İçeriğe Yönlendir

Connect'e Hoparlör Tavsiyesi.

Volkan Ceneviz

Recommended Posts

Volkan Ceneviz

bildiğiniz gibi bu aracın ses sistemi çok kötü. ben orta halli bir şey istiyorum abartı olmaycak düzgün bir şey takıyım iyi tatmin edici ses versin yeterli 20 yi açınca patlak gibi bozuluyor resmen adam akıllı bass sesini vs tatminkar duyacağım fazla maliyeti olmayan neler takabilirim ön ve arkaya sistem düşünmüyorum pek de anlamıyorum teybimde normal kendi fabrikasyon teybi değiştirmek de istemiyorum :) + olarak kendim takıcam kapıları nasıl sökmem gerekiyor bunun hakkında da bilginiz var ise ricada bulunuyorum.

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

kapıları sökmesi o kadar zor değil benim eski europa da bile daha zor sökülüyordu etrafındaki vidaları sökün tutamağın üzerindeki plastik parçayı çıkarın içinde iki tane daha vida var onlarıda sökün sonra yukarı doğru kaldırın en sonda cam düğmelerinin soketini sökün bu kadar basit kolay gelsin beni söküp hoparlörleri değişmem 15 20 dk falan sürdü ha bir de şarjlı matkap varsa çabucak biter unutmadan kapı tutamağı içindeki vidalar baya zor sökülür kalın uclu büyükçe bir tornavida lazım olacak

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

yukarı derken kendimize göre mi çekicez yoksa yerden yukarı mı :) yani tırnak falan var mı 

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

önce kendine doğru çekiyorsun ortasında tırnak var daha sonrada üstü kapıya oturtma olduğu için daha sonra yukarı doğru kaldırıyorsun

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Artı olarak kapı açma kolunun altındaki kapakçığı çıkartıp ordaki vidayı da sökmen gerekecek Volkan. Kapıyı sökmek sorun değil aslında, Ercan'ın dediği gibi şarjlı vidalama ile çok rahat sökersin, bir tek kapı tutacağındaki o 2 vida zorlayabilir o da problem değil.

Ses sistemine geleceksek de madem ucuz yollu idare edecek düzeyde bir şey istiyorsun, ufak bir amfi, ufak bir bas ve bir çift düzgün hoparlör ile tatlı ses alırsın. Bu sisteme de 500 lira gibi bir rakama sahip olabilirsin. Bir sorun var orijinal teypten çıkışları kendin alamayabilirsin, onun çeviricisi olacak çünkü ve doğru kablolardan alman gerekiyor.. Sadece ön kapılara hoparlör takarsın, arkalarla ekstra masrafa girmezsin. Bütçe nasıl onu da söylersen arkadaşlar uygun ürünlerden tavsiye edeceklerdir.

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

açıkçası pek fazla abartılı ses sistemi sevmiyorum öyle açıp gümbür gümbür milletin arasında gezmeye meraklı değilim açıkça söylemek gerekirse 100 tl gibi rakamla kendi hoparlörleri sistemi ile düzgün desteklesem yeterli eski aracım focus 2 idi çok tatminkar sesi vardı bass lar falan çok iyiydi yani hiç mi hiç aklımdan bile geçmezdi ses sistemi onun kadar iyi olsa kafi. bu yüzden ön ve arkaya tatminkar hoparlör seçsem yeterli benim için. :) pekde anlamıyorum ses sistemlerinden. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

örneğin bunlardan birini alırsam 200 w değerinde 45 minimal çıkışı var benim teyp destekler mi ısınma yada benzeri sıkıntılar yaşatırmı orasını çözemiyorum öğrendiğim kadarı ile 29 w çıkış var bizim teyplerde 

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-sony-xs-gtf1338-230-watt-13-cm-kapi-kolonu-6-taksit-bostanoglu-203517241/detay

http://www.hepsiburada.com/liste/pioneer-ts-g1332i-13cm-2-yollu-kapi-hoparloru-240watt-yeni-model/productDetails.aspx?productId=otpiotsg1332i&categoryId=26090

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Sony hoparlörlerden 4 adet alıp taktık ama inan teyp karşılığını veremedi ve eskisinden kötü oldu benim aracımdaki ses. Ahenk gidiyor zaten orjinali bozulunca, onu da nasıl topluyorsun işte amfi ve kompenant ile. Tercih sizin ama ben masraf edecekseniz bu şekilde etmenizi tavsiye etmem.

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

ben şimdi gidip herhangi birinden alıp taksam ses daha mı kötü olur. 

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Ben o şekilde masraf ettim dediğim gibi ve sesi beğenmedim. İçerdeki ahenk gitti zaten. Madem yeniden açıcam bu hoparlör yerlerini, düzgün bir sistem yapayım dedim. Şimdi sana da yap veya yapma demek istemem de ben memnun kalmadım. Teyp değişimi en baştaki ihtiyaç, değişmeyecekse iyi kötü bir amfi olmadan da düzgün hoparlör takmanın alemi yok. Hazır sistemlere hiç baktın mı?

Misal şu sistem ucuzu, http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-paket-sistem-komple-set-ismail-berke-den-103496531/detay

Şu da biraz daha iyisi http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-paket-sistem-komple-set-ismail-berke-den-pioneer-roadstar-103496638/detay

İkinci sistem sizi idare eder tahminimce. Hoş beni bile idare eder ben abartıp ön arka 4 kompenant bir bas bir amfi bir de teyp yaptım araca ama bunlar da yeterli gelir.

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

benim teyb e uyar mı bu amfi orjinal teybi değiştirmek istemiyorum çünkü kumandası şekli şemali hiç bozmak istemiyorum orjinallık taraftarıyım 

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

eğer maddi durumun imkan verirse aracınıza uygun direksiyon kumandasının aktif olarak çalışacağı ürünler mevcut geri görüş kamerası gibi özelliklerde ekleyebilirsiniz böylece...

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Amfi teybe uyar uymasına, orijinal teypte amfi çıkışı yok ama problem değil, ya kendiniz ya da tesisatı çeken kişi araya bir çevirici takacak. Normalde hoparlörlerinize giden kabloları keserek teypten amfiye yollayacak, amfiden gelen ses kablolarını da hoparlörlere gidenlere bağlayacak bu kadar. Böylelikle kapılara kadar hat çekmeyeceksiniz.. Orijinal teybinizi kullanabileceksiniz. Her ne olursa olsun teybi Ercan'ın söylediği gibi bir teyple değiştirmenizde fayda olabilir. Direksiyon kumandasını kullanabilen teyp modelleri mevcut, hem multimedya hem navigasyon hem de geri görüş kamerası gibi ek özellikler de kullanabilirsiniz.

Her seferinde bütçeyi daha fazla zorlamak gerekiyor derseniz de çevirici ile yukarıdakilere benzer bir setle istediğiniz sistem hallolur..

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

ilk önce kapılardaki hoparlörleri değiştirme ile başlıcam işe. bendeki teyp bu tavsiye edilen hoparlörleri taşır mı teypte sıkıntı ısınma vs. yaparmı yani arıza çıkartırmı herhangi yerden hoparlörler değişince. 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Furkan Tanrıveren

connectin arka hoparlörleri 10cm mi yoksa 13 mü bilen var mı

Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren

20 watt olmasi lazim tam hatirlamiyorum ama

Bakayim eski hoparlörleri attimmi

abi sen nagaptın yahu ford eger gercekten 20watt taktıysa hiç takmasaymış daha iyiymiş :D

Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren

eywallah abi aldıktan sonra iki video yüklerim fark belli olur ne vardıda arkayıda 13cm yapalardı ah ford ah :)

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

kardeşim 16 da koysalardı işe yaramazdı tavanda yada arkası kapalı olmadıkdan sonra ben başka bir projenin takibindeyim de trabzonda yapan yok 

Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren

kardeşim 16 da koysalardı işe yaramazdı tavanda yada arkası kapalı olmadıkdan sonra ben başka bir projenin takibindeyim de trabzonda yapan yok 

ne gibi proje abi eger arka hoparlörle ilgili ise ben 2 ay sonra değiştirmem proje gizli degilse ufakta olasa bahsede bilir misin?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...