Furkan Avcı 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Benim araçta yazlık lastik olarak önlerde 225/45 R17 Continental SportContact 5 var 2011 ortası üretim, diş derinliği çok çok iyi. arkalarda ise 245/40 R17 Continental SportContact 5 var, lakin artık diş derinliği lastik üzerinde x işaretli tırnaklara gelmek üzere. Lastik yüzünden kaza yapmış biri olduğum için arka lastikleri sıfır 245/40 R17 SportContact 5 ile değiştireceğim. Ama kafamı kurcalayan konu, önlerdeki diş derinliği çok çok iyi durumda lastik ömrü olarakta 1-2 yıl daha ömrü var. Önleri aynen bırakıp sadece arkaya sıfır alsam sizce yanlış bir iş yapmış olur muyum? 1 Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Furkan bey bana kalırsa önlerde ömrünü tamamlamış. Nedeni ne kadar diş derinliği olsada benim kendi düşümcem bir aracın lastiklerini 2 yaz 2 kış kullandıktan sonra değiştirmek. Bence değiştirmişken hepsini değiştirin. 1 Yorum bağlantısı
Sedat Irgın 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 yeni lastikler her zaman arkaya takılmalıdır.yani yeni aldıklarınızı arkaya takmakla doğru olacaktır. Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 yeni lastikler her zaman arkaya takılmalıdır.yani yeni aldıklarınızı arkaya takmakla doğru olacaktır. neden? ahanda balık tut tutabilirsen diyosunuz Yorum bağlantısı
Misafir 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Furkan üretim tahrihinin farklı olması biraz manidar bir durum. Bildiğin gibi lastikler yaşlandıkça sertleşiyor. Bu ise, yola tutunma konusunda mutlaka performans farkı yaratacaktır. Sıfır alınmış lastiklerde kısa bir süre sonra ön ve arka lastikler arasında diş derinliği farkı oluşur. Ancak bu farkın, tutunma konusunda farklı tarihlerde üretilmiş lastikler kadar etkili olmayacağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Benim araçta yazlık lastik olarak önlerde 225/45 R17 Continental SportContact 5 var 2011 ortası üretim, diş derinliği çok çok iyi. arkalarda ise 245/40 R17 Continental SportContact 5 var, lakin artık diş derinliği lastik üzerinde x işaretli tırnaklara gelmek üzere. Lastik yüzünden kaza yapmış biri olduğum için arka lastikleri sıfır 245/40 R17 SportContact 5 ile değiştireceğim. Ama kafamı kurcalayan konu, önlerdeki diş derinliği çok çok iyi durumda lastik ömrü olarakta 1-2 yıl daha ömrü var. Önleri aynen bırakıp sadece arkaya sıfır alsam sizce yanlış bir iş yapmış olur muyum? bizim bi lastikçi abimiz var bilmiyorum acaba lastik satmak içinmi söyledi ama lastikler yaşlandıkça özelliklerini kaybeder demişti yani kışın yumuşak kalması gereken kış lastikleri taş gibi olur yazlık lastikten daha kötü bi duruma gelmiş olur demişti ama büyüklerimiz her zaman sıfır lastiği öne takın demiştir nedenide heralde arkaların hammallıktan başka bir görevi olmadığından dolayı olsa gerek Yorum bağlantısı
Sedat Irgın 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 neden? ahanda balık tut tutabilirsen diyosunuz tüm üreticiler ve uzmanlar bunu tavsiye eder. toyo ve michelin in de görüşü bu şekildedir. Yeni lastiklerin ARKA’ya takılması Michelin, aracın sadece iki lastiği değiştirilecekse, aracın daha iyi kontrol edilmesi ve daha güvenli olması için yeni veya az aşınmış olan lastiklerin arka aksa takılmasını önermektedir. Bu tavsiye, ön ve arkada aynı ebatlarda lastiklerin kullanıldığı ön ve arkadan çekişli araçlar için geçerlidir. Lastik hava basınçlarının araç üreticisinin tavsiyelerine uygun olarak yeniden düzenlendiğinden emin olun. Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Furkan üretim tahrihinin farklı olması biraz manidar bir durum. Bildiğin gibi lastikler yaşlandıkça sertleşiyor. Bu ise, yola tutunma konusunda mutlaka performans farkı yaratacaktır. Sıfır alınmış lastiklerde kısa bir süre sonra ön ve arka lastikler arasında diş derinliği farkı oluşur. Ancak bu farkın, tutunma konusunda farklı tarihlerde üretilmiş lastikler kadar etkili olmayacağını düşünüyorum. ahanda doğruymuş lastikçimin günahını aldım ya tüm üreticiler ve uzmanlar bunu tavsiye eder. toyo ve michelin in de görüşü bu şekildedir. Yeni lastiklerin ARKA’ya takılması Michelin, aracın sadece iki lastiği değiştirilecekse, aracın daha iyi kontrol edilmesi ve daha güvenli olması için yeni veya az aşınmış olan lastiklerin arka aksa takılmasını önermektedir. Bu tavsiye, ön ve arkada aynı ebatlarda lastiklerin kullanıldığı ön ve arkadan çekişli araçlar için geçerlidir. Lastik hava basınçlarının araç üreticisinin tavsiyelerine uygun olarak yeniden düzenlendiğinden emin olun. yok bizim türklere göre dememişler bunları türkleri görmüş olsalar işi bırakır bu adamlar bizde her zaman kabak lastik arkaya takılır öle tarih marih bilmeyiz biz diş bitti iş bitti Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Bence can güvenliği icin 4 tane yeni lastik alinmali lakin 2011 uretim lastikler mevsim değişikliği gördüğü için ozelligini yitirmiştir 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 19 Mart 2015 Yazar Paylaş 19 Mart 2015 bizim bi lastikçi abimiz var bilmiyorum acaba lastik satmak içinmi söyledi ama lastikler yaşlandıkça özelliklerini kaybeder demişti yani kışın yumuşak kalması gereken kış lastikleri taş gibi olur yazlık lastikten daha kötü bi duruma gelmiş olur demişti ama büyüklerimiz her zaman sıfır lastiği öne takın demiştir nedenide heralde arkaların hammallıktan başka bir görevi olmadığından dolayı olsa gerek Bilakis bizde bütün iş arkada yeni lastikler her zaman arkaya takılmalıdır.yani yeni aldıklarınızı arkaya takmakla doğru olacaktır. Zaten ebatlar farklı Sedat bey, o yüzden mecburen arka demiştim. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Bence can güvenliği icin 4 tane yeni lastik alinmali lakin 2011 uretim lastikler mevsim değişikliği gördüğü için ozelligini yitirmiştir Yani lastikleri sadece bir sezon mu kullanacağız? Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Bilakis bizde bütün iş arkada ney yazıyor orda v6 mı yazıyor arkaya takın gidin o zaman neden bizi yoruyorsunuz ki sayın moderatörümüz Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Farklı lastik , farklı tepki , farklı tutunma. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 19 Mart 2015 Yazar Paylaş 19 Mart 2015 ney yazıyor orda v6 mı yazıyor arkaya takın gidin o zaman neden bizi yoruyorsunuz ki sayın moderatörümüz Zaten arkaya takılacak kesin, ben önler için sizleri yoruyorum Şimdi şöyle bir durum daha var arka lastikler yine önden önce bitecek ( ) öndekiler 2 yıllık olsaydı ne yapacaktık Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Zaten arkaya takılacak kesin, ben önler için sizleri yoruyorum Şimdi şöyle bir durum daha var arka lastikler yine önden önce bitecek ( ) öndekiler 2 yıllık olsaydı ne yapacaktık Abi senin ön - arka değişim yapma imkanın olmadığından , lastikleri ayrı değerlendirme hususu zaruri oluyor. Ve lakin aradaki 4 yıllık fark , zor duruma düşmedikçe kendini göstermese dahi , ani bir manevra ya da sert bir virajda , telafisi olmayan bir gösteri sunabilir. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Diş derinliği ne kadar da iyi olsada,lastik ömrümü tamamlamıştır bence..Hele ki yaşadığın şehir Eskişehir..Bence komple yenile Furkan. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 geçen ay değiştirdiğim prmac hp ler 2011 üretimi ve 5 mm diş vardı, 50 binden fazla km yaptığı için iyice sertleşmişti değiştirdim bende. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 19 Mart 2015 Yazar Paylaş 19 Mart 2015 Bu arada benim ön lastikler 30.000 km de Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Ben olsam 1 sene daha tutardım önleri. Hem km az, hem yaşı az. 5 sene, 50bin km ömür biçilen lastikler için daha ikisine de var. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 19 Mart 2015 Yazar Paylaş 19 Mart 2015 O zaman şu seti almam lazım galiba http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-lastik-continental-225-45-r17_245-40-r17-contisportcontact-5-set-takim-199125049/detay 1 Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Furkancım bütçen müsaitse 4nüde yenile, için rahat olur, aklın takılmaz acaba? diye.. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 İmkan varsa 4 tane yeni alın, sonra önleri satın. Kafa-kulak rahat 1 Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Abi kuvvetli bir araç kullanıyorsun. Muhtemelen virajlarda boş bulursan gaza oturuyorsun. Seni yolda tutan arka lastiklerin değil , ön lastiklerin. Ben bu araca iki lastik alacak olsam , önlere alırdım. İlla Conti kullanmak zorunda değilsin. Petlas var R17 serisi. PT741'ler çok iyi gerçekten , R17'lere de bakabilirsin. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Ben olsam öndeki dişleri yeni olanı arkaya alıp öne yeni takarım ilk etapta sonra o eski tarihlileri de yan yan eritir oraya da yeni takarim [emoji14] Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 19 Mart 2015 Paylaş 19 Mart 2015 Kopuk kopuk yazıyorum ama.. 30.000 de 4 yaşındaki ön lastiklerine güveniyorsan , arkalara şimdi hiç lastik alma abi. Alacağın zaman 4 tane alırsın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts