Ugurcan Yogun 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Herkese selamlar öncelikle elimde intelin Q9650 canavar bir işlemcisi var şimdi benim istediğim olay 3.00ghz olan bu işlemciyi 3.60ghz veya 4.00ghz frekansta çalıştırmak istiyorum basit bir bilgim var çarpanlarını vs. değiştiriyorum ama stabil bir değer elde etmek istiyorum 4ghz de rahat rahat çalıştığını okudum ama bilgisi olan birine danışmak istiyoru öncelikle sistemim aşşağıdaki gibi *CPU: Intel Core2Quad Q9650 3.0Ghz *Motherboard: Gigabyte - X48 dq6 *Ram: 8Gb 800Mhz Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 (düzenlendi) Bundan yillar once (sene 2003)amd islemcime deli gibi overclock kasardim , su sogutmaya kadar gitmistim kasada stabil calistigini anlamaniz icin Superpi vardi bi zamanlar islemciye hesaplar yaptirip stabilite olcerdi , bu programi kullanip islemci carpanini her arttirdiginizda calistirin Edit: yanliş okuma 3 Mart 2015 tarihinde Tuna İşgören tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Aynı işlemciyi kullanıyoruz Ovarclok yapmanı tavsiye etmiyorum. Çünkü arayıpta bulabileceğin bir işlemci değil artık, Patlatırsan çok yazık olur. Çünkü 775 pin serisinin en iyi işlemcisi ve günümüz i3 i5 işlemcilerinin çoğuna kafa atar. Şunu söyleyebilirim anakartın iyi olacak, power sup wat yüksek olacak 500 600 w falan. stabil bir owarclock için gerekli bunlar. Hem işlemcinin ovarcloğa hiç ihtiyacı yok ki. Kasanın bir fotosunu çekip paylaşırmısın, makinayı merak ettim 3 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Ram ler de önemli. Çarpan değişiyorsa fsb artırılmalı, o zamanda ram frekansında artar tabi fsb:ram oranı degismiyorsa anakartta. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Şirkette Quad core modelini tam hatırlamıyorum ama 2.6 Ghz olanını 8 GB Ocz Ram ile ve Nvidia 9800GTX+ ile ve Linux işletim sistemiyle kullanıyorum 2008 den beri. Şu sıralar sadece SSD disk ile performans iyileştirmesi yaptıracağım. Hdd ler eskidi her an gümleyebilir. Bazen arkadaşların i7 makineleriyle çalışıyorum uçuk bir fark yok. 1 Yorum bağlantısı
Cüneyt Demir 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Başlığı nasıl okuduysam artık.Bilgisayarla ne derece alakam olduğunu da anlamış oldunuz artık. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Ram ler de önemli. Çarpan değişiyorsa fsb artırılmalı, o zamanda ram frekansında artar tabi fsb:ram oranı degismiyorsa anakartta. Hocam net bilgiyi vermiş, çarpan değiştirdikçe fsb hızı da artar ve işlemci dayansa bile ram ve anakartın problem çıkarması mümkün. Ben sadece işlemciye yüklenmenizi, anakartınızda ayarı yapılabiliyorsa, fsb ve ram çarpanlarını(veya frekanslarını), işlemciyi yükselttiğinizde standart değerlerini geçmeyecek şekilde düşürerek overclock yapmanızı öneririm. Bende bu şekilde AMD Phenom 2 955BE işlemcimi 3,80 de stabil kullanıyorum. 4,0 gördüm ancak zorlamıyorum o kadar. Ekstra soğutma vs. de var ama olsun.. Yorum bağlantısı
Emin Yaren 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 İşlemcide çarpan kilidi yok ise işlemci çarpanını küçük adımlarla arttırarak overclock yapın. Çarpan kilidi açık olan durumlarda anakart fsb hızı değiştirmeye gerek yoktur. Bazı hızlarda stabil çalışabilmek için işlemci voltajını da değiştirmeniz gerekebilir. Ama tümü için de geçerli olan şey küçük adımlarla ilerlemektir. Aceleci olmayın, işlemciyi birden zorlamayın. 1 Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Hocam net bilgiyi vermiş, çarpan değiştirdikçe fsb hızı da artar ve işlemci dayansa bile ram ve anakartın problem çıkarması mümkün. Ben sadece işlemciye yüklenmenizi, anakartınızda ayarı yapılabiliyorsa, fsb ve ram çarpanlarını(veya frekanslarını), işlemciyi yükselttiğinizde standart değerlerini geçmeyecek şekilde düşürerek overclock yapmanızı öneririm. Bende bu şekilde AMD Phenom 2 955BE işlemcimi 3,80 de stabil kullanıyorum. 4,0 gördüm ancak zorlamıyorum o kadar. Ekstra soğutma vs. de var ama olsun.. Valla bence kanına girmeyin, hiç birşey yapmasın, İşlemcisinin günümüz şartlarında kaldıramayacağı ne oyun var ne program.. Hızaşırtma sadece maceraya koşmak olur. Doğacağı sonuçlar acı olabilir.. Ramler patlayabilir, İşlemci susabilir. He tabiki işinin ehli biri hızaşırtabilir ama dediğim gibi işlemcinin buna ihtiyacı yok.. Bilgisayarda bir sıkıntı varsa bu işlemciden değildir.. Yapılacak en iyi şey.. NVİDİA GEFORCENİN 9800 GTX ekran kartı kullanılabilir, gigaypteden 1333 fsp ddr3 anakart kullanılabilir. Patriot Secter 5 1333 mhz ram kit kullanılabilir. minumum 550 600 wat powersup ile bu iş tamamdır. Hdd de wd black 7600 rpm 64 mb ile al sana canavar. getirin en paşa i7 nizi fark yakalarsanız çöpe atalım kasamızı 1 Yorum bağlantısı
Ugurcan Yogun 4 Mart 2015 Yazar Paylaş 4 Mart 2015 Makina bu herşeyim tamam bir tek sorun stock fan ama zaten abartılı bir değer istemiyorum 1 Yorum bağlantısı
Ugurcan Yogun 4 Mart 2015 Yazar Paylaş 4 Mart 2015 Yazmayı Unutmuşum Ekran Kartım Gigabyte Nvidia GTX560Ti Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Hiç bir zaman aldığım makinelerde overclock yapmadım. i7 950 işlemcim var. İlk çıkan nesil. Çatır çatır oynatamadığı oyun yok. Bence SSD ve ekran kartına öncelik verin. Nvidia'lara pek hakim olmadığm için ekran kartınız iyi olabilir tabi, o ayrı. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 O orijinal sogutucu ile hiç bir şey yapmayın denemeyin bile. Over yapılmasını asla tavsiye etmem.Makina cidden fena değil.İlla bişiler yapayım diyorsanız.Bios ta işlemci bölümündeki bütün seçenekleri aktif edin. Bios'ta varsa çarpan düznegindeki ayarları anakartın kitapçığına bakıp yapabilirsin fakat öncelikle işlemcinin üzerindeki product numarası ile googla yazın ve dökümanını bulun.İşlemcinin a dan z ye neyi desteklediğini tam görün.aynı işlemcinin yanılmıyorsam 3 versiniyo vardı.yapacaklarınızı buna göre planlayıp yapın. Tekraren yazıyorum.Over cidden tavsiye etmiyorum.İşlemci atıyorum 10 yıl giderse bunu 5 yıla düşürürsünüz.Belki bir oyun esanasında anında gümleyebilir.İşlemci gümlemez ise Kuzey köprüsü daha önce gümler. Şunuda belirteyim over da işlemcinin çarpanını artırıpta 4ghz de yapılsa performans öyle aman aman yükselmez.Ramlerin çarpanı frekansıda paralinde uyması gerekiyor.Ekran kartınızın işlemci hızı yavaş ise boşuna işlemciden yersiniz. Uzun süre Amd'deci olarak 2010 sonuna kadar olan bütün amd işlemcilerde çok over ile uğraştım.Overda İntel hep geride kalmıştır halada öyle olduğunu düşünüyorum.İntel'in pazar keyfinden dolayı her işlemciye açık kapı koymadığı için sadece kötü bir macera oluyor.İntel overda amd gibi ısınmaz ama işede yaramaz.Buda en azından benim için bir gerçek. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Ayrıca overda en önemli husustan biriside anakartın Kuzey köprüsünün destek verebilecek çarpanlarında bit boyutu ve frekans desteginin iyi olması gerekiyor.İşlemciyi 4 ghz yaptııgınızda anakart kuzey köprüsünün destegi tam degil ise köprü olması gereknden daha çok akım çekerek ısıyı arttırır.Atlanan esas hususlardan biride budur. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 Taksit taksit oluyor ama .Oyun için over yapılacak ise bence işlemci ile değilde Ekran kartı ile uğraşın. Çift pci expres ekran kartı düzenegi kurmaya uğraşırsanız daha yerinde olur.Ha biraz tuzlu olur ama 4ghz işlemci yapmaktan bile daha iyi performans alırsınız. Ramler sanırım ddr2 800mhz.İsterse 16gb olsun Boşunada işlemci ile uğraşmayın. Bu arada ssd hdd hızını gördükten sonra 7200 rpm hdd bile çok yavan kalıyor. Over bu şekilde makinalarda sadece azıcık işlemciyi 4ghz yaptım zevkini tatmanızdan başka bir işe yaramaz.Biraz acı yazıyorum ama önemli parçalar yetersiz ise işlemciyi 10ghz yapsan işe yaramaz. 2 Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 5 Mart 2015 Paylaş 5 Mart 2015 Ramlerin ddr 2 800 mhz olduğunu sanmıyorum çünkü işlemci 133 mhz ile çalışıyor ki anakartın da 133 mhz destekli olması lazım ki oda ddr 3 1333 hmz destekler ki bu doğrultuda arakdaş mutlaka en son olacağı takmıştır Yorum bağlantısı
Misafir 5 Mart 2015 Paylaş 5 Mart 2015 Anakart üzerinde DDRII yazıyor.Mantık olarak doğru fakat DDR3 olmasıda şart değil.Kuzey köprüsü 133 destegi varsa zaten şu an kullanıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts