İçeriğe Yönlendir

Titanium X Paket Farına Hem Adaptif Hem Bi Xenon Uygulamam

Cihan Göllü

Recommended Posts

Cihan Göllü
  Selçuk Karabulut yazdı:

eline koluna sağlık adaptif bi xenon mükemmel olmuş,işlemde profesyonel olmuş.farı ısıtıp açan ve herhangi bir zarar vermeyen ustanında ellerine sağlık o farı ısıtıp belki 5 defa açan biri olarak söylüyorum tek kelime ile kusursuz.

Teşekkürler baya bir uğraştım.Ama yapılmayacak bir şey değil. Bu arada farın tırnaklarını kırmadan açmak gerçekten maharet istiyor. Ben şu ana kadar iki kere açtım.:)

Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

Güzel olmuş.Eline sağlık ama mercek 1 cm kadar içerde kalmış. Orjinal x paket farı mı?

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
  Cihan Göllü yazdı:

Güzel olmuş.Eline sağlık ama mercek 1 cm kadar içerde kalmış. Orjinal x paket farı mı?

Far oem Visteon marka x paket denilen far. :good1:

Yeni tip Hella bi-xenon Merceğin alt kısmı yarım cm kadar boşluga sahip.Üst kısmı dış kapaga temas halinde denilebilir.1mm falan boşluk var.

Mercek tam düz oturacak şekilde hizalanıp monte edilmemiş olduğu için ve bunun sebebi Orijinal uzun hüzme bölümüne göre mercek çizgisi optimize edildiği için mercek bu şekilde egimli montaj olmak zorunda kalıyor.Diğer yaptığım Valeo bi-xenon montajlarındada aynı görünüm mevcut.Hepsinde de 1 tanesi hariç Orijinal mercek montaj çeçervesi iptal edilerek direk montaj aparatları ile dediğim gibi uzun hüzmeyide hizalamak koşulu  ile bu şekilde görünüm oluyor.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

Oktay Bey yeni tip hella birebir sıfır oturuyor. Ama biraz uğraş istiyor.

Bugün bir X paket farına daha hella mercek taktım. Birebir oturtmak çok önemli çünkü D1S ampulü takınca arkada 1 cm boşluk kalıyor. O boşlukta da mercek sağa sola takılmadan dönüyor. Eğer ön tarafta bu şekilde 1 cm kaybedilirse ampul arkaya tam yaslanır. Hem ampul değişimi yapılamaz hem de adaptif çalışmaz. 

Fotolardan da anlaşılacağı gibi farın içinden çıkan bilezik halkaya biraz uğraş ile yeni tip hella mercek oturtulabilir. Hem görsel olarak hem de işlevsellik(ampul değişimi ve adaptifin çalışması) olarak böylesi çok daha iyi. 

Farın içinden çıkan tas ve bilezik gibi halka. Bu parça çok önemli mercek bu parça üstüne sağa sola dönüyor

aClw9h5.jpg

uzun uğraşlar sonucunda orjinal tasa Hella merceğin birebir oturmuş hali.

TjByNFj.jpg

Far kapandıktan sonra arka bölümle ampul arasında 1 cm boşluk var. Bu boşluk olmazsa far sağa sola dönmez ve ampul değişimi olmaz.

qSXf3XT.jpg

Bu da far kapandıktan sonra hali. Tamamen orjinal görünüm. 

7GniSl7.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Elinize sağlık. :good1:

Merceğin tam oturduğunu gayet iyi biliyorum. :good1:

İlk montajımda bende bu şekilde yapmıştım hatta arka kapak bölümünde tadilatada gerek kalmayınca sevinmiştim.Fakat tasın orijinal uzun hüzme yakıldığında aldığım sonuçta gözlerim,aklım şaşırdığı için sonra söküp uzun hüzme yide odaklayarak yeniden motajı yapmıştım.Tasın uzun hüzmesinide ayarlanmaz ise sıkıntı çok kötü boyutta olabiliyor.

Benim için ve kullanıcı için tasın uzun hüzmesininde aktif olmasında doğru montaj ne ise o olduğu için mercekler bu şekilde egim ile sabitlenmek zorunda kalıyordu.

Düz konumda sabitlediğimde uzun hüzme odagı farklı alana bakıyor oluyordu.Hali ile far ayarında mercek çizgisi ayarlandığı için halojen uzun hüzme mecburen alakasız yerleri aydınlatıyor oluyor.

Ha Halojen uzun hüzme ampulü iptal edilir yada gündüz ledi niyetine kullanılır o zaman sorun yok.

Aynı şapkayı zaten kullanıyordum.Orijinal montaj kasasını sadece 1 farda kullanmadım.Sırf bu far için Valeo ve yeni Hella için Montaj aparatı yaptıktan sonra kullanmadım.

Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

Bi xenonu monte ettikten H1 uzunlar el feneri gibi:) Bi xenonun en büyük özelliği uzun kısa aynı mercekte olması zaten.Tercih meselesi tabi, ama ben kullanılmayacak uzun far için görselliği kaybetmek istemem.

Uzun far için gündüz LED'i monte edilebilir.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
  Cihan Göllü yazdı:

Bi xenonu monte ettikten H1 uzunlar el feneri gibi:) Bi xenonun en büyük özelliği uzun kısa aynı mercekte olması zaten.Tercih meselesi tabi, ama ben kullanılmayacak uzun far için görselliği kaybetmek istemem.

Uzun far için gündüz LED'i monte edilebilir.

Yanılıyorsunuz tam tersi durum mevcut.Tecrübe ve testler ile sabittir.Bi-xenon merceği o kadar abartmakta hata olur.Kısa fardan çok kaliteli fakat uzun için çogu yol alanında maalesef değil.

Mercek çıkış deecesi ile Halojen uzun çıkış derecesi arasında en az 10 derece fark var diyebilirim.Mercek daha geniş dereceye  ve mecburen sahip holejen dar açıda derece ile aydınlatıyor ve buda mesafeye etkendir.

Şuana kadar test ettiğim en iyi uzun Bosch mercekli C200 farının uzun hüzme tası.Tabiki başka araçlardada vardır ama denk gelmedim.

Aynen tercih meselesi ve bana çalışmalarda tecrübe edindikçe uymayan tercih ve sırf bu nedenle çalışma almadığım arkadaşlar bile var.Yaparım ampulü aktif ederim sen kendin sökersin dediklerimde mevcut.

Benim içim Sorumluluğu agır bir durum diyebilirim. 

Halojen uzunlara en yakın aydınlatmayı şu an için benim testlerimde sadece Hella İntemo sağlayabiliyor ama yinede tam değil.

Bi-xenon uzunda tek önemli etken ışık gücü ile odaklama ve far ayarı iyi ise mesafe o kadar uzun olabiliyor.Halojen uzun ile bi-xenon beraber etkisi son derece dehşet ve uzun yolda nefis oluyor.

Yorum bağlantısı
Cihan Göllü
  Oktay Toker yazdı:

Yanılıyorsunuz tam tersi durum mevcut.Tecrübe ve testler ile sabittir.Bi-xenon merceği o kadar abartmakta hata olur.Kısa fardan çok kaliteli fakat uzun için çogu yol alanında maalesef değil.

Aynen tercih meselesi ve bana çalışmalarda tecrübe edindikçe uymayan tercih ve sırf bu nedenle çalışma almadığım arkadaşlar bile var.Yaparım ampulü aktif ederim sen kendin sökersin dediklerimde mevcut.

Benim içim Sorumluluğu agır bir durum diyebilirim. 

Bi-xenon uzunda tek önemli etken ışık gücü ile odaklama ve far ayarı iyi ise mesafe o kadar uzun olabiliyor.Halojen uzun ile bi-xenon beraber etkisi son derece dehşet ve uzun yolda nefis oluyor.

Oktay Bey ben sizin gibi düşünmüyorum. Trafikte hiç bir zaman uzunları açıp dolaşmam. Ayarı ne kadar düzgün olursa olsun karşıdan gelenin gözünü almakta. Çünkü reflektör ışık dağıtır. Mercek ise odaklama yaparak belli bir seviyede düzgün bir aydınlatma yapar.

Bi xenon yapmamdaki amaç başkalarını riske atmadan kendi aydınlatmamı iyi seviyeye çıkarmak. 

Focus x paket farına gelecek olursak bence bu farı orjinal görünümü ile monte etmek, arkayı kesmeden biçmeden ampul değişimi yapabilmek ve adaptif özelliğini çalıştırmak daha önemli.

Çok karanlık köy yolları gibi trafik olmayan yerlerde uzunlar da açılabilir. Neticede uzunları iptal etmiyorum ki.  

Sizin uzun reflektörü iptal ederek mercek taktığınız çalışmaları daha önce okumuştum. O zaman bu arkadaşlar halojen uzunları kaybettikleri için sıkıntı yaşayacaklar.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/252777-mondeo-mk3-%C3%A7ift-mercek-hellagen5bmw-halkapower-led-sinyal/page-4

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/268235-mondeo-mk2-%C3%A7ift-merceku-halkaka%C5%9Fled-sinyal/page-2?hl=%2Boktay+%2Btoker#entry2652543

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bu şekilde karşılık vereceğinizi tahmin etmiştim.Yazmanızı bekliyordum. :D

Verdiğiniz linkteki 2 ayrı far çalışmasındaki  farlardaki uzun mercekler bi-xenon mercekler.Mondeoda çift Hella bi-xenon mercek var.Her farda çift Gen5 balastlar ve 4300k xenonlar takılı.Arkadaşımızda sürekli uzun yol kullanıcısı olduğu için bu modifiye yapıldı.

Mondeo mk2 deki orijinal cam desenli olduğu için düz şeffaf camda uzun hüzme maalesef kullanılamadığı için ve görünüm amaçlı olarakta Bosch servo bi-xenon mercek var ve uzuna sabitli halojen ampul ile çalışıyor.

Diğer uzun hüzmeli mercekli çalışmalarımdada uzun farlarda haoljen ampul kullanılıyor.Görsel kazanım için takılan bu mercekler servo motorlu olan bi-xenon mercekler kullanılıyor ve Halojen etkisi olmasada sonuçta işlevselliği bi-xenon uzunu kadar olan bi-xenon merceğe ilaveten bir uzun hüzme daha olmuş oluyor.

Sadece 1 far çalışmasında örümcek siyah Focus 2 farında uzun hüzme iptal edildi tası komple siyah yapmıştık.Ondada zaten işin boyutunu kavradıktan sonra pişman olmuştum bir daha yapmadım.

Focus 2.5 farının uzun hüzme yeri kötü biçimli ve ön çerçevedeki ek ilave parça görünüme çok güzel etkisi olunca bozmakta olmuyor tabiki.Yoksa onada mercek takmıştım. :D

Konuyu uzatmak istemem.Dediğiniz gibi tercih meselesi.

Ben montajı yaparım çalışır halde ve olması gerektiği gibi aydınlatma yerinde durur hepsi o kadar.Kullanmak istemeyen ampul soketini söker kullanmaz.Karar ona ait. :good1:

Yorum bağlantısı
Cihan Göllü
(düzenlendi)

Çok uzun yazmışsınız ama sonuç olarak farları orjinal olmaktan çıkarmışsınız.

Ben de konuyu uzatmak istemiyorum. Benim amacım;

Yaptığım çalışmayı çok ayrıntılı fotoğraflamak, ve detaylı anlatmak,

Yapmak isteyenlere rehber olabilmek,

İşin işçilik bölümün ne  olduğunu göstermek (yaptırtmak isteyenlere fiyat anlamında bir fikir versin diye).

Konu bir çok üye tarafından okunmuştur. Umarım faydalı olmuştur.

Bu fardan sonra bir tane x paket farına hella mercek taktım. O daha da basit oldu.Toplamda 2-3 saatte bitirdim. Yakında onu da detaylı ekleyeceğim konuya.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Saygılar.

tarihinde Cihan Göllü tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
  Cihan Göllü yazdı:

Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Saygılar.

:good1:

Farların orjinal halleri zaten memnun edecek bir halleri olmadığı için bozuyoruz değil mi?Amaç aydınlatma için en verimli hale getirmek.

Mondeo Mk2 farın orijinal hali olsa ne olur olmasa ne olur.Halojen farlarında aynen öyle.Tartışılmaz bile.

Rabbim işlerinizde kolaylık,hayırlar versin.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Cihan Göllü
  Hakan Erken yazdı:

Fotoğrafların bir çoğu uçmuş :(

Hakan abi baktım bir daha konuya Ben de fotolar gözüküyor :unsure2:

Yorum bağlantısı
  Cihan Göllü yazdı:

Hakan abi baktım bir daha konuya Ben de fotolar gözüküyor :unsure2:

Her iki sürümden açtım konuyu yine açılmadı :(

Tapatalk üzerinden mi ekledin fotoları Cihan ?

ad38817d93179051c4a3764c7b66065e.jpg

595b2f6b3a6bdb8f41a27f6278dbcc4a.jpg

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cihan Göllü
  Hakan Erken yazdı:

Her iki sürümden açtım konuyu yine açılmadı :(

Tapatalk üzerinden mi ekledin fotoları Cihan ?

ad38817d93179051c4a3764c7b66065e.jpg

595b2f6b3a6bdb8f41a27f6278dbcc4a.jpg

abi fotoları yükledim

Sent from my iPhone using Tapatalk

84a1dfab9b8d500eba559f65d4daca3e.jpge1dd813c54c864b0b9d7287f05da3e8c.jpg360df9e0b3e20394b74725791523f2a4.jpg6a3ff95dd007baeac99f7d84858ae12e.jpgea61af0f60c7301795cf9b0f1e05e320.jpg

4038352c7ce016b481c29bc844aab2bd.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...