İçeriğe Yönlendir

Resimdeki Kablolar Ne Işe Yarıyor(Koltuğun Altında)

Emre Akbas

Recommended Posts

Emre Akbas

Merhaba

Aracımın şöfor koltugu ve yanındaki koltuk altlarında resimde gözüken kablo bağlantıları var bunların görevi nedir aracım 2000 ghia koltuklarda herhangi bir ısıtma özelliği yok diye biliyorum artı koltuklarda hava yastıgıda yok bunun anlamı ne olabilir.

zmGrqB.jpg

8l6DOV.jpg

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kemer tokalarında gergi tüpleri var mı ? Oraya gidiyor olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Koltukta hava yastığı olmadığını kim söyledi ? airbag var koltuklarınızda.. Yan taraflarda. Bu da onların kablosu..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Akbas

Airbag olma ihtimali hiç aklıma gelmedi çünkü airbag li koltuklarda gördügüm kadarıyla koltukların yanında oluyor ve orda airbag oldugunu gösteren bir yazı ve farklılık oluyor benim koltuklarda böyle  bir farklılık göremedim ben

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Airbag sistemi şöyle çalışır. Aracın darbe sensörleri etkiyi alır kablolarla iletir ve emniyet kemeri sistemine gelir orada emniyet kemeri takılı ise airbag açılır değilse masraf düşürmek için açılmaz.Birçok kazada airbag açılmadığı idda edilir sebebi de budur.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Airbaglerde 2 ye ayrilir srp vr srs diye srs tipleri emniyet kemeri ile koordineli olarak calisir , srp emniyet kemerine ihtiyac duymaz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu

Koltukları sert hareket ettirdiğimizde airbag lambası yanıyor bazen.Airbag le ilgili olma ihtimali çok yüksek o kabloların.

Yorum bağlantısı
Misafir

Airbag olma ihtimali hiç aklıma gelmedi çünkü airbag li koltuklarda gördügüm kadarıyla koltukların yanında oluyor ve orda airbag oldugunu gösteren bir yazı ve farklılık oluyor benim koltuklarda böyle  bir farklılık göremedim ben

yan taraflara elinizle sıkarak kontrol edin, sert kapak varsa döşemenin altında vardır airbag, benim mondeo da bu şekildeydi.

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Aynısı benim arabada var , içini süpürürken gördüm 2000 model focus ghiada koltukta airbag oluyor mu ? koltukta arkadaşın dediği gibi aırbag varmış gibi hiç durmuyor  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Aynısı benim arabada var , içini süpürürken gördüm 2000 model focus ghiada koltukta airbag oluyor mu ? koltukta arkadaşın dediği gibi aırbag varmış gibi hiç durmuyor  :unsure2:

Aracınız da 4 airbag var.. direksiyonda , yolcu torpido ve ön koltuklarda.

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Aracınız da 4 airbag var.. direksiyonda , yolcu torpido ve ön koltuklarda.

2 tane olarak aldım 4 oldu ne kadar güzel  3 sene sonra bile bir şey çıkabiliyor araçta aramaya devam  :biggrin: bugün baktım o soketin üstünde aırbag işareti vardı açılan hava yastığı simgesi   :yes:

Yorum bağlantısı
Misafir

evet airbag kablosu o ama koltuklarda airbag olmasına gerek yok ki benim arabada da var o kablodan ve tek airbag var. o da Direksiyonda. airbag sensörünün kablosu olabilir emniyet kemerine giden. soketten söktüğümde airbag lambası 3 defa yanıp sönüyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Coşkun

Konu tarihi eski ama tam bi cevap verilememiş sanırım.  Güvenlik paktei olan focuslarda koltuklarda da airbag var (4 airbag) ama güvenlik paketi olmayanlarda koltukta airbag yok(2 airbag). Biraz araştırmıştım bu kabloları emniyet kemerine gidiyor kablolar,,   emniyet kemerinin soketinin altında fişekler var eğer araç kaza yaparsa airbaglerle beraber bu fişekler de patlıyor.   Yani bu kablolar emniyet kemer fişeklerinin patlaması için. Ancak emniyet kemer fişeklerinin patlamsının nasıl bi fayda sağladığını bilmiyorum. Bilen biri paylaşırsa sevinirm.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa YILDIZ

Buradaki kablolarda Akü'den gelen 12V mu var. Yoksa airbag sensör arayüzü mü var?Bilen varmı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...