Serkan Turhan 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 (düzenlendi) Arkadaşlar merhaba. Geçen gün 2006 Focus Ghia Otomatik Vites aldım. Almadan önce sorgulattım plakadan ve şasiden 2011' de ufak bir kaza gözüküyordu 400 küsür liralık. Ancak bugün kasko yaptırmaya çalıştığımda pert kaydı çıktı. Sigortacım şasi ve plakada bir sıkıntı olmadığını sadece motor numarasında pert kaydı olduğu için gözüktüğünü söyledi. Bir Ford Bayii' nde çalışan arkadaşıma sordum arada böyle oluyor Ford' larda mükerrer motor numarası çıkıyor dedi. Çözümü ne dedim, malesef ne emniyet ne de vergi dairesinden çözemedik dedi. Acaba sizlerden başına böyle bir iş gelmiş birisi var mı? Varsa bir çözüm yolu buldu mu? Yardım ederseniz çok sevinirim çünkü bu durumda satmaya kalksam yaklaşık 10.000 lira zarar edeceğim. Şimdiden teşekkürler. 11 Mart 2017 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Serkan Turhan yazdı: Arkadaşlar merhaba. Geçen gün 2006 Focus Ghia Otomatik Vites aldım. Almadan önce sorgulattım plakadan ve şasiden 2011' de ufak bir kaza gözüküyordu 400 küsür liralık. Ancak bugün kasko yaptırmaya çalıştığımda pert kaydı çıktı. Sigortacım şasi ve plakada bir sıkıntı olmadığını sadece motor numarasında pert kaydı olduğu için gözüktüğünü söyledi. Bir Ford Bayii' nde çalışan arkadaşıma sordum arada böyle oluyor Ford' larda mükerrer motor numarası çıkıyor dedi. Çözümü ne dedim, malesef ne emniyet ne de vergi dairesinden çözemedik dedi. Acaba sizlerden başına böyle bir iş gelmiş birisi var mı? Varsa bir çözüm yolu buldu mu? Yardım ederseniz çok sevinirim çünkü bu durumda satmaya kalksam yaklaşık 10.000 lira zarar edeceğim. Şimdiden teşekkürler. Serkan bey şöyle bir durum olmuş olabilir. Örneğin Focusu satan kişi focusun kaskosunu yeni alınan araca aktarmış ve sigortacı sadece plaka değiştirmi ancak şase değiştirmemiştir. Arkasından focusu satan kişi kaza yapıp yeni aldığı aracı perte ayırınca kaza plakaya ve sizin aracın şasesine işlenmiş olabilir. Bunun benzeri bir olay yaşandı. İkinci bir ihtimal bir arkadaş mondeo aldı. Plakada hiç birşey yok sigorta çalışmasında çıkmadı. Ancak şasede kasko işlemi yapılmak istendiğinde araç pert çıktı. Bu bahsettiğim iki olay yaşanmış olaylar. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Motor numarasını verin de bi bakayım. Bence daha farklı bir durum var... 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Bana sorarsanız 0 (sıfır) ile O harfinin karıştırılması. Tehlikeli olan, orjinal şasi numarasında araç gerçekten perte çıkıyor, sonrasında 0 (sıfır) ile yeniden kaskolanıyor... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Caninizi sıkmak istemem ama bence hilekarlik yapmislar. Pert (agir hasar kaydi olarak da geciyor) kaydini sadece motor numarasindan gorebildiginiz araclar oluyor. Boyle bir tanesini almaya calisirken sonradan farketmistik. Aldiginiz kisiyle irtibata gecip paranizi geri almaya calisabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Hakan KARAA yazdı: Caninizi sıkmak istemem ama bence hilekarlik yapmislar. Pert (agir hasar kaydi olarak da geciyor) kaydini sadece motor numarasindan gorebildiginiz araclar oluyor. Boyle bir tanesini almaya calisirken sonradan farketmistik. Aldiginiz kisiyle irtibata gecip paranizi geri almaya calisabilirsiniz. Evet benim aklımdaki de bu... Yeni tescil ve plakası değişmiş araçlarda pert veya hasar kayıtları 15 gün falan sağlıklı çalışmaz.. Bu sebeple kötü niyetli olan kişiler, aracın plakasını değiştirip uygun fiyatla hemen ilana koyar ve 10-15 gün içinde satılmasını bekler.. Satılmaz ise yine kendi aralarında satış yapıp plakayı değiştiriyorlar.. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Turhan 11 Şubat 2015 Yazar Paylaş 11 Şubat 2015 Mehmet Kaya yazdı: Serkan bey şöyle bir durum olmuş olabilir. Örneğin Focusu satan kişi focusun kaskosunu yeni alınan araca aktarmış ve sigortacı sadece plaka değiştirmi ancak şase değiştirmemiştir. Arkasından focusu satan kişi kaza yapıp yeni aldığı aracı perte ayırınca kaza plakaya ve sizin aracın şasesine işlenmiş olabilir. Bunun benzeri bir olay yaşandı. İkinci bir ihtimal bir arkadaş mondeo aldı. Plakada hiç birşey yok sigorta çalışmasında çıkmadı. Ancak şasede kasko işlemi yapılmak istendiğinde araç pert çıktı. Bu bahsettiğim iki olay yaşanmış olaylar. Sıkıntı zaten şase numarasında değil öyle olsa baştan uyanırdık ama motor numrasında çıkıyor. Daha öncede böyle bişey başımıza hiç gelmediği için her zamanki gibi şase ve plakadan sorgulattık temiz çıktı. Mehmet Özyürek yazdı: Motor numarasını verin de bi bakayım. Bence daha farklı bir durum var... "HWDA5A03130" İlginiz için teşekkürler. Aldığım kişi ile görüştüm avukattan da ihtar çektirdim. Ya arabayı yaptığımız masrafları da ödeyerek geri alacak ya da pertten dolayı oluşan değer kaybını ödeyecek. Bakalım hayırlısı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Şubat 2015 Paylaş 11 Şubat 2015 Fordun motor numarası 7 hanedir. Şasenin son haneleriyle aynıdır. Verdiğiniz motor numarası yanlış gözüküyor. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Şubat 2015 Paylaş 12 Şubat 2015 Serkan Turhan yazdı: Sıkıntı zaten şase numarasında değil öyle olsa baştan uyanırdık ama motor numrasında çıkıyor. Daha öncede böyle bişey başımıza hiç gelmediği için her zamanki gibi şase ve plakadan sorgulattık temiz çıktı. "HWDA5A03130" İlginiz için teşekkürler. Aldığım kişi ile görüştüm avukattan da ihtar çektirdim. Ya arabayı yaptığımız masrafları da ödeyerek geri alacak ya da pertten dolayı oluşan değer kaybını ödeyecek. Bakalım hayırlısı olsun. Aracınız pert malesef... şasi no : WF05XXWPD55A03130 Motor numarası niye böyle.. ona da anlam veremedim.. Model Yılı: 2006 Araç Açıklaması: FOCUS 1.6İ GHI SEDAN OV 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Şubat 2015 Paylaş 12 Şubat 2015 Mehmet Özyürek yazdı: Aracınız pert malesef... şasi no : WF05XXWPD55A03130 Motor numarası niye böyle.. ona da anlam veremedim.. Model Yılı: 2006 Araç Açıklaması: FOCUS 1.6İ GHI SEDAN OV Pert sebebi belli mi Emmi? 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Şubat 2015 Paylaş 12 Şubat 2015 pert veya değil o nasıl motro no öyle Yorum bağlantısı
Serkan Turhan 13 Şubat 2015 Yazar Paylaş 13 Şubat 2015 Sani Gerşon yazdı: Pert sebebi belli mi Emmi? 2009' da 31.900 TL.lik bir hasar gözüküyor. Mehmet Özyürek yazdı: Aracınız pert malesef... şasi no : WF05XXWPD55A03130 Motor numarası niye böyle.. ona da anlam veremedim.. Model Yılı: 2006 Araç Açıklaması: FOCUS 1.6İ GHI SEDAN OV inanın bende bir anlam veremedim Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Şubat 2015 Paylaş 13 Şubat 2015 Geçmiş olsun. Art niyet olduğu bariz belli. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Turhan 14 Şubat 2015 Yazar Paylaş 14 Şubat 2015 Sani Gerşon yazdı: İade edebiliyor musunuz aracı? Satan kişiye avukattan ihtar çektirdim. Ya yaptığımız masraflarla beraber iade edeceğiz, ya da pertten oluşan değer kaybını ödeyecek ben binmeye devam edeceğim. Yorum bağlantısı
Adem Akın 8 Mart 2017 Paylaş 8 Mart 2017 Mehmet Ozyurek yazdı: Aracınız pert malesef... şasi no : WF05XXWPD55A03130 Motor numarası niye böyle.. ona da anlam veremedim.. Model Yılı: 2006 Araç Açıklaması: FOCUS 1.6İ GHI SEDAN OV Genişlet Serkan Turhan yazdı: Sıkıntı zaten şase numarasında değil öyle olsa baştan uyanırdık ama motor numrasında çıkıyor. Daha öncede böyle bişey başımıza hiç gelmediği için her zamanki gibi şase ve plakadan sorgulattık temiz çıktı. "HWDA5A03130" İlginiz için teşekkürler. Aldığım kişi ile görüştüm avukattan da ihtar çektirdim. Ya arabayı yaptığımız masrafları da ödeyerek geri alacak ya da pertten dolayı oluşan değer kaybını ödeyecek. Bakalım hayırlısı olsun. Genişlet Arkadaslar aynu sorun benim basima da geldi yeni arac aldim 2013 focus yine 2013 pert kayitli connet bi aracla motor nosu cakisik cikti connet pert kazali oldugu icin benim aracimda pert gozukuyo sistemde kasko yaptiramiyorum kafayi yicem.. Ford larda sasinin son 7 rakam gruby motor nosudur dogru ama aracin motor govdesine bakinca motorda cakili rakamlarda 4 tane daha ruhsatta yazmiyan motor blok nosu gorursunuz.. Bu arkadasin aracinda o motor blok nosu da ruhsata isletilmis size motor nosunun farkli gelme sebebi o HWDA 5A03130bu sekilde bakarsaniz ilk HWDA motor blok nosu 5A03130 bunun da sasinin son 7 rakam grubu oldugunu anlarsiniz.. Bu motor cakismasina hic cozum bulan yok sanirim Yorum bağlantısı
Adem Akın 8 Mart 2017 Paylaş 8 Mart 2017 Bugun tuv turkten arac tespit raporu aldim motordaki cakili olan tum rakam gruplarini ruhsata isletmek icin... Trafik tescilde makina muhendisleri odasindan orjinallik raporu mu ne varmis onu alman gerekiyo en granti cozum onu al sonra ruhsatina motordaki tum nolari yazalim ruhsat degsikligiyle dediler. Simdi kafa ma takilan soru bu arkadasin araci motor nosu benim yaptirmaya calstigim sekilde yani 11 haneli oldugu halde sistem hala pert mi gostriyomus ki .... Bu sistemin nasil calstigini ( ruhsat seri no mu yoksa sasi no mu yoksa motor no mu yoksa motor blok no ile birlikte mi) bilen arkadas varsa yardimlarini bekliyorum ... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Mart 2017 Paylaş 8 Mart 2017 Sistem görünen kısımla çalışıyor. 7 hane ile pert kaydı almış ise. Siz bunu 11 haneye çıkarırsanız. Pert kaydını görmez. Emin olmak isterseniz. Bana yazın tamamını. Ben kontrol edeyim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts