İçeriğe Yönlendir

Tavsiye Edebileceğimiz Araba İlanlarını Paylaşalım

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Murat Sahın
(düzenlendi)
Umut Taşlı yazdı:

fena durmuyor mesela: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-suzuki-denizli-otomotiv-den-suzuki-1.6-jlx-vitara-4x4-orjinal-891768623/detay

passız ve lpg'siz veya motoru yapılmış bir tanesi iş görür bence. 

Hocam bundan kullandım :) Samurai kullandım. Kemerde turizm şirketimiz vardı, safari araçlarımızdandı bunlar. Hatırladığım, arazi kabiliyetlerinin stok halde bile çok iyi oluşu, asfaltta ise eziyet bir sürüşü olduğu. Hantal, gitmeyen, zayıf motorun uzun yolda bolca yetersiz geldiği araçlar. Ben araziye girmeyeceğim, asfaltta kullanıma daha uygun bir şey bakıyorum. Bunun 2000 cc olanı var ama kasa farklı. Araziye girmeyeceğim için, söz gelimi duster gibi asfalta uygun, ama dacianın üretmediği bir araç lazım bana :D Nissan QQ var ama o da nissan. Nissan almayı makul bulsam xtrail alırdım yine bu modellerde. Ülke olarak Avrupa'da yaşıyor olsam vitara tam benlik, ikinci araç olarak muazzam :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-suzuki-suzuki-vitara-892310075/detay

Şunlar var aslında, manuel ve temizi bulunursa mantıklı olur :)

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ümit Türk yazdı:

dacia iyidir iyi :):) 

Ümit hocam, dacia iyidir de araç 2 çeker. 4 çeker alsak yine 2 çeker kullanmak durumundayız. En fazla oto modda ihtiyacı olursa lütfedip 4 çekere geçiyor. :D Ben subaru forester gibi daimi 4 çeker istiyorum ama markası subaru olmamalı ki parçasını ustasını bulabileyim :D :D :D

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Sahın yazdı:

4 çeker istiyorum

ssangyong bakıver ilgini çekmiyor mu?  ben kyron kasaları çok görmeye başladım çevremde heybetli araç 

Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım
ssangyong bakıver ilgini çekmiyor mu?  ben kyron kasaları çok görmeye başladım çevremde heybetli araç 
Ssangyong iflas bayrağını kaldırmadı mı?
Bunu düşünerek almak daha doğru olur sanki.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ercüment Yıldırım yazdı:

Ssangyong iflas bayrağını kaldırmadı mı?
Bunu düşünerek almak daha doğru olur sanki.

ilk defa duyuyorum olabilir.

istanbul pendik esenyalı yanyolda bayi var halen öyle olsa onlarda kapatır diye düşündüm ama bilemiyorum

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Ssangyong güzel araç ancak şahsuvaroğlu ile yolu olsa olsa subaru kadar olacaktır...

Subaruyla aynı sebepten yaklaşamıyorum. Yedek parçası sıkıntılı... Hemde dizel. Hem yedek parça sıkıntılı hem dizel, olumsuz ikili. Şunu düzgün bir firma getirse varya...

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Sahın yazdı:

Ssangyong güzel araç ancak şahsuvaroğlu ile yolu olsa olsa subaru kadar olacaktır...

Subaruyla aynı sebepten yaklaşamıyorum. Yedek parçası sıkıntılı... Hemde dizel. Hem yedek parça sıkıntılı hem dizel, olumsuz ikili. Şunu düzgün bir firma getirse varya...

Murat hocam hondalara neden bakmıyorsunuz yada amarok yada ranger tarzı. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Ümit Türk yazdı:

Murat hocam hondalara neden bakmıyorsunuz yada amarok yada ranger tarzı. 

Honda CRV'ler çakma 4 çeker. Sensör var. Araç önden çekişli. Kayarsa 4 çeker oluyor. Kaydıktan sonra 4 çekere geçmenin bence bir anlamı yok. Daimi 4 çeker olacak ki kaymasın :D Bir de elektroniği sıkıntılı. Yani orjinali iyi de kurcalandıysa ki kesin kurcalanmıştır, ciddi sıkıntılı oluyor düzeltmek. 

Ranger baktım aslında, hatta gittim buldum, kullandım, pazarlık ettim falan. Ama 2500 cc ve 4 çeker olunca vergi gerçekten çok yüksek. Yakıtı da ekleyince (şehir içi 12-13 litre, uzun yolda 8 litrenin üzerinde motorin tüketiyor) ortaya çıkan maliyet ile jeep kullanmak daha mantıklı geliyor. Yıllık bazda maliyet hesabı yapınca tamircilerle arkadaş etmeyecek bir jeep liberty'nin işletmesi daha ucuza geliyor. Bu durumda niye kamyonete bineyim sorusu çıkıyor ortaya.

Toyota hilux var sanırım 2000 cc 4 çeker seçenek. Onları araştırıyorum. Hem yakıtı nazaran daha düşük, hem vergisi daha makul hem de toyota. Daha sağlamdır diye düşünüyorum.

Amaroklara amblemden dolayı deli para istiyorlar bu arada :D Cidden o amblem o kadar para etmemeli... Sanki bentley satıyorlar. Hepi topu kamyonet işte...

Bu arada, CRV'nin sistem sanırım auto modda kullanılan duster ile yakın. Bu durumda 1.5 dci 4wd duster daha avantajlı. En azından parçası ucuz, vergisi düşük, yakıtı az. Hem de hondadan ekstra olarak, icabı halinde çekiş sistemi kilitlenebiliyor. 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-volkswagen-sahibinden-temiz-amarok-895793960/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-mitsubishi-hatasiz-boyasiz-2014-895843293/detay

Toyota 2.4 den başlıyormuş. Mitsubishi varmış 2000 cc. İki ilana da bakarsanız niye amarok ile ilgilenmediğimi anlarsınız :D

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-tata-temiz-bakimli-4x4-xenon-895512448/detay

Şeytan diyor uy bana yap bir delilik :) 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Murat Sahın yazdı:

Honda CRV'ler çakma 4 çeker. Sensör var. Araç önden çekişli. Kayarsa 4 çeker oluyor. Kaydıktan sonra 4 çekere geçmenin bence bir anlamı yok. Daimi 4 çeker olacak ki kaymasın :D Bir de elektroniği sıkıntılı. Yani orjinali iyi de kurcalandıysa ki kesin kurcalanmıştır, ciddi sıkıntılı oluyor düzeltmek. 

Ranger baktım aslında, hatta gittim buldum, kullandım, pazarlık ettim falan. Ama 2500 cc ve 4 çeker olunca vergi gerçekten çok yüksek. Yakıtı da ekleyince (şehir içi 12-13 litre, uzun yolda 8 litrenin üzerinde motorin tüketiyor) ortaya çıkan maliyet ile jeep kullanmak daha mantıklı geliyor. Yıllık bazda maliyet hesabı yapınca tamircilerle arkadaş etmeyecek bir jeep liberty'nin işletmesi daha ucuza geliyor. Bu durumda niye kamyonete bineyim sorusu çıkıyor ortaya.

Toyota hilux var sanırım 2000 cc 4 çeker seçenek. Onları araştırıyorum. Hem yakıtı nazaran daha düşük, hem vergisi daha makul hem de toyota. Daha sağlamdır diye düşünüyorum.

Amaroklara amblemden dolayı deli para istiyorlar bu arada :D Cidden o amblem o kadar para etmemeli... Sanki bentley satıyorlar. Hepi topu kamyonet işte...

hocam gülü seven dikenine katlanacak. 

bir daha mı gelecez dünyaya yapıştırın alıverin gari.

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
Murat Sahın yazdı:

Toyota hilux var sanırım 2000 cc 4 çeker

Hilux 2.0 yok. 2.2 benzinli Tedaş araba karı vardı eskiden.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Cavit Çırakoğlu yazdı:

Hilux 2.0 yok. 2.2 benzinli Tedaş araba karı vardı eskiden.

Evet, 2.4'den başlıyormuş, onu farkettim. L200'de var 2000 cc. Magnum kasa temiz bir L200 güzel olurdu :) Ama hepsi ya jandarma çıkması ya karadeniz fındık bahçesi çıkması :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ümit Türk yazdı:

hocam gülü seven dikenine katlanacak. 

bir daha mı gelecez dünyaya yapıştırın alıverin gari.

Hocam durum şu aslında, ihtiyaç değil. Öyle olunca acelesi yok. Makul bir seçenek araştırıyorum. Makul bir araç da bakıyorum. Yani temiz bir crv'de alırım denk getirirsem. Temiz bir magnum kasa L200'de alırım.

