İçeriğe Yönlendir

2.viteste Zorlanma

Ahmet Varol

Recommended Posts

Ahmet Varol

Merhabalar , aracımda anlayamadığım bir sıkıntı var , 2.vitese geçerken bazen takılıyormuş gibi yapıyor dişlilerin geçişini vites topuzunda hissediyorum , eğer önce boşa alır sonra 2.vitese geçirirsem bunu yapmıyor . baskı balata rulman yeni değişti , geri vitese dahi gayet iyi geçiyor ama 3 vitese geçtiği gibi 2 ye geçmiyor sanki bir sıkıntı var . Araç ısınınca daha az yapıyor .

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

Sadece 2. Viteste sorun var ise şanzıman iç kısmında2 vites senkromeç (frenleyici) ve kilitleme halkasında sorun vardır.

Özellikle vitesten düşürmede 3 ten 2 ye alırken takılma ve ses var ise senkromeç bitmiş olabilir

Bunu için şanzımanın açılması gerekir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Sadece 2. Viteste sorun var ise şanzıman iç kısmında2 vites senkromeç (frenleyici) ve kilitleme halkasında sorun vardır.

Özellikle vitesten düşürmede 3 ten 2 ye alırken takılma ve ses var ise senkromeç bitmiş olabilir

Bunu için şanzımanın açılması gerekir

Ses olarak bir ses çıkmıyor sadece ben hissediyorum , sekromeçten oldu zaman önce boşa alıp 2 ye çektimdede yapması gerekmez mi .Bu hareketi hızlıca yapıyorum ayam debriyajda oluo 1 den çıkarıyom boşa çıkınca 2 ye atıyorum o takılma hissi olmuyor .Benim tahminin vites direk 2ye çekince düzgün bir şekilde gelmiyor ya biraz sola yada sağ yatık geliyor bundan dolayıda bazen tutturuyorum sıkıntı olmuyor bazen hafif sağ yada sola yatık gitti için kemikli geçiyor ama bunun için bakılması gereken bir parça var mıdır yoksa ben mi uyduruyorum bilmiyorum :biggrin:  :biggrin: Birde  şanzımanda 1 litre 80 numara yağ 1,5 ltre 75-90w var sordum ustalar bişe olmaz dedi ama bundan da şüpeleniyorum.Cevabınız için teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Misafir

Merhabalar , aracımda anlayamadığım bir sıkıntı var , 2.vitese geçerken bazen takılıyormuş gibi yapıyor dişlilerin geçişini vites topuzunda hissediyorum , eğer önce boşa alır sonra 2.vitese geçirirsem bunu yapmıyor . baskı balata rulman yeni değişti , geri vitese dahi gayet iyi geçiyor ama 3 vitese geçtiği gibi 2 ye geçmiyor sanki bir sıkıntı var . Araç ısınınca daha az yapıyor .

Baskı balatayı nerede değiştiniz Samsunda? Marka olarak ne kullandınız?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Ses olarak bir ses çıkmıyor sadece ben hissediyorum , sekromeçten oldu zaman önce boşa alıp 2 ye çektimdede yapması gerekmez mi .Bu hareketi hızlıca yapıyorum ayam debriyajda oluo 1 den çıkarıyom boşa çıkınca 2 ye atıyorum o takılma hissi olmuyor .Benim tahminin vites direk 2ye çekince düzgün bir şekilde gelmiyor ya biraz sola yada sağ yatık geliyor bundan dolayıda bazen tutturuyorum sıkıntı olmuyor bazen hafif sağ yada sola yatık gitti için kemikli geçiyor ama bunun için bakılması gereken bir parça var mıdır yoksa ben mi uyduruyorum bilmiyorum [emoji3] [emoji3] Birde şanzımanda 1 litre 80 numara yağ 1,5 ltre 75-90w var sordum ustalar bişe olmaz dedi ama bundan da şüpeleniyorum.Cevabınız için teşekkür ederim

Kalın ve yanlış yağ konulmuş bir an önce değişin.
Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Kalın ve yanlış yağ konulmuş bir an önce değişin.

Ford şanzımana tapa koymamış ne yazikki ya şanzıman inecek yada servis 2-3 kez yağ değişimi yaparım diyor 200-300 tl masraf çıkarıyor . Yağdan olsa diğer viteslerde aynı olur sanırım . 

Yorum bağlantısı
Misafir

Ford şanzımana tapa koymamış ne yazikki ya şanzıman inecek yada servis 2-3 kez yağ değişimi yaparım diyor 200-300 tl masraf çıkarıyor . Yağdan olsa diğer viteslerde aynı olur sanırım . 

Tapa derken?

Yorum bağlantısı
Ahmet Özkan

Aynı olay benim aracımda da var bir kaç gündür, sadece 1. Vitesten 2'ye geçerken oluyor. Hiç bir şekilde diğer vites geçişlerinde özellikle 3'den 2'ye geçerken de yok. Sadece 1'den 2'ye geçerken oluyor neden acaba?

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Aynı olay benim aracımda da var bir kaç gündür, sadece 1. Vitesten 2'ye geçerken oluyor. Hiç bir şekilde diğer vites geçişlerinde özellikle 3'den 2'ye geçerken de yok. Sadece 1'den 2'ye geçerken oluyor neden acaba?

Tapa derken?

Şanzıman yağını boşaltmak için birşey yok yani şanzımandaki yağ boşaltmak için şanzıman inmesi gerekiyor , akslardan boşaltılıo ama 1 lt yinede kalıyor 

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Bugün baya yol yaptım araçla özellikle denedim yapmadı aynı şeyi , yağın perfonması ile ilgili bir durum şanzıman yağı değişmez diyenler doğru söylüyor birşey sıkıntısız çalışıyorsa ellememek lazım

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Baskı balatayı nerede değiştiniz Samsunda? Marka olarak ne kullandınız?

Samsunda değiştirmedim , marka olarak luk kullandım en iyisi bu dendi ama sanki çok sert biraz daha yumuşak olaydı iyi olurdu baskı değişeli drag yapacak gibi geziyor araba kendini rs sandı garibim  :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Oğuzhan Özçelik

Aynı sorun bizde 3. viteste vardı.özellikle 4 den 3 e çekerken yapıyordu yanı 3. vites için devir yüksekken.2 den 3 e sıralı geçerken yapmıyordu.düşük devirde iken 4 den 3 e çekince de yapmıyordu.aracınızı deneyin 3 vitesten 2. vitese devir biraz yüksekken alın bizim sorunumuz sekromençti muhtemelen sizin arızada bu diyecem ama kendiliğinden geçti demişsiniz sekromenç işlevini kaybettiyse değişmeden geçmez arıza

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol

Şuan vitesler harika geçiyor parmakla değiştirebiliyorum yapmanız gereken körün altındaki yeri açıp yağlamak ben orayı yağladım çok değişti .

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Oguzhan Kubur

Şuan vitesler harika geçiyor parmakla değiştirebiliyorum yapmanız gereken körün altındaki yeri açıp yağlamak ben orayı yağladım çok değişti .

Üstad merhaba.Benim araç Suzuki sx4. Aynı problem bendede var. 1 den 2 ye alırken bazen vites dişlilerini vites topuzunda hissediyorum.Araba dururken yapmıyor hareket edince yapıyor.Siz sorunu nasıl çözdünüz daha açar mısınız?

Yorum bağlantısı
Ahmet Varol
(düzenlendi)

Üstad merhaba.Benim araç Suzuki sx4. Aynı problem bendede var. 1 den 2 ye alırken bazen vites dişlilerini vites topuzunda hissediyorum.Araba dururken yapmıyor hareket edince yapıyor.Siz sorunu nasıl çözdünüz daha açar mısınız?

Ben körüğün altındaki mekanizmayı yağlayarak çözdüm tabi bundan önce yağın durumu da önemli . Körüğün altındaki mekanizmayı yağlayın faydası oluyor bu ileri geri sağa sola giden parçalar.

tarihinde Ahmet Varol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...