İçeriğe Yönlendir

Titanium X Paket Farına Hem Adaptif Hem Bi Xenon Uygulamam

Cihan Göllü

Recommended Posts

Cihan Göllü

Evet arkadaşlar uzun süre araştırmalarım sonucunda farlarımın adaptif özelliğini bozmadan Bi xenon uygulamamı yaptım. Bu işi yapmadan önce forumda ve forum dışından bu işleri profesyonel yapan ustalara sordum ancak adaptif özelliğinin kaybolacağını sadece sabit bi xenon olabileceğini söyledikleri için kendim yapmaya karar verdim.Yapmayı düşünen arkadaşlara yol göstermesi açısından fotoları ve videoları ekliyorum. :)

Kullandığım malzemeler 

Mercekler: Hella yeni nesil bi xenon mercek

Ampuller: Osram CBI 5000K D1S 

Balast: Hella GEN5

Ampuller:

w6hhL6E.jpg

Mercek

LlcO6mu.jpg

Arkada desenli MDF olduğundan mercek camı biraz karmaşık duruyor. :)

Balast

TorugRl.jpg

Ve işlem başlıyor. İlk önce farları ısıtarak açtık. Şaşmaz Oto sanayide bu işi hakkıyla yapan bir dükkanda yaptık bu işi. İsteyen olursa adını ve adresini verebilirim. Düzgün bir ısı ve biraz dikkat ile hiç bir tırnak kırılmadan yamulmadan bükülmeden farın camını açtık. 

ov1lzkp.jpg

Daha sonra adaptif farın merceğini çıkarıp Hella merceği taktım. Bu işlem biraz zor ve riskli. Çünkü yanlış montajda telafisi yok. Sağa sola dönüşü sağlayan bilezik gibi bir malzeme var. Mercek bu bileziğe takılı. Aşağıdan ve yukarıdan pimleri sayesinde sağa sola dönüyor. Hella mercek direk olarak oraya oturmuyor 1 cm kadar geride kalıyor ve bu şekli ile merceğin arkası adaptif motoruna çarpıyor. Orada bileziği merceğe göre şekillendirmek gerekiyor.Şekil verdikten sonra 1 cm kadar ileri gidiyor mercek ve kapağa tam oturuyor. Böylelikle adaptif motoruna da çarpmıyor. Farın tasına da sığıyor. Bu aşamada yapılacak bir yanlış bütün farı kullanılmaz hale getirebilir. Buraya çok dikkat etmek lazım.

zCfq8Cw.jpg

Bu merceğin monte edilmiş hali.

zfVLsKz.jpg

Bu farın arkadan görünümü. Gördüğünüz gibi ampul gayet boşta sağa sola dönme açısından problem yok.

BX1PFc1.jpg

Daha sonra işe biraz da görsellik katayım dedim. Parklarda beyaz, sinyalle beraber turuncu yanan esnek LED'lerden aldım.Bunun 30-45-60-85 cm olanları mevcut. Çok da yapay olmasın istedim. Onun için 30 cm lik aldım. Farın uç kısmında v harfi şeklinde bir bölge var.Gördüğünüz gibi o bölge nikelajlıydı. LED yandığında yansıma yapıyordu. Bu hoşuma gitmedi. 

OIt1QGH.jpg

O bölgeyi önce zımparaladım.

xUIKTIY.jpg

Sonra 1 saat ara ile 5 kat boya atmışımdır:)

vgTx5LT.jpg

Daha sonra montajını yaptım.

mPfA5Ob.jpg

İki rengi de şöyle bir denedim.

IOzMgfQ.jpg

Balastları farın altındaki bölmeye sabitledim. Kabloların geçişi için bir delik açtım. İşlem bittikten sonra balast girişlerini ve o deliği bolca silikon ile kapattım.

rRhc8FL.jpg

Farların komple kapanmış hali.Bu şekilde

bV5a9t2.jpg

Bu  da kendi kendime verdiğim ayar sonrası duvar çizgisi. Daha sonra tam ayarı yapacağım.

4Qog3hh.jpg

Bu genel olarak videosu:)

Bu da sadece adaptif çalışırken videosu.

Umarım yapmayı düşünen arkadaşlarıma yardımcı olur. Sonuçta adaptif çok faydalı bir özellik. Hemen vazgeçmeyin bence:) Biraz el emeğinize güveniyorsanız yapabilirsiniz. Yapmayı düşünene de yardımcı olurum.

• Beğen 23
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Daha önceki aracımda(2006 tekno paket focus) a benzer işlem uygulanmıştı.Ellerinize sağlık güzel olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Harika. [emoji122] Adaptif özelliğini kaybetmeden bu işi başarabilen vardır ama ben görmedim. Gördüğüm kadarıyla forum içerisinde bir ilk. Gerçekten çok güzel olmuş. Kullanılan malzemler kaliteli. Güle güle kullan cihan kardeşim..[emoji5]

Yorum bağlantısı
Erkut Şen

Elinize sağlık çok güzel olmuş. Aynı ledleri bende bullandım

8d2d27b9cbf3d47202ae7ed7b572b34d.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Mükemmel ellerinize saglık.Fakat adaptif sadece sagamı donuyor ? Sola döndürmüyorsunuz hiç 2 videodada ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Göllü
(düzenlendi)

maşallah elinize sağlık.

şöyle bir şey yapsaydınız daha güzel olurdu

balansı ters cevirip far kasasını delerek montaj yapsaydınız hem kablolar dısarıda kalmazdı hemde o soket dibinden su alma riskini ortadan kaldırmış olurdunuz.

şunun gibi 

aa0664458e50038895a245ba44116c6f.jpg

2fb5f83c216c0ccd25a5511a5dbd836e.jpg

Galip bey asıl amacım o şekilde yapmaktı tabi. Ancak alt kısımda adaptif motoru var. Farın içinde hiç bir boşluk yok. Ayrıca esnek ledin de sinyal ve park lambalarını ayırmak için balast benzeri bir modülü var o da sığmıyor mecburen ikisini de dışarı aldım.

Mükemmel ellerinize saglık.Fakat adaptif sadece sagamı donuyor ? Sola döndürmüyorsunuz hiç 2 videodada ?

Onur bey araç dururken adaptif sola dönmüyor.En fazla düz hale geliyor. Karşıdan gelenin gözünü almaması için böyle bir sistem var. Araç hareket edince sola tam dönüş yapıyor. 

tarihinde Cihan Göllü tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

8d2d27b9cbf3d47202ae7ed7b572b34d.jpg

Bu şekli denedim ama led merceğin önüne kadar geldiğinden bu şekilde yapmadım. Fart x paket farı mı?

Yorum bağlantısı
Erkut Şen

Bu şekli denedim ama led merceğin önüne kadar geldiğinden bu şekilde yapmadım. Fart x paket farı mı?

Hayır bixenon sizin kullandıgınz urunler sadece 4300k bendeki
Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Elinize sağlık.

Çift renkli ledleri nereden temin ettiniz?

Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

Elinize sağlık.

Çift renkli ledleri nereden temin ettiniz?

Akif Bey Çin'den aldım. 16-26 dolar arasında fiyatları. Alırken led türü ve miktarına dikkat edin

Haaarika olmuş. :good1:

Kaç paraya mal oldu?

Emre Bey en can alıcı soru bu olsa gerek:) 950 liraya mal oldu. Daha ucuza da olabilirdi ama açmışken her şeyin en iyisinden almaya çalıştım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

Valla ben bayıldım, parayla yapsanız da sıraya girsek :)

15 gün kadar beklerseniz yaparım:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hami Erışık

çok güzel çalışma olmuş eline saglık...

balastın valeo 6g d1s balast olsaydı muhtemelen farın içine sıgardı,en küçük ve ince balast...gülé güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

çok güzel çalışma olmuş eline saglık...

balastın valeo 6g d1s balast olsaydı muhtemelen farın içine sıgardı,en küçük ve ince balast...gülé güle kullanın.

Tşk.lerHami Bey.Bir  takım da  Audi D3S balast ve ampul almıştım onlar biraz daha ufak.Ancak mesela sığdırmaktan ziyade bağlantı kablosunu takmak. Farın için de bir parmak boşluk var o da aşağı yukarı ayarda gerekli. Aşağı yukarı sağa sola dönüşte bir yere temas etmesin istedim. Bir de içerde başı boş kablo olup merceğe değmesin diye dışarda bıraktım:)

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

15 gün kadar beklerseniz yaparım:)

Önce arabayı bir alalım da düşünmüyor değilim açıkçası :)

Muayeneden geçer bu ;)

Yorum bağlantısı
Misafir

Önce arabayı bir alalım da düşünmüyor değilim açıkçası :)

Muayeneden geçer bu ;)

Evet sabit yapılanlar gibi değil. Muayene için engel teşkil etmez, edemez...  :good1:

Cihanın kullandıkları ile sanki sizinki arasında fark var gibi. Uzunluk olarak değil güç olarak. Acaba bunların watt, lümen v.s farklılıkları var mı ?

Cihanın ledler çok parlak yanıyor..

Yorum bağlantısı
Erkut Şen

Evet sabit yapılanlar gibi değil. Muayene için engel teşkil etmez, edemez... :good1:

Cihanın kullandıkları ile sanki sizinki arasında fark var gibi. Uzunluk olarak değil güç olarak. Acaba bunların watt, lümen v.s farklılıkları var mı ?

Olabilir fakat onun fotolarda ortam karanlık biraz biri otoparkta digeri evde turuncusu biraz parlak yanıyor gibi benim araca göre normalde benimki de böyle5cfcf2855a63dfac22dd7a0cd0769a13.jpg0b80b3f845fbafbad3173e07d3801282.jpg
Yorum bağlantısı
Cihan Göllü

Evet sabit yapılanlar gibi değil. Muayene için engel teşkil etmez, edemez...  :good1:

Murat evet LED'lerin türü ve tipi farkediyor. 3 tane farklı ürün sipariş ettim. İçlerinden bunu kullanmaya karar verdim. SMD 3014 LED ve 30 cm de 108 led var. Fiyatına göre değişiyor. 

Hocam bir link verirseniz ledler için çok sevinirim.

Akif Bey açıklamaları iyice okuyun LED türünü ve sayısını belirtmeyen satıcılardan almayın.Çünkü bildiğiniz şerit ledi serumun içine takıp gönderen de var. Ben 3 farklı ürün aldım en pahalısı buydu ama en güzeli de buydu. Hem watt olarak yüksek. Baya güzel ışık veriyor. Hem de ip gibi istediğiniz şekli verin sıkıntı yapmadan yanıyor.Linki veriyorum:

http://www.aliexpress.com/snapshot/6519180367.html?orderId=66054059186627

Yorum bağlantısı
Misafir

IOzMgfQ.jpg

5cfcf2855a63dfac22dd7a0cd0769a13.jpg0b80b3f845fbafbad3173e07d3801282.jpg

İki ledin testi gündüz kapalı alanda yapıldıysa fark var. Birde uzun olan ledin sarı rengi kesik kesik gözüküyor...

Yorum bağlantısı
Erkut Şen

IOzMgfQ.jpg

5cfcf2855a63dfac22dd7a0cd0769a13.jpg0b80b3f845fbafbad3173e07d3801282.jpg

İki ledin testi gündüz kapalı alanda yapıldıysa fark var. Birde uzun olan ledin sarı rengi kesik kesik gözüküyor...

Evt olabilir konu sahibinin dedigi gibi fiyat farkına göre çesitleri var hocam
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...