Cihan Göllü 22 Nisan 2015 Paylaş 22 Nisan 2015 Bir kaç zamandır aklımda olan çalışmayı nihayet dün bitirdim. Elimde fazladan bir vites topuzu vardı. Işıklandırmayı denedim. Bakalım olmuş mu:) İlk olarak vites topuzunun üstündeki plastiği çıkardım ve mil yuvasına doğru delik açtım. Kesimin açısı dışa doğru. Huni gibi büyüyor. Her yere eşit ışık gitsin diye. Daha sonra plastiğin üstündeki boyayı zımparaladım. Komple şeffaf hale geldikten sonra reklamcıda kestirdiğim 1-2-3-4-5-R yazan stickeri yapıştırdım. Bu rakamlar bana kalıp olmuş oldu. Sonra plasitiği siyah boya ile iki kat boyadım. Rakamları itina ile çıkardım. Burası önemli çünkü rakamlar çok ufak olduğundan boya ile kalkabiliyor. Amaç rakamları düzgün kaldırıp altındaki şeffaf bölümün güzel olması. Işık orada olmuş olacak. Üsteki plastiğin alt kısmını dikkatlice ışığın geçmesini istediğim boyutta kestim. Işık parlama yapmasın ve her yere eşit gitsin diye. Yağlı kağıt kullandım. Bu topuzun bitmiş hali. Bu da alttan görünümü. Arabaya montaj aşaması. Elektriği teybin arka tarafından sigorta panelinden aldım. Bu gündüz çekimi. Bu da gece çekimi Bunlara ek olarak şunları da belirteyim; Kullandığım LED parlak led değil. Mat bir LED. Onun için fazla ışık olup da dikkat dağınıklığı yapmıyor. Zaten gösterge paneli ışığını kısınca bu da kısılıyor. İstediğim gibi açıp kısabiliyorum. LED'in kablosunu topuzun içinde delik açarak körüğe indirdim. Ortada kablo falan gözükmüyor. Yapmak isteyen olursa yardımcı olurum. Saygılar 18 Yorum bağlantısı
Bekir Mızrak 22 Nisan 2015 Paylaş 22 Nisan 2015 Çok güzel olmuş, güle güle kullanın, bu çalışmaya benzer bişi yapacaktım ama elimde topuz yok fazladan. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Harika olmuş bizim focus otomatik olmasa da bizde uğraşsak keşke Tebrikler.. 1 Yorum bağlantısı
Özgen Acar 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 orjinal durmuş gerçekten başarılı,tebrikler Yorum bağlantısı
Cihan Göllü 23 Nisan 2015 Yazar Paylaş 23 Nisan 2015 Çok güzel olmuş. Helal olsun bravo bravo.tebrikler. Elinize sağlık harika olmuş... Mükemmel olmuş elinize kolunuza sağlık. Elinize saglik cok guzel olmus Harika olmuş bizim focus otomatik olmasa da bizde uğraşsak keşke Tebrikler.. Elinize sağlık fikir mükemmel Elinize sağlık,güzel olmuş. Yorumlarınız için çok Tşk.ler arkadaşlar. Çok güzel olmuş abi güle güle kullan Eyvallah kardeşim. Çok güzel olmuş, güle güle kullanın, bu çalışmaya benzer bişi yapacaktım ama elimde topuz yok fazladan. Tşk.ler.Ben de çıkmacılardan almıştım. Yolum düştüğünde bakarım isterseniz. 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Ellerinize sağlık, güzel çalışma. Müsaade ederseniz bir ilave yapayım çalışma yönteminiz için. Vites şemasını ters baskı yaptırıp şemayı hiç sökmenize ve yağlı kağıt kullanmanıza gerek kalmazdı. Boyama işlemeni alttan yapsanız ele değen dış kısım daha şeffaf ve parlak bir görüntü verirdi hem de yapmış olduğunuz boyanın zamanla çizilip dökülme ihtimali ortadan kalkardı. 3 Yorum bağlantısı
Cihan Göllü 23 Nisan 2015 Yazar Paylaş 23 Nisan 2015 Ellerinize sağlık, güzel çalışma. Müsaade ederseniz bir ilave yapayım çalışma yönteminiz için. Vites şemasını ters baskı yaptırıp şemayı hiç sökmenize ve yağlı kağıt kullanmanıza gerek kalmazdı. Boyama işlemeni alttan yapsanız ele değen dış kısım daha şeffaf ve parlak bir görüntü verirdi hem de yapmış olduğunuz boyanın zamanla çizilip dökülme ihtimali ortadan kalkardı. Celalettin Bey zaten rakamlar ayna modunda tersten yazıldı. O şeffaf parçaya alttan yapıştırıldı. Boyama da içten yapıldı.Fotolarda belli oluyor zaten. Yüzeyde boya yok. Orjinalinden fark yok kısacası. Şema mecburen zımparalandı çünkü şema şeffaf değil. O parçayı komple içeriden zımparaladım. 1000-1200-1500 ve 2000 zımpara ile sırasıyla zımparadan sonra pasta ile parlattım.Sonra boya atıp rakamları kaldırdım. Böylelikle rakamların altı şeffaf kaldı 2 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 çok güzel olmuş.....çok begendim.... 1 Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Vites topuzuyla ilgili gördüğüm en başarılı çalışma olmuş, bende çok beyendim. Elinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Helal olsun,eline sağlık güzel olmuş cihan Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Celalettin Bey zaten rakamlar ayna modunda tersten yazıldı. O şeffaf parçaya alttan yapıştırıldı. Boyama da içten yapıldı.Fotolarda belli oluyor zaten. Yüzeyde boya yok. Orjinalinden fark yok kısacası. Şema mecburen zımparalandı çünkü şema şeffaf değil. O parçayı komple içeriden zımparaladım. 1000-1200-1500 ve 2000 zımpara ile sırasıyla zımparadan sonra pasta ile parlattım.Sonra boya atıp rakamları kaldırdım. Böylelikle rakamların altı şeffaf kaldı Tamam o zaman aklın yolu bir sözünü idrak etmiş olduk 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 elinize sağlık gerçekten güzel olmuş 1 Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 abicim baya uğraşmışsın ama deymiş bence emeğine sağlık çok güzel olmuş 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Can 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Cok guzel olmus ya eline saglik abi [emoji2] 1 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 Cihan yine yaptın yapacağını. Eline sağlık. Güle güle kullan.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts