İçeriğe Yönlendir

Turbo Araçlarda Start&stop Sistemi

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Aracı aldığım günden beri start & stop sistemini kullanıyorum ancak bir yandan da kafamdaki soru işaretlerini atamıyordum internette gezinirken böyle bir açıklama buldum.

Yazdıklarına göre start stop sistemi dizelin turbosuna zarar vermiyormuş açıklamaları aşağıdaki linkte 

Acaba sizlerin bu konudaki fikirleri nedir ? 

http://www.arabam.com/otomobil-haberleri/danisman/start-stop-dizel-araclarin-turbosuna-zarar-verir-mi-/288155

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Bütün araç yapan firma mühendisleri bunu düşünememiş.Kemal kaya düşünmüş.Sisteme zarar vercek birşey araca konmaz düşüncesindeyim.O kadar testlerden geçiyor araçlar cıkmadan önce sorun olsa dizel araçlarda start stop özelligi bulunmazdı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Bu dur kalkta stop etme ozelligi mi yoksa kontak icin mi yani arabayi calistirip durdurmak icin ?

Yorum bağlantısı
Misafir

Bu dur kalkta stop etme ozelligi mi yoksa kontak icin mi yani arabayi calistirip durdurmak icin ?

stop-start dan bahsediyo abi

Yorum bağlantısı
Misafir

Dur kalk için 

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Kullandığım 2013(ya da 2014 tam hatırlamıyorum) i30 ve 2014 5.20d üzerinde belli bir süre bekleyince motoru kapatan stop start sistemi vardı. Her iki araç da otomatik ve dizeldi. Sanıyorum firmalar bu düzeneği araçlara uygularken gerekli önlemleri alıyorlardır. Diğer türlü firmalara karşı açılacak davaları düşünsenize.. Vatandaş artık eskisi gibi aman boşver demiyor, hakkını arıyor, arızalı veya kronik sorunu olan her araç için firmaya dava açılıyor. Haliyle firmalar araçlarına bu sistemi koyuyorsa bir şekilde eksi yönlerini ortadan kaldırmış olmaları gerekir.

Ha bizim araçlara sonradan uygulanır mı bilemem ama bizim araçlarda canımızı yakacağı kesin :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Bence sorun olmaz. Sonuçta hızla yavaşlayıp, aracın stop ettiği bir durum nadiren olur. Sıkışık trafikte araç zaten rolanti devirlerinde dolaşırken stop edince sorun olmayacaktır. Bizim de aracı stop ettirmeden yaptığımız 30 sn bekleme rolanti düzeyindeyken yağlamayı devam ettirmek o da uzun bir mesafeden geldiğimizde.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Aslında uzun yoldan gelince stop etmeden beklemek çok mantıklı değil, örneğin uzun yoldan gelmişsinizdir ama son 5-6 km yi sakin ve devirsiz kullanmışsınızdır, bu durumda turbo yağlansın diye stop etmeden rolantide beklemeye gerek yok bence, ancak kısa mesafede bile olsa devirli kullanıldıysa bu durumda beklemek gerekebilir.

Start-stop sistemine gelince; benim aracımda her durduğumda araç stop etmiyor, motor suyu, yağ sıcaklığı vs gibi (belki daha da fazladır) bazı parametreleri değerlendiriyor, şartlar uygunsa stop ediyor. Örneğin uzun yolda aracı sıkıştırarak kullandıktan sonra kırmızı ışığa denk geliyorum, bu durumda genelde stop etmiyor. Ama şu da var turbo hızından mı yoksa motor suyu ve yağ sıcaklığından dolayı mı stop etmiyor emin değilim. Üreticiler start stop u programlarken buna benzer verileri değerlendirerek stop etmesini sağlıyor olmalılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Start stop benim aracımda da var. Motor soğukken devreye girmiyor. Ben kullanmıyorum o her seferdeki marş motorunun sesi beni çok rahatsız ediyor. Sanki marş motorunun içine ediyormuşuz gib geliyor. Ancak start stoplu otomobillerin aküleri ve marş motorları daha dayanıklı üretiliyor yani kullanılsa bile bi sıkıntı çıkmaz sanırım.

Yorum bağlantısı
Uğur Çelik

Aracımda start stop özelliği var..Araç motoru ısınmadan devreye girmiyor...Sürekli kullanıyorum araca zarar vereceğini düşünmüyorum..aracım 1.2 TSI ,bir özelliği daha var emniyet kemeri takılı değilken devreye girmiyor...Çok sıkışık trafikte devreden çıkarıyorum..

Yorum bağlantısı
Misafir

Bencede adamlar bu işe kafa yoruyor araca zarar verse start stop koymazlardı diye düşünüyorum bende ayrıca Start & stop sistemi benim aracımda da var motor durumuna göre karar veriyor yani bazen stop etmiyor ayrıca hergün otobanda 25 km yapıyorum ve eve geldiğimde 1 dk ya yakın aracı durduğu yerde calışır bırakıyorum ondan sonra stop ediyorum bende.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...