Ahmet Hacıoğlu 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 herkese merhaba . daha önce açtığım bir konuda yazmıştım fakat pek ilgilenen olmadı.bu şekilde ayrıca başlık açmak istedim. bir kaç ustaya gösterdiğimde kafama yatmayan çözümler sundukları için . şimdilik bu şekilde biniyorum. --araç 2000 devire kadar benzinde tekliyor. gaz yemiyor -- 2000 devirden sonra gayet normal. -- lpg ye geçtiğinde hiç bir tekleme gaz yememe problemim yok -- arıza ışığı yakmıyor. neden 2000 devire kadar tekleip sonra düzeliyor.? acil yardımlarınızı bekliyorum abilerim dostlarım... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Benzin pompasını kontrol ettirin derim. Akla o geliyor. Veya enjektörler. Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu 2 Mart 2015 Yazar Paylaş 2 Mart 2015 mehmet bey benzin pompası olsa çalıştırmada sıkınıtı yaşamaz mıyım. enjektörler de yeni değişmiş dediler. 1 Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 Lpg ye geçtiğinde araç ısınmış olduğundan teklemeyi kesiyor olabilir. Aracı lpg ye geçirmeden benzinde bir deneyin ısındıktan sonrada aynısını yapacakmı. Bildiğim kadarıyla lpg hataları daha çok gösterir.Eğer ısındıktan sonrada benzinde bu sorunu yapıyor ve lpg ye geçince yapmıyorsa, lpg ve benzinin ortak kullanmadığı parçalara bakmak lazım diye düşünüyorum. Örneğin ateşleme sistemini ikiside kullanıyor. Benzin enjektörü ve benzin pompasını sadece benzinde kullanıdığınızda kullanıyor araba. İnşallah en kısa zaman da çözersiniz. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 herkese merhaba . daha önce açtığım bir konuda yazmıştım fakat pek ilgilenen olmadı.bu şekilde ayrıca başlık açmak istedim. bir kaç ustaya gösterdiğimde kafama yatmayan çözümler sundukları için . şimdilik bu şekilde biniyorum. --araç 2000 devire kadar benzinde tekliyor. gaz yemiyor -- 2000 devirden sonra gayet normal. -- lpg ye geçtiğinde hiç bir tekleme gaz yememe problemim yok -- arıza ışığı yakmıyor. neden 2000 devire kadar tekleip sonra düzeliyor.? acil yardımlarınızı bekliyorum abilerim dostlarım... Genellikle lpg li araçlarda benzin miktarı düşük tutuluyor. Bu da her çalışmada dibe çöken tortu ve pislik enjektör ve yakıt pompasını karışıp bozuyor. Muhtemelen sorun benzin pompasıdır. Ayrıca benzin enjektörleri ya da benzin filtresinin tıkalı olması da neden olabilir. Aracın soğukken benzin basıncının ölçülmesi lazım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Mart 2015 Paylaş 2 Mart 2015 mehmet bey benzin pompası olsa çalıştırmada sıkınıtı yaşamaz mıyım. enjektörler de yeni değişmiş dediler.Aslında 2000 devirden sonra kesmesi ilginç. Isınıncada LPG değil benzinde devam edin. Sorun devam edecekmi ? Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu 3 Mart 2015 Yazar Paylaş 3 Mart 2015 fikirleriniz için müteşekkirim . benzinde de denedim . zaten arada benzinli kullanırım arabamı ama sonuç aynı ve genelde yarım depoya yakın tutarım sadece bir kaç haftadır çeyreğin altında. ateşleme sistemi bujiler felan hep yeni. bakımlı bir araç. her devirde teklese anlarım ama 2000 devire kadar teklemesi garip.? araç haftanın 3 4 günü yatıyor . hergün kullansam muhtemelen kafayı yerdim. biyerlerde bir tıkanıklık var ama görcez bakalım hafta sonu. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 3 Mart 2015 Paylaş 3 Mart 2015 Aynı sıkıntı benim araçta da vardı, tıpkı anlattıklarınızın aynısı ve aynı tavsiyeler benim için de yapılmıştı. bir türlü götürüp gösteremedim araya bayram girdi, düğünüm oldu, masraflar diz boyuna çıktı haliyle araca ayrılacak ne zaman kaldı ne para ama inanın bana zamanla düzeldi, benzini yarım deponun altına hiç düşürmedim, benzinde iken fazla hızlanmalar yapmadı, ani kalkışlar gaza fazla basmalar hiç yapmadım, uslu kullandım, teklemesin sinirimi bozmasın diye inanın çok ağır kalkış yaptım gittim bir zaman, lpg aradaki açığı kapatıyordum tadını alıyordum motorun şimdi bu konu ile ilgili gram sıkıntım kalmadı, hatta rolanti dalgalanması bile vardı alıp alıp veriyordu araç o bile bitti şimdi basıyorum gidiyorum. size tavsiyem biraz daha bekleyin ve dediklerimi uygulayın, eğer ki sonuç almazsanız baktırın, çünkü piyasada tamirci çok az hepsi yedek parçacı değiştir,takıştır deneme yanılma.. not: benzin deposunu ne olursa olsun kırmızıya düşürüp dıııt sesisi kesinlikle duymayın, mondeoların midesi boş kalmaya gelmiyor Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu 3 Mart 2015 Yazar Paylaş 3 Mart 2015 kemal bey yaşadığınız filmi bende yaşamak üzereyim en kısa zamanda benzin alıp bir süre benzinde kullanmayı düşünüyorum. şu an maalesef güvendiğim bir ustam yok.onu değiştir bunu değiştir sonuç değişmezse hayal kırıklığı ile kalmak istemiyorum. umarım sizin gibi sorunum hallolur inşallah umut verdiniz teşekkürler Yorum bağlantısı
Kemal Mert 4 Mart 2015 Paylaş 4 Mart 2015 kemal bey yaşadığınız filmi bende yaşamak üzereyim en kısa zamanda benzin alıp bir süre benzinde kullanmayı düşünüyorum. şu an maalesef güvendiğim bir ustam yok.onu değiştir bunu değiştir sonuç değişmezse hayal kırıklığı ile kalmak istemiyorum. umarım sizin gibi sorunum hallolur inşallah umut verdiniz teşekkürler Rica ederim, inşallah kısa sürede sorunlarınızdan kurtulursunuz ve içinize sinerek binersiniz aracınıza. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu 13 Mart 2015 Yazar Paylaş 13 Mart 2015 bugün bir kez daha detaylı karşılaştırdım lpg ve benzinde. araç 1500/2500 devir aralığında gaza bastığımda (benzindeyken) sanki arkadan biri tutuyormuş ta daha sonra kurtulurcasına hızlanıyor. aynı şeyi gazda da denedim. gazda böyle birşey yok ? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 13 Mart 2015 Paylaş 13 Mart 2015 bugün bir kez daha detaylı karşılaştırdım lpg ve benzinde. araç 1500/2500 devir aralığında gaza bastığımda (benzindeyken) sanki arkadan biri tutuyormuş ta daha sonra kurtulurcasına hızlanıyor. aynı şeyi gazda da denedim. gazda böyle birşey yok ? Peki nerelere baktırdınız 10 günlük zaman diliminde ? Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu 16 Mart 2015 Yazar Paylaş 16 Mart 2015 maalesef iş yoğunluğumean ötürü hiç bir yere baktıramadım. ama önümüzdeki hafta . ustalarla değil de direk fordda çalışan mühendis arkadaşlara bırakcam arabayı. ve ayrıca bişey dikkatimi çekti mehmet hocam. arabayı burnu aşağı gelecek şekilde dik bir yokuşta park ettim. sabah bindiğimde tekleme felan olmadı. ama daha sonra tekleme aynı şekilde devam etti Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu 19 Mart 2015 Yazar Paylaş 19 Mart 2015 bugün forddaki mühendis arkadaşlar araca baktılar. bir numaralı enjektörde sıkıntı varmış. enjektör fiyatları nedir. aradım ama bulamadım. ya da enjektör bakımını önerir misiniz. Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 20 Mart 2015 Paylaş 20 Mart 2015 herkese merhaba . daha önce açtığım bir konuda yazmıştım fakat pek ilgilenen olmadı.bu şekilde ayrıca başlık açmak istedim. bir kaç ustaya gösterdiğimde kafama yatmayan çözümler sundukları için . şimdilik bu şekilde biniyorum. --araç 2000 devire kadar benzinde tekliyor. gaz yemiyor -- 2000 devirden sonra gayet normal. -- lpg ye geçtiğinde hiç bir tekleme gaz yememe problemim yok -- arıza ışığı yakmıyor. neden 2000 devire kadar tekleip sonra düzeliyor.? acil yardımlarınızı bekliyorum abilerim dostlarım... Aynı benim aracın hastalığından bahsediyorsunuz benim araç kasa 2 araç benzinde 1500 devirde kadar motor sıcak-soğuk farketmez patırtı,sarsıntı,titreşimli hangisi derseniz artık sıkıntılı çalışıyor 1500 deviri geçtikten sonra normal çalışıyor lpg de bir sıkıntı yok.Bende yarım depodan aşağı sürmem bikere çeyrek deponun altına indim bu sıkıntı türedi telefonda tamircime tarif ettim benzin pompandandır dedi bende gittiği yere kadar artık diyerek devam ediyorum. Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu 21 Mart 2015 Yazar Paylaş 21 Mart 2015 ben pompa olduğunu düşünmüyorum. uğur bey. enjektör temizliği yapılacak. sonuç olumlu olur diye düşünüyorum. paylaşıcam inşallah burda sonucu... Yorum bağlantısı
Tuncer Aceroğlu 25 Mart 2015 Paylaş 25 Mart 2015 buji kablosu, ateşleme bobini sıkıntısı olabilir. özellikle buji kablosu orjinal tek tek poşet içindeki satılanlardan takılıp denenmesi tavsiye edilir. Yorum bağlantısı
Ahmet Hacıoğlu 27 Mart 2015 Yazar Paylaş 27 Mart 2015 arkadaşlar şu an için sorun çözüldü. subap erimesi felan yok arabada çok şükür. herşeyi tam takır. usta ve mühendis takımının dediğine göre motor gayet sıhhatli ve zaten sadece 128.000 km de.çok araştırdım okudum ettim ama aklım mantığım almadı. araca 90000 km de lpg takılmış ve 4500 5000 devir aralığından sonra benzine geçen bir otomobilde bu kadar çabuk bi şekilde subaplar erimez. üfleme yağ yakma eksiltme gibi bir durumda söz konusu değil. hemen motor indirmeye piston gömlek subap değiştirmeye çalışan ustalara kendinizi bırakmayın yaklaşık birbuçuk aydır araştırdık cihazlara soktuk. ford daki mühendis arkadaşlar inciğine boncuğuna kadar baktılar sağolsunlar.ilk başta enjektörlerden şüpelenildi ama şu an egr valfi temizlenip takıldığında herhangi bir problem görülmedi. araba bütün viteslerde alt devirlerde gaz yemiyordu. ama şu an bu problem kalmadı. lpg ve bezinde iki üç kere test edildi. takip edicem arabayı sürekli inşallah tekrarlamaz. ayrıca araştırmalarım ve okuduklarımın ilgili arkadaşlar tarafından tastiklenmesiyle bir tavsiyem olacak. yüksek devirde lpg ile kullanmayınız. bir çok zaman yüksek devirde aracın lpg den benzine geçmesi problem gibi agılanabilir ama gayet faydalı ve ömrünü uzatan bir durummuş.( yağlamaşı sistemler hariç ) ilgilenen arkadarşlara tekrar teşekkür ediyorum. 2 Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 27 Mart 2015 Paylaş 27 Mart 2015 arkadaşlar şu an için sorun çözüldü. subap erimesi felan yok arabada çok şükür. herşeyi tam takır. usta ve mühendis takımının dediğine göre motor gayet sıhhatli ve zaten sadece 128.000 km de.çok araştırdım okudum ettim ama aklım mantığım almadı. araca 90000 km de lpg takılmış ve 4500 5000 devir aralığından sonra benzine geçen bir otomobilde bu kadar çabuk bi şekilde subaplar erimez. üfleme yağ yakma eksiltme gibi bir durumda söz konusu değil. hemen motor indirmeye piston gömlek subap değiştirmeye çalışan ustalara kendinizi bırakmayın yaklaşık birbuçuk aydır araştırdık cihazlara soktuk. ford daki mühendis arkadaşlar inciğine boncuğuna kadar baktılar sağolsunlar.ilk başta enjektörlerden şüpelenildi ama şu an egr valfi temizlenip takıldığında herhangi bir problem görülmedi. araba bütün viteslerde alt devirlerde gaz yemiyordu. ama şu an bu problem kalmadı. lpg ve bezinde iki üç kere test edildi. takip edicem arabayı sürekli inşallah tekrarlamaz. ayrıca araştırmalarım ve okuduklarımın ilgili arkadaşlar tarafından tastiklenmesiyle bir tavsiyem olacak. yüksek devirde lpg ile kullanmayınız. bir çok zaman yüksek devirde aracın lpg den benzine geçmesi problem gibi agılanabilir ama gayet faydalı ve ömrünü uzatan bir durummuş.( yağlamaşı sistemler hariç ) ilgilenen arkadarşlara tekrar teşekkür ediyorum. Geçmiş olsun darısı benim arabaya inşallah Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Mart 2015 Paylaş 27 Mart 2015 arkadaşlar şu an için sorun çözüldü. subap erimesi felan yok arabada çok şükür. herşeyi tam takır. usta ve mühendis takımının dediğine göre motor gayet sıhhatli ve zaten sadece 128.000 km de.çok araştırdım okudum ettim ama aklım mantığım almadı. araca 90000 km de lpg takılmış ve 4500 5000 devir aralığından sonra benzine geçen bir otomobilde bu kadar çabuk bi şekilde subaplar erimez. üfleme yağ yakma eksiltme gibi bir durumda söz konusu değil. hemen motor indirmeye piston gömlek subap değiştirmeye çalışan ustalara kendinizi bırakmayın yaklaşık birbuçuk aydır araştırdık cihazlara soktuk. ford daki mühendis arkadaşlar inciğine boncuğuna kadar baktılar sağolsunlar.ilk başta enjektörlerden şüpelenildi ama şu an egr valfi temizlenip takıldığında herhangi bir problem görülmedi. araba bütün viteslerde alt devirlerde gaz yemiyordu. ama şu an bu problem kalmadı. lpg ve bezinde iki üç kere test edildi. takip edicem arabayı sürekli inşallah tekrarlamaz. ayrıca araştırmalarım ve okuduklarımın ilgili arkadaşlar tarafından tastiklenmesiyle bir tavsiyem olacak. yüksek devirde lpg ile kullanmayınız. bir çok zaman yüksek devirde aracın lpg den benzine geçmesi problem gibi agılanabilir ama gayet faydalı ve ömrünü uzatan bir durummuş.( yağlamaşı sistemler hariç ) ilgilenen arkadarşlara tekrar teşekkür ediyorum. Ahmet bey öncelikle gözünüz aydın. Geçmiş olsun. Inşallah bir daha yaşamazsınız. Ancak şunu unutmamak Lazım. Usta hatası Hatalı ayar subapları yakar. Hatta LPG enjektörleri püskürtme yerine direk açık vaziyette pistona bırakıyorsa yakıtı pistonlara zarar vermesi için çok km gerek yok. Ben bir usta hatasından bir kaç ayda subap yaktım. Aracı toparlamak için çok uğraştım çok harcadım şükür düzelttim. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Mart 2015 Paylaş 28 Mart 2015 Benzinli araçlarda egr valfi varmiydiVar. 1 Yorum bağlantısı
Rahmi topal 28 Mart 2015 Paylaş 28 Mart 2015 Allah allah ben sadece dizellerde var saniyordum bir seydaha öğrenmiş oldum 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts