İçeriğe Yönlendir

Devlet Hastanesi Diş Tedavisi

Barış Çelik

Recommended Posts

Barış Çelik

Evet arkadaşlar herkese selam olsun bi kaç gündür araştıyorum ama internet'deki veriler eski 2012 2011 yılına dayanan yazılar tartışmalar bilgiler. Malum ülkemizde özel kliniklerde  diş tedavisi yaptırmak neredeyse araba fiyatlarına masraf çıkıyor. İnternette ve okuduğum bilgiler ışığında devlet hastanelerinde diş tedavisi oluyor 300 400 tl neredeyse 20 tane dişe bakım yapıldığı söyleniyor bende komple bir diş bakımından geçirmek istedim ( 3 4 diş ) dişlerimi özel anlaşmalı kurumların çoğunda ssk anlaşması yok olandada ilginç bir sistem kurulmuş akıl sır değil konuyu açma konusuna gelince dişlerimi devlet hastanesinde yaptırmak istiyorum. Devlet hastanlerinde diş yaptıran varmı acaba yada hala eskisi gibi ilk muayene yapıldıktan sonra asıl randevular hala üç beş sene sonrayamı veriliyor bu konuda bildiğiniz ne varsa satırlara dökmenizi rica ediyorum. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Ersen

Devlet hastanesinde durum nedir bilmiyorum ama diş hastanesinde yapılan dolgu dahi haftasına düşüyor. Tanıdıklarımın başına gelen olay bunlar duyum değil. Kanal tedavisi olabilecek dişi hemen çekebiliyorlar. Diş hastanesinde çalışan arkadaşım var doktorlar gerçekten iyiler ama kullandığımız malzeme kalitesiz diyor. İhalesi ucuz olan malzeme alınıyor diyordu.

Kuzenim dişini çektirdi kökü alırken kemiği dahi mahvetmişler ve şu an özelde implant yaptırmak istiyor ama kemiğinde implant için gerekli kalınlık yok:(

Şu an anneme özelde implant yaptırıyorum dediğiniz gibi araba parası verdim ama ilgi alaka çok iyi. Canı yanacak diye etrafında dönüyorlar, hijyen de son derece önemli, bir de dediğim gibi diş çok önemli bazı dişler ya da ağız sağlığı gittikten sonra çok yüksek ücret ödeyip yaptırmak isteseniz de ağzınıza verilen zarardan dolayı tedaviye imkan kalmıyor.

Iyi bir diş hekimine gitmenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Nurullah Mayuk

İstanbulda babam altli üstlü daha yeni dış yaptırdı tedavi biteli 2-3 hafta oluyor . Tabi bu sürekli çıkan dişlerden değil , ilgi alaka bakımından eskiye gore çok değişmiş herşey . İlk randevunuzu alıyorsunuz gidiyorsunuz sonrasında sıkıntiniza gore yol belirleniyor , doktor randevuları kendi size veriyor tedavi süreci açıyor . Babamın aile genetik yapısı yüzünden dişlerinden ziyade damaklarından rahatsizdi baya sikintiliydi , doktor temel belirlediği destek alicagi dişleri sokmedi 1 er hafta arayla sürekli randevu vererek alt tarafında üst tarafında yaptı . Tedavi surecindende , tedaviden sonraki süreçte de çok memnun şuan babam . En ufak bi sıkıntısı yok şimdilik ..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Devlet hastanesinde durum nedir bilmiyorum ama diş hastanesinde yapılan dolgu dahi haftasına düşüyor. Tanıdıklarımın başına gelen olay bunlar duyum değil. Kanal tedavisi olabilecek dişi hemen çekebiliyorlar. Diş hastanesinde çalışan arkadaşım var doktorlar gerçekten iyiler ama kullandığımız malzeme kalitesiz diyor. İhalesi ucuz olan malzeme alınıyor diyordu.

Kuzenim dişini çektirdi kökü alırken kemiği dahi mahvetmişler ve şu an özelde implant yaptırmak istiyor ama kemiğinde implant için gerekli kalınlık yok:(

Şu an anneme özelde implant yaptırıyorum dediğiniz gibi araba parası verdim ama ilgi alaka çok iyi. Canı yanacak diye etrafında dönüyorlar, hijyen de son derece önemli, bir de dediğim gibi diş çok önemli bazı dişler ya da ağız sağlığı gittikten sonra çok yüksek ücret ödeyip yaptırmak isteseniz de ağzınıza verilen zarardan dolayı tedaviye imkan kalmıyor.

Geneli böyle değildir. Bahsettiğiniz durumlar daha çok dr hatası. Özelde de benzer sorun yaşanlar vardır. Maraş diş hastanesindeki diş doktorlarından memnun olan çok. Bir defa oğlum için randevu almak istedim 2 ay sonrası için randevudan bahsettiler.

Ha ben de diş fobisi var.Ben yıllarca dişçiye gitmedim :) Şimdi Ankara'da bir arkadaşım var her yaz gittiğimde orda yaptırıyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hastane de dişini yaptıran tanıdık bir abi vardı.. Her gidip geldiğini saymış. 6 tane diş yaptırdım tam 34 defa hastaneye gittim geldim diyordu.. Bu kadarda olmaz diye dert yanıp dururdu. Ben 1 defa gittim dolgu için.. Mevcut dolgum kırılmıştı. Baktılar senin dolguluk bir işin yok dediler.. İyi de ağrıyor dedim, o geçer 2-3 güne kadar dediler :) Tabii ertesi gün ağrı dayanılmaz olunca özelde dolgumu yeniletmiştim.

Yorum bağlantısı
Barış Çelik

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim malum hemen hemen hepimiz en ufak sorunda bi bile özel hastanelere gidiyoruz parayı veriyoruz anında neye ihtiyacımız varsa yapılıyor ama ertafımda insanlardan duymak aynı zamanda devlet hastanelerinde yapılan diş tedavilerini görünce e olumlu sonuçlar duyunca insan ister istemez 2000 3000 tl para vermek yerine devlet hastanesine yönelmek istiyor doğal olarak

İstanbulda babam altli üstlü daha yeni dış yaptırdı tedavi biteli 2-3 hafta oluyor . Tabi bu sürekli çıkan dişlerden değil , ilgi alaka bakımından eskiye gore çok değişmiş herşey . İlk randevunuzu alıyorsunuz gidiyorsunuz sonrasında sıkıntiniza gore yol belirleniyor , doktor randevuları kendi size veriyor tedavi süreci açıyor . Babamın aile genetik yapısı yüzünden dişlerinden ziyade damaklarından rahatsizdi baya sikintiliydi , doktor temel belirlediği destek alicagi dişleri sokmedi 1 er hafta arayla sürekli randevu vererek alt tarafında üst tarafında yaptı . Tedavi surecindende , tedaviden sonraki süreçte de çok memnun şuan babam . En ufak bi sıkıntısı yok şimdilik ..

Nurullah bey babanız devlet hastanesin'demi yaptırdı acaba ?

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Her hastane aynı değil şansınıza biraz...

Çok memnun kalan da var çok yakınan da...

Yorum bağlantısı
Barış Çelik
(düzenlendi)

Geneli böyle değildir. Bahsettiğiniz durumlar daha çok dr hatası. Özelde de benzer sorun yaşanlar vardır. Maraş diş hastanesindeki diş doktorlarından memnun olan çok. Bir defa oğlum için randevu almak istedim 2 ay sonrası için randevudan bahsettiler.

Ha ben de diş fobisi var.Ben yıllarca dişçiye gitmedim :) Şimdi Ankara'da bir arkadaşım var her yaz gittiğimde orda yaptırıyorum.

Doktor hatası olduktan sonra devlet özel hiç fark etmiyor malesef peki arkadaşınız devlet hastanesindemi çalışıyor yoksa özeldemi acaba 

Hastane de dişini yaptıran tanıdık bir abi vardı.. Her gidip geldiğini saymış. 6 tane diş yaptırdım tam 34 defa hastaneye gittim geldim diyordu.. Bu kadarda olmaz diye dert yanıp dururdu. Ben 1 defa gittim dolgu için.. Mevcut dolgum kırılmıştı. Baktılar senin dolguluk bir işin yok dediler.. İyi de ağrıyor dedim, o geçer 2-3 güne kadar dediler :) Tabii ertesi gün ağrı dayanılmaz olunca özelde dolgumu yeniletmiştim.

Bu nefret edici bir durum o geçer  2 3 güne bu nasıl bir zihniyet anlamıyorum ya içimden geçenleri yazmak istemiyorum :)

tarihinde Barış Çelik tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Doktor hatası olduktan sonra devlet özel hiç fark etmiyor malesef peki arkadaşınız devlet hastanesindemi çalışıyor yoksa özeldemi acaba 

Arkadaş özelde. Ama o arkadaş devlette olsa yine giderdim.

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

ben dişlerimi devlet hastanelerde yaptırdım ancak hep bir tanıdık vardı ve bulundukları hastanelerin üst kademelerinde yer alan hocalardı çok memnunum ben şahsen yıllardır bir sıkıntım yok:)

Yorum bağlantısı
Barış Çelik

ben dişlerimi devlet hastanelerde yaptırdım ancak hep bir tanıdık vardı ve bulundukları hastanelerin üst kademelerinde yer alan hocalardı çok memnunum ben şahsen yıllardır bir sıkıntım yok:)

peki ne yaptırdınız ortalama ne kadar bir ödeme yaptınız

Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

devlet hastanelerinde doktor çok önemli.

ben şahsen memnunum.

Yorum bağlantısı
Recep Güney

Devlette calisiyorum hastalari beklentilerine gore yonlendiriyorum. Murat 131 den mondeo performansi beklememek lazim. Ozellere gore cok cok daha kaliteli yaptigimiz isler de kotu yaptigimiz isler de oluyor.biraz bilincli olup doktorunuzun soylediklerini dinlerseniz(cogu insan duyuyor ama dinlemiyor o yuzden boyle soyluyorum) devlete bagli agiz ve dis sagligi merkezinden cok iyi hizmet alabilirsiniz.hekim secme hakkinizi ise gitmeyi dusundugunuz hastaneye daha once gitmis olan cevrenizden yorumlar alarak kullanirsaniz hayirli olur.ozel yada devlet fark etmez tedavinin basarisi ilk olarak hekime baglidir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

peki ne yaptırdınız ortalama ne kadar bir ödeme yaptınız

başkent üniversitesi hastanesinde ve gazi üniversitesi hastanesinde ücretini şuanda tam olarak hatırlayamıyorum ne desem yalan söylemiş olurum:)

Yorum bağlantısı
Tamer Geveci

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerini tavsiye ederim . Ücret konusunda net bilgiyi muayene olmadan alamazsınız. Ancak basit bir tarifle sabit tek üye porselen protez icin 17.09 tl katkı payı öder hastaLar .Diğer tedaviler sigortanız tarafından karşılanır. Ayrıca her muayene için 8 tl katkı payı ödemesi çıkar.(her 10 gün için 1kez) Bu ödemeyi ise eczaneye gittiğinizde ilaç alırken ödersiniz.

Size tavsiyem gitmek istediğiniz hastane için Mhrs den randevu alınız .

Yorum bağlantısı
Barış Çelik

Dün gece Randevu almak için e-sisteme giriş yaptım o sırada dikketimi çeken bir kısım oldu ümraniye devlet hastanesi agız diş sağlık merkezi olarak yeni bir ek bina yapmış bende randevuyu ordan aldım tabi tam 14 gün sonrasına verdi ilk randevuyu sadece diş ile ilgilenen ek binada 16 yakın diş dokturu bulunmaktaymış. :) Bakalım 20 Mayıs 09:30 gidecem iyi sonuçlar alırsam buraya yazarım lazım olan arkadaşlarımıza öncülük olmuş olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Ahmet Çalışkan

Ağız ve diş sağlığı hastanelerinde acil bölümü bulunuyor mu acaba? Çok feci diş ağrısı çekiyorum. Sokağa çıkma yasağı bulunan süreçte ya da diğer zamanlarda randevu almadan acilden girip işlem yaptırabiliyor muyuz?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

ACillerde diş yok bildiğim kadarı ile ama polikliniklerden randevu ile yasaklarda dahi gidebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Sani Gerşon yazdı:

ACillerde diş yok bildiğim kadarı ile ama polikliniklerden randevu ile yasaklarda dahi gidebilirsiniz.

Hastanenin diş hastanesi olması da mı değiştirmez bu durumu acaba?

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Sani Gerşon yazdı:

Ankara da acil diş var ancak arkadaş Kırklarelinde sanırım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
(düzenlendi)
Erhan Doruk yazdı:

Ankara da acil diş var ancak arkadaş Kırklarelinde sanırım. 

Evet Kırklarelideyim. Burada da ağız ve diş hastanesi var ama acili var mı bilmiyorum. Neyse 1 gece daha sıkalım dişimizi.

tarihinde Ahmet Caliskan tarafından düzenlendi
Düzeltme
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Diş polikliniğinde nöbetçi oluyor.

Çok dayanamazsam gidip şansımı deniycem artık. Saat 00:00 bi geçsin de. Kurban bayramında kendini yaralayan acemi kasaplar gibi biz de bu bayram tatlıyı çok kaçırdık herhalde.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

2004 de açık oalrak Kartal Kızılay gitmiştim, gece kanal için oyna işlemini yapmıştı.

Devlet hastenasi meselesine gelince, 2-3 ay önce sabah ağrı ile uyandım, ağlıyorum resmen. Ağız ve diş sağlığı merkezi yakın, gittim çekeceğiz dedi, sağ üst 6, azı dişi. Çekmek için bile randevu almak gerekiyormuş, iğne yaktı ilaç yazdı randevu alın gelin dedi, baktım 2 hafta sonra var. Özele gittim kardeşimin tavsiyesi ile (dişçi yanında çalışıyor kendi ama İzmir'de). Kanal yaparız dedi şükür iyiyim yapıldığından beri. Devlet çekelim derse özele de bir görünün derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

2004 de açık oalrak Kartal Kızılay gitmiştim, gece kanal için oyna işlemini yapmıştı.

Devlet hastenasi meselesine gelince, 2-3 ay önce sabah ağrı ile uyandım, ağlıyorum resmen. Ağız ve diş sağlığı merkezi yakın, gittim çekeceğiz dedi, sağ üst 6, azı dişi. Çekmek için bile randevu almak gerekiyormuş, iğne yaktı ilaç yazdı randevu alın gelin dedi, baktım 2 hafta sonra var. Özele gittim kardeşimin tavsiyesi ile (dişçi yanında çalışıyor kendi ama İzmir'de). Kanal yaparız dedi şükür iyiyim yapıldığından beri. Devlet çekelim derse özele de bir görünün derim.

2013 yılında bunu bana aramın iyi olduğu bir doktor itiraf etmişti. "Randevular o kadar dolu ki çok uzun zaman sonraya gün verebiliyoruz, kanal tedavisi dediğimiz hastanın randevusu gelene kadar dişi çürüyor çekiyoruz" demişti :)

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...