Ertan Çabuk 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 (düzenlendi) Başlamadan önce şunu ifade etmeliyim ki; başlıkta ki düğme ifadesi içime tam sinmedi ama aklıma da başka bir şey gelmedi, önerilere acigim [emoji4] Gelelim soruna ve çözümüne; Daha Önce tk201 de de karşılaşmıştım bu sorunla. Kalorifer ayarı çalışmıyor düğme tam dönüyordu. Hatta çok dönünce arkadaki lastiksiz kısmı dahi çıkıyordu piyasaya. Hazır arabanın yarısını sökmüşken bunu da halledeyim dedim ve başladım ise 1. Önce teyp ve vites çerçevesi nı çıkartıyoruz. Daha sonra aşağıdaki resimde işaretli vidaları ve teyp boşluğunun her iki yanındaki 4 vidayı çıkartıyoruz. 2. Daha sonra saat, 4 lu flaşör ve resistans tuşlarının panelini aşağıdaki gibi söküp İşaretli yerdeki vidaları da söküyoruz . Trim sökme aparatı ile göğsü komple çıkarıyoruz. 3. Problemin birinin kaynağı burda okla işaretli kolun yuvadan çıkması. Bu yuvadan çıkınca ızgara içinde yönlendirme panellerini kontrol edemiyorsunuz. Bu kolu yerine takmak kolay iş. Önce kumandanın tam dönmesini halletmek lazım. Sebebi küçük bir plastik. Bu plastik kirilinca düğme tam tur atıyor ve içerdeki kolu da kastiriyor ve yerinden çıkmasına sebep oluyor. Ayrıca lastiksiz arka kısımda çirkin görünmesine sebep oluyor. Bu küçük plastiği yerine yapıştırdım ama yerine takip ufak bir zorlama da geri kırıldığını görünce daha sağlam bir çözüm düşündüm. Bu plastiğin geldiği yeri matkap ile deldim. Gemide kullanmak üzere sakladığım, su tesisat tamiratından kalma plastik bir çubuk vardı ancak kalın bir çubuk. Bunu mat kapa bağlayıp minik bir torna gibi plastik çubuğun kalınlığını yaklasik 2mm ye kadar indirdim. Daha sonra uygun boyda kesip delikten geçirdim ve arkadan kuvvetli yapıştırıcı ile sabitledim. Daha kırılmasına imkan yok Sonra herkesi yerli yerine koyup ayar kolunu da taktıktan sonra işlemi bitirdim. Kolay gelsin... 12 Temmuz 2018 tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi 9 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Abi süper ya. Bu herkesin başındaki dert ve çözüm yolu. Eline sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Tebrik ederim, kendin pişir, kendin ye olmuş tam. Ben hayatta cesaret edip o kadar sökme-takma yapamam, el yatkınlığım sıfır 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 8 Şubat 2015 Yazar Paylaş 8 Şubat 2015 Abi süper ya. Bu herkesin başındaki dert ve çözüm yolu. Eline sağlık.Eski aracımda da vardı bu sıkıntı. Ufacık bir plastik, kırılması çok doğal ve basit. Bu şekilde ömürlük olur herhalde [emoji12] 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Eski aracımda da vardı bu sıkıntı. Ufacık bir plastik, kırılması çok doğal ve basit. Bu şekilde ömürlük olur herhalde [emoji12]Eline sağlık abi. 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Kalcı 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Benim arabaninda sol ızgarasında var aynı sorun,elinize sağlık 1 Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 8 Şubat 2015 Paylaş 8 Şubat 2015 Kenarlardaki sorunları hallettim ama ortadakilere ellemeye cesaret edememiştim. Neyse yazın yapılacaklar listesine ekliyeyim. Ellerinize sağlık... 1 Yorum bağlantısı
Halil Ersan 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Sağ kenarda sorun benim de var. Nasıl hallettiniz? Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Ellerine sağlık Ertan, güzel bir paylaşım.... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Eline sağlık ihtiyar, bu işlere başladıysan ihtiyar sıfatını hakediyorsun demektir. Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Kenardakiler basit. Kenarlarından kastırınca çıkıyor sadece zedelememek lazım. 4 bir tarafından eşit olarak çıkartmayı deneyin. Yorum bağlantısı
Halil Ersan 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Teşekkür ederim. Kenardakiler basit. Kenarlarından kastırınca çıkıyor sadece zedelememek lazım. 4 bir tarafından eşit olarak çıkartmayı deneyin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 Eline sağlık. Bir çok aracın ortak sorunu. 1 Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 10 Şubat 2015 Paylaş 10 Şubat 2015 Araç sevgisi böyledir işte..... kötü hava koşullarına aldırış etmeden,böyle zahmetli işlere kalkışman, takdire şayan eline sağlık Ertan abi.... iç aydınlatma ışık renkleri, baya hoş ve janjanlı olmuş 1 Yorum bağlantısı
Oktay Temiz 10 Mart 2015 Paylaş 10 Mart 2015 Elinize sağlık çok başarılı bir iş çıkarmışsınız 1 Yorum bağlantısı
Serkan Turan 28 Mart 2015 Paylaş 28 Mart 2015 Eline sağlık abim. Sökmediğin yer kalmamış maşallah.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan 9 Temmuz 2015 Paylaş 9 Temmuz 2015 ellerin dert görmesin, 1 haftadır ön konsolu nasıl sökerim diye arıyordum. Aynı sorun bende de var 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Demir 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 Geçen yaz başında aynı sorundan dolayı bi girişmiştim arabama yaklaşık 3 saatimi almıştı yanlış hatırlamıyorsam. Ufacık bir plastik için tüm orta konsol inmişti aşağıya Elinize sağlık. Bu Mondiler insana sabırlı olmasını öğretiyor Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy 3 Mayıs 2017 Paylaş 3 Mayıs 2017 benim kaloriferin ızgarasının oturduğu yuvarlak tırnak kırılmıştı yerine küçük hortumdan kestiğim parçayı yapıştırdım süper oldu Yorum bağlantısı
Ersin Alan 4 Mayıs 2017 Paylaş 4 Mayıs 2017 Ufak ama can sıkan sorunlar insanı usta yapıyor Yorum bağlantısı
Murat Yenigül 28 Mayıs 2017 Paylaş 28 Mayıs 2017 Ellerinize sağlık gerçekten sabır gerektiren bir iş. Bende sökmüştüm özellikle Plastik trim aleti olmayan sökmesin bu seferde verilen zarar göze batmaya başlar Yorum bağlantısı
Anıl Osman Marlalı 16 Şubat 2018 Paylaş 16 Şubat 2018 Ertan bey merhaba, suanda sizin cozumunu anlattiginiz havalandirma izgaralari acma kapama tuslarinin kirilmis yada yerinden cikmis olmasi sorununu bende yasiyorum , cozumu okudum elinize saglik yapip anlatmissiniz .Bende ayni islemi izmirde yaptiracagim ancak mesaj iceriklerindeki resimler gorunmuyor , yaptiginiz islemlerin adimlarina ait resimler herhangi bir yerde varmidir elinizde acaba. Adim adim aciklamak ve anlatmak uzere ustaya bana mail atma durumunuz olurmu? Birde 2007 mk3 mondeolardaki sony 6 cd changer teyplerin sokumu icin gerekli aparatlarin temin edilebilecegi bir yer varmidir turkiyede biliyormusunuz? Yurtdisi alisverisleri kapattiklari ve izmirdede cok anlayan olmadigi icin size danismak istedim tesekkur ederim simdiden. Yorum bağlantısı
Recommended Posts