İçeriğe Yönlendir

Focal

Kazım Yılmaz

Recommended Posts

Kazım Yılmaz

Arkadaşlar merhaba,

Araç ses sistemlerinde çok deneyimli olduğum söylenemez. Bir konuda fikir ve önerilerinize ihtiyacım var.

Aracım Megane 3. Ön kapılardaki hoparlörler 16 cm, arkalar 13 cm bildiğim kadarıyla.

Bugün elime bir çift Focal integration is 165 ve bir çift Focal integration is 130 marka hoparlör geçti.

Aracımda 8 hoparlörlü orijinal Arkamys ses sistemi mevcut. (4 hoparlör+4 tweeter) Ön ve arka hoparlörleri Focal'ler ile değiştirsem (anfi ve focal'in tweeterlarını kullanmadan) seste iyileşme sağlar mıyım?

Yani özetlemek gerekirse; anfi kullanmadan sadece kapılardaki orijinal hoparlörleri söküp yerine Focal integration is 165 ve Focal integration is 130 hoparlörleri takmamı tavsiye eder misiniz?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Benim fikrim amfisiz middler pek birşey vermez.Tabi işin ustaları daha güzel açıklayacaktır durumu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

bence focallere yazık etmiş olursun anfisiz  çok zor bana göre normal kapı kolonları gibi calar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Keskin
(düzenlendi)

Ana ünite ve ampli eklemesi olmadan hiçbir işe yaramaz. Aracınıza fabrikasyon olarak orijinalinden üstün bir ses sistemi entegre edilmiş zaten (donanım farkından dolayı geldiğini tahmin ediyorum). Ses gayet güzel ve ayrıntılı olmalı. Eksik olan bass ihtiyacı için minik bir subwoofer ampli ikilisi ile ve yeni ayarlamalar ile (düşürülmüş bass orta seviye mid ve yüksek seviye tiz ayarı gibi) Daha yüksek seslere daha az bozulma ile çıkılacaktır... Focalleri illa ki bağlamak isterseniz bunlara uygun güçte güzel bir amplifikatör takviyesi ile ses kalitesini ve şiddetini çok daha fazla arttırabilmeniz de mümkün...

tarihinde Alper Keskin tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Bana da öyle geliyor :) Ama çok yüksek bir beklentim yok işin açıkçası. Mevcut sistemden memnunum aslında ama baslar sesler çok zayıf kalıyor, sesi az açtığımda bozuyor.

Yada en kötü bunları elden çıkartıp bir tane aktif sub alıp bagaja koyacağım.

bence focallere yazık etmiş olursun anfisiz  çok zor bana göre normal kapı kolonları gibi calar

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Evet, fabrikasyon ilave olarak Arkamys ses sistemi mevcut araçta, sistemdeki ses normal megane serisine göre gerçektende çok kaliteli ve detaylı. Tek sıkıntım bas seslerde sistemin biraz zayıf kalması. Bu Focallerle eksik basları tamamlayabilir miyim acaba diye düşünmüştüm.

Kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum. Uzun zamandır aklımda zaten, en kötü bir tane aktif sub alıp bagaja koyup, dediğiniz gibi ince bir ayarla konuyu çözmeyi planlıyorum.

Geçenlerde gözüme aşağıdaki linkte yer alan Alpine marka bir aktif sub takıldı. Bu ürünle ilgili bilginiz var mı?

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/alpine-sbe-1244br-30cm-250w-aktif-subwoofer-95327954?gclid=Cj0KEQiA9eamBRDqvIz_qPbVteABEiQAnIBTEBVNyCOT71RgnPKTdOSkJjtNhwo9H8pgnEPZ85xHDdEaAqKe8P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Ana ünite ve ampli eklemesi olmadan hiçbir işe yaramaz. Aracınıza fabrikasyon olarak orijinalinden üstün bir ses sistemi entegre edilmiş zaten (donanım farkından dolayı geldiğini tahmin ediyorum). Ses gayet güzel ve ayrıntılı olmalı. Eksik olan bass ihtiyacı için minik bir subwoofer ampli ikilisi ile ve yeni ayarlamalar ile (düşürülmüş bass orta seviye mid ve yüksek seviye tiz ayarı gibi) Daha yüksek seslere daha az bozulma ile çıkılacaktır... Focalleri illa ki bağlamak isterseniz bunlara uygun güçte güzel bir amplifikatör takviyesi ile ses kalitesini ve şiddetini çok daha fazla arttırabilmeniz de mümkün...

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Evet, fabrikasyon ilave olarak Arkamys ses sistemi mevcut araçta, sistemdeki ses normal megane serisine göre gerçektende çok kaliteli ve detaylı. Tek sıkıntım bas seslerde sistemin biraz zayıf kalması. Bu Focallerle eksik basları tamamlayabilir miyim acaba diye düşünmüştüm.

Kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum. Uzun zamandır aklımda zaten, en kötü bir tane aktif sub alıp bagaja koyup, dediğiniz gibi ince bir ayarla konuyu çözmeyi planlıyorum.

Geçenlerde gözüme aşağıdaki linkte yer alan Alpine marka bir aktif sub takıldı. Bu ürünle ilgili bilginiz var mı?

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/alpine-sbe-1244br-30cm-250w-aktif-subwoofer-95327954?gclid=Cj0KEQiA9eamBRDqvIz_qPbVteABEiQAnIBTEBVNyCOT71RgnPKTdOSkJjtNhwo9H8pgnEPZ85xHDdEaAqKe8P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Bağlamayı düşündüğünüz mid takımları adından da anlaşılacağı üzere mid seslerini kulağınıza ulaştıracak ürünler... Dolayısı ile alt frekanslarda (bass tonları) artış beklemeyin... Bass eksikliği için sub-ampli takviyesi gerekiyor. Linkini verdiğiniz ürün gayet kaliteli bir ürün. Aktif olması üzerinde kendi amplifikatörünün de olduğunu dolayısı ile ek bir masrafa gerek duymayacağınızı gösteriyor :) Tavsiye ederim. Kendi aracımda bu markanın mono amplifikatörü ile pasif sistem beslemekteyim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Değerli yorumun için teşekkür ederim, Bahsettiğimiz ürün Mediamarkt'ta 399 lira 9 taksitle. Bana uygun geldi. Bugün sipariş edeceğim.

Focal'leri de satışa çıkartacağım.

Bağlamayı düşündüğünüz mid takımları adından da anlaşılacağı üzere mid seslerini kulağınıza ulaştıracak ürünler... Dolayısı ile alt frekanslarda (bass tonları) artış beklemeyin... Bass eksikliği için sub-ampli takviyesi gerekiyor. Linkini verdiğiniz ürün gayet kaliteli bir ürün. Aktif olması üzerinde kendi amplifikatörünün de olduğunu dolayısı ile ek bir masrafa gerek duymayacağınızı gösteriyor :) Tavsiye ederim. Kendi aracımda bu markanın mono amplifikatörü ile pasif sistem beslemekteyim.

Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş

Değerli yorumun için teşekkür ederim, Bahsettiğimiz ürün Mediamarkt'ta 399 lira 9 taksitle. Bana uygun geldi. Bugün sipariş edeceğim.

Focal'leri de satışa çıkartacağım.

sonuç olarak ne zaman satışa çıkartıyorsun hocam :)

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Erdem Bey selamlar,

İlan açtım Sahibinden.com'a ilan numarası :   200648344

Diğer ilanlarda anfi ve navigasyon cihazı da var. Bilginize...

sonuç olarak ne zaman satışa çıkartıyorsun hocam :)

Yorum bağlantısı
Berat Erdem Aktaş

Erdem Bey selamlar,

İlan açtım Sahibinden.com'a ilan numarası :   200648344

Diğer ilanlarda anfi ve navigasyon cihazı da var. Bilginize...

fiyatlar güzelmiş :) bilgilendirme teşekkür ederim Kazım hocam hayırlı satışlar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Bu arada Alpine SWE-815 aktif subwoofer almıştım. dün montajını yaptırdım, gerçektende çıkan ses beni fazlasıyla memnun etti. İhtiyaç duyanlara tavsiye ederim.

Kurulumu yapan arkadaşta bu sesin bu cihazdan çıktığına inanamadı :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...