İçeriğe Yönlendir

2011 Fiesta Orjinal Marşpiyel Değişir Mi ?

İsmail Pınar 2

Recommended Posts

İsmail Pınar 2

İkinci el araç alacağım bir araç sahibi değişen olarak sağ marşpiyelin değiştiğini söyledi. Marşpiyel, ana gövde parça sı değil midir?Sürtmeden dolayı değiştirdiğini söyledi. Değişip değişmemesi ne kadar önemlidir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali serkan tozluklu

İkinci el araç alacağım bir araç sahibi değişen olarak sağ marşpiyelin değiştiğini söyledi. Marşpiyel, ana gövde parça sı değil midir?Sürtmeden dolayı değiştirdiğini söyledi. Değişip değişmemesi ne kadar önemlidir.

Tam emin olmamakla beraber değiştiğini sanıyorum. Ama maşoiyer değişmesi veya düzelip boyanması arabayla ilgili önemli bir sorun değildir. Kolay geldin ii akşamalar

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Değiştiyse tek olmaz, B sütunun yarısıydı sanırım, o dahil komple olur parça, T şeklinde düşün, değiştiyse orta direkte hasar olabilir, hangi taraftaysa hasar ön-arka koltuk tabanlarına bakılmaldır, taban sacında oynama varsa bu araç ağır hasarlı yani pert olabilir, tamir edildi değilde değişti denmesi bence sağlam bir inceleme gerektirir.

fiestanın o kısmı böyle sanırım, doğruysa dikkatli incelemeden sakın alma kardeş... düzeltmeyse tamam, ama değişmesi risk ona göre...

değişen kısım hasara göre değişir, yukardaki parçanın sadece marşbiyel kısmını kesip kullanmışta olabilirler, dediğim gibi, aracın tabanına B sütununa falanbakmak lazım...

29ce745373780e818ed28295380e345e.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Küçük

Sıkı bir arastirma calismasi yapmak lazım. Ali abinin söylediği B sütununa bakmakta ve incelemekte fayda var direkte sıkıntı olmuş olabilir.

Yorum bağlantısı

Marşbiyeli kesip parça kaynatabilirler. Arkadan onden iki delik açıp dışa çekebilirler. Marşbiyel hasarı ufak hasardır. Araç sahibi bile ne yapıldığını bilmiyor olabilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Dikkatli incele arkadaşım, değişim oldu denmesi inceleme gerektirir, yoksa tamiri Evren beyin dediği gibide olur, değişti denmesi beni şüphelendirdi, yakınlarda bizzat benzer hasarlı aracı serviste nasıl yaptıklarını bizzat inceleyince ne numaralar dönebileceğinide öğrendim, şüphelenmek lazım anlayacağın...

Yorum bağlantısı
İsmail Pınar 2

Araç sahibi bu durumun aracın sağ tarafta bir sürtmeden dolayı olduğu söylüyor. Aracın sağ arka kapısının alt kısmında lokal bir boya ve maşpiyelinde değiştiğini söylüyor. Bence marşpiyel kolay kolay değişecek bir parça değil düzeltme ile çok rahat yapılabilecek bir işlem ki kapıda o derece hasar yoksa marşpiyel değişecek derecede nasıl hasar alsın. Marşpiyel değişimini biraz inceledim anladığım kadarıyla kolay bir şey değil arka çamurluk bağlantı kısmından araç kesilerek yapılan ve gövde, direk gibi elemanlara puntalanan bir işlem. Dediğiniz gibi Ali bey aracın alt kısmından detaylı bir inceleme yapmak lazım.

Aracın ilanı:  

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-fiesta-2011-fume-titanium-otomatik-199153079/detay

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Kesip kaynaklayarak değiştiriyorlar. Babam arabasıyla (linea) mantara çıkmıştı. Servisin kolayına değiştirmek geldi. Sanayide kaportacıya bir şekilde hallettirdim. Çamurlukların orlardan kesilip yenisiyle kaynatmak daha kolaylarına geliyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İşte olayda bu, kesip küçük parçamı değiştiler yoksa koca parçayımı, burada olay, aracın hasarı varmı yokmu, yani yandan ağır hasar almış komple değişip araç tabanında müdahele yapılıpta sonradan sadece arka kısımda küçükbir kesme biçme yapıldı deniyor olabilir,o yüzden sağlam incelemek lazım, yoksa küçük kes biçten birşey olmaz, ancak o arac zaman içinde içten çürür, farkına varamazsınız, tabii zaman ister...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...