Alper Karakuyu 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 Yağ değişimini Ford Eko Serviste yaptırdım -5-30 4lt yağ fmy -yağ filtresi -hava filtresi yalnız faturada 4 lt yağ yazıyor yağ filtresi değişti 4,75 konulması gerekmezmiydi 4 lt yeterli olurmu bir sıkıntı çıkarmı detayını bilmiyorum ama servis sonuçta konulan yağın da bir standartı vardır. böyle bir hata yapacaklarını zannetmiyorum Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 (düzenlendi) detayını bilmiyorum ama servis sonuçta konulan yağın da bir standartı vardır. böyle bir hata yapacaklarını zannetmiyorum Serviste dikkat etmezsenin az fazla koyup geçiyorlar, tam miktarı öğrenip belirtin, yada bakım sonrası mutlaka seviyeye bakın. serviste konulan yağ FMY ise opet üretimi eh işte bir yağdır ve Tam Sentetik değildir, yani tırttır, bazı servisler Castrol yada Mobilde kullanır ama bunlarda tam sentetik değildir, ucuz yağdır ama serviste pahalıya tam sentetik fiyatına satılır, siz dışarda Mobil Süper 3000 Tam sentetik yağ alıyorsunuz ve servise veriyorsunuz değişiyorlar, Ford onaylıdır, servisin itiraz hakkı yoktur ve araç garantidende asla çıkmaz bu arada. 26 Mart 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Salih YILDIZ 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 aracım 2011 focus tdci bugün genel merkezden arandım yapmak zorundalar sizi arayacaklar dediler.bunun 1 saat sonrası dünkü şikayetim üzerine bana yüksek fiyat çeken yetkili servis randevu verdi . 199tl cuma günü çetaş mahmutbey servisine gideceğim. genel merkezlerine şikayet etmesem yapmayacaklardı. 199 tl ecoservis girişi yapılacak. ecoservis hakkınızın olup olmadığını aracınızı sorgulayıp söylüyorlar telefonda.Sorgulamak için nereyi arıyoduk yardımcı olabilir misiniz ? Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 (düzenlendi) Serviste dikkat etmezsenin az fazla koyup geçiyorlar, tam miktarı öğrenip belirtin, yada bakım sonrası mutlaka seviyeye bakın. serviste konulan yağ FMY ise opet üretimi eh işte bir yağdır ve Tam Sentetik değildir, yani tırttır, bazı servisler Castrol yada Mobilde kullanır ama bunlarda tam sentetik değildir, ucuz yağdır ama serviste pahalıya tam sentetik fiyatına satılır, siz dışarda Mobil Süper 3000 Tam sentetik yağ alıyorsunuz ve servise veriyorsunuz değişiyorlar, Ford onaylıdır, servisin itiraz hakkı yoktur ve araç garantidende asla çıkmaz bu arada. her servis farklı yağ mı kullanıyor. bir standardı olması gerekmiyor mu. servisin fazla yağ koyup geçeceğini sanmıyorum. yağ fazlası kapaktan olsun keçelerden olsun atılır. basınç fazlalılığından ötürü ise sekmanlarından tutun turbosuna kadar zarar verir.(bunları arkadaşımın başına geldiğinden biliyorum) servis böyle bir riske girmez. yağ miktarı konusunda endişem yok. dışarıdan yağ alıp gitme konusunda fiyat nasıl değişir bilmiyorum ama o zaman ekoservis (199tl) cazibesini yitirir gibime geliyor. Sorgulamak için nereyi arıyoduk yardımcı olabilir mi Sorgulamak için nereyi arıyoduk yardımcı olabilir misiniz ? önce gitmek istediğiniz yetkili servisle görüşün. ekoservis olayını anlatın(ya bilmiyorlar ya da bilmezden geliyorlar) muhtemelen yok öyle birşey diyeceklerdir. tmm diyip bu işlemler için fiyat alabilir miyim diyin. daha sonra ford 444 36 73 müşteri ilişkilerini arayıp şikayet edin. verdikleri fiyatı söyleyin. çok değil ertesi gün sizi bu fiyata kabul etmeyen servis arıyor ve 199tl için davet ediyor 26 Mart 2015 tarihinde Alper Karakuyu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 her servis farklı yağ mı kullanıyor. bir standardı olması gerekmiyor mu. servisin fazla yağ koyup geçeceğini sanmıyorum. yağ fazlası kapaktan olsun keçelerden olsun atılır. basınç fazlalılığından ötürü ise sekmanlarından tutun turbosuna kadar zarar verir.(bunları arkadaşımın başına geldiğinden biliyorum) servis böyle bir riske girmez. yağ miktarı konusunda endişem yok. dışarıdan yağ alıp gitme konusunda fiyat nasıl değişir bilmiyorum ama o zaman ekoservis (199tl) cazibesini yitirir gibime geliyor. önce gitmek istediğiniz yetkili servisle görüşün. ekoservis olayını anlatın(ya bilmiyorlar ya da bilmezden geliyorlar) muhtemelen yok öyle birşey diyeceklerdir. tmm diyip bu işlemler için fiyat alabilir miyim diyin. daha sonra ford 444 36 73 müşteri ilişkilerini arayıp şikayet edin. verdikleri fiyatı söyleyin. çok değil ertesi gün sizi bu fiyata kabul etmeyen servis arıyor ve 199tl için davet ediyor Ford'un şartnamelerine uygun olan tüm yağları markadan bağımsız olarak kullanabilirler.Servisler ağırlıklı FYM(Opet) kullanıyor. Sanırım şartnameyi sağlayan en ucuza mal ettileri yağ olduğu için. 2 Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 Ford'un şartnamelerine uygun olan tüm yağları markadan bağımsız olarak kullanabilirler.Servisler ağırlıklı FYM(Opet) kullanıyor. Sanırım şartnameyi sağlayan en ucuza mal ettileri yağ olduğu için. peki bu yağ dpf uyumlu olanını ne kadara alabiliriz dışarıdan Yorum bağlantısı
Tahir İlter 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 peki bu yağ dpf uyumlu olanını ne kadara alabiliriz dışarıdan 5-30 Mobil 3000 tam sentetik için konuşacak olursak internette fiyatları 70 lira civarı 4 litresi. Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 5-30 Mobil 3000 tam sentetik için konuşacak olursak internette fiyatları 70 lira civarı 4 litresi. 4 lt yeterli oluyor mu 4.75lt mi gerekli. ben fmy nin fiyatını sormuştum. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 4 lt yeterli oluyor mu 4.75lt mi gerekli. ben fmy nin fiyatını sormuştum. 4 litre tabi ki yeterli değil ama piyasada yağlar genelde 1-4-7 litre şeklinde ambalajlanmış. FYM fiyatı hakkında bir fikrim yok ama akaryakıtı opetten alıyorsanız veya internette araştırırsanız fiyatlarına ulaşabilirsiniz . Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 4 litre tabi ki yeterli değil ama piyasada yağlar genelde 1-4-7 litre şeklinde ambalajlanmış. FYM fiyatı hakkında bir fikrim yok ama akaryakıtı opetten alıyorsanız veya internette araştırırsanız fiyatlarına ulaşabilirsiniz . kusura bakmayın 4lt yeterli değilse o zaman kendimiz değiştirmek istesek 2 kutu mu alıcaz? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 kusura bakmayın 4lt yeterli değilse o zaman kendimiz değiştirmek istesek 2 kutu mu alıcaz? 4+1 litre şeklinde almak lazım. 1 litrenin yarısı kalıyor onu da diğer değişim için saklarsınız veya eksilme olursa üstüne kalan paketen ekleme yaparsınız. 1 Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 (düzenlendi) 4+1 litre şeklinde almak lazım. 1 litrenin yarısı kalıyor onu da diğer değişim için saklarsınız veya eksilme olursa üstüne kalan paketen ekleme yaparsınız. teşekkür ederim bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu. 26 Mart 2015 tarihinde Alper Karakuyu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 444FORD u aradım, kontrol ettiler aracıma tanımlı imiş. 1 Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 444FORD u aradım, kontrol ettiler aracıma tanımlı imiş. servisler sorun çıkarıyor. gitmeden telefonla servisle görüşüp öyle gidin.benim randevum yarın 3 te çıkınca yazarım yapılanları Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 Benim mazot filtresi de var değişecek yalnız, oradan giydirmek isteyecekler Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 26 Mart 2015 Paylaş 26 Mart 2015 Benim mazot filtresi de var değişecek yalnız, oradan giydirmek isteyecekler aracınız kaç binde mazot filtresi 30000 binde bir değişiyor. benim aracın en son 60000 de değişmiş şuan 70000 de değişmesine gerek yok dendi. mazot filtresinden geçirirler ama doğru diyosun Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Mart 2015 Paylaş 27 Mart 2015 aracınız kaç binde mazot filtresi 30000 binde bir değişiyor. benim aracın en son 60000 de değişmiş şuan 70000 de değişmesine gerek yok dendi. mazot filtresinden geçirirler ama doğru diyosun Değişmesini istediğin şeyleri belirttiğinde bunun dışında değişemezler, ben gittiğimde sadece yağı değişin diyorum mesela, gerisini sık değişirim çünki, aslında hepsini kendim yaparım genelede, arada bir servise uğramak iyi oluyor, arada muhabbet araba incelemesi falanda yapıyorum yağıda ben alırım ayrıca, serviste tam sentetik yağ bulamazsın bunuda unutma yalnız.. Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 27 Mart 2015 Paylaş 27 Mart 2015 Anladım ali bey teşekkür ederim. Servis sağına soluna hem bir baksın bakalım sonuçta yeni aldık eksiği gediği ne onu da öğreneyim servise girmekteki bir amacım da bu Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT 27 Mart 2015 Paylaş 27 Mart 2015 Alper hocam nasıldı tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Eko servis diye fazla ilgilenmiyorlar mı? Yaptığınız bakım kayıtlara periyodik bakım gibi kaydediliyor mu? Motor koruma diyordunuz be yaptılar yıkadılar mı Kısacası öneriyormusunuz? Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 27 Mart 2015 Paylaş 27 Mart 2015 Hocam 3 te gittim . Önce tapa için ek 20 tl istediler kampanyada tapa da var dedim kabul ettiler. Kullandıkları yağ varil FMY hatta inatla piyasadaki hiçbir yağ bu özelliğe sahip değil ford onay kodu var falan dediler güldüm. Mobil ve castrol edge den bahsettim kriter dışıymış dışarıdaki hava filtresi 20tl bizdeki 50 lira falan dediler çok kaliteymiş. Tam aracı teslim alıcam karter tapasını takamamışlar yalama olmuş karterin de izolasyonu onarım istiyomuş . Tapa takılmayınca çıkaramam aracı dedi. Tornacı gelip diş atıcak bizde izolasyon sökme takma falan ek olarak 180 tl tutucak dediler. Yarım saat kavga ettim bir diş attırmaya 180 ne demek diye. Kendim dışarda yaptırsam 20tl almaz tornacı. Sonra 50tl ye torna işini düştüler. Yarın sabah 250tl karşılığında teslim edicekler aracı bugün bitiremediler kuruması lazımmış. Yani anlayacağın hiç uğraşma zaten ekoservis ilk defa yapıyoruz dediler haberleri bile yok. Dışarıda yaptır kardeşim yağını da en kalitesinden al maliyet aynı bile olsa en azından yağın kaliteli olur 200tl yide bulmaz masrafın. Ayrıca ekoservis kaydı açılıyor periyodik bakım kaydı değil 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 27 Mart 2015 Paylaş 27 Mart 2015 Eko servis isminin aksine uygun fiyatlı olmadığı gibi sadece "değiştir" şeklinde olduğundan riskleri de vardır. Zira periyodik bakım olarak gittiğiniz takdirde aracın motor ve yürüyeninden tutun da ampullerine kadar kontrol ve test ediliyor. Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 27 Mart 2015 Paylaş 27 Mart 2015 (düzenlendi) Yok araç test edilmiş hatta balata değişimi gelmiş falan da dediler ama gerek yokmuş ekoya mekoya onu anladım 180'den 50'ye dustu vay be... 200 tl'ye sinir stress sahibi oldunuz. En iyisi parcalari alacaksin disarda ustaya taktiracaksin... Servis ne zaman kampanya yapsa altindan birsey cikiyor... aynen 180 önce oldu 120 en son arabada kalsın yapacağınız işde diyince tmm sadece tornacının fiyatı 50tl alalım dediler allah bunların eline düşürmesin kimseyi elini veren koluyla kurtarsa bu servislerde tebrik etmeli 27 Mart 2015 tarihinde Alper Karakuyu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT 27 Mart 2015 Paylaş 27 Mart 2015 Alper Hocam sizin gittiğiniz servislemi alakalı yoksa bunların geneli aynımıdır acaba extra birşeyler koparalım diyemi uğraşıyorlar hiç duymadım karter tapasını yalama yapmayı başaranı Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 27 Mart 2015 Paylaş 27 Mart 2015 Alper Hocam sizin gittiğiniz servislemi alakalı yoksa bunların geneli aynımıdır acaba extra birşeyler koparalım diyemi uğraşıyorlar hiç duymadım karter tapasını yalama yapmayı başaranı bilmiyorum kardeşim ama sen dediğimi tut hiç bulaşma orjinal filtrelerini al mobil tam sentetik 3000 yağını al polen filtreni de al (servisde polen yok) max 140-150 tutar tutmaz bile 20-30 işçilik ver değiştir. Zaten çok ustaluk gerektiren işlemler değil. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Mart 2015 Paylaş 27 Mart 2015 Karter tapasını yalama yapıp parasını nasıl sizden istiyorlar onu anlamadım Yorum bağlantısı
Recommended Posts