İçeriğe Yönlendir

Eski Binalara Mantolama Zorunlu Mu?

Misafir

Recommended Posts

Emre Demir

Isı yalıtımı bir bütün teşkil eder , bölgesel olduğunda tam bir verim elde edilemez.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Balkonun birisi iki parçalı sürgü PVC kaplama. Yani duvar yok neredeyse. Diğeri de cam balkon, PVC yok.

Balkon pencere mesele değil de, kaplanabilecek alan çok az. Fotoğraf çekip eklerim.

O zaman zaten az çıkar Zafer. Sonuçta bir kaç firmadan teklif alınacak.
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Isı yalıtımı bir bütün teşkil eder , bölgesel olduğunda tam bir verim elde edilemez.

Saygılar.

Evet ancak bu işlemin amacı daire bazında yalıtım yapılması. O yüzden bence ortak kullanim alanının bakımına girmez.

Alanına göre ödeyenler de muhtemelen bu şekilde karar alarak ödediler.

Salonu boyarken daldın gittin dimi

Bir Allah'ın kulu da dur demedi ya la... Komşuluk ölmüş üstadım.
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Zafer, evim birinci kat merdivenle çıkıyorum diye varsa asansör giderine katılmamazlık etmiyorsan mantolamaya da ortak ödenir. Hatta aidat m² oranina gore odenmiyorsa katilmak durumundasin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Zafer, evim birinci kat merdivenle çıkıyorum diye varsa asansör giderine katılmamazlık etmiyorsan mantolamaya da ortak ödenir. Hatta aidat m² oranina gore odenmiyorsa katilmak durumundasin.

Asansör kullanmıyorum tabi birinci kat olduğundan. Ancak aidata katılıyorum hepsi ile birlikte. Bu ortak gider. Ancak mantolama ortak gider değil bence. Çünkü herkes dairesi için yaptırıyor bu işlemi. Benim görüşüm bu.

Zira çatı için bakım yapıldı ödedim payımı, bina zemini için istinat duvarı yapıldı, katıldım. Bu şekilde düşünüyorum ben. Henüz karar yok mantolama için. Ancak ödemenin bu şekilde olmasını isteyeceğim. Eğer davalık bir durum olursa da açacağım. Şeriatın kestiği parmak acımaz :) mahkeme öde derse öderim.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Abi biliyoruz ki aidat sadece asansör için değil, temizlik elektrik su vs ortak giderler için ve meblağ olarak da küçük paralar. Bu yüzden kıyaslamak gerçeği göstermez.

Ben şunu diyorum; mantolama bence ortak gider değil. Herkesin kendi dairesi için yaptırdığı bir uygulama. Dolayısıyla pay hesabı yapılabilir. Mesela mantolama kararı alınmaz ise ben veya isteyen herhangi birisi dairesine içeriden köpük vb mantolama işlemi yapabilir mi? Buna da ortak olacak mıyız? Hayır. O da aynı amaçla yapılıyor bu da. Benim düşüncem bu şekilde yani.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bencede pay hesabı yapılmalı, üç cepheli evde oturan ile iki cepheli evde oturan aynı miktarı ödememeli..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Asansör kullanmıyorum tabi birinci kat olduğundan. Ancak aidata katılıyorum hepsi ile birlikte. Bu ortak gider. Ancak mantolama ortak gider değil bence. Çünkü herkes dairesi için yaptırıyor bu işlemi. Benim görüşüm bu.

Zira çatı için bakım yapıldı ödedim payımı, bina zemini için istinat duvarı yapıldı, katıldım. Bu şekilde düşünüyorum ben. Henüz karar yok mantolama için. Ancak ödemenin bu şekilde olmasını isteyeceğim. Eğer davalık bir durum olursa da açacağım. Şeriatın kestiği parmak acımaz :) mahkeme öde derse öderim.

Asansör de daireler için var. Ve çakılan her çivi tüm hak sahiplerine ait olacak.

Dış cephe boyanacağında da daireler için diyebilir misin?

Bence sıkıntı şu, aidat metrekare te gore toplansa, diğer her şeyde de bu usul kullanilir. Ama eşit 9ödeniyorsa tüm masraflar eşit olur.

Bencede pay hesabı yapılmalı, üç cepheli evde oturan ile iki cepheli evde oturan aynı miktarı ödememeli..

Aidat da o zaman pay hesabına gore ödenmesi lazim. 90 metre 2+1 ile 130 metre 3+1 bir olur mu?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Aidatta neler var ? Çöp desen evdeki kişi sayısına mı bakacağız, bina elektriği desek üst katta oturan merdivenden çıksa 10 lamba yanacak mı diyeceğiz ? Katılmıyorum mantolamaya derim, kilitlerim konuyu... :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Ben anlatamıyorum galiba yav :) Dış cephenin boyanması bina için yapılıyor diyorum. Yani ortak alanın gideri. Asansör de ortak alan. Tavan ve taban da öyle. Ortak kullanıyoruz. Ancak dairemin daha iyi ısınması için yapılacak işlem niye ortak gider olsun.

Şöyle orneklesem; bu bahsettiğimiz işlem mantolama değil dış cephe boyama, boncuk döşeme, sadece gösteriş için yapılacak bir giydirme olsa herkese eşit şekilde bolunebilir. Ancak bu yapılan işlem dairelerin kişisel olarak daha iyi ısınması için. Yani ortak alanın gideri değil.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Valla Sadık abi o zaman teraslı dairelere çıkarım elimde demlikle çayımı yudumlarım..Benim bildiğim teraslarda ortak kullanım sayılıyormuş... :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Sadık abi. Bu arkadaşlar esnaf yani bilirkişi veya mahkeme heyeti değil. Yani burada yazdıkları görüşleri kesin sonuca göturmez bizi.

Zira yazinin başında "mantolama zorunlu" diyerek niyetlerini de belli etmişler. :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Valla ben bilmem. Mantigim bunu diyor.Ya aidat da arsa payına gore odenecek ya da her şey eşit olacak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aynen. Çünkü 3 cephede oturan evi satarken daha pirimli Satıyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Valla ben bilmem. Mantigim bunu diyor.Ya aidat da arsa payına gore odenecek ya da her şey eşit olacak.

Merkezi ısınma falan olursa olur.. Zaten apartman yönetşm planı yapılmlı her apartman için.. Kimse yapmıyor, oraya yazdıkların apartmanın anayasası..Ayrıca buradan senin evin metrekaresinin büyük ve dört cepheli olduğu sonucuna varacağım birazdan.. :D

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Merkezi ısınma falan olursa olur.. Zaten apartman yönetşm planı yapılmlı her apartman için.. Kimse yapmıyor, oraya yazdıkların apartmanın anayasası..Ayrıca buradan senin evin metrekaresinin büyük ve dört cepheli olduğu sonucuna varacağım birazdan.. :D

Triplex abi bununki. Belediye vergiyi villa olarak alıyor. Başka malik de olmadığından mahalleliden mantolama parası istiyormuş. "benim ev olmasa sizin evleriniz para etmez la bebeler" diye çıkışmis. Burada da bize lololo yapıyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Dış yalıtım değil içten yapılsa peki ortak mı Ödenecek yoksa herkes kendi evinin metre karesine göremi Ödeyecek?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bindiği arabadan belli burjuva bu.. Buraya da adres belli olsun diye giriyor..

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Aynen. Pis zengin.

Önceki arabayı satinca bana yazdı uygun bi araba arıyorum diye. Para lazım ucuz bisi olsun dedi. Tofaşi vereyim dedim. Alay etti benle. Eğlendi, billur geçti. "araba dedik la pis fakir" diye diklendi. Kapadim telefonu yattım.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

3 cephe var, 1 dönüm de 100 metre payim var :D

Dış yalıtım değil içten yapılsa peki ortak mı Ödenecek yoksa herkes kendi evinin metre karesine göremi Ödeyecek?

İçi seni bağlar, dışı tümünü.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sende adres belli olsun diye geliyorsun demek ki abi.. :D

Benim evde 7 yıl oldu alalı, yeni binaydı.. Isı yalıtımı var ama ihtiyarlar arada tutturuyor yaptıralım diye.. Bşr duvarı yıkıp içteki yalıtımı göstereceğim son çare olarak.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hahaha 17 liralik arabaya biniyoz, senin gibi toprak ağasımı her kez :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

3 cephe var, 1 dönüm de 100 metre payim var :D

İçi seni bağlar, dışı tümünü.

Yemezler. Kendine yontma keser gibi [emoji4] testere gibi ol.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...