Onur Palız 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 1,25 16 v flair aracım var 10 bin km dir hic yağ ,su eksiltmedi. Duman atma olayıda yok . yağ koyma kapagından üfleme iyi degildir diyorlar ama bende var. Kapagı üzerine koydum fırlatmıyor ama elime gelen hava fazla gibi geldi . bu kötümü ? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Normal, bu motorların hepsinde olur, bizim dizellerde o kapağı hoplatır mesela, sıkıntı yok rahat ol. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Motor üflüyodur,pek hayra alamet değil,eli kulağındadır Duman da geliyomu Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 arkadaşlar burada yorum yaparken konu üzerinde fazla bilgimiz yoksa yorum yapmasak daha iyi gibi geliyor bana biri iyi derken diğeri kötü diyor yardım isteyende tereddütte kalıyor konu hakkında tam bilgimiz yoksa bırakalım bilen kişiler yazsın kırıcı olduysam özür dilerim 1 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Herkes bilgisini,deneyimini paylaşıyor burda,konuşarak tartışarak doğruyu buluruz,bugün bir ustanın dediği diğer bir ustanın dediğini tutmuyor Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 arkadaşlar burada yorum yaparken konu üzerinde fazla bilgimiz yoksa yorum yapmasak daha iyi gibi geliyor bana biri iyi derken diğeri kötü diyor yardım isteyende tereddütte kalıyor konu hakkında tam bilgimiz yoksa bırakalım bilen kişiler yazsın kırıcı olduysam özür dilerim Olumlu ve olumsuz yorum yazan iki arkadaşta gayet tecrübeli üyelerimizden. İkisinin yorumlarına da saygı duyuyorum ben. Benim fikrimi sorarsanız üfleme dizel araçta normal benzinli araçta kötü olabilir. Ancak yağ çubuğu çekilince sigara dumanı gibi duman çıkmadıkça, kapaktan yağlı bir hava çıkmadıkça sıkıntı olmaz. Araç duman atmıyorsa, yağ seviyesi yağ değişim aralığında min altına inmiyorsa durmak yok yola devam. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 (düzenlendi) Bayiye gidin ve sıfır km fiesta yı çalıştırıp bakın, hele dizelse o kapağı hüpletir, bu tip motorlar üfler, Ahmetin de dediği gibi, yağ eksiltme, aşırı buhar vs. yoksa sıkıntıda olmaz, bilidiğim kadarıyla üstten egzantirikli motorda bu tür hava üflemesi normaldir, zira bizim dizellerde havalandırmada o kısımdan çıkar turboya girer, yani üfleme dediğiniz şey zaten doğasında var bu tip motorların, benzinlide dizel kadar üflemez, sizin anlatıma göre yağ eksiltme yok ve dolum kapağını açık bıraktığınızda hoplatmada olmadığına göre bence sıkıntıda yok. İçiniz rahat etmesi için serviste rica edin sıfır bir aracı çalıştırsınlar, göreceksinizki durum aynı, ustalar eski model düşündüklerinden üfleme= motor gidik diyip geçerler genelde, usta dediğiniz insanlar servislerde bile çok ender olduğundan fazla takmayın bunları, dediğim gibi, sıfır bir aracı çalıştırın haklı olduğumu göreceksiniz, bu tip motorlar üfler, tamamen yapısal bir durum, çok üflemek başka şeydir zaten başka belirtileride olur ve anında anlarsınız. 16 Ocak 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 7 Yorum bağlantısı
Onur Palız 16 Ocak 2015 Yazar Paylaş 16 Ocak 2015 Ya hiç duman buhar yok ama üfleme cok geldi bana hiç gramda yağ eksiltmedi . üstten eksantriklik araclarda normal diyor bazıları ama benimki öylemi bilmiyorum 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Ya hiç duman buhar yok ama üfleme cok geldi bana hiç gramda yağ eksiltmedi . üstten eksantriklik araclarda normal diyor bazıları ama benimki öylemi bilmiyorum Aynen öyle Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Soğuk motorda üflemeyi,dumanı göremezsiniz,aracı sıkıştırmanız lazım biraz,o yüzden bayideki sıfır araçları çalıştırıp bakmak bir fikir vermez,tabi bayideki aracı biraz sıkıştırıp harareti yükseltirseniz ozaman başka Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 (düzenlendi) Soğuk motorda üflemeyi,dumanı göremezsiniz,aracı sıkıştırmanız lazım biraz,o yüzden bayideki sıfır araçları çalıştırıp bakmak bir fikir vermez,tabi bayideki aracı biraz sıkıştırıp harareti yükseltirseniz ozaman başka Bu da doğru, neyse içerde sıfıra yakın km de ve ısınmış motorlu araç bulur nasılsa 16 Ocak 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Bayiye gidin ve sıfır km fiesta yı çalıştırıp bakın, hele dizelse o kapağı hüpletir, bu tip motorlar üfler, Ahmetin de dediği gibi, yağ eksiltme, aşırı buhar vs. yoksa sıkıntıda olmaz, bilidiğim kadarıyla üstten egzantirikli motorda bu tür hava üflemesi normaldir, zira bizim dizellerde havalandırmada o kısımdan çıkar turboya girer, yani üfleme dediğiniz şey zaten doğasında var bu tip motorların, benzinlide dizel kadar üflemez, sizin anlatıma göre yağ eksiltme yok ve dolum kapağını açık bıraktığınızda hoplatmada olmadığına göre bence sıkıntıda yok. İçiniz rahat etmesi için serviste rica edin sıfır bir aracı çalıştırsınlar, göreceksinizki durum aynı, ustalar eski model düşündüklerinden üfleme= motor gidik diyip geçerler genelde, usta dediğiniz insanlar servislerde bile çok ender olduğundan fazla takmayın bunları, dediğim gibi, sıfır bir aracı çalıştırın haklı olduğumu göreceksiniz, bu tip motorlar üfler, tamamen yapısal bir durum, çok üflemek başka şeydir zaten başka belirtileride olur ve anında anlarsınız. Ali beyin bu cevabını en iyi cevap olmaya aday gösteriyorum. 1 Yorum bağlantısı
Onur Palız 16 Ocak 2015 Yazar Paylaş 16 Ocak 2015 Benim aracım 2000 model 133.000 km de sıfır aracla nasıl kıyaslayayım 10.000 ben satın aldıktan sonra oldu Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Benim aracım 2000 model 133.000 km de sıfır aracla nasıl kıyaslayayım 10.000 ben satın aldıktan sonra oldu üstten egzantirikli araçlarda kapaktan üflemeye bakılmaz çubuktan bakılır. kapağı açtıgında hem gürül gürül ses gelir hemde damla damla yağ sıçratır vede hava gelir haliyle bu normaldir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Benim aracım 2000 model 133.000 km de sıfır aracla nasıl kıyaslayayım 10.000 ben satın aldıktan sonra oldu Kapağı açın, rolantide hafiften hoplatıyorsa normaldir, yağ çubuğundanda bakarsınız doğru, bu arada 140 binde benim araba, 0 aldığımda nasol hoplatıyorsa şimdide öyle, kısaca üflüyor. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 (düzenlendi) Kapağı açın, rolantide hafiften hoplatıyorsa normaldir, yağ çubuğundanda bakarsınız doğru, bu arada 140 binde benim araba, 0 aldığımda nasol hoplatıyorsa şimdide öyle, kısaca üflüyor.Ne diyo kemal sunal(romatizmali adami ufurukcu saniyorlar ya)Arkadaslar aranizda baska uflenmek isteyen varsa gelsin,ufliyim 16 Ocak 2015 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Vw nin 1.6 TDİ motorunun yağ kapağını açtığınızda çıkan sesten korkarsınız. Üstelik beyaz buhar da çıkıyor. Ayrıca yağ çubuğundan da beyaz duman çıkıyor. Benim araç Yeti Greenline TDİ. Tesadüfen araç çalışırken yağ çubuğunu hafif çektim. Çekmez olaydım. Çıkan beyaz buharı gördüğümde yaşadığım şoku anlatamam. Daha araç sıfır sayılır. Bir de yağ kapağını açınca çıkan sesi duyunca, aracı hemen servise götürüp YAKMAYA! karar verdim. Hemen servise gittim. Elemana anlattım, abi normal dedi. Bana servis müdürünü çağır dedim. O da normal dedi. İkna olmadım tabi. Reyondaki sıfır yetiyi çalıştır dedim. Çalıştırdı, yağ çubuğundaki duman ve kapaktaki duman ve ses aynı şekilde görünce ikna oldum. Arabayı yakmaktan vazgeçtim. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Turkay hocamin yaşadığını 94bin km de aldığım dizel cordobada yaşadım, ustaya sordugumda gayet normal dedi, satarken de alan arkadas sordu usta normal bazı ustalar ufluyor der aldanma dedi ve adam gönül rahatlığıyla aldi aracı. Yorum bağlantısı
kenan karga 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 bence bazı şeylere takılmamak lazım sanayiye gideceksiniz bir usta sorun yok diyecek diğeri motor indirmeye kalkacak aracınızda şuan sıkıntı yaratacak bir durum var mı yok mu ona bakın yola çıktığınızda herhangi bir sıkıntı yaratmıyorsa çokta önemli değil yağ yakmış üflemiş koklamış sonuçta 15 yaşında araba en fazla satarken birkaç bin tl ucuza satarsınız Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Vw nin 1.6 TDİ motorunun yağ kapağını açtığınızda çıkan sesten korkarsınız. Üstelik beyaz buhar da çıkıyor. Ayrıca yağ çubuğundan da beyaz duman çıkıyor. Benim araç Yeti Greenline TDİ. Tesadüfen araç çalışırken yağ çubuğunu hafif çektim. Çekmez olaydım. Çıkan beyaz buharı gördüğümde yaşadığım şoku anlatamam. Daha araç sıfır sayılır. Bir de yağ kapağını açınca çıkan sesi duyunca, aracı hemen servise götürüp YAKMAYA! karar verdim. Hemen servise gittim. Elemana anlattım, abi normal dedi. Bana servis müdürünü çağır dedim. O da normal dedi. İkna olmadım tabi. Reyondaki sıfır yetiyi çalıştır dedim. Çalıştırdı, yağ çubuğundaki duman ve kapaktaki duman ve ses aynı şekilde görünce ikna oldum. Arabayı yakmaktan vazgeçtim. Abooo, demekki seninki tırtmış, sıfırıda tırt, demekki neymiş? Yeti tırt, tez sen arabayı bana ver ben halledeyim, sen yorulma 3 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Benim araba iyice ısındıktan sonra yağ çubuğunu çekince çok hafif bir duman çıkıyor. Bir kaç ustaya gösterdim normal dediler. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Aynı model ve aynı testi yapmış biri olaraktan ses ve Hava akışı gayet normal. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Ocak 2015 Paylaş 17 Ocak 2015 konu ile alakalı deyil ama ; benim araba 280 binde eksoz dan damla damla su atıyor yakıyımmı arabayı, ( turkay abi ) kimi iyidir diyor, kimide kötüdür diyor, konuyu açan arkadaşında ikilemde kalması normal. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 17 Ocak 2015 Paylaş 17 Ocak 2015 Daha önceden de konuşuldu burayada Ali abi yazmış. Dendiği gibi üstten egzantrikli motorlarda yağ dolum kapağını açarsanız hava gelir hatta dizelde kapak yerinden fırlayacakmış gibi sürekli hoplar. Benzinlide de hava çıkar ama o kadar hoplatnaz. Vw motoru için normal olabilir ancak yağ seviye kontrol çubuğunu çektiğinizde eğer oradan beyaz duman geliyor ise o motor üfürüyor diyebiliriz. Sizde yağ yakma gibi sorunlar yoksa sıkıntı olacağını düşünmüyorum Yarım asra yaklaşan ömrünüzde, doğru bildiğiniz bir şeyin artık öyle olmadığını öğrendiğinizde dumur oluyorsunuz. Yağ çubuğundan duman çıkıyorsa motor yağ yakıyor diye biliyordum. Gel gör ki, artık bu böyle değilmiş. Benim 2005 Tdci focusta (117 binde sattım) yağ çubuğundan zerre duman çıkmıyordu. Ama Tdi de durum öyle değilmiş. Sıfır araçta bile yağ çubuğundan beyaz buhar (duman veya herneyse) çıkıyor. Dolayısıyla, her duman çıkan motor üflüyor (yağ yakıyor anlamında) diyemiyoruz artık... konu ile alakalı deyil ama ; benim araba 280 binde eksoz dan damla damla su atıyor yakıyımmı arabayı, ( turkay abi ) kimi iyidir diyor, kimide kötüdür diyor, konuyu açan arkadaşında ikilemde kalması normal. Motorda su eksilmesi yoksa, egzosdan çıkan su damlacıkları egzosun içindeki yoğuşmadan kaynaklanıyor. Motorun sağlıklı ya da bitik olduğu hakkında bilgi vermiyor. Dolayısıyla bu durumda arabayı yakmak aklıma ucuna gelmez. Ama daha sıfır sayılacak bir aracın yağ çubuğundan çıkan beyaz dumanı görünce aklıma neler neler gelmedi ki! Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 bu konu üzerinde kesin sonucu no name servis ten beklerdim herhalde çok yoğunlar çağlar bey de bence son noktayı koyacaktır Yorum bağlantısı
Recommended Posts