İçeriğe Yönlendir

St Gösterge Uygulaması..

Alper DEMİR

Recommended Posts

Alper DEMİR

Bugün üşenmeden Ankaradan sipariş ettiğim st kadranlarının montajını yaptım.Ampüllerimin çoğu patlaktı zaten,toplamda 10 ampül vardı 4 büyük 6 küçük altısı patlaktı büyükleri beyaz ledlilerle değiştirdim,küçükleri standart günışığı olanlarla değiştim.Ama gelin görün ki biraz fazla kurcaladım galiba hararet-yakıt hiç çalışmıyor devir saati rölantide sıfır gösteriyor yüklendiğimde devir ibresi 2 bini geçmiyor hız kadranı çalışıyor fakat oda hatalı sanırım..Hava karardığı için daha toplayamadım kaldı öyle yarın bir elektrikçiye göstericem bakalım arasına ne kadar sıkışmış inşallah bozmamışızdır  :shok:
Buyrun yapım aşaması ve fotoğraflar bu görüntü herşeye değer dedirtiyor  :blush:
Önce sol taraftaki kart ruhsat vs.konulan çekmeceyi çıkarttım çekince çıkıyor zaten ardından resimlerdeki işaretli kısımları söktüm normal ve altıgen vidalar mevcut..
LpDO5V.jpg

Çıkardığımız parçayı kenara ayırıyoruz.
N5DORL.jpg

İşaretli yer ve sol tarafta aynısından olmak üzere iki vida sökülür ve üst bölüm çıkarılır.
7oDy4P.jpg

Ardından sarı okla gösterdiğim sinyal kollarının üst bölümünü ince tornavida yardımı ile  alt parçadan ayırdım
8lzNAk.jpg

Üst parçayı çıkardıktan sonra kırmızı kutucukta ki iki vida var onlarıda söküyoruz
aoY1WB.jpg

Buda dağılmış halimiz panel yerinden biraz zor çıktı yılların verdiği kaynamadan dolayı herhalde..
lkZbap.jpg

Panelin arkasında ki torsları söktüm hepsini birbirinden ayırdım,onları fotoğraflayamadım zaman kısıtlığından unuttum o darlıkta sanırım bozdum zaten  :D
P5DOXb.jpg

Gelelim işin kaymak kısmına  :asikadam:
WVDGlL.jpg
Yv6O1z.jpg
VlDr5V.jpg
zmM0vD.jpg
39zEB4.jpg

Müsait bir zamanda gerekli araştırmalardan sonra göğüs,cam butonları,far açma anahtarı ve submarine işlemlerine giricem inşallah.. :nazar:

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

çok güzel olmuş :nazar:  inşallah sorunu da giderip keyifle kullanırsınız.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Vuu nefis olmuş. Mavi ışık farklı tad katmış elinize sağlık, güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Kadranı komple degıstırmeyıp ıcını mı degıstırdınız tam anlamadım ama harıka olmus masallah

:nazar:  :nazar:

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

İşte bu yüzden bu tarz şeylere girişmiyorum ve bence iyide yapıyorum:)

Ben orjinal kadranı tercih ederim şahsen ama emeğe saygı elinize sağlık..umarım sorununuz çözülür

Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Kadran çok güzel bir hava vermiş.. Tam düzelince daha da güzel olacak..

Hazır tekrar açılmışken yeşil olan göstergeler mavi yapılırsa çoo daha uyumlu ve güzel durur..

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

çok güzel olmuş :nazar:  inşallah sorunu da giderip keyifle kullanırsınız.

Teşekkürler,yarın görücez bakalım komplemi gitti onarılıcak durumda mı :unsure2:

Vuu nefis olmuş. Mavi ışık farklı tad katmış elinize sağlık, güle güle kullanın.

Teşekkürler..

Emeğinize sağlık :bravo::nazar:

Teşekkürler :)

Valla süper olmuş, güzel günlerde kullanın :)

Sağolun..

Eline sağlık kardeşim başarılı olmuş :)

Sağolasın kardeşim..

Kadranı komple degıstırmeyıp ıcını mı degıstırdınız tam anlamadım ama harıka olmus masallah

:nazar: 

İçini değiştirdim,biraz daha farklı komple 260 km/h olanda vardı ama sadece benzinliye göreydi.

Mükemmel

Teşekkürler

Elinize sağlık. İnşallah ibreler düzelir.

İnşallah,teşekkürler..

İşte bu yüzden bu tarz şeylere girişmiyorum ve bence iyide yapıyorum:)

Ben orjinal kadranı tercih ederim şahsen ama emeğe saygı elinize sağlık..umarım sorununuz çözülür

Teşekkür ederim.Orjinali mondinin duruşundanda kaynaklı çok klasiğe kaçıyordu artı araçla ilgili projelerim olduğu için ince detaylardan altyapı yapıyorum..

Kadran çok güzel bir hava vermiş.. Tam düzelince daha da güzel olacak..

Hazır tekrar açılmışken yeşil olan göstergeler mavi yapılırsa çoo daha uyumlu ve güzel durur..

Bende sizin gibi düşünüyordum,fakat lcd'lerin yeşil olması sanki farklı bir ambiyans kattı düşüncesindeyim.Geri kalan cam buton,far açma anahtar,göğüs,submarine komple renk değişimi yapmayı düşünüyorum zaten..Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Elinize sağlık.

Orijinal ampul yerine dipsiz led kullanmışsın galiba.Parlak ve zayıf görünüyor.Buda ledlerden kaynaklı.Kadran gayet iyi.

Sıkıntı var yazmışsınız ama tam açıklama yok.Umarım sorun kalmamıştır.

Sayın modumuz Ertan'ın çalışması var incelemelesin.Gerçi bir daha açarmısın onuda bilmem ama bu şekilde rahatsız olacağını iyi biliyorum.İster istemez göz takılır.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Bugün baya bir açıp kurcaladim,karti sokup temizledim deneme yanılma yapa yapa en sonunda birşey geldi aklıma baktım hicbir sorun yok ibreleri söküp öyle takip kadran selamlama testini yaptırıp ibreleri öyle taktim kontak açtım yakıtı eski olan yere devrini olması gereken yere hızı 5 km/h hızla giderken taktim harareti de yine yolda giderken sikistira sikistira 90 a çıkardım baktım ibre tahmini taktigim için 90 i geçti normalde hic geçmiyor onuda tam 90 a gore ayarlayip takınca stop ettim fisini cekip bi dk sonra geri taktim kontak acip yeniden selamlama testini yaptim kadranlarin hepsi olmasi gerektigi gibi dibe gelip düzeldi (sorun buydu bu testte yarıya geliyordu onun için çalışmıyorlardı) sonra yeniden calistirdim sorun çözüldü ve ondan sonra topladım. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Teşekkürler.. Bu göğüsteki aygaz düğmelerini yeni tip zarif yuvarlaklar la değiştirebiliyor muyuz ? Birde hemen arkasındaki kâğıtta aşınmalar var fotoğraflarda mevcut direk sari ve pis bir ışık yansıyor bunlara nasıl bir çözüm bulabiliriz ?

Yorum bağlantısı

Kadranların düzelmesine sevindim.bildiğim kadarıyla focuslardaki gibi olmuyor.Yani aygazlar la devam.bahsettiğin klima kontrol panelindeki soyulmalar yaştan dolayı çok normal.Tam o işe bende başlayacaktım ama sattım mondiyi... K.K. Panelinin nasıl söküleceğiyle ilgili bir konum vardı bulabilirsiniz.Söktükten sonra gerisi size kalmış.İster şablon kesip boyaya bilirsiniz.ister film tabakayı kazıyıp farklı renkler kullanabilirsiniz,ister proje çizen yada reklam işi vs... uğraşan elinin ayarı sağlam bir arkadaşınıza verir bunu hallet yarın teslim alacam dersiniz(benim projem son seçenekti[emoji6] .)kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Anladım Erol abi teşekkürler.. Senin konuya baktimda bulamadım ya..

Yorum bağlantısı
Misafir

kaça mal oldu acaba alper hocam çok güzel olmuş. birden yaptırmak istedim ben de

http://www.talkford.com/community/topic/183583-heater-to-eatcclimate-control/
Yalnız üst tarafı çıkarırken çok dikkat etmelisin.yanlardan hava cikis damperlerini iki taraflı çok az kastırmak gerekiyor.

erol bey verdiğiniz sitede manuel olan klima düğmeleri otomatik mi oluyor tam anlayamadım. ya da trend olan mondim de manuel olan klima tuşları değiştirilerek otomatik klima mı oluyor. tam çözemedim. :unsure2:  :unsure2:  :unsure2:  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Misafir

kaça mal oldu acaba alper hocam çok güzel olmuş. birden yaptırmak istedim ben de

erol bey verdiğiniz sitede manuel olan klima düğmeleri otomatik mi oluyor tam anlayamadım. ya da trend olan mondim de manuel olan klima tuşları değiştirilerek otomatik klima mı oluyor. tam çözemedim. :unsure2::unsure2::unsure2::unsure2:

Ben o nu panelin nasıl söküldüğünü tarif için gönderdim.
Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Erol abi link için teşekkürler uygun bir vakitte girebilirim o işe,yalnız 04 ve üstü mondilerde her tuş ayrı led sanırım.Bizimkilerde tek ampül şeklinde mi bilgin var mıdır ona göre malzeme alıp kapıda halledeyim ?

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş .

Teşekkürler sağolun.. :)

Ben bu ince plakayı malum site üzerinden buldum.Ürünü gönderen şahısta iki çeşit daha vardı biri orjinal yine olması gereken gibi yeşil yanıyor bende ki gibi karekterleri aynı ve benim ki gibi gri değil beyaz tabaka idi.Bir çeşit daha vardı o çok basit görünüyordu orjinal siyah plakanın beyaz tabanlısıydı isterseniz irtibata geçirebilirim sizi ?

Bana bu işlem sadece malzeme ücreti kargoyla beraber artı 6 tane led 110 liraya mal oldu.Kendiniz halledemezseniz artı 40-50 lirada işçilik katın..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...