Mehmet Alparslan 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 Merhaba , öncelikle düşünce ve yorumları için herkese şimdiden teşekkür ederim. Bu sene kısmet olursa ilk defa uzun bir yolculukla beraber tatil planlaması yapmaktayım. Her sene 2 hafta gidip bir yerde konaklamaktan farklı olarak bir plan yaptık eşimle. Öncelikle aracımı söyleyim ; 2011 model Dizel Ford Fiesta 1,4 Trend 110.000 km de. Eşim ve 4 yaşındaki oğlumla ADANA dan yola çıkıp ilk varış noktamız İZMİR- ÇEŞME, daha sonra sahil şeridi üzerinden Çeşme-Kuşadası , Kuşadası- Didim , Didim-Bodrum, Bodrum-Marmaris , Marmaris - Fethiye , Fethiye-Ölüdeniz ,Ölüdeniz-Kaş , Kaş - Kemer , Kemer - Antalya , Antalya - Side , Side - Manavgat , Manavgat - Alanya , Alanya - Taşucu ve son durak Taşucu - ADANA olacak kısmet olursa. Toplamda Google maps den 2655 km olarak hesap ettim. Ben bu rakamı 3500 olarak baz alıyorum. Tahminimce 1.000 TL ile 1.500 TL arası yakıt olur. Evet başta çok fazla nokta olmasına rağmen bu tatili yaparken yorulmayı pek fazla önemsemiyorum. 14 günlük bir tatilim var ve farklı farklı yerler göreceğim ve ailemle birlikte güzel bir tatil olacağını düşünüyorum. İlk defa uzun yola çıkacağım daha önce Adana K.maraş - Adana Gaziantep , Adana - Adıyaman arası yol güzergahım oldu fakat bu çok farklı. Aracıma güveniyorum bakımları benden önce de zamanında yapılmıştır. Zaten şu anda 110.000 de ve 120.000 de bakımı var. Temmuz ayının 2. veya 3. haftasında gitmeden önce yine servise götüreceğim ve iyi bir bakım yaptıracağım. Uzun yol tecrübesi ve bu yolculuğumda bana tavsiye ve görüşlerinizi sunarsanız çok mutlu olurum. Teşekkür ederim 1 Yorum bağlantısı
Özgen Acar 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 Öncelikle Hoş geldiniz Mehmet Bey uzun yolları çok severim insanın arabasını tanıması için bi fırsattır benim tavsiyem çakmaktan beslemeli bi araç tipi buzdolabı almanız,gerçekten çok faydalı oluyor ve işini yapıyor.. 1 Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 Konaklama nasıl olacak mehmet bey.oteller olacaksa önceden rezervasyon mu yoksa rastgele mi? Yorum bağlantısı
Serhan Kaya 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 Bu konuda ticari kullanıcılar hariç benim üzerime uzun yol yapan yoktur eminim. 1999 yılından beri çalıştığım mesleğim gereği türkiyemi batıdan doğuya kuzeyden güneye araçlarımla gittim gezdim gördüm. Bu rotanızdan da 2006 yılında geçtim. Adana mersin anamur gazipaşa alanya antalya kemer kaş fethiye bodrum kuşadası izmir gittim. Size tavsiyem gezilip görülecek yerleri atlamayın. Örneğin mersin cennet cehennem mağraları alanya damlataş mağrası dim çayı vs. Uğrayın görün. Yöresel yemekleri tercih edin. Konaklama pansiyon olur hatta otelden iyi olur. Aracınızın bakımı ve lastikleri iyi olsun. Bol bol sevdiğiniz müzikleri yükleyin. Ve uykusuz yorgun yola revan olmayın. Bu yaz bende 4000 km bekliyor izin için yine. Ben alıştım 16 yıldır türkiyeyi bir uçtan bir uca dolaşmaya. Yazım hataları olabilir mobilden ötürü. İyi yolculuklar şimdiden 1 Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 Şimdiden hayırlı yolculuklar. Her şey bir yana sık sık mola verin acele etmeyin. Uykusuz kesinlikle yola çıkmayın. Umarım iyi bir tatil olur. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 Yanınızda sıcak su bol bol kahve bulundurun, uzun yol çok keyiflidir ancak yorgunluk ve uyku kali insanı mahveder, yollarda ağır şeyler yemekten kaçının sık sık ve az yiyin, ayrıca sakin, dingin müzikler dinleyim. 1 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 Geçen sene sizin planınıza benzer bir tatil yapmıştık. Bir yerde uzun süre kalmaktansa bu şekilde çok fazla yer görmek, gezmek gerçekten güzel oluyor. Ayrıca çok varış ve hareket noktası olduğundan aslında uzun süre araç kullanmıyorsunuz ve fazla yorulmuyorsunuz. Müsait olan istediğiniz her noktada denize girebilir, ilçe ve şehir merkezlerini gezebilirsiniz. Konaklanacak yer konusunda önceden biraz araştırma yapmanız iyi olacaktır. Arabanıza güveniyorsanız sorun yok, tatilinizin keyfini çıkarın. Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 Ben google earthdan cadir kamplarinin yerlerini belirlemistim 5 sene once oglumuz dogmadan. Navigasyona hepsini islemistim. Esimle birlikte 2 kisilik pratik kurulumlu bir cadir alip 20 kadar koy gezmistik 2 haftada.mugla akyakadan baslamisti tatil kemere kadar.herkese tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 Bu tip rotaları defalarca yaptım.Planlamanızı çok dikkatli yapın,çok sık otel değiştirmeyin,birbirine yakın yerlerde konaklamak yerine günü birlik ziyaretler yapın.Seyahatiniz bavul toplayıp,bavul yerleştirmekle geçmesin. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Alparslan 2 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2015 Konu hakkinda dusunce ve yorumlariniz icin tesekkur ederim Erhan Karaman bey in de dedigi gibi kamp cadiri alacagim ve kamp yerleri belirledim bu noktalarda konaklama yapacagim.konaklama yapamadigim yerde aile yeri pansiyon yada otel dusunuyorum. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 ALLAH kaza bela vermesin ve içinize sinsin tavsiyem önce can güvenliğiniz uykusuz yola çıkmayın baktınız yorgunsunuz gerekirse bir eksik durak gidin ama canınızı ve aileniz riske atmayın ve hız sınırlarına dikkat edin bence şimdiden keyfli ve eylenceli yolculuklar ve 14 gün yetecekmi sizce ? 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 (düzenlendi) Arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmış. Ek olarak oğlunuz için çocuk koltuğunuzu da ihmal etmeyin. İyi tatiller. 2 Mayıs 2015 tarihinde Hüseyin Maviş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 Konu hakkinda dusunce ve yorumlariniz icin tesekkur ederim Erhan Karaman bey in de dedigi gibi kamp cadiri alacagim ve kamp yerleri belirledim bu noktalarda konaklama yapacagim.konaklama yapamadigim yerde aile yeri pansiyon yada otel dusunuyorum. Kamp yerlerini internetten mi belirlediniz? Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal 2 Mayıs 2015 Paylaş 2 Mayıs 2015 araç klimasına dikkat edin.çarpmasın.bol bol meyve alın. Yorum bağlantısı
Bekir Bilge 3 Mayıs 2015 Paylaş 3 Mayıs 2015 Bu geziyi iki yılda bir yapmaya çalışırım, okullar tatil olduğunda Oğlumu Akçay'a büyükbaba ve babaanne yanına bırakıp yola koyulurum, ( sıcak, yol ve konaklamanın keyfe keder yapılacağı için bu seyehatin çocuk için sıkıntılı, yorucu olacağını düşündüğümden) her seferde başka otel türü ( motel, butik) konaklayarak seyahat ettik, tabii bazı olmazsa olmaz yerlerimiz de yok değil mesele adrasan mutlaka uğrayıp aynı yerde kalınır, harika ötesi bir yer, tavsiye ederim...yine aklıma gelmişken Bafa göl kenarında çok güzel kahvaltı yapılacak yerler var..ölü denizde zaten güneşlenip denize girmemek olmaz, borum, Kuşadası ve Didim de konaklamak yerine günü birlik ziyaretle buradan kazanılan günleri, Datça,Kaş, kalkan günlerine eklemek gerek çok keyifli Doğa harikası yerler sizi bekliyor şimdiden iyi tatiller... Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 3 Mayıs 2015 Paylaş 3 Mayıs 2015 Antalya kemerde çadır için olimpos güzeldir plajı temizdir akşamda yanartaşa çıkın derim kemerde ayışığında yörük parkı var zaten antalya kemer ve beldeleri küçük küçüktür rahatça gezersiniz Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2015 Paylaş 3 Mayıs 2015 sahil şeridinden yaptım ben de öyle bir hata özelikle güneyden marmarise çıkış (siziki ters yön ama aynı yol) fena halde uzun sürüyor. 100 km mesafe deki iniş çıkış eğimleri ve virajları hesaplayamıyorsunuz. Depoyu boş bırakmayın o mevkide yolda benzinci yok bisiklet yarış güzergahı idi merak etmiştim virajlarda 20 ye kadar düşüyorsunuz. saat planlamasını geniş yapın Yorum bağlantısı
