Misafir 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Ankara'dan arkadaşımızın Mondeo Mk2 aracı için haricen ön camı düz şekilde yaptırılmış,eski tip Hella bi-xenon mercek montajı yapılmış bir far alması ile iyileştirme ve modernize çalışmasını geçtiğimiz aylarda bitirmek kısmet olmuştu.Elimde olmayan ve uzayıp giden aksilikler ile oluşan özel sorunlar ve bunlardan dolayı aşırı stres,yorgunluk ve yazamadığım farklı nednelerden kaynaklı tansiyona bağlı sağlık sorunu falan filan derken işlemin arge kısmı çok uzun süren bir çalışma olunca diğer çalışmalarım gibi bunuda gecikmeli şekilde bitirdim.Rabbim bana gösterilen sabırdan dolayı arkadaşımızdan razı olsun. Farda eski Hella mercek uzunluktan dolayı söküldü ve insiyatif kullanarak yeni tip Hella bi-xenon montajı yapıldı.Servo kontröllü yeni nesil Bosch bi-xenon merceğin perdesi uzun hüzmede sabitlenerek montajı yapıldı. Alınan farın ilk toplu halini resmetmişim fakat mercek bölümü aynen bu şekilde idi. Mercek iptalinden sonra elimde haricen bulunan aynı tipin orijinal far tasından ve camından faydalanarak duvar çizgisini işaretledim.sonra.Far tasına mercek için gerekli delikler açıldı.Zımparalandı boyandı mercek montajları yapıldı. Mercek şapkaları uzun hüzmede kullandım Bosch merceğin orijinal kapakları.Arka kısımlarınıda farklı mercek kapaklarından kesip biçip düzgün halde sabitledikten sonra merceklere sabitledim. Sade görünüm aynen bu şekilde görünüyor.Tabi son hali böyle değil. Alınan bu çıkma farda maalesef manuel ayar yerleri iç kısımda tası tutan aparatlarda dahil fena halde laçka olmuş.Tasdaki kısımları oldukça iyileştirdim fakat ayar yerleri için şansım olmadı.Özellikle sağ far ciddi ayar sorunu oldu.Bu far ayar konusunda ciddi sıkıntı oldu ve şimdi mecburen haricen manuel ayar kısımları düzgün olan far aranıyor içi aktarılacak.Farlar toplanıpta ayar yapılırken bu sorunu tespit ettik ama boşta iken vida başları bozuk olsada geniş bir tornavida ile çevriliyordu tabi ve çok zorlamaz dedik.Lakin yanılmışız. Bu sorundan dolayıda sağ far istemesekte biraz aşagıda kalıyor.Fardan duvar çizgileri. Farlara ek olarak Bmw U halka,Bmw tip kaş,Power led Bmw oem parça sinyal,Bmw orijinal kaş kenarındaki park ledleri yada adına ne deniyorsa kenar ledi diyeyim gitsin. Bmw orijinal sinyal led parçasının ilk hali.Aslında bu parçanın iç reflektörüde var fakat elime geçmedi.Ledleri camın iç kısmına sabitledim.Ledler yine Bmw orijinal stoplarında kullanılan yarım watt sinyal ledleri.Renkleri oldukça güzel. İlk başta far çerçevesi boyanmamıştı sinyal parçasınıda kroma boyamıştım. İlk görünümler böyle idi.U halkada orijinal Audi gündüz ledlerini yeniden sogutucu dizaynı yaparak kullandım. İşte buda gece görünen hali.U Halka zaten gündüz fazlası ile net görünüyor.Son halinde kaşta fena değil. Sonra arkadaşımız yapılan şeffaf camdaki yapıştırmadan kaynaklı hataları için farları sökmüş.Ledlerin kabloları vesaire falan sökülünce tekraren el atıldı.Bu arada maalesef kaşlardan birisi çatlamış.Yeniden değişimi yapıldı ve kaş ledleri daha güçlü power led ilede değiştirildi. Çerçevedeki ciddi krom kusurlarıda göze batar halde idi dedik boyayalım ve kromu çıkarırken değiştirdiğpim kaş bu defa orta yerinden çatladı.Saniyesinde nasıl oldu nasıl kırıldı anlamadım bile çıt dedi ayrıldı.Moralim alt üst oldu.Zamanda kalmamıştı dedim Audi gündüz pleksileri ile değişecek başka yolu yok.Değişimi yapıldı.Siyaha boyandı. Sinyal kısımlarınada Bmw kaş kenarlarındaki 5 li tip park ledlerinin kısmını kestim biçtim ve sinyali alta çekip bu kısım daha dolgun hale getirildi. Krom çıkınca çerçevenin kendi siyah tabaı ile sinyal bölümünün ve 5 li ledlerin kromlu hali. Audi kaş ile ve Siyah boyama işleminden sonrasındaki durumlar. Araç üzerinden görünümler. 18 Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Güzel çalışmalarinizi takip ediyorum... elinize sağlık, 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Gayet güzel olmuş Ellerine sağlık abi. 1 Yorum bağlantısı
Kubilay Evis 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Focus'u yenileyemeyince bizde bakıma gömelim dedik parayı. Bu sıkışıklığım bir bitsin şu farlar için irtibata geçelim seninle Oktay abi Eline sağlık güzel iş olmuş 1 Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yenilmez 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Maşallah Oktay bey ellerinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 çok güzel olmuş elinize sağlık 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Mondeolar evrim geçirmiş. Mondeo evo da diyebiliriz:) Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Fatih Bayrak 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 harika olmuş oktay bey :bravo: 2 Yorum bağlantısı
Anıl Akgül 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Süper olmuş bmw kenar ledleri siyah olsaymış diyecektim fakat olmuş zaten.. Ellerine sağlık çok beğendim abi.. Mercek kapaklarını da siyah yapsaydın keşke.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 27 Şubat 2015 Paylaş 27 Şubat 2015 Aracın bakışları alaycı olmuş çok hoş ellerinize sağlık 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Gene yapmışsınız yapacağınızı. Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Araç sınıf atlamış bu uygulama ile,ellerine sağlık abi. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 sarı ışıklara bayıldım, eline saglık abi. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2015 Yazar Paylaş 28 Şubat 2015 (düzenlendi) Mondeolar evrim geçirmiş. Mondeo evo da diyebiliriz:) Saygılarımla. Aslında yeni nesil Audi ve mercedes bütün yapı şeklinde bir çalışmaya niyetim vardı ama farın şekilsiz çapları çok zorlayacak şekilde önüme çıkınca cesaret etmek değilde edince parçaları heba etmemek adına bu şekilde bir çalışmaya yöneldim.İşin mebla kısmıda biraz caydırıcı oldu tabiki.İlk hevesimde bu şekilde ama çok farklı olsun diye niyetim vardı lakin yinede bu niyetimi kısmen gerçekleştirmiş oldum. Süper olmuş bmw kenar ledleri siyah olsaymış diyecektim fakat olmuş zaten.. Ellerine sağlık çok beğendim abi.. Mercek kapaklarını da siyah yapsaydın keşke.. İlk başta krom çalışma olduğu için sonra bu şekilde komple siyah yapmak çok istemedik.Daha doğrusu ben hiç istemedim.Mercek kapaklarınıda yeniden sökmek oldukçada sıkıntı idi.Yeni nesil araçlarda siyah krom ikiliside güzel durdugu içinde bu şekilde içimze sindi. Bu arada kenar ledleride oem led.Bmw E63 serisi stoplarda kullanılan sinyal ledleri.Bu farda büyük ölçüde vidalar silikon hariç oem parçalardan oluştu. 28 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Projelerinizi hayranlıkla takip ediyorum Oktay hocam:) 1 Yorum bağlantısı
Devrim Kara 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 kaç aydır bekliyordum bu resimleri elinize sağlık bende istiyorum bunlardan 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 bunlarda benden olsun tekrar teşekkür ederim oktay abi ellerine sağlık 2 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2015 Yazar Paylaş 28 Şubat 2015 (düzenlendi) kaç aydır bekliyordum bu resimleri elinize sağlık bende istiyorum bunlardan Esas senin beklediğine yeni başladım.Biraz daha beklemen lazım. 28 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Devrim Kara 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 bunlarda benden olsun tekrar teşekkür ederim oktay abi ellerine sağlık hocam panjur nikelajınıda siyah yapsan ve de bir lip eklesen tampona güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin Esas senin beklediğine yeni başladım.Biraz daha beklemen lazım. bunlar onlar sanmıştım bir sene oldu be abii 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 hocam panjur nikelajınıda siyah yapsan ve de bir lip eklesen tampona güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin panjura logo iptali yapıyorum daha bitmedi o bitsin takacağım,nikelaj olan yerleri plasti dip ile kapladım logosuz panjurun,bu orjinal olduğundan dokunmak istemedim.lip işi biraz karışık benim orjinali duruyor onu mu taksam yoksa senin arabadakinden mi uygulasam karar veremedim tamponum boyanacak boyansın halledeceğim teşekkür ederim,rabbim kimseye kaza bela vermesin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts