Ahmet Ekici 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Notebook arızalanınca gittik yeni bir alet aldık. Çalıştığım sitenin paneli ie11 ile sorunlu olduğu için win8 den win7 ye geçiş yapmam lazımdı. Win8 üzerindeki recovery ile yedek aldım 3 dvd'ye makinaya format atmak içi bios'tan bir kaç ayar yaptım ama olmadı. windows yükleme ekranı geliyor bölümleri silip yüklemeye yapacağımız sırada ileri tuşu pasif, ve bu disk gpt stilinde hatası diye bir hata alıyorum çözemedim bir türlü... Yorum bağlantısı
Murat Birinci 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Cihazınızda şu anda bir işletim sistemi var mı? Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 windows 8 sistemlerde malesef bu şekilde .. Bütün partlar silinip yeniden part oluşturmanız gerekli .. Dolayısıyla Recovery de gidicek ama elinizde win7 warsa çokta önemli değil bu partları silebilmek için bitane flash bellleğe boot prgram kuruluyor ve o çalıştırılıyor .. o prgram sayesinde partları silebilirsiniz. Şuanda adını tam hatırlamıyorum ama googleye bu hatayı yazarsanız yol gösterici kaynaklar mevcut Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 (düzenlendi) Bir kaç sene önce dosfree olarak aldığım bilgisayara sistem kurmaya çalıştığımda da benzer bir durumla karşılaşmıştım. Ben de aynı hata mesajı almış mıydım, hatırlamıyorum. Ancak biosta hdd karşısında raid vardı. Onu seçeneklerden non raid yapınca sorunu aşmıştım.Sizdeki durum da aynı olabilir. Zaman zaman anakart default ayarlara dönüyor, hemen hdd kısmına bakıyordum. ve her seferinde hdd nin raid şekline döndüğünü görüyor ve değiştirince sistem açılıyordu. 28 Şubat 2015 tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 28 Şubat 2015 Yazar Paylaş 28 Şubat 2015 Cihazınızda şu anda bir işletim sistemi var mı? 1 tb olan hdd'yi silip 2 bölüm yaptım haliyle bir sistem kalmadı. windows 8 sistemlerde malesef bu şekilde .. Bütün partlar silinip yeniden part oluşturmanız gerekli .. Dolayısıyla Recovery de gidicek ama elinizde win7 warsa çokta önemli değil bu partları silebilmek için bitane flash bellleğe boot prgram kuruluyor ve o çalıştırılıyor .. o prgram sayesinde partları silebilirsiniz. Şuanda adını tam hatırlamıyorum ama googleye bu hatayı yazarsanız yol gösterici kaynaklar mevcut Kurulum bölümündeki tüm partları silersem recovery gider, birde almış olduğum şirket onu silersem garanti kapsamı dışında kalacağını söylüyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Birinci 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Bence sistemi yeniden kurun. Sonra acronis ile tüm sistemin imajını alın. Sonra istediğiniz partitionları yapıp istediğiz işletim sistemini kurabilirsiniz. Garanti durumunda ise acronis ile eski yedek sisteminizi geri recovery edip garantiye verebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 (düzenlendi) Burada bir kaç seçenek anlatılmış.Tamamen silmen şart olabilir. http://uzmanim.net/soru/windows-bu-diske-yuklenemez-secilen-disk-gpt-bolumu-stilinde/2211 Burdada anlatımlar mevcut. http://forum.donanimhaber.com/m_68963439/tm.htm İstediğin şeyle yedek ala ma sonradan recovery bölümünü yapman ve sağlıklı çalışması çok sıkıntı olacaktır. Tavsiyem bu diske hiç dokunma zaman harcama.Haricen bir diske mebla verip ona istediğini kur.Ne senin başın agrısın nede şirketin. Sıkıntı olduğunda orijinal diski tak yolla. 28 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Tüm bölümleri sileceksin... Ne kadar partition varsa hepsini ,,, Recorvery de dahil.. Daha sonra yeniden bölüm oluşturacaksın NFTS.. Sonra kuracaksın.. Yedekleini hariciye al... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Recovery giderse garanti ile bir sıkıntı yaşamazsınız. Garanti yazılıma değil, donanıma verilir. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 1 Mart 2015 Yazar Paylaş 1 Mart 2015 (düzenlendi) Tüm bölümleri sileceksin... Ne kadar partition varsa hepsini ,,, Recorvery de dahil.. Daha sonra yeniden bölüm oluşturacaksın NFTS.. Sonra kuracaksın.. Yedekleini hariciye al... Yedeklerim haricide dvd'ye aldım. Şener bey bölüm oluşturma kısmında tek bölüm olan hdd yi silip 2 bölüm oluşturdum. Orada herhangi NTFS veya FAT32 gibi bir seçenek çıkmıyor. Olmazsa tüm silip denerim. Recovery giderse garanti ile bir sıkıntı yaşamazsınız. Garanti yazılıma değil, donanıma verilir. Bana söylenen öyle Sani üstad. Mantıklı olan yazılımını kendi elimle değiştirebilmem lazım. Satış temisilcileri mi bilmiyor, yanlış mı yönlendiriliyoruz anlamadım. Bu arada Oktay ağabeyin atmış olduğu ikinci link aynı benim hata... Fakat bios farklı öyle bir seçenek yok. 1 Mart 2015 tarihinde Ahmet Ekici tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mart 2015 Paylaş 1 Mart 2015 Hdd yi harici disk ünitesine tak ve başka pc ye bagla diski bu şekilde komple sil ve kaça böleceksen böl sonra ntfs olarak partı oluştur.Bu şekilde görmesi gerekiyor.Görmez ise recovory bölümünü ön planda görüyor demektir ve çare kalmıyor. Win7 için hdd nin sata yada ide olması şart değil ikisindede görür. Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 2 Mart 2015 Yazar Paylaş 2 Mart 2015 (düzenlendi) Herbirinize teşekkürler ediyorum. UEFI olan boot modunu CSM yaptım, dediğiniz gibi tüm bölümleri silince üzerine kurabildim. Ayrıca Toshibatr'yi aradım win7'ye geçme konusunda garanti ile alakası yok istediğinizi kurabilirsiniz dedi. 2 Mart 2015 tarihinde Ahmet Ekici tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 6 Mart 2015 Paylaş 6 Mart 2015 Yedeklerim haricide dvd'ye aldım. Şener bey bölüm oluşturma kısmında tek bölüm olan hdd yi silip 2 bölüm oluşturdum. Orada herhangi NTFS veya FAT32 gibi bir seçenek çıkmıyor. Olmazsa tüm silip denerim. Bana söylenen öyle Sani üstad. Mantıklı olan yazılımını kendi elimle değiştirebilmem lazım. Satış temisilcileri mi bilmiyor, yanlış mı yönlendiriliyoruz anlamadım. Bu arada Oktay ağabeyin atmış olduğu ikinci link aynı benim hata... Fakat bios farklı öyle bir seçenek yok. NTFS diye bir şey çıkmıyor olması sorun değil. Windows 7 ve windows 8 zaten ntfs ye kurulduğu için direk öyle biçimlendiriyordur o yüzden de seçenek sunmamıştır. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Mart 2015 Paylaş 13 Mart 2015 Disklerdeki üretici partitionlarına oldum olası sinir oluyorum ilk işim onları yok etmek oluyor 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts