İçeriğe Yönlendir

Eski Binalara Mantolama Zorunlu Mu?

Misafir

Recommended Posts

Zafer Ayvacı
:) Tamam artık pes. Aynı şeyi tekrar yazmayacağım.
Yorum bağlantısı
Misafir

2017 kadar mantolama yaptırmak zorunlu degil ekb enerji kimlik belgesi alınma zorunlulugu var herhangi hiç yalıtımı olmayan bina dahi ekb belgesi alabilir yeni yapılan binalarda a b c sınıfı alma zorunlugu varken eski binalarda a b ....g kadar veriliyor 2017 den sonra emlak vergileri başta olmak üzere bu değerlere göre vergi alınacak vaturalar için hala net bir bilgi yok mantolama için bize gelen yoneticilerden karar defterinde karar almasını ve minumum daire sakinlerinin yüzde 70 nin kabul ettiğine dair imzasını istiyoruz toplam maliyet daire sayısına bölünerek hesaplanıyor dairenin kaç cephesi veya ne kadar alanı olduğu dikkate alınmadan istisna durumlar hariç en üst dublex daireler veya en alt kapıcı dairesi gibi onlar için ayrı ölçü alınıp exsta fiyatlandiriliyor bu arada mantolama yaptırmayı düşünen arkadaşlar için bina yuksekliginiz 21.5 metreden yüksekse yeni yangın yönetmeligi gereği taşyunu yaptırma zorunlugu var bilginiz olsun sormak istediğiniz başka sorular varsa sektörden biri olarak yanitlaya bilirim

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bizim bina için fuzuli. Çünkü amorti etme süresi çok uzun. 7-8 senede anca kâra geçeceğiz.

Ama ki diyelim gereklilik. Bu gereklilik daireler için. Binanın ortak kullanım alanı için değil. Herkes kendisi için istiyor bunu. Ortak alanın bakımı, onarımı, yenilenmesi olarak sayılmaz. Durum bu.

Öyle deme la, bizde 5 cm mantolama ve ytong tuğla var. Camlarda ısıcam argon gazlı gecen ay 55 lira geldi gaz. Hamam gibi oturuyorum masallah

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Güle güle oturun :muck:

2017 kadar mantolama yaptırmak zorunlu degil ekb enerji kimlik belgesi alınma zorunlulugu var herhangi hiç yalıtımı olmayan bina dahi ekb belgesi alabilir yeni yapılan binalarda a b c sınıfı alma zorunlugu varken eski binalarda a b ....g kadar veriliyor 2017 den sonra emlak vergileri başta olmak üzere bu değerlere göre vergi alınacak vaturalar için hala net bir bilgi yok mantolama için bize gelen yoneticilerden karar defterinde karar almasını ve minumum daire sakinlerinin yüzde 70 nin kabul ettiğine dair imzasını istiyoruz toplam maliyet daire sayısına bölünerek hesaplanıyor dairenin kaç cephesi veya ne kadar alanı olduğu dikkate alınmadan istisna durumlar hariç en üst dublex daireler veya en alt kapıcı dairesi gibi onlar için ayrı ölçü alınıp exsta fiyatlandiriliyor bu arada mantolama yaptırmayı düşünen arkadaşlar için bina yuksekliginiz 21.5 metreden yüksekse yeni yangın yönetmeligi gereği taşyunu yaptırma zorunlugu var bilginiz olsun sormak istediğiniz başka sorular varsa sektörden biri olarak yanitlaya bilirim

Yarısı değil mi? %70 mi gerekiyor?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ayhan abi bizim bina boncuk döşeme. Herhangi bir dış bakım gerekmiyor. Bakım onarım gerekmiyor. Belki 20 sene sonra. Belki 30. Dış bakıma ihtiyacımız yok. Ayrıca diğer dairelerin ısınması beni pratikte beni etkilemiyor. Altımda daire yok boş. Diğer daireler ise zaten kullanılmayan yerleri kapatıyor. Yani bana esas etki edecek alt kat bana faydasız.

Ben tekrar ediyorum, ben aidat veriyorum asansör, su, elektrik, temizlik parası veriyorum. Ortak gider. Binain boyası bozuldu boyanacak deseler yine vereceğim. Çünkü ortak gider. Bakımı onarımı ortak gider ama bu değil.

Zafer yalıtım işine senin alt katın tavanını da dahil ettir. Evinin ısınmasına faydası olur.  

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Zafer yalıtım işine senin alt katın tavanını da dahil ettir. Evinin ısınmasına faydası olur.

Abi şu anda netlesmis bir şey yok zaten. Sadece komşular arasında görüş alışverişi var. Komşularım iyidir aramızda anlaşmazlık olacağını sanmam. Hak geçmemesi tek isteğimiz hepimizin. Onlar da konusmalar sırasında taban ve tavanın da gerekli işlem görmesini söylüyorlar.

Yaklaşık 1-2 sene önce ben sığınak kısmına tavana köpük kaplatmistim. Kendim yaptırıp ücretini ödedim. Ödediğim ücretin yarısını aidatı bir süre ödemeyerek geri aldım. Ancak yapılan işlem amatörce olduğundan faydasını tam olarak görmedim. Geçici ve idarelik bir işlem oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Güle güle oturun :muck:

Yarısı değil mi? %70 mi gerekiyor?

634 sayılı kat mülkiyeti kanununu 42. Maddesi % 51 çoğunluğun imzası ile mantolama kararı alına biliyor burada dikkat edilmesi gereken % 51 çoğunluğun arsa payına göre olması örnek vermek gerekirse binada 10 bağımsız bölüm var ve 6 tanesi onay verip imza attı ancak 6 imza toplam arsa payının % 51 ne tekabül etmesi gerekir bizim % 70 istememizdeki neden Hala tahsilatinda sorun yaşadığımız ciddi bir miktarın olması
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Anladım. Teşekkür ederim.

Zafer şemsiye açılmaz kardeşim yatır gitsin.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Zafer şemsiye açılmaz kardeşim yatır gitsin.

:) Okumuyon mu sen yazdıklarımı la. Bizde henüz böyle bir karar alınmış değil, alınacağı da meçhul. Görüşmesi bile yapılmadı. Komşular aralarında yapalım yapmayalım diye öylesine konuşuyor sadece. Ben ön hazırlık gibisinden soruyorum.
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

:) Okumuyon mu sen yazdıklarımı la. Bizde henüz böyle bir karar alınmış değil, alınacağı da meçhul. Görüşmesi bile yapılmadı. Komşular aralarında yapalım yapmayalım diye öylesine konuşuyor sadece. Ben ön hazırlık gibisinden soruyorum.

Yaptırin kacmayin, doğalgazı disardan alıyoruz ve geri dönüşü yok.:)

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Yaptırin kacmayin, doğalgazı disardan alıyoruz ve geri dönüşü yok.:)

Benim faturam şimdi 300 geliyor. Yaptirinca kaç lira gelecek? Kabaca.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Zfr, en yakın tarihte Gölcük te bacanak yaptırdı. Kombi 70 derece ısıdan 50 dereceye indi. Ev daha sıcak. Faturayı konuşmadık hiç. Kesinlikle epey inmiştir

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Biz geçen yıla göre %20 daha az kömür almıştık.

Ne kadar arttı bilmiyorum ama, yönetici, kömürümüz yine arttı diyordu.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Benim faturam şimdi 300 geliyor. Yaptirinca kaç lira gelecek? Kabaca.

En kötu ihtimalle yüzde 30. 200 liraya düşer faturan.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Hadi ayda 100 lira olsun. Yılda 5 ay desen (ki yok o kadar) 500 yıllık kâr.

3000 versem (ki benim hesabıma göre olsa, cepheme göre) 6 sene. 7.sene aylık 100 lira kâr olacak.

Avantajı? Daha çok ısınma. Oda termostatim 22 derecede şimdi. 24 olur mu mesela?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Hadi ayda 100 lira olsun. Yılda 5 ay desen (ki yok o kadar) 500 yıllık kâr.

3000 versem (ki benim hesabıma göre olsa, cepheme göre) 6 sene. 7.sene aylık 100 lira kâr olacak.

Avantajı? Daha çok ısınma. Oda termostatim 22 derecede şimdi. 24 olur mu mesela?

Benim ev 160 metrekare binada izolasyon var, termostat 19 derecede sabit.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Benim ev 160 metrekare binada izolasyon var, termostat 19 derecede sabit.

Oda termostati?
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Konforun artacak.

Bizim kalorifer bozulsa 2 gün sonra haberimiz oluyor.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

19 derecede kazakla otursan bile üşürsün bir süre sonra

Konforun artacak.

Bizim kalorifer bozulsa 2 gün sonra haberimiz oluyor.

Şubat ayında cam açık uyumak bi başka
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şubat ayında cam açık uyumak bi başka

O zaman mantolama yoktu. Şimdiki halini sen hayal et [emoji23]

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...