Burada riskli bulduğum bazı hususlar var. Anlamsız bulduğum da bazı hususlar var.

Mesela magnum kasa L200'ler ekseriyetle jandarma çıkması. Çoğu bakımsız, üstelik araba kullanmayı yeni öğrenmiş 20 yaşında askerlerin elinde heder olmuş araçlar. Alınır ve sorun yaşanırsa çözmek çok uzun ve masraflı olabilir. CRV araziye uygun değil, araziye girmiş, su görmüş elektronik sensörlü bir çekiş sistemi hele bir de bizim ustacıklar tarafından kurcalanmışsa çalışır hale getirmek çok zaman ve vakit kaybettirir. Dolayısı ile, beni sanayiden çıkartmayacak bir araç almamam lazım. Çünkü bunlar logan ya da linea gibi gidip "yap işte ne gerekiyorsa" dediğimizde linea ya da loganın belki 10 yılda açmayacağı masrafı bir seferde açabilecek niteliğe sahip. Alırken biraz fazla ödeyip tamirciyle uğraşmamak daha makul.

İkinci bir husus, mesela ranger alıp, o mtv'ye ve o yakıta katlanmak mı yoksa aynı yakıt ve daha düşük vergi ile https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-hyundai-ken-motors-tan-full-orjinal-862234475/detay bunun temizini almak mı? İkisinin de temizi benzer fiyatlarla alınabiliyor.

Ben araziye girmeyeceğim. Asfalt üzerinde, daha yüksek bir kabin ile sürüşümü daha rahat görüşümü daha açık hale getirmek, büyük bir araca biniyor olmak sayesinde ıvır zıvır şirket araçlarının sıkıştırmasından kurtulmak, daha güvende olmak (mesela linea ile yukarda linkini verdiğim santa fe'nin içinde olma şansı verilse kaza anında 1000 kere santa fe'yi tercih ederim :D ) ve 4 çeker sistemi ile kış şartlarında kendimi daha garantide hissetmek beklentilerim. 

Bu kriterleri sağlayacak rav4'den tutun da CRV'ye kadar, bir sürü araç var. 2 tane çocuk olunca bagaj da lazım biraz. Bu noktada ise santa fe ya da xtrail daha mantıklı oluyor. Xtrail nissan olması sebebi ile geride kalıyor. Santa fe makul oluyor. Tam bu noktada santa fe mi yoksa pick up mı daha mantıklı sorusunu soruyorum kendime. 

Tabi burada bunları konuşurken yabancı forumlardan araştırıyorum, sarı sitede temiz araç arıyorum. Yani icraat de var :D

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Murat Sahın yazdı:

Hocam bundan kullandım :) Samurai kullandım. Kemerde turizm şirketimiz vardı, safari araçlarımızdandı bunlar. Hatırladığım, arazi kabiliyetlerinin stok halde bile çok iyi oluşu, asfaltta ise eziyet bir sürüşü olduğu. Hantal, gitmeyen, zayıf motorun uzun yolda bolca yetersiz geldiği araçlar. Ben araziye girmeyeceğim, asfaltta kullanıma daha uygun bir şey bakıyorum. Bunun 2000 cc olanı var ama kasa farklı. Araziye girmeyeceğim için, söz gelimi duster gibi asfalta uygun, ama dacianın üretmediği bir araç lazım bana :D Nissan QQ var ama o da nissan. Nissan almayı makul bulsam xtrail alırdım yine bu modellerde. Ülke olarak Avrupa'da yaşıyor olsam vitara tam benlik, ikinci araç olarak muazzam :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-suzuki-suzuki-vitara-892310075/detay

Şunlar var aslında, manuel ve temizi bulunursa mantıklı olur :)

safari araçları 3 kapı vitara ise 80 bg'dir, bunlar 97. samurai 1.3 zaten, ayrı bir dünya, alakaları yok tabi vitara ile. bendekinin lastik tabanları orj 205 değil 225'ti, ikinci araç olduğu için pek uzun yola çıkmadım, dikkat etmedim ama öyle ölü bir araç değildi. insanı dinginliğe itiyor zaten süspansiyon yumuşaklığı, uçsun kaçsın aramıyor insan yaylana yaylana giderken. :D

2 lt'leri v6 bunların, ustası pek sıcak bakmıyordu en son görüştüğümüzde, satmadan önce 2 lt alsak nasıl olur diye görüşmüştük.

araziye girilmeyecekse 1.5 dci qashqai'nin alternatifi yok gibi f/p olarak. 2012 1.6 benzinlisi vardı -lpg'siz- o bile gayet rahattı şehir içinde ama lpg'siz 9 lt yakıyordu. duster'ı c-crossover olarak saymıyorum tabi.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Umut Taşlı yazdı:

safari araçları 3 kapı vitara ise 80 bg'dir, bunlar 97. samurai 1.3 zaten, ayrı bir dünya, alakaları yok tabi vitara ile. bendekinin lastik tabanları orj 205 değil 225'ti, ikinci araç olduğu için pek uzun yola çıkmadım, dikkat etmedim ama öyle ölü bir araç değildi. insanı dinginliğe itiyor zaten süspansiyon yumuşaklığı, uçsun kaçsın aramıyor insan yaylana yaylana giderken. :D

2 lt'leri v6 bunların, ustası pek sıcak bakmıyordu en son görüştüğümüzde, satmadan önce 2 lt alsak nasıl olur diye görüşmüştük.

araziye girilmeyecekse 1.5 dci qashqai'nin alternatifi yok gibi f/p olarak. 2012 1.6 benzinlisi vardı -lpg'siz- o bile gayet rahattı şehir içinde ama lpg'siz 9 lt yakıyordu. duster'ı c-crossover olarak saymıyorum tabi.

Şöyle hocam, 5 kapı vitara ile de gidiyorduk. Aslında gitmiyorduk ama işte işletme sahibi olarak babam, amcam ya da ben herhangi bir sebeple herhangi bir noktada gruba katılmak durumunda kaldığımızda normalde kiralık olarak bulundurduğumuz 5 kapı ile gidiyorduk. Yoksa müşteri için 3 kapı hardtop'lı vitaranın üzeri açık kullanılıordu. Zaten kapalı araçla Antalya'da safari olmaz :D 2.0'lar v6 ise neden tutulmadığını anlamış oldum.

Samurai örneğini şu yüzden verdim, 1.3 ama ağırlık yarı yarıya :D Yani kg'ye düşen hp'de çok oynayacağını sanmam. Keşke bütçe elverse de ikinci araç olarak temiz bir samurai alabilsem hemde offroad donanımlı :) Arazide acayip keyifli kendisi.

Qasqai ile Duster'in temelde ne farkı var ki hocam? Tabiki donanım kalite vb. hususlarda Qasqai dusterden üstün ama motor aynı, manuel için şanzıman çok mühim değil, aktarma olarak Qasqai de duster gibi diye biliyorum. Farklı mı acaba?

Aslında benim aradığım tam olarak Forester'in manuel ve atmosferik olanının Subaru tarafından üretilmemiş olanı. Buldum ama o da mitsubishi :D 

Yorum bağlantısı
Tahir Ak

hazır yeri burası mı bilmiyorum . 80 bine Manuel binek araba almayı düşünüyoruz. marka takıntımız yok. ne önerirsiniz acaba hatchbak lacetti görüyorum modelli olarak. bu fiyata. mantıklı bir araç olur mu acaba arkadaşlar.?

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tahir Ak yazdı:

hazır yeri burası mı bilmiyorum . 80 bine Manuel binek araba almayı düşünüyoruz. marka takıntımız yok. ne önerirsiniz acaba hatchbak lacetti görüyorum modelli olarak. bu fiyata. mantıklı bir araç olur mu acaba arkadaşlar.?

Chevrolet ülkemizden çekildi. Şimdilik sorun yok lakin yakında parça sıkıntısı başlayacaktır (opelle ortak olmayan parçalar) ve buna mukabil fiyatlarında bir gerileyiş olabilir. Lacetti eskiden de tutulmazdı zaten. 

Modelli istiyorsanız sedan linea ya da hatchback istiyorsanız grande punto bakabilirsiniz. 1.3 multijet temiz bir araç denk getirmek kaydı ile, üzmez. Az yakar.

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

2008 megane 2 hem de forumdan
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Tahir Ak yazdı:

@Fatih Evcin satılık aracı var. forum ilanlarında görebilirsiniz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...