İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 - Motor Üst Kapak Conta Değişimi

Murat DEMİRHAN

Recommended Posts

Murat DEMİRHAN

Geçenlerde servise arka z rotlar için gittiğimde motorda üstten hafiften yağ kaçağı olduğunu kapak contasının değişiminin gerektiğini belirtmişlerdi.Bugün aracımın yetkili serviste üst kapak conta değişimini yaptırdım.temizleme spreyli, arka stop lambası,conta ve işçilik 147 tl tuttu. Ödenmişin hesabı olmaz ama fikirlerinizi merak ettim.Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

sadece conta ve işçilik nekadar acaba,benimde c max üst kapak contasından heralde yag kaçırıyor..

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol
(düzenlendi)

sadece conta ve işçilik nekadar acaba,benimde c max üst kapak contasından heralde yag kaçırıyor..

focus 1 için 50 tl vermiştim .

tarihinde Ahmet Varol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Benim de yağ lambası geçenlerde yanıp söndü.Durup yağı kontrol ettiğimde çubukta hiç yağ yoktu.Direk sanayiye gittim buji kablolarını çıkarınca içerisi hep yağdı.Yağ temizlenip conta değiştirldi, çıkan conta yan sanayiydi.Orjinali 40tlye alınıp takıldı bu sefer.Arabaya da 2litre yağ ekleyince normal seviyeye geldi.Bir süre 2.5 litre yağla binmişiz arabaya bir sıkıntı doğurma ihtimali var mıdır?

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe

Ben de aynı problemle 1 ay önce yaklaşık bir fiyata değiştirdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Contadan yağ kacirdigi zaman motorun alt bölümünden yere damlamazmi?

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Buji kablolarının gözüne doluyor, buharlaşıp uçuyor.Doğal olarak yağ azalıyor.Bendeki belirtisi yağ lambasının yanıp sönmesiydi.Hemen sanayiye çektim.2 litre yağ ekledim.Conta da değişti.Merak ettiğim motora bir şey olmuş mudur?Bildiğim kadarıyla zetec motor bu konuda başarılıydı.

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Buji kablolarının gözüne doluyor, buharlaşıp uçuyor.Doğal olarak yağ azalıyor.Bendeki belirtisi yağ lambasının yanıp sönmesiydi.Hemen sanayiye çektim.2 litre yağ ekledim.Conta da değişti.Merak ettiğim motora bir şey olmuş mudur?Bildiğim kadarıyla zetec motor bu konuda başarılıydı.

2 litre yağı motor üst kapağından ötürü kaçıracağını sanmıyorum neden derseniz benim aracımda uzun zamandır üst kapaktan kaçırma vardı motor yağ içindeydi sanayide sordum 10 000 km de en fazla 250 ml etki eder dendi , belki sizin daha çoksa bilemem .

Benim bildiğim duyduğum kadarı ile motor zaten o yağın 1,2 litresini kullanıyor gerisi karterde duruyor ama kesin bir bilgide değil öyle duymuştum.

Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım

Bu konu benimde ilgimi çekiyor. Bende de öyle aman aman bi yağ kaçağı yok ama yinede motor kapağını açınca biraz gözüküyor. Çok zor bi işlem midir acaba, fiyat da uygunmuş gerçi ama kendimiz yapabilirmiyiz ki. Forumdan bir abimiz bi corsa'nınkini kendisi değiştirmişti sanki. Dizel motorda enjektörlerin falan sökülmesi gerekir mi.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Buji gözlerinde yağ gölü oluşmuştu resmen, birde yağ ışığı daha önce neden yanmıyor anlamış değilim.

Yorum bağlantısı
Murat DEMİRHAN

conta ve işçilik120 tl civarıydı sanırım.ford life card ile

yağ kaçağı öyle aman aman değildi zağten.Benim araç neredeyse eksilttiği belli bile değildi fakat bakıldığında üstte bariz şekilde yağ akıntıları göze çarpyordu

Bu konu benimde ilgimi çekiyor. Bende de öyle aman aman bi yağ kaçağı yok ama yinede motor kapağını açınca biraz gözüküyor. Çok zor bi işlem midir acaba, fiyat da uygunmuş gerçi ama kendimiz yapabilirmiyiz ki. Forumdan bir abimiz bi corsa'nınkini kendisi değiştirmişti sanki. Dizel motorda enjektörlerin falan sökülmesi gerekir mi.

Öyle çok zorluğu yok ama işçilikte öyle riske girecek şekilde büyük meblalar almıyorlar.Bence ustaya emanet etmek en iyisi.40 dakika sürmedi desem yeridir.

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Bazen bazi ustalar! O contayi takarken tam oturtamiyorlar ve takarken contanin oturmus olamamasi nedeniyle daha fazla yag kacirmasina neden olabiliyorlar. Ust kapagin orayi tekrar kontrol etmenizde yarar var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Gülen Çimek

Merhabalar benim de 2005 fiestamda yaşadığım bir sorun. Kırmızı ışıkta durduğumda su buharı gibi buhar fark ettim de gördüm. Üst kapaktan sızdırıyor. Aracımı memlekette hep gittiğim bir usta var ona yaptırıyorum ama iş için şehir dışındayım. Ford servisinde kaça patlar acaba? Aracın 3. sahibiyim, 5 yıldır kullanıyorum hiç orijinal servisine götürmedim. Çok fiyat farkı olur mu?

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
  • 4 ay sonra...
ömer annadinç

Bu focus1 lerin alayı üst kapak açılınca yağ sızdırıyor galiba benimde üst kapak açıldı başladı park ettiğim yere tükürmeye.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bu focus1 lerin alayı üst kapak açılınca yağ sızdırıyor galiba benimde üst kapak açıldı başladı park ettiğim yere tükürmeye.

Usta var ustacık var derler üst kapak açılanlarda olur denilemez işçilik veya malzemede hata var.
Yorum bağlantısı
Emre Akbas

ben anlayamadım z rot la berabermi yoksa sadece conta degiştimemi 147 tl eger sadece conta değişimine okadar ödediyseniz çok çok fazla üst kapak contası kendinizin bile değiştirebileceği bişey son 10 bin bakımında değiştirdim contayı kendim aldım 15 tl diger yağ yağ filtresi vs değiştiriken contayıda söyledim ücretsiz değiştirdi.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Halil ibrahim Oruc
On Friday, April 03, 2015 at 11:09, Ünal Doğar yazdı:

Ben arabayi ilk aldigimda hollandadan fransaya ozel bir amacla gittim ve gece yola dustugum icin yag su kontrolu yapmadim  ortalama 550km kadar bir mesafe..   Oylesine bi bakim dedim gittigim yerde zirnik yag kalmamis  2litre kadar bende ekledim.  Ama isin garip tarafi sensor bende yanmadi ve motor hic belli etmedi yagsiz oldugunu hatta hiz denemesi olarak 170i gorunce biraktim ona rağmen motor halen saglam baska sorunlarim var tabiki.   Yanliz sunu soylemek istiyorum  zetec yagsizliga dayanir ama susuzluga asla

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...