Misafir 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Ankara'dan arkadaşımızın Focus 3 aracı için mercek montajı yapılmış şekilde aldığı far için ilk başta junyan tip Focus 3 farlarındaki gibi gündüz farı tarzında çalışma yapmaya başlamıştık.Sonra Mondeo Mk2 için yaptığım çalışmanın gece resmini görünce her şey iptal oldu ve bu şekilde bir çalışmaya yöneldik.Oldukça uzun süren bir arge zamanından sonra değişen çalışma boyutunuda ara ara telefon konuşmalarında geliştirdik ve ortaya orijinal Bmw kaş bölümü çerçevesi ile beraber komple aktarımı yapıldı.Uzun hüzme kısmına sürpriz bir kara ile mercek montajı için epey cesaret edemez isemde U halka sevdasına cesaretimi toplayıp tası deldim.Uzun süren özel meselelrimden dolayıda elimde olmadan uzattığım çalışmayı Rabbimin izni ile son derece güzel bir görsel,işlevsellik sonuçları alarak geçtiğimiz aylarda bitirmek kısmet oldu. Son kaş çalışması için üst kısım kesildi.Orijinal Bmw kaş kısmı aynen sabitlendi.Çok uğraştırmadan montesi oldu.Sadece 2mm kadar fazladan egim olmuş tas birazcık sürtüyor.Çerçeve ilk önce tamamen eski boyadaki ciddi kusurlar nedeniyle güzelce zımparalandı.Çerçevenin kenar kısmındaki güzel şekilli kısım metalik grı tonda boyandı.Krom yapmadım boya kusurları olunca krom çok belli ediyor. Uzun hüzme kısmı oldukça biçimsiz egimlere ve ebatlara sahip olunca mercekte küçük olmak zorunda idi.Mondeo Mk3 farlarının orijinal D2s merceği güzelce kısa hüzme merceği baz alınarak sabitlendi ve perdesi uzun hüzme etkisi yapabilmesi için egilerek etkisi kaldırıldı.Mercek kapagı bambaşka bir sorun oldu.2 haftdan fazl sadece mercek kapagı ile uğraşmak zorunda oldum.Önce orijinal Mondeo merceğin kendi kapagındaki kısım ile bir çalışma yaptım.Fena olmamıştı ama mercek yokmuş gibi görünüm ortaya çıkınca resimdeki parçayı yerlerde sürünürken gördüm.Junyan farların ampul değişim kapagı.Kesildi biçildi etrafı görsel izolesi ile kapanınca sonrasında boyandı.Daha önceden takılmış olan Hella merceğin kapagında epeyce uyumlu olmasıda bonus oldu. Bmw U halka yerleştirildi.U halkada orijinal Audi gündüz farı ledleri kullanıldı. Hangi araçta kullanıldığını bilmediğim parayıda sinyal kısmının egimlerine bire bire oturması ilede sinyal görünümüde farklı boyutta bir görünüm ortaya katınca moraller düzeldi.Sinyal kısmına geçen yıl smd5050 serisi 1 watt amber led olarak sinyallerde kullanmak için almıştım.Stoklarını bitirmiştim.Lakin hüsrana uğradım Anber renk çok koyu tonda idi ve kırmızı olarak görünüyordu.Hiç bir farda kullanmadım yatıp duruyordu.Arkadaşımıza durumu anlattım dedik zaten çok farklı bir çalışma oldu kullanalım kararı ile ledlerin sogutma dizaynı falan yerleşimide yapıldı. Hatamı değilmi hala karar veremedim ama ledlerin beyazımsı hali görünmesin diye siyaha boyadım buda koyu amber yanan tonu biraz daha kırmızıya çekmesine yol açtı.Artık kırmızı bir sinyal oldu.Geri dönüşüde yok. Kaşın ve U halkanın günışığı,beyaz ve beyaz turuncu olarak görünmleri. Turuncu beyaz haline karar verildi ve sabitlendi.Mercek montajını daha önce yaparken merceğin alt selenoid motor kenarlarından mercek camına doğru sağ ve sol kenardan her mercekte 2 tane 1 watt power led takmıştım.Ledleri sökmedik ve daha kısık şekilde yanmasını sağlayarak loş bir ışık elde edildi.Güzelde oldu pişman olmadık. Toplanıp kapatılmaya hazır son halleri. Farlar toplandı kapatıldı. Araç üzerinden görünümler. Farda olmasını hiç istemediğim halde Bmw kaş ledinde hesaba katmadığım bir sorundan dolayı sıkıntı yapınca ledleri yeni nesil Seramik tabanlı ledler ile değişimini yapıldı.Şimdi daha uzun ömürlü bir hale geldi. 23 Yorum bağlantısı
Fatih Taktak 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Eline emeğine sağlık ancak bu kadar güzel olabilirdi Oktay Abi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Abi emeğine sağlık. Şimşek çakarları nasıl oldu? Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Yine harika bir iş çıkarmışsın Oktay abi eline sağlık. Bence ford yeni farları tasarlarken kesinlikle sana danışmalı... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Şubat 2015 Yazar Paylaş 27 Şubat 2015 Yeni tip Hella ve Oem xenon merceğinin performansı ile Gen5 balast ile son derece etkili.Canlı şekilde şahidim. Mercek montajı konusu linkte mevcut. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/260738-focus-3-halojen-farlara-yeni-hella-bi-xenon-gen5/ Yorum bağlantısı
Misafir 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Abi eline sağlık çok orjinal bir çalışma olmuş eşi benzeri olmayan maşallah Yorum bağlantısı
Anıl Akgül 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Abi eline sağlık bu güne kadar gördüğüm en güzel focus 3 farı bu.. Verilen emeği yapılan çalışmayı sonuna kadar haketmiş.. Kırmızı durmuyor aksine tam amber olmuş.. Burada da gen5 d1s kombinasyonu var değil mi ? 1 Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yenilmez 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Oktay bey bravo kutlarım sizi yine muhteşem güzellikler ortaya çıkarmışsınız. Bu arada bende mondeoyu satıp Focus 3 aldığımı söylemişmiydim bir ara tekrar irtibat kuracağım sizinle. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Turan 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Ellerine sağlık abi süper olmuş yine. Tebrik ederim. 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Çok nefis bir çalışma.Ellerinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Yok böyle bir şey arkadaş bayıldım. Bayıldım ya..... Ulen arkadaş mucize yetenekle arkadaşlarımız var ama hala yerli üretim aracımızı yapamıyoruz iyimi..... 2 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Oktay abim yine döktürmüşsün.İşte el emeği göz nuru eline koluna sağlık. Yorum bağlantısı
Akif Eren 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 oktay abi rabbim nazardan saklasın seni. 1 Yorum bağlantısı
Rifat Berber 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Yılın konusuna aday olsa en başı zorlar Tebrikler Oktay bey. Mümkünse videoda istiyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Oktay abi sana demiştim ama değilmi herkes çok beğenecek diye . Arkadaşlar inanın canlı görenler çok beğeniyor. Oktay abi elini değsin yeter ki. Farların aydınlatma performansı son derece güzel. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Şuan eşi olmayan bir farın sahibiyim. Ayrıca beğenileriniz için teşekkür ederim. Daha iyisi sizin olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2015 Yazar Paylaş 28 Şubat 2015 (düzenlendi) Abi eline sağlık bu güne kadar gördüğüm en güzel focus 3 farı bu.. Verilen emeği yapılan çalışmayı sonuna kadar haketmiş.. Kırmızı durmuyor aksine tam amber olmuş.. Burada da gen5 d1s kombinasyonu var değil mi ? Evet Gen5 Bosch balast ve Osram D1s xenon ampul Oktay bey bravo kutlarım sizi yine muhteşem güzellikler ortaya çıkarmışsınız. Bu arada bende mondeoyu satıp Focus 3 aldığımı söylemişmiydim bir ara tekrar irtibat kuracağım sizinle. F3 hayırlı olsun.Başım üstüne. 28 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Oktay abi eline sağlık çok güze olmuş özellikle turuncu 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Türker 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Eline sağlık Oktay abi yine muhteşem bir çalışma yapmışsın. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts