İçeriğe Yönlendir

Su Arıtma Cihazları Hakkında

Köksal Yılmaz

Recommended Posts

Muhittin Kaplan

Eksikşehirde 2 yıldır kullanıyorum. KOÇTAŞ tan aldım, oldukça menmunum. 

Basınç Yeterliyse motorsuz tip alın. Birde Membran filtre ye dikkat edin, taivan malı olan var. pek tavsiye etmiyorlar ama ne farkıda var bilmiyorlar. ilk 3 filtre zaten kalın tortuyu membran herşeyi süzüyor. sonrakiler genelde tatlandırma falan filan,

Yorum bağlantısı

Çok iddialı ve kökenli eski bir su arıtma firması satış danışmanı, ailemin çok samimi eski dostlarından. Bir şekilde ödemesini bizimkilerin taksitle yaptığı, filtreleri Amerikan malı olan su artıma cihazını 1 seneden fazladır, istemememe rağmen bağlattırdık, kullanıyoruz. 4 filtreli, su depolu, kompak tezgah altı bir cihaz. Artıları büyük. Yemek, çay dahil hazır su kullanırdık. 2 günde 1 damacana alırdık neredeyse. Bu yükten kurtulduk. %80 içme dahil %100 diğer tüm ihtiyaçlarımız için kullanıyoruz. Ancak ara ara halen hazır su alıyoruz. Ayaz a özellikle hazır su veriyoruz. Sebebi eksiler içinde yazıcam.

Artıları:

+ Satın su maliyeti düşüyor.

+ Temiz, bakterisiz, mikropsuz ve arıtılmış su kullanıyorsun. (?)

+ Ketıl, çaydanlık, ütü vb de kireç birikimi olmuyor.

+ Ortalama 1 yılda kendini amorti ediyor. (1.000 Tl civarı)

+Benim cihazın filtreleri, şebeke suyunun durumuna göre 1-3 yılda 1 değişim gerektiriyor. 

Eksileri:

- Su içindeki zararlı bakteri ve mineralleri süzdüğü gibi, yararlı bakteri ve mineralleride süzüyor. Buda vücudun gereksinim duyduğu bakteri ve minerallerden mahrum kalmasına sebebiyet veriyor. Özellikle gelişim çağındaki çocuklara ve hamile ve yaşlılara tavsiye edilmiyor artılmış sular.

- Tezgah içinde yer kaplaması. (En az 2-3 tencerelik yer kaplıyor)

Genel olarak;

Mutlaka bilindik bir markanın ürünü alınmalı ilk etapta.

Filtrelerin değişimi kolay ve maliyeti düşük olmalı. Ek olarak piyasada rahatça ve sürekli temin edilmeli.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. 

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Su arıtma cihazında nedense bir dolaplar dönüyor gibi hissediyorum.

KUllanıcıdan duymadan inanmıyorum pazarlamacıların lafına.

Eşimin halası hangi marka olduğunu hatırlamadığım bir markanın pazarlamasını yapıyor, 1300 TL gibi bir rakama satıyor makineyi. Evinizden birer bardak içme suyu getirin dedi, eşim ve ablası ile abisine. HErkes getirdi, tükenmez kalem benzeri bir alet soktu suya, elektrikle çalışan. Sular 15-20 sn gibi bir sürede paslı bir hal aldı. Ama arıttığı suda hiç birşey olmadı. VAr bir çapanoğlu o işte, aklım ermiyor ama :)

Cem Bey merhaba...

Arıtma cihazı satan pazarlamacıların en sık yaptığı hile malesef bu. TErs osmoz ile suyun içindeki tüm elektrolitler süzülür ve su saf su haline gelir. Bu durumda iletkenliği düşer. Oysa çeşme suyunda bir sürü elektrolit mevcuttur, içine batırdığı çubuklar bakır yada magnezyum içerikli çubuklar ve elektrik verince kataliz reaksiyonu oluşarak metal parçalanmaya başlar bu nedenle de su kirli görünür. :) Bakanlar da vay be ne kadar kirliymiş bizim su derler. Halbuki öyle bişey yoktur.

Zaten saf su da içmek için elverişli bir su değildir ve çok çok serttir içilmesi de zordur. İlk 3 filtre tüm sistemlerde aynı ters osmoz için ve viruslar dahil hepsini tutabiliyor.  4. aşama filtreden sonrası ise suya tat ve elektrolit ilavesi için konuluyor. Zaten bu filtrelerin içinde doğal taşlar mevcut ve su bunlara temas ederek elektorlit içeriği zenginleşiyor ve tat alıyor. Hatta su alkali ile temas ettirilerek alkalileştiriliyor. Zira sağlıklı ve tavsiye edilen suyun PH değeri 8 ve üzeri olması gerektiği söyleniyor. 

Bu oyunlara gelmemek gerekiyor maaelsef çok yapıyorlar.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Cem Bey merhaba...

Arıtma cihazı satan pazarlamacıların en sık yaptığı hile malesef bu. TErs osmoz ile suyun içindeki tüm elektrolitler süzülür ve su saf su haline gelir. Bu durumda iletkenliği düşer. Oysa çeşme suyunda bir sürü elektrolit mevcuttur, içine batırdığı çubuklar bakır yada magnezyum içerikli çubuklar ve elektrik verince kataliz reaksiyonu oluşarak metal parçalanmaya başlar bu nedenle de su kirli görünür. :) Bakanlar da vay be ne kadar kirliymiş bizim su derler. Halbuki öyle bişey yoktur.

Zaten saf su da içmek için elverişli bir su değildir ve çok çok serttir içilmesi de zordur. İlk 3 filtre tüm sistemlerde aynı ters osmoz için ve viruslar dahil hepsini tutabiliyor.  4. aşama filtreden sonrası ise suya tat ve elektrolit ilavesi için konuluyor. Zaten bu filtrelerin içinde doğal taşlar mevcut ve su bunlara temas ederek elektorlit içeriği zenginleşiyor ve tat alıyor. Hatta su alkali ile temas ettirilerek alkalileştiriliyor. Zira sağlıklı ve tavsiye edilen suyun PH değeri 8 ve üzeri olması gerektiği söyleniyor. 

Bu oyunlara gelmemek gerekiyor maaelsef çok yapıyorlar.

Abicim, diyorum bu işte bir çapanoğlu var diye,hay ağzına sağlık.. Hala gösteri yaparken yanımda hanım var diye halasına bişey de diyemedim ama huylandım ya bedava da verse almam dedim sadece :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ben kullanıyorum. Emmi aynısını kullanıyor, 6 ayda bir ortağın eniştesi laboratuvar da bakıyor, ph 8-8.3 arası değerleri var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İşini düzgün yapan bi cihaz olduktan sonra ve filtreler zamanında değişirse çok güzel..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yeni taşıdığımız semtin suları çok kireçli maalesef. 2 aydır hazır su kullanıyoruz.

Su arıtma cihazı almayı düşünüyoruz ama bu cihazlar hakkında net bilgilere erişemedim.

Çevrede birkaç dükkana sorduk ama iyice kafamız karıştı.

En iyisi yine foruma sorup bir şeyler öğrenelim dedim.

1. Su arıtma cihazı kullanımını tavsiye eder misiniz?

2. Su arıtma cihazı seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

3. Tavsiye ettiğiniz ürün var mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Konuyu birleştirdim Ali Hocam. Daha detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsin.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Cem Işık

İyi bir maikne yaklaşık bir yılda kendini amorti ediyor.

Atminler uyuyor, maaşlarını kescen akılları başlarına gelecek.  :biggrin:

3 kuruş para veriyorlar , günde 1 kilo pirzola bile yiyemiyoruz. Anca bu kadar bu paraya..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

İyi bir maikne yaklaşık bir yılda kendini amorti ediyor.

Atminler uyuyor, maaşlarını kescen akılları başlarına gelecek. [emoji3]

Abi adamların rizkina ortak olduk geçen akşam ses etmeyelim :D
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)

Su sağlıktır yaklaşık 19 yıldır bu işte görevliyim isim vermek reklam olur diye yazmıyorum özelden mesaj gönderirsiniz kafanızdaki tüm sorulara cevap vermeye çalışırız.

Reklam olmaz, buradan paylaşın cihazlarla ilgili bilgileri. Tüm arkadaşlar faydalanmış olur.

kesinlikle alın diyorum. 6 aydan ay a filtreleri değişiyor o kadar. Filtrelerde toplam 60 TL falan tutuyor bizim arıtma cihazının. biz koçtaş tan almıştık. iyi ki de almışız. su bitti derdi yok. arayıp isteyeceksin bekleme derdin yok.

Osman, koçtaştan aldığınızın marka, fiyat ve özelliğini yazabilir misin? Bugün okulda bir arkadaş da koçtaştan aldık diyordu.
Teşekkür ediyorum Cem Hocam.

Eksikşehirde 2 yıldır kullanıyorum. KOÇTAŞ tan aldım, oldukça menmunum.

Basınç Yeterliyse motorsuz tip alın. Birde Membran filtre ye dikkat edin, taivan malı olan var. pek tavsiye etmiyorlar ama ne farkıda var bilmiyorlar. ilk 3 filtre zaten kalın tortuyu membran herşeyi süzüyor. sonrakiler genelde tatlandırma falan filan,

En büyük sıkıntı hakikaten bazı satıcılar ürün hakkında net bilgiye sahip değiller.

Abicim, diyorum bu işte bir çapanoğlu var diye,hay ağzına sağlık.. Hala gösteri yaparken yanımda hanım var diye halasına bişey de diyemedim ama huylandım ya bedava da verse almam dedim sadece :)

Ben de çok şüpheli yaklaşıyorum bu tarz ürün tanıtımı yapanlara. tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Reklam olmaz, buradan paylaşın cihazlarla ilgili bilgileri. Tüm arkadaşlar faydalanmış olur.

Osman, koçtaştan aldığınızın marka, fiyat ve özelliğini yazabilir misin? Bugün okulda bir arkadaş da koçtaştan aldık diyordu.

Teşekkür ediyorum Cem Hocam.

En büyük sıkıntı hakikaten bazı satıcılar ürün hakkında net bilgiye sahip değiller.

Ben de çok şüpheli yaklaşıyorum bu tarz ürün tanıtımı yapanlara.

Ali abi biz bundan 2 buçuk 3 yıl önce almıştım koçtaştan. Markası lifetech 300 TL ye almıştık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Atıksu arıtma tesisleri ve içmesuyu arıtma tesislerine suyun parametrelerini online ve laboratuvarda ölcülen cihazlarını üreten ve satan yurtdısı merkezli bir firmada çalısıyorum. Birçok ildeki belediyenin tesisini ziyaret ettim. Her şehrin başka bir sorunu var. En çok şikayet edilen sertlik ve pH. Bütün tesislerde su klorlanır . Çeşmeden akan suya eğer hatlardan karışma yoksa ve klor dozajlaması düzgünse herhangi bir hastalık taşımaz. Sizin bu noktada suyu yumuşatarak içindeki partikülleri süzecek bir sisteme ihtiyacınız var. Bunu için de genelde piyasadaki cihazlar 3 lu filtre kullanir. 5mikron , aktif karbon ve reçine filtre. Ancak musluk suyundaki en büyük tehlike ağır metal kalıntısıdır. Bunu tadarak anlamanız ise imkansızdır. Ben tecrubelerime dayanarak artık sadece hazır su tüketiyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ersin Özkaya

Bende uzun süredir su arıtıcı cihaz bakıyorum 300ile 3000 TL arasında ürün ler var. 1000 TL butcem ne alacağıma karar veremedim.koctas ta 600 TL civarında olanda var.kullanan ve önerisi olanlarin cevaplarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız

Tavsiye etmiyorum. Cogu yer icin gereksiz bir urun. Cesme suyu her anlamda daha makbuldur. Lakin illa modaya uyacagin diyen icin en ucuz hangisini bulursaniz onu alin. Bilmem kac asamali filtre laflarina filan bakmayin. Istediginiz kadar ve cesitte filtre ekleyebilirsiniz. Filtrelerde filmtec ile degisir kullanirsiniz. Yalniz bilin yapay bir su ictiginizi. Sadece belki guvenlik sebebiyle tercih edilebilir.
Bu isinde suyu cikmis. Ucu bucagi yok misali. Elektroliz deneyi gibi yeni yeni aksiyonlarda gelistirmisler. Itibar etmeyin. Fikrada dedigi gibi. "Sistem ayni sistem!" En ucuzu hangisiyse alin. Filmtec filtrelerden hangi cesit istiyorsaniz sisteme ekleyin ve kullanin. Bunada mecbursaniz yapin.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yıldırım, bir ayda öncü filtre içinden çıkanları bir ara foto çekip buraya koyayım. Bi babam çıkmıyor suyun içinden

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız
Yıldırım, bir ayda öncü filtre içinden çıkanları bir ara foto çekip buraya koyayım. Bi babam çıkmıyor suyun içinden

Abi zaruret varsa birsey diyemem. Lakin ben cesme agizlarina bez bagladim onlardan cikanlari goruyorum. Kemer'de pek birsey cikmiyordu. Tedbiren 6 ayda bir yeniliyordum. Izmir'e geldik 2 olacak bu haftasonu meraktan baktim icme suyuna kullandigimiz iki musluktan cay kasiginin dibini doldurmayacak bir miktar mil cikti. Karabaglardayiz birde. Burasi icin Izmir'in en kotu suyu diyorlar. Her anlamda e kotusu diyorlarda neyse. :-) 2005 2009 arasi once pendik altkaynarca, sonra sisli, ardindan tarabyada oturdum. Isyerim once zeytinburnu, ardindan osmanbeydi. Hep cesmeden ictim suyu. Burda da kayinpederin koyden su getirme sansimiz var. Aramizda bir sokak var zaten. Kendileri her hafta damacanalari alip gider doldururlar. Hani pinarin meshur sasasl markasi vardi o su o koy. Onuda getirmiyorum evladim yaklasik 16 aylik olacak bu ayin 16sinda. Inada cesme suyu veriyorum. Cocuk alisti simdi dedesindeki suyu icmiyor cesmeden veriyorlar mecburen. Bazi seyler aliskanliklada alakali. Damak tadi vs vs.
Birde soyle durum var. Hani adam vardir arabanin yagindan suyundan baska bakim nedir bilmez. Yagin hangi yag olduguna bile bakmaz. Baksada istenen spekleri karsiliyormu habersiz. En ucuz neyse ona bakar sadece. Bu adamda birsey olmaz. Biz herseye dikkat ede ede arabayi nazli bebege ceviririz. Hangi gun neresi patlayacak diye endiseden uykumuz kacar. Nitekim bir yerleride hep patlar. Masraftan basimiz kalkmaz. Birazda boyle sakinolan goz misali sanki.
Hani araba forumundayiz ve milletce adetimizdir ya her seyin sonunu arabaya baglamazsak adet yerini bulmazdi. :-)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Olay sitelerde. Depolama var hepsinde. Nereden ne girdiği belli değil.

Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız
Olay sitelerde. Depolama var hepsinde. Nereden ne girdiği belli değil.

Asil sorun depolar zaten. Apartman hayatini hic sevmedim cogu kisi gibi. Ama sislide otururken kati filtre takmistim daireye giren hatta. Bezle filanda ugrasmiyordum o zaman. Bana gore o yeterli. Ama tabii ulkemiz sartlarinda depolar yillarda bakim/temizlik vs gormedigi icin bazen hos olmayan sonuclar ortaya cikabiliyor. O zamanda daire sakinleri mecburen filtre cozumlerine yonelmek zorunda kalabiliyor.
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bizim işyerinde ters ozmos arıtma var evde ise pınar madran içiyoruz. Ne zaman iş yerinde bir bardak su içsem yarım saat içinde idrara koşuyorum. Nedir aebebi acep.. Eve de taktırmayı düşünüyordum kafam karıştı..

Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız
Bizim işyerinde ters ozmos arıtma var evde ise pınar madran içiyoruz. Ne zaman iş yerinde bir bardak su içsem yarım saat içinde idrara koşuyorum. Nedir aebebi acep.. Eve de taktırmayı düşünüyordum kafam karıştı..

Sivilar icinde en ideal hidrasyon sivisi sut. Bunun sebebi iceriginde elektrolit (sodyum, potasyum, kalsiyum vb), protein, yag gibi icerik yonunden zengin olusu. Bunu suyla ikame etmek icin ictigimiz suya bir miktar tuz, seker, limon, karbonat vs gibi ilaveler yapmamiz gerekir. Ki bu cokta yapilasi degil. Her gun ve her susadigimizda en azindan.

Osmoz esnasinda su saflasir. Ilave filtrelerden gecerken icerigi geri kazandirilmaya calisilir. Fakat bu cesme suyu kadar olamaz. Dogada su bu cihazlar icinden gecen suyun akis hizindan cok daha yavas ve uzun sure cesitli mineral katmanlarindan gectigi icin icerigi zengindir. En azindan filtre cihazindan gecen suya gore. Suyun ne kadar iyi hidrasyon sivisi oldugunu anlamanin diger yoluda vucutta ne kadar kaldigi. Isyerinizde osmoz oldugu ve burdan su ictiginizde cabuk idrara ciktiginizi soylediginize gore aradaki farki burdan anlayabilirsiniz. Yani ictiginiz suyun hidrasyon ozelligi iyi degil. En azindan evde ictiginize gore.

Aramizda doktorlar var. Mutlaka daha yetkinler ve cevap vereceklerdir. Ben sadece vaktiyle cokca arastirip edindigim bilgilere gore cevap verdim.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
7 saat önce, A. Yıldırım Yıldız yazdı:

Sivilar icinde en ideal hidrasyon sivisi sut. Bunun sebebi iceriginde elektrolit (sodyum, potasyum, kalsiyum vb), protein, yag gibi icerik yonunden zengin olusu. Bunu suyla ikame etmek icin ictigimiz suya bir miktar tuz, seker, limon, karbonat vs gibi ilaveler yapmamiz gerekir. Ki bu cokta yapilasi degil. Her gun ve her susadigimizda en azindan.

Osmoz esnasinda su saflasir. Ilave filtrelerden gecerken icerigi geri kazandirilmaya calisilir. Fakat bu cesme suyu kadar olamaz. Dogada su bu cihazlar icinden gecen suyun akis hizindan cok daha yavas ve uzun sure cesitli mineral katmanlarindan gectigi icin icerigi zengindir. En azindan filtre cihazindan gecen suya gore. Suyun ne kadar iyi hidrasyon sivisi oldugunu anlamanin diger yoluda vucutta ne kadar kaldigi. Isyerinizde osmoz oldugu ve burdan su ictiginizde cabuk idrara ciktiginizi soylediginize gore aradaki farki burdan anlayabilirsiniz. Yani ictiginiz suyun hidrasyon ozelligi iyi degil. En azindan evde ictiginize gore.

Aramizda doktorlar var. Mutlaka daha yetkinler ve cevap vereceklerdir. Ben sadece vaktiyle cokca arastirip edindigim bilgilere gore cevap verdim.

Valla çok güzel açıklamışsınız..

Peki ağır metallerden bahsedilmiş. Sadece bunları eleyen minimum düzeyde arıtma yapan bir sistem var mı bilinen?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

3 senedir iş yerinde ve evde ters ozmos filtresi kullanıyoruz. n11 den almıştım hepsini. filtreleri değiştir değiştir kullan. tadı da güzel suyun. TDS metrem ile ölçüm yaptım, ideal su için sınır 50 ppm miş. Damla su 57 ppm çıkıyor mesela. Buradaki kuyu suyu 256 ppm, evdeki şebeke suyu 62 ppm çıkıyor. iş yerindeki kuyu suyu arıtılınca 47 ppm oldu. Evdeki şebeke suyu ise 17 ppm oldu. Nefis.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...