İçeriğe Yönlendir

Bizim Garaj: Megane 1.5 Dci Edc Sport Edition İncelememiz

Guest Mert Boran

Recommended Posts

Guest Mert Boran

Merhaba,
Astra incelememizden sonra eleştirileri dikkate alarak bizce daha profesyonel bir inceleme yaptık. Çekim,düzenleme  vs bana aittir. Tanımayanlar için aracı ben kullanıyorum :D
Fordclubtr'nin yorumları benim için önemli. Yorumlarınızı esirgemeyin. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Sert plastik kısmına biraz katkıda bulunayım...ithal olanların göstergesi komple ve daha yumuşak...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz
(düzenlendi)

-kamera ipleri :D

-silecek sesi 

-orta kamera dikiz aynasını çekiyo. kadranı,torpidoyu ve yolu gösterirse daha profesyonel olabilir.

tarihinde Aydın Akdeniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Mert'çim, müsadenle Renault Megane kullanan biri olarak bazı şeyleri açıklığa kavuşturalım :p

1- Gözlükleri bedava mı dağıtıyorlar len :p

2- İç aksam sert plastik demişsiniz. Bu Sport Edition'a özel bir durum. Ara paket olarak sunuldu bu donanım. Benim kullandığım dynamiqe'te tamamı yumuşak. Sport Edition'lar ise aslında alt pakete bir kaç ekleme yapılarak sunulan model.

3- Direksiyon kumandası tüm Renault'larda senelerdir sağda.

4- Motor kaputu amortisörü yavaş yavaş standart hale geliyor Renault'ta. Dacia'da bazı modellerinde standart.

5- ESP için kararsız demişsiniz ancak muhtemelen kullanılan lastikler kalitesiz. Kendi aracımda girdiğim en sert virajda dahi daha esp'yi yaktıramadım. Ancak kasti kıç attırırsam araca ESP'yi yaktırıyorum.

6- Hız sabitleyici ve sınırlandırıcının düğmesinin dışarıda olmasının sebebini güvenlik olarak açıklıyor Renault. Direksiyona konumlandırılırsa yanlışlıkla aktif olabilir diye.

7- Amortisörler tüm Megane'larda aynı. Ancak yay sistemi sanıyorum ki değişik. Bahsettiğiniz gibi ithaller yere 2cm kadar daha yakın.

Video içinse sinema-tv mezunu bir abin olaraktan:

1- Video çok uzun. 25dk izleyemedim açıkçası. 15. dakikasında sıkıldım.

2- Sohbetiniz içten olmasına rağmen ağır akıyor maalesef :(

3- İnsan ara ara dış çekim ve müzik bekliyor.

4- Sanıyorum önceden hazırlanmış bi script'iniz yok çünkü geçişler bi gece bi gündüz gibi ilerliyor. Ya daha erken saatte başlamalıydınız ya da script olarak daha hızlı tutmalıydınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Sony vegas öğrenim tiz zamanda :p bir kaç dış çekim yapın show metin efekti kullanın. Kamera açılarını da iki kere düşünün

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Eleştirilerinizin her kelimesine katılıyorum.

Kesinlikle haklı bir eleştiri ve onur duydum.

Bu iş(araç inceleme) gerçekten emek ve zaman harcayarak düzelen bir iş.

İlk incelemeye oranla format değiştirdiğimiz için çeşitli aksalıklar yaşadık.

Bir sonraki incelemede biraz daha özenli olacağımız bir gerçektir.

Siz sanıyorum Megane sahibi olan, ön yolcu koltuğundaki arkadaşımızsınız. Emekleriniz çok güzel. Ellerinize sağlık.

Bu arada arka koltuktaki arkadaşın kemer takması ise ilk anda dikkatimi çeken bir şey oldu, çok güzel :good1:

Sony vegas öğrenim tiz zamanda :p bir kaç dış çekim yapın show metin efekti kullanın. Kamera açılarını da iki kere düşünün

Yine bir sinema-tv mezunu arkadaşın olaraktan,

Çekim açıları araç içi çekimler için gayet uygun. Profesyonel kamera (steadycam) kullanılamayacağına göre, şu aşamada eldeki malzemelerle yapılabilecek en iyi iş diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Benim özellikle orta kamera açısı hoşuma gitmedi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benim özellikle orta kamera açısı hoşuma gitmedi

Orta aydınlatmaya sabitlenmiş kamera. Evet, belki biraz daha aşağıda olabilirdi (alıştığımız biçimde) ama elde sallanmasındansa böyle olması çok daha iyidir ;)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Orta aydınlatmaya sabitlenmiş kamera. Evet, belki biraz daha aşağıda olabilirdi (alıştığımız biçimde) ama elde sallanmasındansa böyle olması çok daha iyidir ;)

Bu iş için özel aparatlar var ama imkan meselesi, benim arkadaşım internetten şekle bakıp kontraplak tan yapıyor bedava gibi rakamlara. Az düşünsünler canim nasıl yaparız diye

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

-kamera ipleri 

-silecek sesi 

-orta kamera dikiz aynasını çekiyo. kadranı,torpidoyu ve yolu gösterirse daha profesyonel olabilir.

İpleri farketmiştim abi şimdi söktüm. Sonra ki incelemede olmayacaklar. 

Silecekler o gün öyle oldu soğuktan. 1 gün önce yoktu sorun. :D

Kamera açılarını değiştireceğiz abi. 

Teşekkürler eleştirin için. :)

Gözlükler uyumlu 

Evet öyle biraz. :)

klima kışın gayet güzel soğutuyo 

Heyecan yaptılar abi arkadaşlar ondan. :D

Bende montajda farketmemişim orayı. 

Mert'çim, müsadenle Renault Megane kullanan biri olarak bazı şeyleri açıklığa kavuşturalım

1- Gözlükleri bedava mı dağıtıyorlar len 

2- İç aksam sert plastik demişsiniz. Bu Sport Edition'a özel bir durum. Ara paket olarak sunuldu bu donanım. Benim kullandığım dynamiqe'te tamamı yumuşak. Sport Edition'lar ise aslında alt pakete bir kaç ekleme yapılarak sunulan model.

3- Direksiyon kumandası tüm Renault'larda senelerdir sağda.

4- Motor kaputu amortisörü yavaş yavaş standart hale geliyor Renault'ta. Dacia'da bazı modellerinde standart.

5- ESP için kararsız demişsiniz ancak muhtemelen kullanılan lastikler kalitesiz. Kendi aracımda girdiğim en sert virajda dahi daha esp'yi yaktıramadım. Ancak kasti kıç attırırsam araca ESP'yi yaktırıyorum.

6- Hız sabitleyici ve sınırlandırıcının düğmesinin dışarıda olmasının sebebini güvenlik olarak açıklıyor Renault. Direksiyona konumlandırılırsa yanlışlıkla aktif olabilir diye.

7- Amortisörler tüm Megane'larda aynı. Ancak yay sistemi sanıyorum ki değişik. Bahsettiğiniz gibi ithaller yere 2cm kadar daha yakın.

Video içinse sinema-tv mezunu bir abin olaraktan:

1- Video çok uzun. 25dk izleyemedim açıkçası. 15. dakikasında sıkıldım.

2- Sohbetiniz içten olmasına rağmen ağır akıyor maalesef 

3- İnsan ara ara dış çekim ve müzik bekliyor.

4- Sanıyorum önceden hazırlanmış bi script'iniz yok çünkü geçişler bi gece bi gündüz gibi ilerliyor. Ya daha erken saatte başlamalıydınız ya da script olarak daha hızlı tutmalıydınız.

Sani Abi,

Eleştirin çok yerinde. Teşekkür ederim. Kesinlikle dikkate alacağız. Üniversite öğrencilerinden hadi kuralım diye oluşturduğumuz bir topluluk olunca haliyle acemilikler oluyor. Ama astra videosunu izlediysen bence fark var abi. :)

Gözlükler bedava, dağıtımda izdiham da yaşandı ama alabildik. :p

Abi bulunduğumuz araç için yorum yaptık genelde. Ama belirttiğim gibi birkaç yerde daha üst bir donanım olsa daha iyi olurdu kesinlikle. 

Esp yorumu şunun için edc olduğundan dolayı araç gaz tepkisini de sınırlıyor boşa alıyor bazen esp devreye girdiğinde. Bundan ötürü dengesiz dedik. 

Sony vegas öğrenim tiz zamanda  bir kaç dış çekim yapın show metin efekti kullanın. Kamera açılarını da iki kere düşünün

Fena olmaz. :D

Kamera açısı ok. Onu yazdım kenara abi. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Kasa

Merhaba Elinize sağlık . Video başlangıcında büyük harflerle marka yazmışsınız. Ancak ingilizcede büyük i harfi yoktur. DCI ve EDITION yazmanız gerekir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Merhaba Elinize sağlık . Video başlangıcında büyük harflerle marka yazmışsınız. Ancak ingilizcede büyük i harfi yoktur. DCI ve EDITION yazmanız gerekir diye düşünüyorum.

Teşekkürler. :)

Onu bende sonradan farkettim aslında küçük harfle yazmıştım fakat render alırken hepsini büyük harfe çevirmiş. Sıkıntı ordan kaynaklanıyor. Bir dahakinde dikkat ederim. Sağolun. :)

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

plakaların üzerinede sadece dış çekimlerde kullanılacak şekilde tak çıkar bizim garaj yazdırabilirsin mert . plaka yayınlanmamış olur . daha şık durur. 

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

plakaların üzerinede sadece dış çekimlerde kullanılacak şekilde tak çıkar bizim garaj yazdırabilirsin mert . plaka yayınlanmamış olur . daha şık durur. 

Yaptırdık onu abi. Bu haftakinde takarız. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...