İçeriğe Yönlendir

Caresizlik... Ambeleye Kalkmak

Ceyhun Savaseri

Recommended Posts

Misafir

Yok.. Bu ikinci kısa cevabım olacak ama olsun.. :D

Ama abi sen bu kadar sert olursan 3 sene daha girmem foruma :mamba:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

:D   İlkay nerelerdesin yahu.... Laborant mı oldun şimdide :)

Yorum bağlantısı
Misafir

:D   İlkay nerelerdesin yahu.... Laborant mı oldun şimdide :)

Aynen Ali abi. :D Ayvalık tesisteyim.

Yorum bağlantısı
Ceyhun Savaseri

Arkadaslar gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkurler bence her dizel aracta bunu yapma potansiyeli var suan focus arizali oldugu icin connecti kullaniyorum oda cekine cekine :( 0 enjektor ve O turboyu orjibal olarak istanbulda en ucuz nerede bulabilirin bilen arkadas varmidir aramizda ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaslar gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkurler bence her dizel aracta bunu yapma potansiyeli var suan focus arizali oldugu icin connecti kullaniyorum oda cekine cekine :( 0 enjektor ve O turboyu orjibal olarak istanbulda en ucuz nerede bulabilirin bilen arkadas varmidir aramizda ?

No Name'e sordunuz mu? Hep oraya yönlendiriyoruz sizi ama malum, tek güvenebileceğimiz mekan...

Yorum bağlantısı
Kadir Aydoğmuş

Bi dunya yazmissiniz da anlamadim 0enj alacaksan turboyu turboyu alcaksan enj ne yapacan kardesimsin ikisinide bi andami bozdu.. dv6 motorlarda turbo sikintisi var ama enjektorleri basarilidir onu yapacak bi erkek lazim gibi anvele yapan motorun turbosu mil kesmistir mil burcunu bozmustur veya enjektorune su kacmis kilitkemis valf acik kalmistir anvele icinde en az iki enj gerekli vs vs parca icinde kocaelide cihan otomotiv sait abi sahibi sev.. bi abim ben isyerime ondan malz. Alirim kendisi ithalatci dir yardimci olur

Yorum bağlantısı
Ceyhun Savaseri

No Name'e sordunuz mu? Hep oraya yönlendiriyoruz sizi ama malum, tek güvenebileceğimiz mekan...

Sani bey hafta icerisinde NoName Fatih ve Osman Usta ile randevulasip gittim (connect in direksiyon problemi icin) caglar abi de oradaydi bana ders anlatir gibi olayin neden kaynaklanabilecegini guzel guzel anlatti ustalarda o arada connect in direksiyon kutusunu yenisiyle degistirdiler maddi durumumu toparlayip focusu tamirhaneye cektiricez kontroller ve islem baslayacak cok tesekkurler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ceyhun Savaseri

bayağı talihsiz bir olay .

:(

Yorum bağlantısı
Ceyhun Savaseri

Üstat geçmiş olsun.Benim aklima bir şey takıldı.Ambeleye kalkan arac otomatikse nasil stop ettirilecek.(benim arac otomatik ondan soruyorum.bu ambele olayini okuyunca baya tirstim çünki)

Otomatik arabayı bilmiyorum ama manuel araçlarda vites5 e takılır olduğu yerde stop ediyormuş kimsenin başına gelmez inşallah

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Otomatik te iş zor, şanzuman frene basınca basıncı kapatır, devir tavan yapınca türbini patlatır zaten

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

anahtarı kapatınca da motorun 10bin devirleri aşması anında vitesle stop etmez.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

anahtarı kapatınca da motorun 10bin devirleri aşması anında vitesle stop etmez.

Peki liftte iken böyle bir durumda kaç saniyede uzaklaşırız araçtan?
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:sandalye: uzaklaşma anında ağızdan çıkan kötü sözler dahil süre mi?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Tabiki karşı komşu yangın tüpü ile kaç saniyede geldi, çapraz komşu manav kaç tane patates getirdi vs

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

karşı komşu değil üst 2. sokaktan komşu. karşı komşu önünü görse gelirdi belki

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Şimşek

Ceyhun bey bu durumla ilgili bir gelişme var mı ?

ne yaptınız ?

Yorum bağlantısı
Ceyhun Savaseri

Ceyhun bey bu durumla ilgili bir gelişme var mı ?

ne yaptınız ?

mustafa bey turbo ve enjektor takimini 0 alarak problemi duzelttim.
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Çok geçmiş olsun. Başımıza gelmemesi için ne yapmalı? Aracı nasıl kullanmalı? Neleri kontrol etmeli?

Acayip tırstım yahu. Haydi biz neyse de arabadan pek anlamayan eşlerimizin başına gelmesin, Allah korusun..

Yorum bağlantısı
Ceyhun Savaseri

Çok geçmiş olsun. Başımıza gelmemesi için ne yapmalı? Aracı nasıl kullanmalı? Neleri kontrol etmeli?

Acayip tırstım yahu. Haydi biz neyse de arabadan pek anlamayan eşlerimizin başına gelmesin, Allah korusun..

teşekkur ederim cok sagolun basimiza gelmemesi icin ne yapmak gerekir bilmiyorum.
Yorum bağlantısı
Ceyhun Savaseri

ben araci ikinci el olarak satin aldim forumda konusuda mevcut art niyetli bi saticiya denk geldim araci alirken istediginiz yere gosterin expertiz yaptirin anlamiyorlar sadece ekmek geldi gozuyle 100 150 liralarini aliyolar yok enjektor isemesi yok turbo yag cekti yok bilmem ne meslegim elektrik ama bu olaydan sonra dizel arac nasil calisir nasil kuvvet uygular hepsini ogrendim boşa dememişler bu ustalar adami usta eder diye ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Umut Taşlı
(düzenlendi)

çok geçmiş olsun, aynı olay 1.5 dci megane'lerin sonuncusunda bizim de başımıza gelmişti -6-7 dakika çalışıp kendi kendine stop etmişti- ama biz turbo ve turbo elemanlarını değiştirmek zorunda kalmıştık sadece. tabi motor öncesinde biraz yağ yakıyordu, sonrasında da artarak yakmaya devam edecek gibi olunca satmıştık o şekilde. şimdi benzer bir durumun 1.6 tdci 109 bg yeni alınanda başımıza gelmesinden korkuyorum, belki fazla şüpheci olduğumdan bilemiyorum ama konusu aşağıdaki linkte; birilerine faydası olur belki, bakarsınız şüphelerim doğru çıkar da erken teşhis olmuş olur, benzer durumda olan varsa erkenden pozisyon alıp büyümeden halleder.  bakmak, yorumlamak isteyen olursa burada bulunsun: 

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/281109-tdci-109-bg-motor-sistem-ar%C4%B1zas%C4%B1-ve-benzer-s%C4%B1k%C4%B1nt%C4%B1lar/ .

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...