak, dişlerin, diş etlerinin ve bunlarla doğrudan bağlantılı olan ağız ve çene dokularının sağlığının korunması, hastalıklarının ve düzensizliklerinin teşhisi ve tedavisi ve rehabilite edilmesi ile ilgili her türlü mesleki faaliyeti icra etmeye yetkilidir. Diş tabipliğinin herhangi bir dalında münhasıran uzman olmak ve o unvanı ilan edebilmek için diş hekimliği fakültelerinden veya Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarından alınmış bir uzmanlık belgesine sahip olmak şarttır.” Maddenin eski biçimi: “Diş tabipleri ve dişçiler Madde 29 – Dişçilik sanatı; dişlerin ve diş etleri ile esnanın tedavisi ve dişlerin ikmal ve ıslahına ait ameliyelerin icrasına munhasırdır. Bir de siz daha iyi bilirsiniz; - Belirli bir branşta doktorasını tamamlamış diş tabibi Dr. Dt. ya da PhD Dt. unvanı kullanır sanırım mesajda kastedilen şey bu. - Uzm. Dt. ise Sağlık bakanlığı yönergelerine göre ÖSYM’nin Tıp ve Diş Hekimlerine yönelik hazırlamış olduğu DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı) dan başarılı olup uzmanlık eğitimi alarak uzmanlığını başarıyla tamamlayan diş tabiplerinin aldığı unvandır. Saygılarımla... ''Ayrıca devlete ait dış hastanelerindeki doktor olarak bildiğimiz çoğu kişi dişçi. İsimlerinin önünde DT kısaltması yazar. DR yazanlar doktor. Ona da dikkat etmek gerekir.'' Yukarıdaki cümleden, yani benim yorum yaptığım cümleden, siz ekstra doktorasını da yapmış diş hekiminin kastedildiğini anladıysanız sanırım sıkıntı bende. 27 Mayıs 2020 tarihinde Hakan Yavaş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 27 Mayıs 2020 Paylaş 27 Mayıs 2020 Hakan Yavaş yazdı: Diş hastanelerinde devamlı doktor bulunuyor. Hanım diş hekimi. Devamlı nöbetleri oluyor. İstediğiniz zaman gidebilirsiniz. Burada son cümleyi anlayamadım. Tıp hekimi vardır, diş hekimi vardır. Dişçi yoktur:) Devlet hastanesinde diş polikliniğinde çalışanların hepsi diş hekimidir. Normal doktor yani tıp hekimi zaten dişe bakmaz, bakamaz... Hakan bey bildiğim kadarıyla kısaltmalar şu anlama geliyor; DT ingilizce dentist yani dişçi veya diş hekimi anlamına gelir fakat DR DT uzman diş doktoru anlamına gelir. Normal doktorlarda pratisyen hekim dediğimiz durumdur DT kısaltması yani dentist. Pratisyen hekimler uzman hekim değildir. Bu şekilde biliyorum eğer yanlışsa düzeltin. Ayrıca devlet hastanelerinde durum yerine göre değişiyor olabilir. Hem Adana'da hem de Gaziantep'te iki defa dış hastanesinin aciline gittim ikisinde de uzman doktorlar olmadığı için herhangi bir uygulama yapılmadığı söylendi. Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 27 Mayıs 2020 Paylaş 27 Mayıs 2020 Koray Demir yazdı: Bir de siz daha iyi bilirsiniz; - Belirli bir branşta doktorasını tamamlamış diş tabibi Dr. Dt. ya da PhD Dt. unvanı kullanır sanırım mesajda kastedilen şey bu. - Uzm. Dt. ise Sağlık bakanlığı yönergelerine göre ÖSYM’nin Tıp ve Diş Hekimlerine yönelik hazırlamış olduğu DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı) dan başarılı olup uzmanlık eğitimi alarak uzmanlığını başarıyla tamamlayan diş tabiplerinin aldığı unvandır. Kastettiğim aynen bu. 👍🏻 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 27 Mayıs 2020 Paylaş 27 Mayıs 2020 Bir de çocuk diş hekimliği var, pedodonti. Balıkesir'de Özge hanım var ,çok başarılı bence. https://ozgeatikler.com/ Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş 27 Mayıs 2020 Paylaş 27 Mayıs 2020 Aynen dediğiniz gibi. Tıpta olduğu gibi diş hekimliğinde de uzmanlık vardır. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi. 4 yıl. Endodonti. 3 yıl. Ortodonti. 4 yıl. Pedodonti. 3 yıl. Periodontoloji. 3 yıl. Protetik Diş Tedavisi. Normal okulun üstüne ayrıyeten uzmanlık alırlar. Kanal için ayrı uzman, protez için ayrı uzman, diş temizliği için ayrı uzmanlıklar vardır. Eskiden doktorasını yapanı da uzman sayıyorlardı. Artık kabul etmiyorlar. Ama uzman diş hekimi sadece bir dalda uzmandır. Diğer dallarda normaliyle farkı yok... Yorum bağlantısı
Koray Demir 27 Mayıs 2020 Paylaş 27 Mayıs 2020 Hakan Yavaş yazdı: ''Ayrıca devlete ait dış hastanelerindeki doktor olarak bildiğimiz çoğu kişi dişçi. İsimlerinin önünde DT kısaltması yazar. DR yazanlar doktor. Ona da dikkat etmek gerekir.'' Yukarıdaki cümleden, yani benim yorum yaptığım cümleden, siz ekstra doktorasını da yapmış diş hekiminin kastedildiğini anladıysanız sanırım sıkıntı bende. Yok aslında aynı şeyi söylemişiz sıkıntı yok 😊 Yorum bağlantısı
Recommended Posts