Mehmet Alparslan 3 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2015 Konaklama olarak cesme de 2 gun kalmayi dusunuyorum ki uzun bir yol sonrasi dinlenirim.kusadasi bodrum marmaris fethiye 1 er gun oludeniz 2 gun kalan gunleri de paylastirmayi dusundum. Konaklayacagim yerleri internetten belirledim.depoyu surekli full tutacagim.caglar bey yol guzergahi olarak biraz gozumu korkuttu..yol guzergahi anamur alanya arasi gibi mi Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 11 Mayıs 2015 Paylaş 11 Mayıs 2015 (düzenlendi) Konaklama olarak cesme de 2 gun kalmayi dusunuyorum ki uzun bir yol sonrasi dinlenirim.kusadasi bodrum marmaris fethiye 1 er gun oludeniz 2 gun kalan gunleri de paylastirmayi dusundum. Konaklayacagim yerleri internetten belirledim.depoyu surekli full tutacagim.caglar bey yol guzergahi olarak biraz gozumu korkuttu..yol guzergahi anamur alanya arasi gibi miNavigasyon iyi olur uzun yolda bide arkadaşların dediği gibi en fazla 2 saatte bir mola verin ağır yemek yemekten kaçının ayran içmeyin sıcak havada insanın uykusunu getiriyor 11 Mayıs 2015 tarihinde Uğur Bağcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Mayıs 2015 Paylaş 11 Mayıs 2015 Acele etmek yok, geçeceğiniz kamyon veya otobüs ufaklık tuvaletim var dediğinde sizi yine geçecek nasıl olsa.. Yolculukta tatilin bir parçasıdır deyip, en az yakıt tüketimiyle en keyifli yolculuk sizi bekliyor inşallah... 2 Yorum bağlantısı
Uğur Çelik 12 Mayıs 2015 Paylaş 12 Mayıs 2015 Bu geziyi iki yılda bir yapmaya çalışırım, okullar tatil olduğunda Oğlumu Akçay'a büyükbaba ve babaanne yanına bırakıp yola koyulurum, ( sıcak, yol ve konaklamanın keyfe keder yapılacağı için bu seyehatin çocuk için sıkıntılı, yorucu olacağını düşündüğümden) her seferde başka otel türü ( motel, butik) konaklayarak seyahat ettik, tabii bazı olmazsa olmaz yerlerimiz de yok değil mesele adrasan mutlaka uğrayıp aynı yerde kalınır, harika ötesi bir yer, tavsiye ederim...yine aklıma gelmişken Bafa göl kenarında çok güzel kahvaltı yapılacak yerler var..ölü denizde zaten güneşlenip denize girmemek olmaz, borum, Kuşadası ve Didim de konaklamak yerine günü birlik ziyaretle buradan kazanılan günleri, Datça,Kaş, kalkan günlerine eklemek gerek çok keyifli Doğa harikası yerler sizi bekliyor şimdiden iyi tatiller... Bekir bey benimde bu sene sizinki gibi bir planım var.Kalıpta beğendiğiniz yerleri ve tavsiye edebileceğiniz pansiyon,motel vs. Isimlerini yazarsanız sevinirim... Yorum bağlantısı
Bekir Bilge 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 (düzenlendi) Aslında hep aynı yerde kalmamak için yine aynı konumda farklı yerlerde konakladık ama ilk paylaşımımda Yazdığım gibi Adrasan da nerdeyse 6-7 senedir geçerken uğrayıp, bazen iki gece bazen daha fazla konakladığım ve gerek konumu gerekse yemek ( deniz çupurası) pek beğendiğimiz bir yer ama şunu da söylemeden geçmeyeyim, tatil de herkesin beklenti ve memnuniyeti farklılık gösterir, bir arkadaşımda çok beğendiği bir yeri paylaşmıştı ama ben gidip gördüğümde orada konaklamamıştım, sizde mutlaka gidin görün Konuşun öyle karar verin, ben (15 yada 20 günü). tatili tüm yıl içinde çok dikkatli kullanılması gereken zaman olarak görürüm en keyifi en dolu ....Bu açıdan (sorumluluk almamak adına [emoji4]) uyarıda bulunma gereği gördüm, şimdi rahat rahat yazayım motel blue bay.. 14 Mayıs 2015 tarihinde Bekir Bilge tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hami Erışık 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 İzmir çeşme ılıca plajına,çeşme Alaçatı çark plajına mutlaka gidin. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Bu güzergahta Fethiye'den sonra özellikle virajlar dostunuz olacak. Hele hele Gazipaşa Anamur arası. İsteseniz de 60 km nimn üzerine çıkamayacağınız yerle var. 110 km lik yolun bitmek bilmediği bir güzergah seçmişsiniz. Öncelikle yorgunluğu çok önemseyin. Ufaklığın araç tutması gibi bir sorunu varsa bu yol güzergahı sizi çok üzer. 120 bin bakım çok detaylı yapılmalı. Rot ve rotil ayarları ve Rot balans dahil mutlaka yaptırın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts